Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek flirtanje

flirtanje

Matjažko, boš moral dati kar konkretni nasvet, kako nekomu zabiješ kajlo, če je preveč vsiljiv. Imaš namreč tudi izkušene mačkone, ki so tudi vplivni v službi in ženska, ki je njegova tarča, ne sme utrpeti posledic take odklonitve. Kakšen način odklonitve vsiljivca s strani neke ženske bi tebe recimo fasciniral in bi rekel “tej ženski pa dajem kapo dol”? :))) Resno te sprašujem, zato te prosim za resen odgovor :).

Nasvet nič ne pomaga kaj dost, ker se vedno ravnamo po svojih občutkih, tudi če si nek nasvet zapomnimo, bomo najverjetneje vedno reagirali “po svoje”. Človeku pač poveš, kaj si misliš o njegovem vedenju in kake občutke ti ob tem povzroča. Če ga to ne bo “ganilo”, ga ignoriraš. Na začetku bo še morda “glumil”, da ga to “privlači”, potem se bo pa skril v kot, kot miš.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ja povej Matjazko recimo primer moj frend ko ga sedaj peca njegova sodelavka, on je še vedno malo čustveno nanjo navezan ker se je zacopal v njo. Sedaj se ji pa skuša izogniti ker mu gre na živce, kako v tem primeru opraviti s tako osebo. On se ji izogiba, ko mu kaj govori jo ignorira…, kaj reči tej osebi potem? Lahko da ne bo dojela če ji bo na lep diplomatski način rekel oz. jo bo to še bolj podžgalo.

Ali pa kot je antilopa rekla, če ženska dela v firmi kjer ima nadrejenega ki jo peca in je nadležen. Recimo že samo pogledi kakšna čudna namigovanja itd..In ženska se potem boji da če mu bo kaj rekla da bo izgubila službo. Ahh te stvari so tako bolane samo se dogajajo.

A ni flirt 2-smeren proces? Kako lahko flirtaš z nekom, ki lazi za teboj? Tako kot je katenjka v oni drugi temi vprašala, kako se lahko gledaš globoko v oči, če tega nočeš? 😉 Če te en gleda, še ne pomeni, da sam počneš enako. To je tako kot je nekdo jezen na svojega partnerja, ki ga osvaja neka druga oseba. Nonsense.

Krivokljun, imaš prav, se bom popravila, gre za “poskus flirtanja” s strani ene osebe. Ni fer drugo osebo kriviti, če nima nič pri tem :)).

Težava je v tem, da je on še vedno zacopran in mu njeno teženje še vedno na nek način ugaja. Njegov razum sicer ve, da se v to ne sme spuščat, občutki, ki delujejo tudi nezavedno, pa tega še niso sprejeli. Ko bo pravi čas, bo on sam prav dobro vedel, kaj mora storit. Vprašanje je samo, koliko je odgovoren. Bolj kot je odgovoren, prej bo ta čas prišel in obratno. Do takrat pa potrebuje njeno “teženje”, da pride do kakega osebnega spoznanja. Tako to gre v življenju.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Matjažko, boš moral dati kar konkretni nasvet, kako nekomu zabiješ kajlo, če je preveč vsiljiv. Imaš namreč tudi izkušene mačkone, ki so tudi vplivni v službi in ženska, ki je njegova tarča, ne sme utrpeti posledic take odklonitve. Kakšen način odklonitve vsiljivca s strani neke ženske bi tebe recimo fasciniral in bi rekel “tej ženski pa dajem kapo dol”? :))) Resno te sprašujem, zato te prosim za resen odgovor :).[/quote]

Saj sem napisal, da se ga “lotiš” tam, kjer je napihjen in samozaverovan napuh njegovega mačističnega ega največji – torej v moškosti, ker v domišljavosti in prevzetnosti, kjer si misli, da je naravnost najbolj močan, je njegova ahilova peta, torej šibka in najranljivejša točka je njegova negotovost vase. Recimo da mu med vrsticami sporočiš, da ni privlačen moški.

Pri samovšečnih in umetno samozavestnih oz. narejenih moških tudi “vžge”, če postaviš pod dvom njihov intelekt, da jih razvrednotiš na intelektualni ravni. Ampak izvedba, kako to povedati, posredovati, kakšen pristop ubrati, še vedno ostaja na ženski strani. Bolj nekoga načitaš, odzivi, razmišljanje, prej veš, katera strategija bo delovala in kdaj jo uporabiti.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Če na 100 žensk žanje 1 uspeh, je tak menda zadovoljen s svojim izkupičkom. 🙂
Jaz bi mu dal jasno vedeti z ignoranco, če bi bil ženska, da ne bo imel uspeha pri meni.
Kasneje, če pa ne bi nehal, pa tudi direkt “kajlo” glede njegovega izgleda in prezentacije kot moškega ali kaj podobnega.[/quote]

