Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Gnusi se mi razvajena družba okrog mene!!!

Gnusi se mi razvajena družba okrog mene!!!

PO mojih izkušnjah bi se kar strinjal. Polna rit vsega, tastari plačajo če ni, potem pa naduti do ostalih. To je kar značilno za Ljubljančane. In seveda se na veliko hvalijo naokoli kaj so oni vse naredili. Ubistvu pa so vse naredili njihovi starši, oni pa pobrali smetano.

Punca nisi sama 🙂 enaka zgodba tudi pri meni, le da je bil moj bivši brez prijateljev. Jaz sem ustajala ob 4:30 da sem prišla do Ljubljane na faks on je šel ob 5:00 zjutraj spat ker je igral igrice. Usak vikend zapravil po 200, 300€ v diskotekah medtem, ko je njegova mati komaj shajala.. najdel si je šiht za 3 mesece ampak ker ni “napredoval” ga je pustil. Kaj naj rečm po tej izkušnji sm vesela ko mi kdo reče kmetica ker usaj vem da mam poštimano glavo.

Jap, tako se dejansko potem izkaže pogosto, pa se nekateri ne zavedajo tega. Je treba imet socialne veščine, če hočeš kam prilezt.
[/quote]

nisem še brala drugega, samo do semle sem prišla. Pa me je že groza. Mešanju cubalibre in kart se reče socialne veščine, tista za šporhetom je pa tutka? Ki ji zato ne ponudijo službe v komerciali?

Zdaj mi je povsem jasno, zakaj me je vedno odbijalo vzdušje po službah. Dobrih služb ne dobijo tisti sposobni. ampak tisti ki znajo zlesti šefom nekam, na tak ali drugačen način.

Jaz prihajam iz Ljubljane pa se nekako lahko poistovetim s tabo, vendar le v delu ko opisuješ to dinamiko prijateljev od tvojega fanta na dopustu. Po mojih izkušnjah je v vsaki druzbi tako kot si napisala, več je ljudi ne kupu huje je. Nekateri se na teh skupinskih dopustih res obnašajo kot da so prišli v hotel, ko pride vprašanje kaj bomo jedli, kdo bo šel v trgovino pa vse tiho, pa govorim o osebah starih 35 plus. Res nekateri se na dopustu vrzejo na kavč in je to to, čeprav sabo privlečejo še kakšnega lačnega malčka je potem mama čisto zaposlena s tamalim ( kao jst ne morem niti prijet krožnika in ga dat v pomivalca in vsi glejmo mojga foceka kako se lepo igra…wtf), fotr pa iz kavča opazuje. Ti pa skrbi potem za take razvajene riti. Govorim iz izkušenj res ni fajn. Tako, da v prihodnje ti želim, da najdeš enega fajn deca, ki te nikoli ne bo takole poniževal si imela pač nesrečo še zdaleč pa to ni pogojeno z Ljubljančani, in nismo vsi takšni 😉 in v prihodnje naj gre vsak lepo v svojo ločeno bivalno enoto 😉 in naj poskrbi lepo zase ne da potem ti delaš kt norc in to na dopustu!

nisem še brala drugega, samo do semle sem prišla. Pa me je že groza. Mešanju cubalibre in kart se reče socialne veščine, tista za šporhetom je pa tutka? Ki ji zato ne ponudijo službe v komerciali?

Zdaj mi je povsem jasno, zakaj me je vedno odbijalo vzdušje po službah. Dobrih služb ne dobijo tisti sposobni. ampak tisti ki znajo zlesti šefom nekam, na tak ali drugačen način.
[/quote]

Nekatere zlezejo s šefom kam, nekatere pa samo ne težijo ljudem na dopustu, kako in kaj bi morali delat in se znajo normalno podružit, tako ohranijo socialne stike. Ponavadi je tisto drugo čisto dovolj. Z ždenjem za šporhetom seveda ni nič narobe, niti najmanj, sodi enako pod pripravljanje jedače in pijače kot mešanje cuba libre, narobe je z obnašanjem in teženjem.

In biti se sposoben ujeti z ljudmi sodi med sposobnosti. Niso sposobnosti samo fizično delo ali ždenje za knjigami, ampak tudi pripraviti človeka, da ti jé iz roke. Eni to znajo, eni pa garajo.

Jst ful ne razumem te zavisti nad ljubljančani. Ne razumem. Z družbo smo govorili z neko psihologinjo iz Maribora, super punca in nam je razložila, da so najbrž vsi zavistni, ker imamo mi vse pri roki. Na vasi ne moreš trenirati karateja in potem popoldne še violine. Nimaš toliko izbiro šol v okolic. Ne moreš skočiti na bus, ali pa tudi ne, ker naslednji pride čez 10 minut. Mogoče tut to ker smo vzgojeni v malo bolj liberalnem, izobraženem in načitanem okolju. Ne vem. Sem iz Ljubljane. Večino družbe je iz Ljubljane, najde se jih pa tudi veliko iz spodnjih Miklavžev. Pa se čisto dobro štekamo in ni nobenih razlik. Ne razumem kaj imate proti Ljubljani a vsi rinete sem. Ostanite na kmetih in si deprivirajte multikulturnost in življenske izkušnje.

