Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Enost – Znanost ali ideologija

Enost – Znanost ali ideologija

Upam da ji nisi fovš?
O nagradi pa raje ne bi…. 😉 se ne spodobi javno razlagat koliko odvetnik dobi plačano in kako…. :))

Drugače pa nisem “njen” ….nič, mi je pa zanimivo njeno razmišljanje (med vrsticami).
Ja eni res forume preveč resno vzamejo…. ;))[/quote]

Koliko gospodično poznam, ji resnično res nisem za nič nevoščljiva, res ne, pa tudi nikomur drugemu ne na tem forumu, do zdaj še nisem naletela na nič takšnega, da bi me začelo po domače rečeno “gristi” od znotraj…pa tudi v živo je k sreči tega zelo bore malo; nevoščljivost je negativno čustvo in kot takšno vodi v bolezni. Za advokaturo sem vprašala le zato, ker si se tako “potegnil” za njo, raje vidim, da bi sama branila oz da se ljudje sami postavijo zase.[/quote]

Moški smo pogosto zaščitniški do žensk, ki so nam simpatične! 😀
On, s Katenjko se ni za šalit, da je ne boš kaj razkajfal, saj do sedaj si bil baje priden, ker meni je rekla, da bi me počasi zastrupljala z arzenovim oksidom, ki bi mi ga primešala v mleko. 🙂

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

No, zdaj pa razumem zakaj si jo vabil na pivo. Tudi kava je lahko z mlekom. Zgleda, da bom tisto sovraštvo do moških, ki sem ga včeraj umaknil, spet moral nazaj ven potegnit.

No očitno že deluje…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

No, zdaj pa razumem zakaj si jo vabil na pivo. Tudi kava je lahko z mlekom. Zgleda, da bom tisto sovraštvo do moških, ki sem ga včeraj umaknil, spet moral nazaj ven potegnit.[/quote]

Jaz grem raje v naravo, sem redki obiskovalec gostiln. 😀 Z njo bi bilo najbrž fajn iti veveričk ali pa labodov hranit, še bolje pa, da bi šla skup rib lovit, bi raje arzen primešala v ribjo vabo, da bi se na trebuh obračale in same splavale k površju, tako da trneka sploh ne bi rabil. :))

No, zdaj pa razumem zakaj si jo vabil na pivo. Tudi kava je lahko z mlekom. Zgleda, da bom tisto sovraštvo do moških, ki sem ga včeraj umaknil, spet moral nazaj ven potegnit.[/quote]

Jaz grem raje v naravo, sem redki obiskovalec gostiln. 😀 Z njo bi bilo najbrž fajn iti veveričk ali pa labodov hranit, še bolje pa, da bi šla skup rib lovit, bi raje arzen primešala v ribjo vabo, da bi se na trebuh obračale in same splavale k površju, tako da trneka sploh ne bi rabil. :))[/quote]

Majhna napača, ne na trebuh, na hrbet se obrnejo. Ali proti vetru? 😀
Imaš prav, kave pri njej ne bi bilo varno spiti, tudi piva ne. Lahko da mi prinemeša notri ketamin, rohypnol!? 😀

Ma ne vem, to se bere kot neka vojna napoved ali neko obračunavanje v zvezi z mano zaradi mojega načina življenja… Ne vidim v njem nič takega, da bi utegnilo biti tebi moteče… zakompleksanost, neurejenost… površinskost? že mogoče…
Kaj je pa pravzaprav namen forumov po spletu, pa še nisem ugotovila, na njih sem prebrala kar nekaj pametnih in tudi neumnih stvari, in za vsako od slednjih krivim sebe, ne pa avtorja.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Mogoče bi pa morala slediti tvojemu zgledu in naročiti naj se moji zmedeni posti brišejo ccc[/quote]