Mislim, da se ga da reševat tudi kako drugače kot z ignoranco. Recimo z iskrenostjo in ne kakšno skoraj agresivno odločnostjo ter hladnostjo.[/quote]Če gre za moteče osvajanje, (ne flirtanje, niti ne nedolžno pecanje) s strani tipa do punce, je po moje še najboljša hladna odločna drža, da pač ne. Ki tudi ne traja prav dolgo, ker je enostavno učinkovita. Ignoranca pomaga v obratni situaciji, (če bi ženska kaj rada od tipa).
Iskrenost? Kaj pa vem, plemenit pojem, ampak v takšnih primerih je to zelo nedefinirana stvar… saj še ignoranca ni vedno iskrena, in tipi imajo težave s prepoznavanjem iskrenih čustvev, kolikor mi je znano, takšnih in drugačnih… ni vam lahko res ne. Je pa zato lažje nam naštudirati vas, če je od zadaj vsaj malo motivacije no…
Razen če je iskrenost mišljena v prijateljskem smislu, v imenu ohranja prijateljstva, ki pa je menda itak neizvedljivo– po vaše.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

A ni flirt 2-smeren proces? Kako lahko flirtaš z nekom, ki lazi za teboj? Tako kot je katenjka v oni drugi temi vprašala, kako se lahko gledaš globoko v oči, če tega nočeš? 😉 Če te en gleda, še ne pomeni, da sam počneš enako. To je tako kot je nekdo jezen na svojega partnerja, ki ga osvaja neka druga oseba. Nonsense.[/quote]
Torej se gre za (spolno) nadlegovanje, ne pa flirtanje.

Če gre za moteče osvajanje, (ne flirtanje, niti ne nedolžno pecanje) s strani tipa do punce, je po moje še najboljša hladna odločna drža, da pač ne. Ki tudi ne traja prav dolgo, ker je enostavno učinkovita. Ignoranca pomaga v obratni situaciji, (če bi ženska kaj rada od tipa).
Iskrenost? Kaj pa vem, plemenit pojem, ampak v takšnih primerih je to zelo nedefinirana stvar… saj še ignoranca ni vedno iskrena, in tipi imajo težave s prepoznavanjem iskrenih čustvev, kolikor mi je znano, takšnih in drugačnih… ni vam lahko res ne. Je pa zato lažje nam naštudirati vas, če je od zadaj vsaj malo motivacije no…
Razen če je iskrenost mišljena v prijateljskem smislu, v imenu ohranja prijateljstva, ki pa je menda itak neizvedljivo– po vaše.[/quote]

Ne vem kakšne vrste ignoranco imaš v mislih: do poslanih signalov ali do tistega, ki jih pošilja? prav slednje se mi zdi – smešno, ker take vrste ignoranca je lahko neke vrste požarni zid, ki nujno ne nadzoruje samo kaj pride noter, ampak tudi, da ne bi ušlo kaj ven. :-))

Iskrenost pa se mi tudi ne zdi nujno vezana na prijateljska ali podobna čustva. Dotičnemu pač lahko na primeren način poveš, da te topogledno ne zanima. Še vedno pa se lahko pozdravita, ko se srečata. Ohranjat neko tesnejše prijateljstvo v takem primeru pa ne vem, če ima smisel. Ponavadi ima od tega eden korist, drugi pa upanje.

Robi, imaš prav, da gre v določenih primerih že za spolno nadlegovanje in ne flirtanje. Vendar je to (nadlegovanje) “zakamuflirano”, torej ne gre za nek direktni napad, ampak za slinjenje, dobrikanje. Skratka, osebi postane taka situacija neprijetna, vendar včasih ne ve, kako bi reagirala, da ne bi izpadla čudaška.

Ja, točno tako antilopa. Meni se zdijo ta slinjenja, dobrikanja ljudi enako psihično mučna kot če te nekdo dejansko otipava.

Sploh v pisarniških jobih je res neprijetno če imaš takega osladneža, in ga videvaš vsak dan. Ti si prijazen do njega ker ga nočeš prizadeti, ali se bojiš za job. Ta človek pa to prijaznost dojema kot nekaj drugega. In potem se dogaja ko se te osladnež hoče dotikati in namerno kao po pomoti položi roko na tvojo samo da se te dotakne ali pa roko da okoli pasu. Zelo neprijetno vzdušje potem nastane na delovnem okolju. V bistvu je spolnega nadlegovanja zelo veliko samo je kot si že sama omenila zakrinkano.

