Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Fant pravi, da sem preveč skromna

Fant pravi, da sem preveč skromna

Živjo!

Stara sem 34 let in do 30.ga leta sem živela skupaj z bivšim fantom skoraj 10 let, potem je pa naneslo, da sva se pač razšla (ker ne morem imet otrok) in sem mislila, da se je pač zame končalo z zvezami.
Pa sem dve leti nazaj spoznala nekoga, ki no, kaj bom olepševala – metulji v trebuhu itd. 😀
Pač res lepo, ima tudi že otroka iz prejšnje zveze, jaz pa sem mu tudi (kot bivšemu) povedala, da otrok v 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} primerih ne morem imet, tako da sva začela res lepo “na čisto”.
Vikende preživljava skupaj, skratka počasi greva naprej.

Zadnje mesece mi je začel govorit, da sem preveč skromna. To misli s tem, da si nič kaj ne privoščim, oblačila kupujem v trgovinah kot so Orsay, Zara, občasno H&M, take trgovince,.. Pač za kavbojke ne bom dala 100 eurov, niti za majčko ne bom dala več kot 30 eurov.
Moja plača je taka, da plačujem najemnino v garsonjeri, stroške, hrano, bencin, nekaj moram tudi privarčevat,..
Zadnjič je pa fantu “prekipelo” – ker sem imela že kar star telefon (štiri leta), sem se odločila, da ga zamenjam z nečim novejšim.
Fant je bil kot prvo užaljen, ker ga nisem vprašala za nasvet in sem se odločila kar sama vzet novega (kaj takega, ane)… Mu povem, da sem si pa le vzela nov telefon, so bili pa komentarji, da kaj sem vzela to (vzela sem samsunga a71), da bi morala si vzet kaj boljšega – pri tem mi je vrgel na mizo svojega iPhonea, in rekel da je to pa taprav telefon.
Jaz sem se začela smejat, ker sem res mislila da se pač zafrkava. Na koncu sem dojela, da se ŽAL NE. Naprej mi je vrgel moja oblačila, da so preresna (delam v odv. pisarni kot administratorka, a vendar moram bit lepo oblečena, nek poslovni stil, ne morem bit v strganih kavbojkah in bleščečih japankah), da se moram oblačit bolj sproščeno, da bi si lahko privoščila boljši telefon (to sicer še vedno mislim, da se je hecal, upam vsaj), da bi lahko si vzela kredit za nov avto (vozim renaulta starega 10 let)…

Na koncu me je sprovociral tako zelo, da sem postala nesramna in mu rekla, da kaj ima pa on, da mi lahko take stvari govori? – živi pri starših v zgornjem nadstropju pri svojih 33 letih, kamor pride tudi njegov otrok 1x na teden oz. po dogovoru, vozi avto na leasing (moj je vsaj odplačan), in se kiti s telefonom v vrednosti 1.500 eurov, plačo ima resda višjo od mene, ampak rekla sem mu, da to ni opravičilo, da se tako obnaša do mene in naj si najde torej tako, ki bo imela vse te stvari ki jih je naštel (to sem rekla v tistem besu).

On je to vzel zares in od sobote me ni poklical niti nič. Na FB vidim da je aktiven, ampak me ne klikne. Ne morem verjet, da je ODRASEL MOŠKI pri svojih 33ih letih in z otrokom lahko tako otročji?? Bolj razmišljam, bolj mi je jasno, da s takim človekom jaz žal nimam prihodnosti, ne glede na to, kako so druge zadeve med nama v redu…

Se bom prenaglila. če se odločim da je bilo to-to ali naj pač mu dam še eno priložnost,.. Če seveda nima on že druge ogledane (pravi da ne).

Ne vem čisto točno, kaj naj.