Katenjka – roko na srce, tvoje pisanje je pogosto zmedeno, kot da so stavki nelogično nametani, nič čudnega, da ljudje po prebranem ne vedo, kaj si želela povedati. Da bi prosila, da se naj brišejo le moji posti – ta je tudi iz trte zvita: moderatorje sem prosila, da se naj briše celotna tema “Grdi pogledi in prijatelji” in ne le kakšen posamezen moj zmazek. Lahko kadarkoli zaprosiš, da naj se kakšen tvoj post pobriše – izvoli, nihče ti ne bo oporekal.[/quote]Mislim, da sem pisala enostavno v preveč tem, in če bi želela da se zbrišejo celotne teme, se zna zgoditi, da komu ne bi bilo prav. Če bi pa hotela da se brišejo samo moji posti in moja citiranja v drugih postih, pa se zna zgoditi, da bi bilo nekaj dela in se mi zdi brez veze za forum, ki je pač čvek, ali pač? In po drugi strani, to ej tko, kot da bi jemala izrečene besede nazaj, saj ne da mi ni bilo nikoli žal, da sem kaj rekla, čeprav nisem ravno čvekljive narave, ampak ko enkat nekaj rečeš, je to pač izrečeno, in malo nevrotično je nekja govoriti, za sabo pa brisati. Za nečim pač moraš stati, neko stališče si pač moraš izoblikovati. Saj ti jih tudi imaš, glede mnogih stvari bolj dodelana in izoblikovana od mojih, glede drugih pa menda si za kanček bolj zmedena, ali pač?

Ma ne vem, to se bere kot neka vojna napoved ali neko obračunavanje v zvezi z mano zaradi mojega načina življenja… Ne vidim v njem nič takega, da bi utegnilo biti tebi moteče… zakompleksanost, neurejenost… površinskost? že mogoče…
Kaj je pa pravzaprav namen forumov po spletu, pa še nisem ugotovila, na njih sem prebrala kar nekaj pametnih in tudi neumnih stvari, in za vsako od slednjih krivim sebe, ne pa avtorja.[/quote]

Katenjka, daj no – kakšen napad nate osebno in tvoj način življenja (vojna napoved…haha), moraš razumeti, da jaz povem natanko tako kakor stvari vidim in kakor o njih razmišljam, vem pa da je ta direktnost lahko neprijetna in navsezadnje kdo pa sem jaz, da bi moje mnenje bilo kaj vredno, je lahko usodno zmotno in se ti zaradi tega sekiraš? Ne tega delati!!! S svojimi prispevki na forum, ne glede na to če so zmedeni ali precej dvoumni ali abstraktni vseeno prispevaš nekaj kar drugi forumaši radi preberejo in tudi jaz sem med njimi; tako da, piši in sodeluj brezskrbno dalje tako kakor ti narekujejo zavest, vest in srce, moje pripombe pa daj povsem na “ignore”, ker ocenjujem, da jih preveč osebno jemlješ – to ni zdravo.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Katenjka – roko na srce, tvoje pisanje je pogosto zmedeno, kot da so stavki nelogično nametani, nič čudnega, da ljudje po prebranem ne vedo, kaj si želela povedati. Da bi prosila, da se naj brišejo le moji posti – ta je tudi iz trte zvita: moderatorje sem prosila, da se naj briše celotna tema “Grdi pogledi in prijatelji” in ne le kakšen posamezen moj zmazek. Lahko kadarkoli zaprosiš, da naj se kakšen tvoj post pobriše – izvoli, nihče ti ne bo oporekal.[/quote]Mislim, da sem pisala enostavno v preveč tem, in če bi želela da se zbrišejo celotne teme, se zna zgoditi, da komu ne bi bilo prav. Če bi pa hotela da se brišejo samo moji posti in moja citiranja v drugih postih, pa se zna zgoditi, da bi bilo nekaj dela in se mi zdi brez veze za forum, ki je pač čvek, ali pač? In po drugi strani, to ej tko, kot da bi jemala izrečene besede nazaj, saj ne da mi ni bilo nikoli žal, da sem kaj rekla, čeprav nisem ravno čvekljive narave, ampak ko enkat nekaj rečeš, je to pač izrečeno, in malo nevrotično je nekja govoriti, za sabo pa brisati. Za nečim pač moraš stati, neko stališče si pač moraš izoblikovati. Saj ti jih tudi imaš, glede mnogih stvari bolj dodelana in izoblikovana od mojih, glede drugih pa menda si za kanček bolj zmedena, ali pač?[/quote]

Ne vem, morda sem res nekoliko zmedena, marsikdo, ki meni, da me zelo dobro pozna pa bi raje trdil, da se delam neumno, kakšno je tvoje mnenje, sama dobro veš oz če ga sploh imaš ali upaš imeti 😉