Jap, tako se dejansko potem izkaže pogosto, pa se nekateri ne zavedajo tega. Je treba imet socialne veščine, če hočeš kam prilezt.

[/quote]

Socialna veščina…….mrha, ki ji ni problem dati noge narazen za job ali napredovanje.

hja jst mam tudi podobno izkušnjo – trenutno sm prvo leto v Ljubljani, prihajam pa “s kmetov” (15min od najbližjega mesta). Moram se strinjati s prejšnjim uporabnikom, ki trdi, da so ljudje v mestih izven Ljubljane dosti bolj odprti, saj nisem nikoli še bil deležen takega izkoriščanja moje dobre osebnosti, kot sem bil v zadnjem letu na faksu. Najbolj mi je dvignil pritisk kolega, ki je bil naključno izbran, da spiše z mano seminarsko nalogo, pa sva se zmenla vsak pol-pol. Na koncu mi je oddal četrt seminarske cca. eno uro pred rokom oddaje, ko sm ga prašal kje je druga četrtina, pa mi je reku d je pozabu in d mi bo zdej natipku na telefon k je na enem žuru in me prosil če lahko pregledam k je malo pijan.
Ker se je šlo za skupno oceno, mi ni preostalo drugega, kot da sm mu reku da bom jst spisal, on pa se mi ni niti zahvalu, oz. napisal je neki v stilu “joj, to bi blo zlo kul”. Sicer pa je kr hiter pregled njegovega profila pokazal, da je iz neke premožne družine, druži se s samo ljubljansko “elito” in vleče prvi letnik že dve leti in pol.

Iskreno poznam par ljudi iz Ljubljane, ki so svetle izjeme. Tukaj ciljam tudi na katere iz drugih držav bivše republike, ki vedo da je lajf jeba, vendar z nasmeškom na obrazu stojijo pokonci in grejo naprej. Treba je samo znati prebrati ljudi in se ob pravem času umakniti, če se vedejo do človeka izkoriščevalsko ali nimajo niti malo delavnih navad. Študenti iz drugih krajev smo npr. primorani živeti sami v študentu, si sami kuhat, pospravljat, čistiti,… kar so same dobre vrline za naprej.

Sem ljubljancanka. Celo zivljenje delala. Moji otroci delajo eden doma pomaga, ker je premlad drugi dela del pocitnic. Imamo vsega dovolj ampak mora zasluzit, da bo znal delati z denarjem. In lahko potrdim, da takih mulcev iz opisa je en kup. Problem zafrustriranih starsev k jim vse v rit tiscijo. En kup razvajenih mulcev ki prezirajo vse kar ni lenoba. Predvsem pa prezirajo starse, ki prestraseni kleceplazijo pred lastnimi otroki. Ampak to ni samo problem ljubljane ampak je slovensko druzbeni problem. Imam znance s kmetov kjer oce gara cele dneve, mama sam nadaljevanke gleda in k masi hodi, otroc (16 in 18) pa spijo cele dneve, ponoc pa bluzijo in igrajo igrice. Tud wecja ne pospravjo za sabo.
Prav si naredila. V to druzbo ne sodis, se manj k takemu fantu. Lahko bi jih ze prej k vragu poslala, ko si dojela kaksni so. Ni ljubljana slaba, tudi mb in kr ne, noben kraj na tem svetu le prave ljudi moras spoznati. Take, ki cenijo vrednote.

no tole avtoricino situacijo jaz dojemam malo drugace.
Vsi smo ze bili v taki situaciji da smo si zivljenski prostor delili z nekom ki nima podobnih navad.
Avtorica je to sprejela na drugacen nacin.
Predpisujem njeni mladosti.
Po mojem nima nobene veze z ljubljancani/ mescanarji/ kmetavzarji, ampak s cisto vsakdanjim folkom kateremu je vseeno ce zivi v svinjaku.
Njena edina sreca je da je bil to njen socl s svojimi loozerskimi frendi sveneti.
Odnos do drugih kot so ga imeli oni najdes tudi pri kmetavzarjih …

