Grajati dejanje, ne osebe, kaj pa hvaliti?
Aha, devet sem jih postavila, eno pozabila, in zato sem po tvojem mnenju površna? Ja, bravo. :)[/quote]
Ne ne. Nisem rekel, da si površna. Ampak, da si MALO površna. 🙂 Vidiš, kako površno bereš? Se pa trudiš, to pa cenim. :)[/quote]
Nope, napisal si, da sem malo pozabljiva, površna. Iz tega zapisa ni moč sklepati, da se malo nanaša na površno.
Ampak ja, nima veze. Kar sem hotela izpostaviti, sem že.
Moj prijatelj je trener karateja za otroke. Ko sva se enkrat pogovarjala o načinih motiviranja, je rekel, da je ena izmed težjih stvari, ki jih mora znati (dober) trener, sposobnost prepoznavanja, kdaj koga pohvaliti, kdaj pa koga pokritizirati – z namenom, da vklopi pozitivno trmo, pa da ne počiva na lovorikah.[/quote]
:)) Seveda z vsakim otrokom ravnaš drugače, vendar je pohvala bistvena sestavina vsake vzgoje.
Si me pa zdaj spomnila na eno situacijo, ki se je zgodila pri nas doma. Po novoletnih sta oba malce popustila v šoli, konec januarja smo pa planirali smučanje. Pa se pri kosilu moj dedc spravi pridigat. Najprej hčerki: Če se ne boš učila, ne boš šla z nami na smučanje. Potem se pa obrne sinu (starejšemu): Tudi tebi povem. Če se ne boš učil, boš šel z nami na smučanje. :)) Tako pač prilagajamo vzgojo. Še dolgo smo crkavali od smeha.[/quote]
Dobra! 🙂
:)) Seveda z vsakim otrokom ravnaš drugače, vendar je pohvala bistvena sestavina vsake vzgoje.
Si me pa zdaj spomnila na eno situacijo, ki se je zgodila pri nas doma. Po novoletnih sta oba malce popustila v šoli, konec januarja smo pa planirali smučanje. Pa se pri kosilu moj dedc spravi pridigat. Najprej hčerki: Če se ne boš učila, ne boš šla z nami na smučanje. Potem se pa obrne sinu (starejšemu): Tudi tebi povem. Če se ne boš učil, boš šel z nami na smučanje. :)) Tako pač prilagajamo vzgojo. Še dolgo smo crkavali od smeha.[/quote]
Dobra! :)[/quote]
Aja, pa čisto prehitro sem pritisnila “oddaj”…
Sicer se strinjam, da je pohvala bistvena sestavina vsake vzgoje. To upoštevam kot teta, občasna varuška, prav tako pa tudi pri vzgoji psov.
Uauuuuu, celo telefon imaš lahko pri sebi. Fascinantno.[/quote]
Fiši ne šinfat otrok, pohvali ga, vsaj za namen, ker otroke je treba vedno pohvalit neglede na vse….. :P[/quote]
To počneš ti, pa poglej kje si:))). Saj sem izkazala navdušenje, evforijo nad njegovim dejanjem. To je še korak dlje od hvale.
Dobra! :)[/quote]
Aja, pa čisto prehitro sem pritisnila “oddaj”…
Sicer se strinjam, da je pohvala bistvena sestavina vsake vzgoje. To upoštevam kot teta, občasna varuška, prav tako pa tudi pri vzgoji psov.[/quote]
A maš v petek zvečer kaj časa?
Hec, hec :))))
Forum je zaprt za komentiranje.