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

S tem brisanjem bi res bilo preveč dela..:)

Saj ni nič narobe s tvojim življenjem….Stvar je v tem, da marsikdo ne razume bistva tvojega pisanja. In to se potem doživlja, kot neposobnost razumevanja. Tega občutka pa ljudje spet ne maramo.Saj veš..Ogledala pa to…:)

Mislim, da sem pisala enostavno v preveč tem, in če bi želela da se zbrišejo celotne teme, se zna zgoditi, da komu ne bi bilo prav. Če bi pa hotela da se brišejo samo moji posti in moja citiranja v drugih postih, pa se zna zgoditi, da bi bilo nekaj dela in se mi zdi brez veze za forum, ki je pač čvek, ali pač? In po drugi strani, to ej tko, kot da bi jemala izrečene besede nazaj, saj ne da mi ni bilo nikoli žal, da sem kaj rekla, čeprav nisem ravno čvekljive narave, ampak ko enkat nekaj rečeš, je to pač izrečeno, in malo nevrotično je nekja govoriti, za sabo pa brisati. Za nečim pač moraš stati, neko stališče si pač moraš izoblikovati. Saj ti jih tudi imaš, glede mnogih stvari bolj dodelana in izoblikovana od mojih, glede drugih pa menda si za kanček bolj zmedena, ali pač?[/quote]

Ne vem, morda sem res nekoliko zmedena, marsikdo, ki meni, da me zelo dobro pozna pa bi raje trdil, da se delam neumno, kakšno je tvoje mnenje, sama dobro veš oz če ga sploh imaš ali upaš imeti ;)[/quote]Ja glede tebe pač imam neko mnenje, pa menda ne bi rada, da ga sem pišem. A nisva zadnjič 8 (osem!) ur govorili o tem in onem ccc
Zdja pa res moram iti spat–

Ja še kaj hujšega te lahko doleti če se boš z puncami samo hecal…. Veš “tapravim moškim” noben njen strup ne pride do živega…. :)))
Lahko ti pa kakšen prepovedan sadež ponudi in podležeš……
Tu smo pa res šibki že od negdaj. ;))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ne vem, morda sem res nekoliko zmedena, marsikdo, ki meni, da me zelo dobro pozna pa bi raje trdil, da se delam neumno, kakšno je tvoje mnenje, sama dobro veš oz če ga sploh imaš ali upaš imeti ;)[/quote]Ja glede tebe pač imam neko mnenje, pa menda ne bi rada, da ga sem pišem. A nisva zadnjič 8 (osem!) ur govorili o tem in onem ccc
Zdja pa res moram iti spat–[/quote]

UAUUU!!! Chick fight!!! Gremo po kokice :-)))))

Kot je že Boom lepo napisal, to žal ne spremeni ničesar. Krasen primer so volitve in referendumi. Če se ne strinjaš s ponujenimi kandidati, pač ne greš. Pa ni tako simple. Z bojkotiranjem ne rešiš ničesar. Potem pa že raje dam glas drugemu najmočnejšemu kandidatu (oz. tistemu, ki je resna konkurenca favoritu) oz. podprem nekoga, v katerega ideje verjamem, čeprav se zavedam, da bo “popušil”, ker bo dobil premalo glasov. Treba je podpret tiste stvari, v kar se verjame. In bojkot, ko nam je ponujena priložnost za glasovanje, pač ni rešitev.

Pozabljaš, da ljudje hodimo na forume zaradi različnih vzrokov. Eni res zgolj zaradi zabave, drugi za razširjanje obzorij, tretji, da odlagajo svoje frustracije (ker jih drugje ne morejo), četrti, da se imajo fino, peti, da pecajo, šesti da se česa naučijo intakodalje v neskočnost. Vsak ima od tega nekaj, pa čeprav zgolj za kratek čas. Vsak, ki kaj odnese s foruma, je zmagovalec, saj si je obogatil življenje. Edino, česar ne razumem, so žaljivke in osebne degradacije, ki ne bi smele bit dopuščene, če se dlje časa ponavljajo.