Sem stara cez 40, pred leti ko so bili mulci se manjsi smo sli z dvojimi prijatelji na skupen dopust. Najeli vecjo pocitnisko hiso, v stilu da bodo mulci imeli druzbo mi tastari pa malo vec relaxa…
Cez tri dni je bilo v tisti hisi tak rastur, da je meni kar medlo.
Tezila sicer nisem, nase sobe in kopalnica so bile pospravljene.( za njimi nisem pospravljala, kuhat sem jim pa tudi nehala po treh dneh- smo hodili ven jest) Ostali pa … no comment. Dve babnci sta bili se tam, kartali, knjige brali, popivali se relaksirali… kuhinja , za kozlat, kopalnice svinjske, cunje njihove vsepovsod – vkljucno z mokrimi kopalkami na tleh v dnevni sobi… nepomita posoda,
Dva dni prej smo mi spokali domov ker nisem vec zdrzala.( Sem se dobesedno izmislila da sem zbolela)
JBG. Nekateri so navajeni svinjaka, ni jih sram da kdo vidi v kaksnem so sposobni ziveti. Na dopustu pa ocitno tudi tiste malo osnovne higiene ni potrebno vzdrzevat.

Tale punca je to javno oznanila vpaketu se z ostalim kar jo je motilo in so se spravili na nanjo.
Ji je pa dobra sola za naprej. Da ne bo vec hodila na skupne dopuste z ljudmi ki imajo drugacne navade.

Socialna veščina…….mrha, ki ji ni problem dati noge narazen za job ali napredovanje.
[/quote]

Bolje to kot mrha, ki možu daje narazen in celo življenje ne bo imela nič svojega. Ali pa mrha, ki mestnim razvajencem daje noge narazen, pa je kljub temu ne morejo prenašat niti toliko, da je ne domov nagnali.

Tvoj problem je ker si totalno zagrenjena…ko sem te brala, mi je slo na bruhanje

Ah tujina. Vidim po tvojem pisanju, da nikoli nisi živel/a v tujini, ker misliš, da te z rdečim tepihom pričakajo. V tujini si vedno tujec.

Aaaaaam a babnce so ble same z deco?

Nič ni zagrenjena. Je delovna, ima rad red in urejenost. Ti si ista kot ta lenuharska razvajena mestna mladina; zato jih pa tudi zagovarjaš.
Kaj misliš, da na morju ni treba vzdrževati osnovne higiene in kuhat? Vsi bi samo žurali in uživali življenje na tuje stroške in na tuj račun.

Pozdravljena,

Žal mi je za tvojo trpko izkušnjo. Sem rojen Ljubljančan (po rodu delno Slovenec in delno iz ene od nekdanjih jugoslovanskih republik, pa še Gay povrhu), pa nisem tak. Ni mi bilo lahko v življenju in tudi marsikatero pikro sem slišal na račun neljubljančanov, kaki smo, razvajeni, vzvišeni itn, sploh na faxu, kjer smo bili ljubljančani v manjšini, bilo nas je cca 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, bilo je nekaj ostrih reakcij tudi iz moje strani, češ, da nekateri pridejo sem z manjvrednostnim kompleksom, ker pač niso iz Ljubljane in če bi šla meni Lj in njeni prebivalci tako na k**** pač ne bi prišel študirat v Lj. Tako …. sem čisto preprost fant, ljubezen sem našel v Prlekiji (eden najbolj nerazvitih delov države). Sprva sta me Tast in Tašča postrani gledala. Od svoje ljubezni sem dobil stroga navodila, da naj ne govorim gori v ljubljanskih pomanjševalnicah: juhica, solatka,….. 😀 ker jim gre to blazno na jetra. Sem rabil dolgo časa, da sem se naučil razumeti prleško narečje. Tast in Tašča sta preprosta. On je delal v tovarni, ona je bila čistilka, imata malo kmetijo: vinograd, kokoške, njivo. Zame je gori v Prlekiji kot v raju, grem rad gor, da pobegnem iz betonske đungle, tudi delo tam vedno je, ni nekega izležavanja…in ko sta videla, da le nisem taka fina rit…ko grem gor je vedno delo, pa sem bil pripravljen pomagati in to vedno, sem se pa moral vsega naučiti, malce sem štorast 😀 in ščasoma sta me starša sprejela takega kot sem. Letos me je Tast naučil vozit celo traktor, priklapljat razne naprave nanj, dejansko sem postal pravi mali Kmet 😀 in sem ponosen na to. Tako, da, takih finoč, kot si jih ti navedla jaz ne poznam, oz., če sem jih že, sem stike z njimi že zdavnaj opustil.

