Gnusi se mi razvajena družba okrog mene!!!
Zanimivo sicer prebrati, kar je razvidno tudi iz števila komentarjev. Imaš zagotovo prav iz svojega zornega kota oz. iz vidika lastnega karakterja. Pač tvoj karakter se s to “meščansko” kardelo ni ujel. Ampak to konkretno, ki si jo pač tukaj opisala. Jaz se čisti meščanar Ljubljanski, pa bi že na daleč ocenil, da taka družba ni za mene. Pa meščani gor ali dol. Pravzaprav na prvi pogled bi prej rekel, da so to neki zarukani, raje umazani in leni podeželani. Točneje pa gre za krdelo, ki je še iz otroštva navajeno, da se jim k riti prinese in gre za krdelo, ki pač ni iz “otroka” ali “teenagerja” prešaltala v odraslo osebo. Si pač naletela na družbo, ki je v neki notranji biti nadpovprečno otročja, neodgovorna in neodrasla. Verjetno je bilo dodatno to, da se jim še dodatno na dopustu malo fučka, važno da lenarijo in se imajo fajn. In pač niso občutljivi na svinjarijo, ipd. Skratka tak folk je lahk tudi iz podeželja, saj je verjetno 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} folka staršev zaposlenih po mestih in domov k riti nosijo svojim otrokom, ki jim ni treba nič delati. Jaz bolj vidim, da ste pač različnih karakterjev, kar je odvisno od mnogo dejavnikov in pa ja, očitno ste v starosti, ko “odrasli otroci” postajajo “zares odrasli”. Danes pač pri marikomu odraslost pride tam pri 35 letih ali celo 40, nekateri so tudi večni otroci, neodgovorni in primitivni zajebatje, ki niti ne kapirajo. Mene osebno je bolj razočaral ta tvoj fant, ki bi se moral že iz naslova tega naziva postaviti za tebe oziroma nekako ublažiti zadevo. Razen če se zaveda, da ima res zarukane frende in je vedel, da se jih ne bo dalo ravno skulirati. Je pa to tko, ko se enkrat znajdeš v taki družbi, moraš to požreti do konca pustolovščine, ker ja, nekak si potem špilferderber. Gotovo pa bi bil po povratku z dopusta čas, da nogiraš fanta. Po mojem odrasla oseba pusti drugim, da dokler traja ta špas, naj se spakujejo, sploh če fant ni s tabo potegnil, potem pa daš črto čez to. Tako pač je.
Ja, bi bilo pa škoda, da to preveč vpliva na tebe. V življenju se ravno moraš tega naučiti, da moraš vse stvari, na katere ne moreš vplivati, izbiti iz glave oz. se ne obremenjevati z njimi. Modrost stoicizma, ki ga sicer ne smeš uporabiti ravno vedno, ampak ja, odrasel človek je tudi tisti, ki doume, da so stvari zunaj njegovega dosega. Saj pravim, imaš pač drugačen karakter, kar ni nič narobe, ampak je povsem kul. Še več, večina podpira tvoj način razmišljanja, ki je tudi edini odrasli način razmišljanja, ostalo so skoraj otroci v odraslem telesu. Jaz ne bi nič študija prekinjal. Našel bi si pač v tvojem primeru drugega bolj prizemljenega fanta. In sort of pozabil na une zarukance. Moraš doseči nivo, da te take stvari ne vržejo s tira, življenje ima vzpone in padce, skušaš uživati na tej poti, si ne gnati preveč s srcu. Tisti, ki maksimalno naredi, kar je v njegovi moči, je lahko vedno zadovoljen sam s sabo, ne glede na situacijo. To je bistvo.
V bistvu se ravno pri teh študijskih letih pričnejo kazati še dodatne razlike, da eni so še malo zadaj in ne bi še radi odrasli, eni pa že odrastejo. Odvisno od okoliščin in karakterja. Mogoče bi jih samo toliko v bran vzel, da po dejanjih so gotovo razočarali, ampak glede “ustnega preseravanja” je stvar lahko včasih malo relativna, saj občasno ljudje malo tja v dan malo kolnemo, tudi obrekujemo, deloma da se zapolni čas, malo za hec, malo da si v resnici ego pogladimo, tako pač je. V “domači” družbi si damo malo “oralnega” duška, da svojo dušico malo pogladimo in se pred drugimi sorf of postavljamo. Ampak ja, realnost zna biti drugačna, vsaj začasno, ko bodo morali prvo službo dobiti, bodo morda tudi bolj bedno delo vzeli za 1000 evrov. Če ne bo zrihtan job, bodo še prosili za 1000 evrov.