In v končni fazi tud ni treba, da se razumemo med sabo, da razumemo drugega, kaj hoče povedat, naj piše tako kot mu paše. Če že drugje nima te šanse, naj bo vsaj forum eno varno okolje, kjer se lahko izrazi tako kot želi.

Dokler bo takšnih, ki se ne strinjamo s trenutnim sistemom in samo izbiro, premalo, tako dolgo se res ne bo nič spremenilo.

Torej upaš, da bo nekoč le toliko malo ljudi, ki bo to bojkotiralo, da bodo volitve padle in postale nepotrebne? Žal je to misija nemogoče. Dovolj je da jih pride 10 volit. Da ne omenjam, koliko denarja to pobere. Recimo, zdaj se zbirajo podpise za referendum zaradi policistov. Jaz bi jih prav rada podprla, samo ne na račun referenduma, v času recesije bomo še bolj zapravljali? Idiotsko. Poleg vsega to ni stvar za ljudstvo, da odloča. Ah…

Idiotsko je, ko o usodi ljudi odločajo idioti in takšni, ki na tiho podpirajo izkoriščanje in propad gospodarstva, zaradi česar sedaj od nas pričakujejo, da se bomo odpovedali delu plače in še marsičemu….
Zato pa nas jebejo, ker smo razdeljeni in se med sabo jebemo.

In pohlep nima mej, kar pomeni, da bodo še naprej nam jemali in krčili pravice, dokler bo narod tako naiven in jih podpiral.

Dokler bo takšnih, ki se ne strinjamo s trenutnim sistemom in samo izbiro, premalo, tako dolgo se res ne bo nič spremenilo.[/quote]

Saj jih ni premalo. Težava je v tem, da ni nikogar, ki bi si upal ali se čutil sposoben potegniti voz. Narod se sam od sebe ne “zgodi” nikoli, četudi to morda kdaj tako zgleda. Vedno je nekdo v ospredju (ali vozadju), ki pa seveda potrebuje od ljudi podporo. Spet pa se lahko zatakne tu, ker od vseh tistih, ki so “za”, jih bo precej odpadlo dokler čutijo da imajo še kaj za izgubiti. Šele ko tega ne čutijo več, se miselnost obrne. Še posebej “skromni” pa morda znamo biti morda prav Slovenci. Ko smo že do vratu v dreku, bomo še vedno trdili, da bi lahko bilo še slabše. Včasih se mi zdi, da je med nami nabiralstvo (regrat, gobe, borovnice…) tako popularno zato, ker imamo že v krvi, da hodimo malo sklonjeni.

Še nedolgo nazaj bi razmišljal enako. Sedaj pa ne, ker se mi način ne zdi pravi, s tem pa tudi, da so cilji za katere pravijo, da jih želijo doseči, res takšni. In nisem zaposlen v JU.

Ja glede tebe pač imam neko mnenje, pa menda ne bi rada, da ga sem pišem. A nisva zadnjič 8 (osem!) ur govorili o tem in onem ccc
Zdja pa res moram iti spat–[/quote]

UAUUU!!! Chick fight!!! Gremo po kokice :-)))))[/quote]

Nah, ne bi se stepla s katenjko (op. niti z nikomer drugim), kokice prišparajte raje za kak dober film 😉

Kot je že Boom lepo napisal, to žal ne spremeni ničesar. Krasen primer so volitve in referendumi. Če se ne strinjaš s ponujenimi kandidati, pač ne greš. Pa ni tako simple. Z bojkotiranjem ne rešiš ničesar. Potem pa že raje dam glas drugemu najmočnejšemu kandidatu (oz. tistemu, ki je resna konkurenca favoritu) oz. podprem nekoga, v katerega ideje verjamem, čeprav se zavedam, da bo “popušil”, ker bo dobil premalo glasov. Treba je podpret tiste stvari, v kar se verjame. In bojkot, ko nam je ponujena priložnost za glasovanje, pač ni rešitev.

Pozabljaš, da ljudje hodimo na forume zaradi različnih vzrokov. Eni res zgolj zaradi zabave, drugi za razširjanje obzorij, tretji, da odlagajo svoje frustracije (ker jih drugje ne morejo), četrti, da se imajo fino, peti, da pecajo, šesti da se česa naučijo intakodalje v neskočnost. Vsak ima od tega nekaj, pa čeprav zgolj za kratek čas. Vsak, ki kaj odnese s foruma, je zmagovalec, saj si je obogatil življenje. Edino, česar ne razumem, so žaljivke in osebne degradacije, ki ne bi smele bit dopuščene, če se dlje časa ponavljajo.

