Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Grlo-hude bolečine, kaj pomaga?

Grlo-hude bolečine, kaj pomaga?

Ne vem ali sem že kdaj imela take bolečine v grlu. To je skoraj nevzdržljivo.

Tale omikron je našel tudi mene in me res noro boli grlo.

Ne pomagajo mi zdravila, ki sem jih običajno jemal, probal sem tudi s smrekovim pršilom, ingver, med. Ima kdo kak nasvet, kako omilit to bolečino?

Jooj, zelo te razumem, enako je bilo pri meni. Nič nisem mogla spravit dol..očitno res napade grlo in boli kot noro. Jaz nisem nič jemala, razen medu…mine pa hitro.

Grgranje žajbla mogoče, sicer pa vprašaj v lekarni.

Angal spray limona in pastile za pevce Gelo Revoice.

Kje točno te pa boli? Če imaš vnetje mandljev, bodo pomagali samo antibiotiki.

Topli napitki, samo ne prevroči.

Pomembno je, da znaš opisat bolečino, da ti ne dajo nekaj , kar še bolj izsuši grlo.

Meni ful pomaga tantum verde sprej, res noro dobro.

Ni nič belo, kot pri angini recimo, res je ta zgornji del, pa čisto pordelo. Nikoli še tako.

Protibolečinske tablete.

Že dolgo me ni bolelo grlo, je pa zadnjič mojo hčero tudi zaradi tega hudiča od covida in sem jo prepričala, da je pojedla malo smrekovega mazila in ji je v parih urah omililo, naslednji dan je šlo vse nazaj.

sem imela enake težave dva tedna nazaj – kar od nekje take bolečine v grlu, da nisem mogla požirat, sem res poskusila vse: pastile, topel čaj, sladoled, grganje vode s soljo (tole sem bila kar presenečena, da je bilo kar učinkovito) in potem po treh dneh je šlo mim. sem si kar oddahnila, ampak bom verjetno kupila še tisti vlažilec zraka, ker se mi zdi, da me čez noč najbolj grlo boli. Skratka, priporočam vse od naštetega!

Odgovor na objavo uporabnika
NikaKa330, 09.02.2022 ob 09:04

Ne vem ali sem že kdaj imela take bolečine v grlu. To je skoraj nevzdržljivo.

Tale omikron je našel tudi mene in me res noro boli grlo.

Ne pomagajo mi zdravila, ki sem jih običajno jemal, probal sem tudi s smrekovim pršilom, ingver, med. Ima kdo kak nasvet, kako omilit to bolečino?

Če imate kaj oteklo, da težko požirate, pošljite nekoga v lekarno. Je pa res veliko izbire….

Ne vem če bo gelo revoice v tem primeru ok, mogoče boljše nekaj kar ima kakšno učinkovino, ki malce omili bolečine in morebitne otekline, lokalno vnetje.

Ne mešajte teh pastil. Jemljite le ene.

Tisti, ki bo  šel  lekarno naj točno opiše bolečine.

Mi imamo doma že dolga leta samo tantum verde z mentolom, zelene barve so in te so nam najboljše. Neoangin mi recimo nič ne pomaga.

In ja. vlaženje zraka pa tople tekočine!

Živjo,

meni je pomagal noro pekoče grlo med prebolevanjem omicrona preživeti jod za grgranje, ki se ga kupi v lekarni. Pa pastile sem lizala po cele dneve, Tantum Verde tokrat in so mi tudi zelo zelo pomagale.

Smrekovi vršički in pastile.

Probali vse, res vse možne antiseptike za usta in žrelo, od neonagina, strepsils, angal itd…Angal recimo pomaga hčeri, meni in možu pa tantum verde. Res je hecno, ko ti kar omrtviči za en čas, ampak pomaga hitro.

Za kakšne težave z dlesnimi pa uporabim vodico tantum, priporočam, mi je boljša kot curasept.