Prvo kot prvo, kaj si ti kupuješ zase ga ne bi smelo nič brigati, no vsaj na tak način ne. Jaz bi mu na tvojem mestu dala še eno priložnost, vsaj en pogovor o tem. Kaj on želi, kaj ti. Če nista usklajena že pri tem, spokaj čimprej!!

lej kekec te je očitno dal na čevelj in bodi hvaležna bogu, naravi in vesoljskim silam, da se je to končalo, preden te do konca spravi ob pamet in ti pobere še preostanek samozavesti.
čisto prav, da si mu povedala svoje, najbolj pametni so ti mamini mansardniki, ki jim je življenjski podvig, da se iz otroške sobice preselijo v mansardo, potem so pa pametni kot sto hudičev. Ti kar tako živi naprej, varčuj. Če boš spoznala koga v redu, sicer pa poskrbi zase.

Pusti kontakt.

Še ena provokacije za čas kislih kumaric.

oba imata svoje finte
tvoja finta je, da si “neodvisna” torej, da počneš stvari, brez da upoštevaš njegovo mnenje.
to za nobeno vezo ni glih fajn, sploh, če človeku to daš vehementno vedet, da njegovo mnenje pa ne šteje

njegova finta pa je, da ga ego baše in da bi na vsak način rad imel žensko, s katero bi se “bahal” pred frendi.

glede svojega razmisli, mogoče ni slabo pred kakšno tvojo odločitvijo s partnerjem predebatirat o njej in mu vsaj dat občutek, da je pomemben, glede njegove hibe pa…. ne vem, če si prava zanj. on išče nekaj drugega

Tip je bebec.

Ti funkcjoniraš z logiko kot normalen odrasel človek, poba pa z željami.
Če mu ni všeč tvoj telefon al pa avto naj ti pa drugega kupi.
Če pri 33ih ne razume da se razumen odrasel človek pokrije toliko kolikor je njegova deka dolga potem mu pač ni pomoči.
Če se slučajno odločiš nadaljevati oz. iti resno v vezo, vsaj preveri koliko ima kaj dolgov. Ker resno dvomim da je leasing njegov edini dolg. Telefon na obroke? Kreditne? Minus na računu? Plačuje preživnino redno?
Se sliši preračunljivo, ampak prosim ne nakoplji si na grbo nekoga, ki tega nima urejenega in potem ti rešuješ to.

hahah …ona za razliko od njega je neodvisna, živi “od svojega dela”, medtem pa ko po končanem partnerstvu “pritroskat” nazaj domov k staršem pod njihovo streho ni nek podvig, daleč od odraslosti.
je strošek bivanja poglavitni strošek – sicer bi bili vsi zelo premožni, vkolikor bi imeli mesečni zaslužek samo “za sproti” .. 😉

Srečna je lahko vsaka ki ga je zgrešila!

Dokler si s svojim denarjem preskromna, to ni njegov problem. Lahko si premalo skromna, ampak na njegov račun.

Hja, lej … a mu ne znaš zabrusit, da si boš privoščila tudi kaj dražjega, če bo on plačal????

Ojoj, ubogi njegov otrok.

Tebi pa svetujem, res ti ga ni treba trpeti. Ta pravi moški bi svoji partnerki sam kaj kupil. Se vidi, da živi pri starših. V bistvu še sploh ni doživel, kaj pomeni življenje in kaj so pravi stroški, na koncu pa še ima tak človek otroka. Otrok ima otroka. Pusti ga pri miru. Ne se ponižat in iskat stik z njim. V kolikor se bo želel vrnit pa dobro premisli, če je vredno nadaljevati. Ta pravi te bo nosil po rokah, te presenetil s kaksnim darilcem, nakitom, oblekico ne pa z izjavami, kaj bi si morala kupiti in še to s svojim denarjem.

in zakaj točno bi ona morala upoštevati njegovo mnenje pri stvareh, ki si jih sama kupi – od oblačil do telefona ali avtomobila?
a glih vsak mansardni pezde, ki hodi namakat nekam (pri njem se najbrž ne da, ima mamica migreno), ima zdaj poslanstvo težit do onemoglosti?