Zdaj pa apeliram na vse zakompleksane neljubljančane, ne nate, ki si se opekla: Dragi moji, Ljubljana je mesto priseljencev, leta 1945 je štela komaj 40000 prebivalcev, danes jih je cca 350000. Priseljenci so od vsepovsod: iz cele Slovenije, bivše Jugoslavije v zadnjih letih pa tudi od drugod in vsi smo LJUBLJANČANI, ponosni na svoje mesto. Pač v Ljubljani ne živi med 90 in 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Slovencev, kot na deželi in sprijaznite se s tem, po moji oceni jih je morda 50 – 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in Ljubljana postaja globalna, kot vsaka druga prestolnica države, jaz v tem ne vidim nič slabega…Govorim Slovensko, bolje kot večina polpismenih, kakor vidim po forumih, Facebooku,…. Govorim pa tudi tekoče Srbo – Hrvaško, oziroma karkoli pač to je in sem na to ponosen, saj sem se jezika naučil zaradi Dedka in Babice, ki sta bila iz Juga. Doma smo pa vednogovoili le Slovensko, da se je lahko Oče naučil Slovenščine (Po moji slovenski strani, je velik večina sorodnikov iz dežele in polovica od njih je prežeta s tem manjvrednostnim kompleksom, tud na račun svojega imena in priimka, so še iz strani mojih sorodnikov letele opazke, sam se ne sekiram, sem jih pač odpikal :D)Mi v svojem okolju odlično sobivamo….Dobra polovica mojih prijateljev je Slovencev, so pa vmes tudi Srbi, Hrvati, Bosanci, Črnogorci in nimamo nobenih problemov s tem, kvečjemu šale in anekdote na tuj račun, kak je kdo.

Tebi, razočarana pa lep dan. Najdi si novega. Ni važno od kod je, važno je kakšen je. Dobri in slabi ljudje so povsod. Tako kot v Ljubljani, kot v nekih Rovtah (karikiram).

Jap, tudi jaz sem bil “kmet”. Poglej me danes.. vsi tisti zadrgnjeni ljubljanskosrajčniki pa še danes bajajo po ulicah pa jokajo za tiste evre.. prodajajo babičino stanovanje in se šlepajo skozi življenje.. goni jih u 3 PM.

To še zdaleč ni primerno id teh ljudi. Verjetno še niso v življenju prislužili trdo prigaran dnar. Bi te pa bilo lepo spoznati in če želiš mi piši na raf77planinc@gmail.com rafko

Da mam na dopustu en kup maminih sinčkov ki ne znajo popucat za sabo, razpakirat, nadet posteljnine in rjuh, poleg tega jamrajo da nimajo 5€ za nakup “fasnge” v trgovini, bi tudi jaz pop****! Naj ostanejo doma v LJ! Na koncu je 5€ pa čez 2 dni 5€ pa potem 10€…poznamo take!

Tle neki ne stima… Bi bilo fajn slišat se drugo plat. Sem iz Ljubljane in večina mojih prijateljev, nekaj pa jih je iz podeželja, a mi se super razumemo in nihče ni nad nobenim. Težko verjamem, da so te kar tako hitro napadli in da je tvoj tip tako Popiz dil… . Če pa že, je pa svoj Kretenizem že davno prej pokazal in njegova družba ne more kaj dosti odstopati. Torej se mi zopet poraja vprašanje, kaj za vraga si ti popolna delala z njim in celo šla njim in ostalimi na dopust. 🤔🤔

Pa kdo jo je sili bajto gnalcat postelje postiljat makarone kuhat pa fasungo financirat. NIHČE. SAMA SE JE.
Tu si naj da punca prst na čelo pa naj FEJST razmisli, kaj je narobe s to sceno.
Da grem jaz na dopust pa mi ena koka tam teži že prvi dan, ker bi rada se šla atija pa mamice pa happy wife happy life – naj izvoli si poiskat svoj app pa tam najedat svojemu tipu.
Ampak se bojim, da bi tip itak bil 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cajta pri klapi, ona pa sama tam z coto in kuhlo v roki.

mene pa zanima, zakaj so fizičarji, ki niso razvajeni, še kr na minimalcu, če so takoooooo sposobni?

Haha, bom bom pa hrenovke tud hahaha….

Pa kdo jo je sili bajto gnalcat postelje postiljat makarone kuhat pa fasungo financirat. NIHČE. SAMA SE JE.
Tu si naj da punca prst na čelo pa naj FEJST razmisli, kaj je narobe s to sceno.
Da grem jaz na dopust pa mi ena koka tam teži že prvi dan, ker bi rada se šla atija pa mamice pa happy wife happy life – naj izvoli si poiskat svoj app pa tam najedat svojemu tipu.
Ampak se bojim, da bi tip itak bil 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cajta pri klapi, ona pa sama tam z coto in kuhlo v roki.
[/quote]

Amen. In prav zaradi tega sem dobila drugačno mnenje o tej punci kot večina ostalih tu. Ko sem brala, se se strinjala, izgledala je res punca in pol, zrela in odgovorna, a ko je začela s tem prihodom na dopust in zgražanjem, da niso vsi hoteli po dolgi vožnji prijeti metle in loncev v roke, me je minilo. In ker ni bilo po njeno, je bila cel dopust tečna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close