Jaz zagovarjam naravno, res ne gre tako hitro..smrekovi vršički, žajvbelj int udi cimet pa žlica medu in malo popra.

Osebnega zdravnika pa nimaš?

Vzami Claritine tableto 2x zvečer in zvečer še grgrlaj Claritine sirup. Vneta, nabrekla sluznica boli, Claritine je proti alergijam in nabreklosti in pomaga. Vedno mi pomaga. Močnejše tablete so Aerius, samo so na recept.

Meni vedno pomaga propolis na alkoholni osnovi (ne vodni!!). Si našpricam v grlo s pomočjo aplikatorja. Kakšne pol ure nič ne jem in ne pijem, da propolis čim dlje ostane tam. Postopek lahko brez slabe vesti ponoviš večkrat dnevno. Meni vedno pomaga.

Če je pa angina gnojna, moraš pa žal do zdravnika, da ti da antibiotike.

Srečno in čim prej se pozdravi!

Boleče žrelo pri covidu ni posledica bakterijske okužbe, se ne gnoji in antibiotiki ne pridejo v poštev.

Izpihuj nos – po potrebi uporabi kakšno nosno razpršilo, lahko si pomagaš s fiziološko raztopino, za žrelo kakšne pastile, lahko tudi Propolis razpršilo (ne na bazi alkohola), grgraj žajbelj.  V nekaj dneh mine.

omi, 09.02.2022 ob 10:52

Boleče žrelo pri covidu ni posledica bakterijske okužbe, se ne gnoji in antibiotiki ne pridejo v poštev.

Izpihuj nos – po potrebi uporabi kakšno nosno razpršilo, lahko si pomagaš s fiziološko raztopino, za žrelo kakšne pastile, lahko tudi Propolis razpršilo (ne na bazi alkohola), grgraj žajbelj.  V nekaj dneh mine.

Bere se, kot da želiš izničiti moj komentar. Meni propolis na vodni osnovi ni pomagal nič! Alkohol doda svoje, da dodatno razkuži prizadeto območje.

Kar se pa tiče bakterijske okužbe, pa tudi virusna oblika angine lahko sčasoma napreduje v bakterijsko kot posledica. Imunski sistem oslabi, kar bakterijam še kako koristi. To se je pri meni zgodilo. Zakaj sem posumila na gnojno angino? Ker pri virusni običajno bolečine niso tako hude in izrazite, kot jih navaja avtor.

sam vprašam, 09.02.2022 ob 10:40

Osebnega zdravnika pa nimaš?

danes priklicati osebnega zdravnika je težje, kot priklicat Pahorja…tako da…žal se nas veliko poslužuje receptov od ust do ust pa v lekarni kaj vprašamo.

Avtorica, veliko tekočine, grgraj slano vodo in nekaj za grlo, meni osebno je boljše kakšno pršilo kot pastile.

Tablete Claritine, 09.02.2022 ob 10:41

Vzami Claritine tableto 2x zvečer in zvečer še grgrlaj Claritine sirup. Vneta, nabrekla sluznica boli, Claritine je proti alergijam in nabreklosti in pomaga. Vedno mi pomaga. Močnejše tablete so Aerius, samo so na recept.

Kar tako jemati antihistamine?? No jaz ne bi..

Raje antiseptik za grlo.

Moja hči trenutno leži doma z omikronom in je še tri pred pozitivnim testom jamrala o bolečinah v grlu, ampak res hudih. Komaj je kaj spravila dol od tekočine, ostalega tudi pogledala ni. Nobenih pastil, tablet proti bolečinam.

Rešil jo je spray T.Verde.

Kajenski poper z nekaj čaja ali vode, malo limone. Malo pogrgrati, lahko se tudi spije. Učinkovito pa poceni, najdeš ga v vsakem mercatorju med začimbami. Med domačimi zdravili se je najbolje obnesel, tudi propolis z alkoholom (medex) kot je ena omenila pomaga, pa tudi ga imajo v mercatorju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close