Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Enost – Znanost ali ideologija

Enost – Znanost ali ideologija

Sem imel namen komentirati Katenjkin post, pa si me že ti prehitela.
Zato nimam kaj, ker se strinjam s tabo.
Seveda še vedno obstajajo nemoralni posamezniki, ki se borijo za oblast in nam vladajo….Je pa vseeno bolje, kot v srednjem veku.[/quote]Zgubljata se v detajlih kot da zaradi dreves ne vidita gozda, ali pa nočeta videti, kot noče povprečni evropski človek pogledati na druge celine, kako živijo milijoni ljudi v državah tretjega sveta, na bližnjem vzhodu, na kitajskem,… prav res ne vem, če smo kam napredovali, še v znanosti oz. natančneje v tehnologiji bi nam šlo prav občutno bolj počasi, če se ne bi mnogi nadvse človekoljubni poskusi in principi izvajali nad ljudstvi v omenjenih zemljah, in ne mi govoriti, kaj in kdo so pravi znanstveniki, ti res delajo za dušo ne pa iz pohlepa, volje do moči, ugleda in seveda denarja. Ah se opravičujem danes sem bolj malo spala, mogoče je zmedeno to pisanje, ampak ne spremeni dejstev, ko razvijamo egoizem v nepovratni konec naše čudovite civilizacije, in zatiskati si oči, ker smo in še kar “napredujemo” na račun drugih, pač nima nekega smisla…[/quote]

Ja, res si premalo spala in po večini tvojih zmedenih postov to verjetno ni prvič 😉
Egoizem bo povzročil nepovratni konec naše čudovite civilizacije? Oh ja, egoizem ni nujno sam po sebi slab, v številnih okoliščinah je nujen za preživetje, tudi napredovanje na račun drugih je še vedno napredovanje (in ne vem kje v mojem postu si to pobrala). Ti omenjaš Kitajsko in države tretjega sveta – le čemu, a najbližji sosed se ti pa nič ne smili, ker je morebiti še na slabšem od povprečnega Kitajca?
Zakaj pa bi naj bil osrednji motiv znanstvenikov za raziskovanje pohlep? Potem bi morebiti kaj drugega počel, ne pa se razdajal za tisto, za kar se čuti poklicanega ali kjer želi ustvariti znanstveni prispevek.
Malo preveč gledaš na svet suhoparno, morebiti preveč pesimistično in grozljivo neperspektivno za nekoga mladega kot si ti 😉

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Mogoče bi pa morala slediti tvojemu zgledu in naročiti naj se moji zmedeni posti brišejo ccc

Saj nisem, pišem pač nasplošno, da je napačna ta miselnost po nekem napredovanju za vsako ceno, ker vendar v materialnem smislu smo pač omejeni, to ej dejsto, nemoremo napredovati v nedogled.
Je čisto vseeno ali nek kitajski otrok ali moj sosed, se mi isto smili, samo pomagati ne morem, ker sem vpeta v sistem kot vsi, če bom pomagala drugim, se mi bo lahko zgodilo, da bom morala sama prositi. Ali pa nočem videti, saj je isto, saj sama nisem nič boljša. Nesebični altruizem po definiciji ne obstaja, čeprav, menda obstajajo nekateri, ki zmorejo to preseči in res delati za druge, (ne pa jim devati miloščino in si samo še bolj bildati ego z dobrimi deli,) blagor jim, in v tem vidim smisel, čeprav menda pišem pesimistično, celo suhoparno oz. že grozljivo? Prav neke visoke perspektive na vsakem koraku pa v svojem življenju ne vidim, ne toliko v konkretnem ampak bolj na splošno, žal in menda malo v prazno upam, ampak upam, da mogoče zna biti boljše, da celo sama postanem boljši človek.