Pa rekel bi še to. NE bi bilo nič narobe, da bi bili zajebatski, ker v tej starosti sploh moški radi še takole malo norčije zganjajo. Ampak takoj, ko so videli, da je treba v dobro skupnosti nekatere stvari urediti, pospraviti, iti v trgovino, in ko so videli, da si ti dala tako iniciativo, bi te morali v celoti podpreti. V tem je ta njihova beda, ta neodraslost, ponigljavost, majhnost. Da so te raje “zatajili” kot pa dvignili svoje lene, neodrasle riti.
Bi se popolna strinjal s tabo. Res pa da vedno je v odzadju druga plat zgodbe katero veste le vi med katerimi je spor nastal. Rajši imam folk ki mi pove v obraz direktno kar ga moti, kot pa se hinavsko hujskat in smejat za mojim hrbtom. Jaz sem tak človek na srečo, ki ne zmerim nevem pa kakšna si ti in očitno te niso dovolj dobro poznali, da bi ti upali povedat v obraz ali se spustit v nekakšen besedni dvoboj s tabo. Kakor koli že je jaz vedno tako govorim če ni za bit je za it… Tako neko in sem vesel da si spoznala in ugotovila še pravi čas. Res da boš imela letos pokvarjen dopust ampak kaj… Pojdi domov pokupčkaj vse v glavi sprosti se, naspi, prespi pa bodo misli in tvoje odločitve tudi veliko bolj jasne za naprej kaj želiš počet/postat. Kar se tiče povziranja ti ne priporočam razen če je nuja v končni fazi bi rekel da prvo opravi vse obveznosti ali pa si pusti eno in potem povziraj z enim izpito in nedokončano ali pa dokončano diplomo brez zagovora in je zadeva rešena. Tak pa boš padla ven iz sistem in na koncu nebo nič iz tega marsi koga sem že videl in spoznal ki se mu je zaradi ene zgrešene ljubezni pustil faks in postal razvalina. Kar se pa tiče mestnih in ljudi iz kmetije, mislim da si imela lahko naletela na najslabši primer družbe. Ko sem bil jaz tvojih let sem šel prvič skupaj z ljudmi iz predmestja, mesta popolnoma iz dežele ter vasi totalno mešana družba, ki smo se dejansko družili drugače le med pedagoškim procesom. Prvič z tako mešano družbo in bilo je kar presenetljivo lepo. Nismo se ravno potrudili da bi bilo vse kot iz škatljice nismo pa bili tudi v svinjaku, vse kar smo počeli smo počeli skupaj kuhali pospravljali hodili v shoping v končni fazi smo se tudi dogovorili da za en obrok vedno bomo šli v restavracijo pojest saj smo se odločili da ne bomo sužnji posode in pomivanja in vsi smo se strinjali. Mislim da je pri vas bila problem komunikacija med tabo in vsemi njimi, če bi se na začetku že zmenili kako se bo delilo delo in denar itd. mislim da nebi prišlo do tega ključnega problema. Kolikor sem pa razbral iz tvojega romana je pa zadeva v tem da oni 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} niso šli skupaj na morje prvič in dejansko si bila ti kot neki gost v njihovi družbi ali tujec in če so drugače čisto normalno funkcionirali vsa prejšnaj leta vrjetno niso videli potrebe po spremembi, razen ti si jih videla in seveda so skupaj stopili in se branili saj niso želeli postorit ničesar drugega kot pa so delali vsa ta leta preden si se ti zraven priključila… Pač spet nek splet okoliščin, kjer si se pošteno opekla. Druga zadeva ženske na tem formu kje najdete takšne tipe resno… Mislim da si imela 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kakšno veliko korist od nejga ali pa bi jo imela če bi ostala skupaj in si upala tako… Saj poznam veliko moških ki so samski in veliko jih ne more najt zveze ker če se mene vpraša so predobri kar se tiče po duši in svoji mentaliteti a kaj ko nimajo BMW nimajo vikendov in nimajo svoje hiše in stanovanj, ter pod palcem 150k evrov našparanega, ter vas ne more preskrbovat le z svojim denarjem da imate vse ostali denar pa kaj ve zaslužite pa porabite le zase. Takšni so vam pa nezanimivi… Potem pač trpie takšne izpade in da boste po dveh otrokih in pri 40 letih samske saj mu neboste več zanimive, potem pa bi vam bili dobri ravno takšni ki pri svojih 20 letih nimajo ničesar in pri 40 letih potem graščino in veselo družino ja nevem kaj pričakujete da vas bo čakal in bil tisto zadnje prase v štali če se lahko tako izrazim… Mislim da bi morale stopit ven iz Hollywooda in njihovih romatičnih filmov in pogledat malo z očmi v realnost in se spustit na kakšno stopnjo nižje in mogoče pa boste potem bile srečne.