Kot so ti že napisali, se zahvali vsem bogovom in svetnikom, da si se ga znebila. Svoje k svojim. Samozavestna in pametna ženska si, ki ji ni treba, da se meče ven s pisanim perjem, ki še njihovo ni. Naj si najde neko frčafelo, ki bo padala na cenene finte v obliki avtov na lizing in ajfonov na kredo. Pri marsikakšnem takem frajerju so v ozadju dolgovi in vsakomesečne prošnje za odlog plačila obroka. Verjemi, da so na svetu tudi čisto ok moški, ki bodo cenili tvojo racionalnost.

Prav si se odločila. To ni zrel moški. Ni zastonj bivši.

Da si krasna odrasla in odgovorna oseba. Večina moških bi bila vesela da te ima. Pusti tepca pri meru, poznam enega takega
Neodgovorno, otročje in zapufano bitje. Vsako leto nižje leze.
Srečno naprej.

Par let sem starejša od tebe, pa sem doživela točno to kot ti: prepoceni sem se oblačila, preskromno sem živela, ob nedeljah nisem bila vajena se peljat 100 km v eno smer na večerjo, ker lokalno “nikjer ni dovolj dobro za jesti” itd. To ga je blazno motilo, ker so bili vsi njegovi oblečeni v same znamke, jedli so jedi, o katerih nikoli nisem slišala, ker jih kuhajo samo v fensi restavracijah… In ja, tudi on je živel v mansardi nad mamo, mama mu je prala, kuhala, pospravljala to mansardico…včasih se pohecam, da ga je verjetno tudi še malo podojila, pri njegovih skoraj 40 letih 😉

Takrat sem bila sicer ful prizadeta, ker se je tako obnašal do mene, večkrat sem mu zabrusila, da če mu ni všeč, da kupujem cunje v H&M mi jih lahko gre kupit v kakšen butik za 5x višjo ceno, ampak to pa mu tudi ni dišalo, čeprav je bil kar poln denarja.

In kaj sem ugotovila: tipu še vedno manjka kar mu je takrat – se odtrgat od mame in ugotoviti, da te ljudje ne ocenjujejo po znamki cunj ampak po lastnostih, ki jih imaš.

Obrnila sem se vase in začela ugotavljati, da morda pa bi si res lahko kaj več privoščila, da mi ni treba nonstop šparati in kupovati poceni cunje, ampak da se lahko včasih nagradim tudi s čim lepšim, boljšim, kvalitetnejšim. Skromnost je lepa čednost, ampak ženske pa včasih potrebujemo tudi nekaj “za dušo”. V istem času sem tudi pri prijateljici začela opažati, da blazno špara, tako zelo, da si še kavo v kafiču naroči tisto, ki je par centov cenejša, tudi če ji ni najbolj dobra. To mi je bilo kot neko ogledalo, da se morda pa res preveč omejujem. Zato sem ugotovila, da ko mi je nekaj všeč, resnično všeč, si kupim, tudi če veliko stane. Raje si kupim manj dobrih kosov kot veliko cunj in šare za malo denarja. Glede na moje delovno mesto in status, ki ga imam v družbi, je tako boljše.

Moj nasvet zate: obrni se vase in se vprašaj, kaj ti ta moški kaže. Ta trenutek se ne ukvarjaj z njim, kaj boš naredila, ostala ali odšla, ampak ukvarjaj se s sliko v ogledalu, ki ti jo je pokazala ta situacija. Si srečna, ker tako “šparaš”, ali bi si raje kdaj kaj privoščila in v tem uživala?