In v končni fazi tud ni treba, da se razumemo med sabo, da razumemo drugega, kaj hoče povedat, naj piše tako kot mu paše. Če že drugje nima te šanse, naj bo vsaj forum eno varno okolje, kjer se lahko izrazi tako kot želi.[/quote]

Krivokljun, hvala za lekcijo forumskega “razsvetljenstva”. Z ničimer ti ne morem oporekati ali pa ti morda nočem, no saj ne vem točno 😉

A je kdo od vas mogoče gledal Ancient aliens series na History channel? Sem jih gledala že na net-u, pa tudi na tv-ju ravno danes. Sem našla precej korelacij s tezami Dolores Cannon. V serijah govorijo da so bitja-alieni prišli v pretekle civilizacije v obliki “bogov”, tako so jih te civilizacije dojemale. V eni civilizaciji, ki je živela na področju Mehike, obstajajo zapisi, kjer ljudje opisujejo ta bitja, ki so prišla iz neba bili so pa zelo visoki, bledi-belopolti, belolasi, svetlolasi, opis me precej spominja na Pleadijce. V glavnem ta bitja naj bi jih učila.

V eni seriji so pa govorili o Bermudskem trikotniku, kjer naj bi po eni izmed njihovih tez govorili da naj bi tam bil eden od portalov kjer bitja prehajajo v našo dimenzijo. Cannon pa govori, da naj bi na tem mestu kjer je Bermudski triangle, bil potopljeni tempelj iz Atlantide, kjer so Atlantidi ekspirementirali s potovanjem v času in delali s kristali, in v tem templju, naj bi te naprave na pol še delale. In na čase naj bi se žarki sprožili proti površini vode in naj bi zajele ladje, letala, in jih prežarčile v drugo dimenzijo.

Hhehe…. Glede na to, da si vegetarijanka, imam občutek, da si med drugim tudi “zeliščarka”. Čarobne gobice, ganja? ;)))

Pa dajmo, vklopimo še možgane. Na tem območju je menda aktivna podmorska geotektonika, na površje se dviga, če se ne motim, plin metan, ki je eksploziven. Če je eksploziven, kaj se zgodi z letalom v zraku, če naenkrat izgine – ugrabijo jo mali zeleni bizgeci iz druge galaksije? Ne, eksplodira! :)))

Zakaj poročajo tudi, da kompasi na tem mestu “ponorijo”? Negativen vpliv zaradi nasilne smrti tempeljskih vlačug ob potopitvi Atlantide? :)))
Ne! Jah, kaj se dogaja z metanovimi mehurčki, ko se dvigajo na površje? Spet ima fizika odgovor, naelektrijo se, podobno, kot če drgnemo stekleno palico s svileno krpo, potem pa lahko z njo dvigujemo majhne koščke papirja, ali pa recimo napihjene balone “pilepimo” na steno z drgnjenjem ob telovnik.

Zakaj pa ladje potonejo? Mogoče je spodaj vodna počast Loch Ness? Ali pa ogromna hobotnica s tentakli ovije ladjo? :))
Ne, ko se mehurčki dvigajo, se gostota spremeni, zmanjša, zato je tudi manjši vzgon in ladja potone.

V bistvu Matjazko je bilo precej primerov že, ko so na Bermudskem trikotniku, izginila letala, ladje, in se potem čez čas spet pojavila, vendar brez posadke. Ljudi ni bilo na letalih, ladjah.

Poleg tega bi te pa prosila nadaljnje, če se vzdržiš mojih komentarjev, ker me zanimajo ljudje ki imajo več znanja na tem področju. Hvala.

Oprosti, to mi je pa vseeno mimo. Matjazko je podal precej logično razlago na neko temo. Tebi ni všeč, ker ni po tvoji predstavi, zato ga naganjaš stran? Kako pa lahko veš, kdo ima več znanja na nekem področju? So to tisti, ki govorijo to, kar želiš slišat ali si pripravljena na kaj novega? Morda je resnica drugačna, kot si predstavljaš…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close