Kaj se pa tiče takšni in drugačnih političnih spletk ni važno ali si črn, bel, rdeč, desni, ter levi pri vsakem eno prse gor rase in se je brezveze sploh o tem pogovarjat imet predsotke na podalgi prepričanja saj politika je kot vera na koncu pa bo tako vsem enako zemlja težka pa tudi či si sam bog na zemlji brez nadnaravnih zmožnosti…
Ljudje smo različni, eni bi tako preživljali dopust, drugi drugače. Nismo vsi za skupaj in preživljanje več časa skupaj z večimi ljudmi je lahko zelo težko.
Kljub temu pa meni na tejle zgodbi kar precej stvari ne štima..
Naprimer: kot praviš, tvojemu fantu in prijateljem denar nikoli ni bil problem (so jim ga starši vedno dali, če so ga rabili) – zakaj bi torej šel delat za dopust, če ni treba? In dvomim, da bi ostalim bil potem problem tistih par eur za trgovino? (saj vem – pri denarju se prijateljstvo neha, ampak vseeno…) In iz ene take “trgovinske prigode” so potem prišle “žaljivke” “janša” “nova tv” ?? –> kaj ima pa to dvoje karkoli opraviti s tistimi parimu evri in pospravljanjem?? Si prepričana, da se niste kdaj kaj pogovarjali in so prišli na dan tvoji desni (kako skrajni pa so?) politični nazori – in da je bil to razlog, da se je do konca pokazala nekompatibilnost? In ne tisti par eur iz štacune?
Prav si naredila. Po mojem sem kakšnih 25 let starejša od tebe in sem jih tudi slišala, jaz kmetica. Ostala sem s svojim Ljubljančanom in prenašala, še posebno od tašče, pripombe “kako na kmetih velja za boljše, če je vse umazano”. Moževa družba se je porazgubila, ker je šlo vsakemu samo za svojo rit, v mojem sorodstvu je vihal nos nad vsem. Z leti je kopnela moja dobra volja, ko sem postala zagrenjena, je odšel, ker je “ugotovil”, da nisva za skupaj. Zdaj se pa tolčem po glavi, ker v mladosti nisem dala možnosti fantom s podeželja. Vsi, ki so mi bili všeč, imajo sedaj lepe družine.
[/quote]..
hej,hej
in jaz sem iz haloškega podeželja prišel na malo bolj ravnino in si tu v nezdravih predvsem pa v družini brez ljubezni ustvaril svojo družino.Dolgo je že tega ampak nikoli in nikdar nisva prav zaživela,ker ona ni imela osnovnih zdravih pogledov na življenje in tako v glavnem voziva vsak po svoje še zdaj.
Če se ti da malce bolj podrobno o tem,se lahko slišiva;najdencek1@gmail.com
Pozdrav do ta čas.M
Literarni podvig se spremeni v t. i. “paradno temo”. Kmetica ali ne, zanimiv je tvoj način komunikacije. Si se kdaj vprašala, od kje potreba, da jo začneš s tako odklonilno in spolzko negativno besedo, kot je GNUS.
“Odsev stanja v naši družbi” bodo navajali. In to bo edino merilo, da je vredna ne le objave, temveč tudi širjenja naprej. Kdo ve, če se kdaj vprašajo, kolikšno težo odgovornosti za besede drugih s tem sami prevzamejo nase.
A jim bolj “dol maha”.
Jao, na kaj vse nasedate. Ja, v Ljubljani smo sami mamini sinki brez službe, ki živimo pri starših na podstrešju. Oziroma ne, starše smo izgnali na podstrešje, mi pa kraljujemo v hiši, naročamo pice, ker ne znamo kuhat, ko nam jih dostavijo, pa kričimo na mamo, naj nam da denar.
Ajd, mogoče nabašeš na res smotano družbo, pa še vedno ne verjamem, da so noter sami taki. Vsaj jaz še tega nisem doživel. Mimogrede, med vsemi kolegi iz Ljubljane ne poznam niti enega takega. Niti ne poznam nikogar takega, ki ni iz Ljubljane. Pa tej zgodbi niti malo ne verjamem. Pač vsi s periferije ste zdaj dobil mastno kost za glodat.
Folk, ki trdi, da je ponosen čez vse na svoj kraj rojstva ali bivanja, je milo rečeno patetičen.
Pravih Ljubljančanov je zelo malo. Večinoma so priseljenci iz vukojebin. Svoje kmetavzarske navade so prinesli s seboj v mesto.