Saj ni, saj nekateri so še v službi znanosti kot take, oziroma v njenih idejah in idealih, saj sem tako napisala.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Kaj je narobe z egom? To je spet new-age cvetka. V psihologiji ego ne nosi negativne konotacije, ker potem imaš spet ideologijo. Pri vas novodobnikih pa je ego vir zla, kot da moramo postati neka nedefinirana in brezoblična masa, “kamiličarji”, ki se spojimo z vsem, imamo “vse radi”, blabla…. “Ego” je pomemben za uveljavljanje in asertivnost predvsem za mladega človeka, da nekaj dosežeš, a ne? Šibek ego v psihologiji ne pomeni nič dobrega, ker tak je ranljiv na “vdore do zunaj”, nima mej, tak človek hotro pade iz psihičnega ravnovesja. Popoln zlom ega pa pomeni živčni zlom oz. v slabšem primeru psihozo, ko se čisto “potopi v nezavedno”.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ej približek je prilično netočen, ali pa saj ne vem, mogoče vprašaš sv. jožefa ali nadangela gabriela, kako bi onadva tole brala, čeprav imam občutek, da ne veš prav, s kom od njiju bi se raje poistovetil, in ko že ne gre drugače, mi pripisuješ še latentni strah do tvojega spola, kaj neki sem pred bogom zagrešila, da je pri meni toliko neke latentnosti, tam pri intuiciji se je vse začelo, in zdaj se kar ne morem rešiti, ko bi bilo vsaj nekaj v meni stvarnega, otipljivega, ali vendar ne, še celo sovraštvo je latentno, menda bi si to morala šteti za kompliment ali pač?

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Meni je smešno ko Matjazko omenja besedo kamiličar haha. Me spominja na Kosobrina iz Kekca ta beseda. Ego je popolnoma nepotrebna stvar, ki je človek sploh ne potrebuje, sploh v višjih dimenzijah ne. Ego je samo balast, ko se ga osvobodiš šele lahko zadihaš.

Kaj je narobe z egom? To je spet new-age cvetka. V psihologiji ego ne nosi negativne konotacije, ker potem imaš spet ideologijo. Pri vas novodobnikih pa je ego vir zla, kot da moramo postati neka nedefinirana in brezoblična masa, “kamiličarji”, ki se spojimo z vsem, imamo “vse radi”, blabla…. “Ego” je pomemben za uveljavljanje in asertivnost predvsem za mladega človeka, da nekaj dosežeš, a ne? Šibek ego v psihologiji ne pomeni nič dobrega, ker tak je ranljiv na “vdore do zunaj”, nima mej, tak človek hotro pade iz psihičnega ravnovesja. Popoln zlom ega pa pomeni živčni zlom oz. v slabšem primeru psihozo, ko se čisto “potopi v nezavedno”.[/quote]
In kaj je narobe, s po tvoje, “new-ageom”?
Ko ego popusti, ne pomeni, da postane šibek, temveč ravno obratno. Še več je sposoben. Ti imaš samo napačno predstavo o vsem tem. Šibek ego je pa res ranljiv, ampak mi ne govorimo o šibkem egu, temveč o močnem. 🙂
Šibek ego ima nekdo, ki se prilagaja drugim, da bi ugajal, nekdo, ki se počuti ogroženega pred drugim (ko mu le ta ne želi nič slabega), šibek ego ima nekdo, ki ne sprejema drugačnih od sebe, šibek ego ima nekdo, ki zavida drugim, ki imajo “več” od njega, šibek ego ima nekdo, ki ne zmore dajati sočloveku brez, da bi kaj pričakoval v zameno itd.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

V 5. dimenzijah in v 4. predstavi? Kaj pa če zmanjka bencina za duhovne dimenzije, pa greš peš in si zadihan? 😀

haha Matjazko, ne v bistvu če ti ne bo uspelo sedaj v tem življenju zvišati vibracije na 4. dimenzijo, boš dobil priložnost na drugih planetih, ki bodo funkcionirali na 3. dimenziji kot Stara Zemlja, tam boš lahko nadaljeval lekcije iz tukaj. Saj se ne boš nič spomnil, tudi premika v 4. dimenzije ne boš videl, mogoče že sedaj čutiš napetosti, vse se manifestira zelo hitro strahovi, sovraštvo, bolezni, službe, priložnosti. Scary shit right ?:) Zato je pomembno ostati pozitiven, ker sedaj začenja veljati pravilo da je Bolj važno kaj misliš kot kaj ješ.

Tiste duše ki ne bodo uspele uskladiti vibracij na 4. densiteto, nič za to, tukaj se ne gre za to kdo je boljši, slabši, bolj pameten, bolj sposoben. Gre se samo za učenje lekcij in dojemanja, ozaveščanja.

Kaj pa če si ti na nižjih vibracijah, bi se morala od mene učiti, ki sem na višjem nivoju zavedanja, da se ne reinkarniraš v belega zajčka v naslednjem življenju.