Jaz te popolnoma razumem. Tudi sama imam ok plačo in vsak mesec nekaj privarčujem. Rada si privoščim počitnice in kakšno dobro večerjo, mi je pa ful škoda denarja za nov telefon, če sedanji še deluje, dražji avto in precenjene obleke kao priznanih znamk (ki so ravno tako narejene na Kitajskem za min stroške)..
Grozno mi je koliko je ljudi, ki samo kupujejo stvari, zato ker jih lahko, ne zato ker bi jih potrebovali..
Mene stalno skrbi tudi ekološko vidik, a to se nobeden ne sprašuje, ko samo menjujejo telefone vsako leto?
Drugače se strinjam, je prav da si privoščimo določene stvari, ampak iz zapisa je očitno, da imata vidva različne poglede na to, kaj vama to pomeni.
Lahko da je vredu človek, pogovorita se o tem kaj vama pomenijo te stvari, kako bi razpolagala z denarjem če bi imela skupno gospodinjstvo.. Jaz osebno sicer ne bi mogla biti z osebo, ki mu je image, kaj si drugi mislijo o meni, bolj pomemben od tega kaj si sama mislim, da je prav.

Tvoj tip te ne vidi lepo tako kot si in v tem je problem. Lahko, da te te gleda preveč površinsko. Po drugi strani je včasih ok pokazati malo edga-a, se oblačiti smart, tako da je malce sexy in ni drago. Malce podčrtujem! Zdaj, lahko včasih izpadeš malo naivno pa ga to jezi, jezi ga pa ravno za to, ker potrebuje ne naivno žensko – mamo, ker je ravno on tisti, ki še vedno živi doma in bi rad, da si močna za oba, se pravi da si še zanj vse kar on ni.

Mani je fajn tista ženska, ki zna v okviru možnosti izluščit kar se da, ti lepo naprej gradi sebe, je pa fajn, da imaš kak cilj in nekam greš.

Oba sta zakompleksana. Vsak na svoj način.
Metuljčki in bližina ne pridejo brez razloga.

in zakaj točno bi ona morala upoštevati njegovo mnenje pri stvareh, ki si jih sama kupi – od oblačil do telefona ali avtomobila?
a glih vsak mansardni pezde, ki hodi namakat nekam (pri njem se najbrž ne da, ima mamica migreno), ima zdaj poslanstvo težit do onemoglosti?
[/quote]

zato, ker približno tako ena normalna veza funkcionira
če imaš samo jebača, pol je seveda njegovo mnenje glede česarkoli brezpredmetno

Ne veš kaj bi?! Glede na to, da sta 2 leti skupaj in da sta skupaj premagala ogromno težkih ovir, kot so “ali vsebuje mamina juha več ali manj soli od navadne”, “naslednji vikend Bohinj ali Ribčev Laz”, “je boljši bencin na Petrolu ali OMVju” itd, bi mu na tvojem mestu dal še eno šanso. Saj smatram, da bosta s tako velikimi, dobrimi in premišljenimi koraki, v 10 letih rešila glavno težavo življenja – ali se je njegova mama pravilno odločila, ko je kupila bel avto ali bi bilo bolje da bi kupila rdečega.

Bodi vesela, da si se ga znebila. Kot vidiš tudi sama, ti je stalno očital, da pri tebi ni nič v redu. Pomisli, ali želiš celo življenje poslušati očitke, da nimaš nič v redu??? Želiš živeti kot ukaže on, ali po tvojih željah?

Začelo se je z malimi stvarmi. Obleke niso v redu, telefon ni v redu, avto ni v redu, .. kasneje najbrž tudi tvoja garsoniera ne bi bila v redu, pa ti nisi v redu.
Tako se obnašajo nasilni moški. Bodi daleč stran od njega. Poišči drugega, ki bo cenil tebe, tvoje stvari in tvoja čustva.

Kot prvo, lahko bi bil vesel, da si je našel tako žensko, če tega ne vidi, naj si pač nakde neko snobkinjo, ki je podobna njemu. Kot drugo, bi mu jaz tistega Iphona vrgla v glavo. S samsungom A71 ni nič narobe. Razvajen je pač, prelepo mu je v življenju. Pa nima ti nima pravice kaj talega govorit, saj te šele kratek čas pozna. In absolutno ti odsvetujem da mu daš drugo priložnost. Ker se človek ne spremeni kar čez noč. Boš dobila normalnega moškega, ki ne bo gledal na materialne stvari. Veliko sreče.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close