Pristni Ljubljančani so iz finih, starih družin s prebivališčem v središču mesta.
Veliko je tudi južnjakov, to niso Ljubljančani.
[/quote]
Res so natanko taki. Ampak prišli so pa iz kmetov. Od tam izvira vse zlo. Oziroma so enaki povsod.
Če te moti od svaka pozdrav ” kje ste Ljubljančani”, boš morala pa počasi probleme pri sebi raziskovat, ker si enostavno preveč občutljiva.
Lepo te prosim, po vsem napisanem je razvidno, da vidiš težave v vseh ljudeh, samo v sebi ne. Zamisli se malo, delaš/pišeš ravno tisto, kar drugim očitaš.
[/quote]
Zelo velikokrat pri teh pozdravih ne gre za občutljivost, ampak za to, da imaš na drugi strani komunikacijskega analfabeta. In tak pozdrav ti ubije pogovor, predno se je sploh začel, saj je bilo postavjeno vprašanje, ki nima jasnega odgovora. Ne me narobe razumet, tudi sam sem imel precej znancev, s katerimi sem težko komuniciral. In potem sem enkrat analiziral pogovor, ki je šel nekako takole:
1) “Ka zdaj, ti?”
2) “Nč, pa ti?”
1) “Nč”
-> neprijetna tišina
2) “kaj pa drgač?”
1) “Ja, tut nč, pa ti”
2) “isto”
Potem pa spet tišina in se gledata, kot 2 jelena. Z ljudmi, ki tako začnejo pogovor ali pa da v pogovoru sodelujejo z enovrstičnicami (ja, ne, dobro, fajn, aha itd.) je jako težko komunicirati. Načeloma, če si vešč komunikacije to rešuješ s tem, da sam odpiraš in vodiš temo, s sogovornikom pa komuniciraš preko jasno zastavljenih vprašanj in upaš, da se ti odpre. Če komunikacijsko nisi dober, potem debata zamre, nastane neprijetna tišina in začutiš bariero med vama.
To ni problem mestne mladine ampak problem današnje razvajene mladine, kjerkoli. Starši smo jim prijatelji, vse jim ustrežemo, ubožčkom (v bistvu jim s tem dopovedujemo da so nesposobni, ampak to je že drugo…)
Nekateri ne razumete posta, da so se pač čutili malce ogrožene in so ji vsesorte naprej zmetali, tudi vse kar ni imelo nobene veze z ničemer.
Jaz te razumem. Človek, ki je navajen da sam skrbi zase in da sam pospravlja za sabo težko tolerira tako obnašanje. Saj taki razvajenčki so bili že včasih, le da so bili bolj redki. Danes so veliko bolj pogosti.
So uboge take mame, ko se jim rodijo otroci. Ali jih stalno podtikajo babicam, ali pa so otroci prepuščeni sami sebi.
Zanimiva bo naslednja generacija. Ko bodo ti razvajenčki starši in ne bodo mogli svojim otrokom nuditi to, kar je bilo nudeno njim.
Sem imel na gimnaziji tako družbo. In odjebal v 2 letniku faksa. Prideš do spoznanja enkrat. Se sedaj mi je žal vsake minute preživete z tako egoistično družbo. Brez ciljno posedanje na vikendu od strasev, pa jamranje kako da so podedovali samo garsonjero in ne 3 sobnega stanovanja. Vsi so sedaj zaposleni v javni upravi po vezah, plača jim je pa seveda premajhna zato se vedno hodijo na vikende od staršev na dopust. Pač razvajeni otroci javnosektorske elite. Ni težava da niti toliko odnos kot to, da kot človek z tako družbo ne pridobiš nič. Tiste popoldneve, ki jih zabijas v kaficih je bolje preživeti v športu, na bazenu, hribih pri gasilcih ali izdelovanju trikolesnik v garaži.
Taksni razvajencki so produkt forsiranja levakarske ideologije, ki je pojem osebne odgovornosti zamenjala z marksisticnim deljenjem na zrtve in zatiranje, ljudi pa indoktrinirala v pricakovanje, da mora za tvojo rit vsestransko poskrbeti drzava, bogati, … pac, nekdo drugi. Kjer samo zato, ker obstajas, imas pravico do vsega zivega. Ce pa cesa nimas, je za to krivi vsi drugi le ti ne.
Po drugi strani pa vas ni velika vecina starejsih nic boljsih. Indoktrinirani ste v iste budalastine. Verjamete v iste pravljici. Nenazadnje pa ste tudi prav vi tisti, ki ste taksne razvajencke naredili. Sploh mocne samostjne, … s feminizmom nafilane butare.
Forum je zaprt za komentiranje.