OK, vzamem sovraštvo nazaj, pri strahu pa ostajam :-))) A kje si zagrešila? Ja na tisto kavo pojdi, valjda. Sem pa mislil, da je splošno mnenje, da je moškim treba vse narisat :-))))))

A veš, da o tem pa sploh nisem razmišljal s katerim od teh dveh bi se poistovetil. BTW, lahko zaupaš kateri bi tebi bolj ustrezal? Jaz bi ti predlagal Jožefa, ki se ga za začetek da prepričat, da je Gabriel :-)))

OK, vzamem sovraštvo nazaj, pri strahu pa ostajam :-))) A kje si zagrešila? Ja na tisto kavo pojdi, valjda. Sem pa mislil, da je splošno mnenje, da je moškim treba vse narisat :-))))))

A veš, da o tem pa sploh nisem razmišljal s katerim od teh dveh bi se poistovetil. BTW, lahko zaupaš kateri bi tebi bolj ustrezal? Jaz bi ti predlagal Jožefa, ki se ga za začetek da prepričat, da je Gabriel :-)))[/quote]

Se mi zdi, da bi ti tukaj rad šel na kavo z njo? 😀 Katenjka, povabi ga že 1x, da bo mir. 🙂
Midva pa bova šla raje na pir. 😉

A veš, da o tem pa sploh nisem razmišljal s katerim od teh dveh bi se poistovetil. BTW, lahko zaupaš kateri bi tebi bolj ustrezal? Jaz bi ti predlagal Jožefa, ki se ga za začetek da prepričat, da je Gabriel :-)))[/quote]

Se mi zdi, da bi ti tukaj rad šel na kavo z njo? 😀 Katenjka, povabi ga že 1x, da bo mir. 🙂
Midva pa bova šla raje na pir. ;)[/quote]

Vidva si kar privoščita, brez mene. Lahko tudi po dva – pira, mislim. Lahko pa tudi kaj drugega :-))))

Načeloma mi je ta svet s 3+1 dimenzijo kar všeč in res ne vem zakaj bi potrebovali drugega. Treba bi ga bilo samo malo preluftat, spucat in nacentrirat pa bi imeli raj na zemlji, ki bi nam ga še Bog zavidal.

Od kje pa ti ta logičen sklep ? Na podlagi mojega pisanja verjetno ne….Verjamem, da te marsikaj jezi…Saj mene tudi…
Napisal sem, da liderje sami izbiramo, ker večina ceni egoizem, kot nekaj, kar nam omogoča uspeh.

Saj niti ne bomo.
To razmišljanje, ki mi je zelo poznano, je ustvarjeno zaradi lastnega občutka nesposobnosti našega ega, ki ni tako razvit in temelji na drugačnih moralnih vrednotah, ki se ne morejo primerjati s tistimi, ki dosegajo uspehe…Hočemo sistem, ki bo nam dajal občutke, da smo nekaj vredni in del tega sveta.

Res je.
Vsaka pomoč, je v bistvu pomoč sebi.
Smiljenje je le izraz poistovetenja, kjer v neki osebi vidimo sebe…..

Kje pa misliš, da živiš ? Kapitalizem ali kakšen drug sistem…Vse je to ideologija.

Ego se zlomi ali poči takrat, ko je preveč napihnjen. Zaradi pomanjkanja ljubezni postane šibak in takrat se človek zlomi.
Ravno zaradi pomanjkanja moralnih vrednot, se bo zrušil naš sistem, ki temelji na egu.
Ljubezen je gonilna sila, ki jo ego le izkorišča v svoj namen….Ko ne bo več kaj izkoriščati, se bo ego sesul.

Robi

Naj se napihne v skrajnost in poči, saj ravno takrat lahko “pade na realna tla” in sprevidi, ko se zave ločenosti, osame, ponižanja, nebogljenosti, majhnosti in zmote zaradi prejšnje arogance.

Se niti ne strinjam oz. je tako le navidezno. Izbiramo jih že sami, vendar le med tistimi, ko so nam bili ponujeni v izbiro.

Naj se napihne v skrajnost in poči, saj ravno takrat lahko “pade na realna tla” in sprevidi, ko se zave ločenosti, osame, ponižanja, nebogljenosti, majhnosti in zmote zaradi prejšnje arogance.[/quote]
To se pa strinjam.
In ne zaradi prejšnje arogance. Ampak, da se zave lastne arogance. Prejšnji pa je le sledil, kot stroj…

Se niti ne strinjam oz. je tako le navidezno. Izbiramo jih že sami, vendar le med tistimi, ko so nam bili ponujeni v izbiro.[/quote]
Izbira je prav tako, da ne izberemo nobenega izmed ponujenih.
Da rečemo, da imamo dovolj tega gnilega sistema, ki favorizira napredovanje za vsako ceno..Kot pravi Katenjka.