Tole me je spomnilo na pedofilijo, malo daljša zgodba samo v srednji šoli je bil en tip, nek skuliran, prfoks za telovadbo. Je res v redu deloval no potem mi je pa sošolka rekla da ko je bila mala je hodila na tečaj plavanja in jo je tip božal v vodi po nogah. Sicer ne vem kakšno božanje je to bilo, očitno že ne takšno normalno. Ona mu je pedofil pravila.

Princess, ker se je zakonodaja toliko spremenila na področju nadlegovanja v smislu zaščite delavcev, je povsem pričakovano, da so se pojavile bolj prefinjene oblike.

Pa tudi zdi se mi, da drugih delavcev niti ne zanima, kaj se nekomu dogaja, kar je slabo. To pa je posledica tega, da so določena dejanja za nekatere postala normalna oziroma vsakdanja.

Heh dobra primerjava, ne vem, ali si kdaj bil v situaciji, ko je bilo kako stvar pametno ignorirati, ker si sicer že več ne bi mogel zaupati, do česa bi prišlo? :))))
Sicer sem pa napisala, da je ignoranca kar nekaj, podobno je tu z iskrenostjo. Če nekomu rečeš, da te ne zanima, je to lahko razumljeno kot ignoranca, in sicer kot “ignoranca”, mišljeno je pa bilo kot iskrenost. In potem tisto pecanje še kar traja. In potem spet iskrenost oz. ignoranca… do kdaj? Če pa nekomu nedvoumno pokažeš, da te ne zanima, pa mislim, da je stvar zaključena. In celo lahko iz tega nastane čisto lep odnos.

To je načeloma res. No ne bom komplicirala. V bistvu je res. Samo poudarek je na “v takem primeru”.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Če nekomu rečeš, da te ne zanima, je to lahko razumljeno kot ignoranca, in sicer kot “ignoranca”, mišljeno je pa bilo kot iskrenost. In potem tisto pecanje še kar traja. In potem spet iskrenost oz. ignoranca… do kdaj? Če pa nekomu nedvoumno pokažeš, da te ne zanima, pa mislim, da je stvar zaključena. In celo lahko iz tega nastane čisto lep odnos.
In kako nekomu nedvoumno pokažeš, da te ne zanima, če to ni na iskren način in da iz tega nastane še lep odnos? To bi pa res rad slišal. 🙂

Mislim, da največ težav nastane v primerih, ko druga stran na začetku ne pokaže, da ga ne zanimaš, ampak celo v flirtanju sodeluje (morda ne na enako intenziven način), nato pa mu/ji zadeva postane nezanimiva, dolgočasna ali celo problematična in se umakne. Takrat tisti, ki osvaja, ne dojame, da je prišlo do spremembe situacije in morda želi nadaljevati s to aktivnostjo.

Sem že doživela situacijo, ko je nek moški želel ugotoviti, kaj čutim do njega in je začel flirtati z žensko, ki je sedela v moji bližini. No, ona pa je zadevo vzela resno, saj je mislila, da mu je resnično všeč. Zelo hitro pa on ni več pokazal nobenega zanimanja zanjo, jaz pa sem zaradi tega imela težave z njo. Mislila je, da sem kriva za njegovo “ohladitev do nje”.

Po moje je pa odvisno v kakšni firmi delaš.Ta v kateri delam jaz, je manjša, zasebna in tud pod razno za flirtanje ni niti časa niti volje…mislim, da se vsak od 10-ih zaposlenih zaveda kolk bi eno flirtanje zakompliciralo teamsko delo.

Glej ja, saj iskrenost, samo potem moraš biti iskren od vsega začetka, to pa navadno nisi, ker še sam ne veš, a ni tako? Sicer pa gre za recepte, ki se pač malo razlikujejo, glede na koga se nanašajo. Menda ti nisi imel težav s tem, racionalen človek, kakor si. Ali pa vendar, ko kake punce, ki recimo ni hotela biti s tabo, nisi štekal, čeprav razumeš pač čisto vse…?

Glej ja, saj iskrenost, samo potem moraš biti iskren od vsega začetka, to pa navadno nisi, ker še sam ne veš, a ni tako? Sicer pa gre za recepte, ki se pač malo razlikujejo, glede na koga se nanašajo. Menda ti nisi imel težav s tem, racionalen človek, kakor si. Ali pa vendar, ko kake punce, ki recimo ni hotela biti s tabo, nisi štekal, čeprav razumeš pač čisto vse…?[/quote]
No, na začetku smo pač prijazni od drugega..Saj ne moremo vedeti, da nas bo nekdo začel zapeljevati, da bi mu že takoj na začetku nedvoumno pokazali, da nas ne zanima.

Saj jaz tudi nisem imel s tem težav..Mogoče zato, ker nisem bogat..:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close