Saj stari sistem se že podira. Sicer ga skušajo ponovno zgraditi vendar se jim že sproti podira. Recesija je v bistvu wake up call, za ljudi da dobijo priložnost delati v življenju točno to kar so si že od nekdaj želeli, da raziščejo svoje talente. Ne kot do sedaj ko so delali v suženjskih, robotskih službah samo za denar, se pustili izkoriščati itd… Saj to vsak, ki dela to kar mu je resničo všeč, pravi da denar kar sam od sebe priteka, ker ne dela za denar ampak dela za svojo dušo.

Se niti ne strinjam oz. je tako le navidezno. Izbiramo jih že sami, vendar le med tistimi, ko so nam bili ponujeni v izbiro.[/quote]
Izbira je prav tako, da ne izberemo nobenega izmed ponujenih.
Da rečemo, da imamo dovolj tega gnilega sistema, ki favorizira napredovanje za vsako ceno..Kot pravi Katenjka.[/quote]

To je izbira, vendar je že sam sistem naravnan tako, da za to ne bo nič kaj bistveno drugače. No, vsaj če je mišljeno, da naj bi to šlo po mirni poti.

Mogoče bi pa morala slediti tvojemu zgledu in naročiti naj se moji zmedeni posti brišejo ccc[/quote]

Katenjka – roko na srce, tvoje pisanje je pogosto zmedeno, kot da so stavki nelogično nametani, nič čudnega, da ljudje po prebranem ne vedo, kaj si želela povedati. Da bi prosila, da se naj brišejo le moji posti – ta je tudi iz trte zvita: moderatorje sem prosila, da se naj briše celotna tema “Grdi pogledi in prijatelji” in ne le kakšen posamezen moj zmazek. Lahko kadarkoli zaprosiš, da naj se kakšen tvoj post pobriše – izvoli, nihče ti ne bo oporekal.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Brez zamere Samička samo, da Katjenko prebereš ni dovolj, da samo črke prešteješ, ona piše še med vrsticami 😉 Sicer ne vem, če to dela namerno ali ponesreči :), res pa je, da imajo mnogi težave s tem “drugim” pomenom napisanega in jih kar meče v luft…. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Brez zamere Samička samo, da Katjenko prebereš ni dovolj, da samo črke prešteješ, ona piše še med vrsticami 😉 Sicer ne vem, če to dela namerno ali ponesreči :), res pa je, da imajo mnogi težave s tem “drugim” pomenom napisanega in jih kar meče v luft…. ;)[/quote]

Ok, toda stvari kar berem na forumih in tudi kako se jaz tu izražam jemljem raje dobesedno, saj bi naj šlo za enostavno izražanje in ne abstraktno. Razumevanje med vrsticami mi ne dela težav, le ne razumem čemu JE TO TU POTREBNO, je le samo forum in nič drugega, nisem spet prijela v roke kakšne filozofske knjige…. Forumi bi po moje presoji naj bili za sprostitev in ne za dokazovanje osebne pisne zakompliciranosti, morebiti celo zakompleksanosti. Kako se ljudje izražajo (neurejeno, površno) se tudi večkrat pokaže, da tudi tako živijo…

On_, a si katenjkin advokat? Upam, da te bo temu primerno nagradila :-))))))))))))))))))))))))))))

Upam da ji nisi fovš?
O nagradi pa raje ne bi…. 😉 se ne spodobi javno razlagat koliko odvetnik dobi plačano in kako…. :))

Drugače pa nisem “njen” ….nič, mi je pa zanimivo njeno razmišljanje (med vrsticami).
Ja eni res forume preveč resno vzamejo…. ;))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Upam da ji nisi fovš?
O nagradi pa raje ne bi…. 😉 se ne spodobi javno razlagat koliko odvetnik dobi plačano in kako…. :))

Drugače pa nisem “njen” ….nič, mi je pa zanimivo njeno razmišljanje (med vrsticami).
Ja eni res forume preveč resno vzamejo…. ;))[/quote]

Koliko gospodično poznam, ji resnično res nisem za nič nevoščljiva, res ne, pa tudi nikomur drugemu ne na tem forumu, do zdaj še nisem naletela na nič takšnega, da bi me začelo po domače rečeno “gristi” od znotraj…pa tudi v živo je k sreči tega zelo bore malo; nevoščljivost je negativno čustvo in kot takšno vodi v bolezni. Za advokaturo sem vprašala le zato, ker si se tako “potegnil” za njo, raje vidim, da bi sama branila oz da se ljudje sami postavijo zase.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close