Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Empatija?

Empatija?

A zato potrebuješ diplomsko nalogo?:)) Naj ti povem, da je v prvi vrsti odvisno od pošlihtanosti podstrešja pri starših. In narodnost ima tudi veliko vlogo.

Starsi nimajo nobene vezo z empatijo. Narodnost? 🙂

Kako pa nastane čustvi kot je empatija pri človeku/otroku?

Narodnost po moje res nima vpliva na to.

Kaj je primarna naloga staršev? Vzgajanje. Torej…otroku skozi primere obrazložiš, kaj je to empatija. S tem, ko ga učiš, da se prelevi, postavi v kožo drugega (ki je v dotičnem primeru žrtev), ga učiš zaznavanja čustev drugih. Kako pa po tvoje to zgleda? Otroka pustiš pri hišnemu psu, da ga uči empatije?
Tudi narodnost ja…južni bratje vidijo empatijo v surovem nasilju. Tako se sporazumevajo in otroku kažejo vzorce “pravilnega “vedenja.

Ne vem kako nastane-verjetno je vgrajeno. Ljudje lahko izhajajo iz najboj nemogocih druzinskih razmer pa to imajo. Obratno seveda ni res. Empatija se ne more vzgojiti.

Empatija je priučena, torej se jo učimo, naučimo ali nikoli ne naučimo.

Sorry-niti pod razno.

Sorry-niti pod razno.[/quote]

Si strokovnjak s tega področja? Ali si jezen, ker te starši niso naučili biti empatičen:)).

Hm 🙂 Situacija. Druzina s 3 otroci. Enaka vzgoja. Enako okolje. Potem bi morali biti vsi empaticni 😉 Ajajaj 🙂

Moji otroci bodo vsi polni empatije. To so osnove za zdrav čustveni razvoj. Kaj se je pri vas zalomilo pa ne bi vedela.

Ja itak! Vsak otrok je drugačen in vsakemu je potrebno prilagodit vzgojo, če želimo vsaj približno podoben rezultat.
Se pa empatije naučimo (ali pa tudi ne), že v rani mladosti in če pri otroku zamudiš/spregledaš…itd tisti čas je vse ostalo bolj ali manj đabe.

Seveda se otroci med samo razlikujejo, ampak če jim vcepljaš enake vzorce za čim večjo empatijo, ne morejo izpasti butli v odrasli dobi. To me ne bo nben prepričal.

Ravno “nemogoče razmere” v pravi meri, so tiste, ki vzpodbudijo empatično razmišljanje pri otroku. Razvajenčki so oropani tega.

Itak, govorim o tem, da ne gre posploševati, da je treba vzgojo prilagoditi vsakemu otroku posebej, ni to štanc mašina, četudi pridejo vsi od istega postrojenja…. 🙂

Itak, govorim o tem, da ne gre posploševati, da je treba vzgojo prilagoditi vsakemu otroku posebej, ni to štanc mašina, četudi pridejo vsi od istega postrojenja…. :)[/quote]

Po moje pa ravno empatijo vzgajaš na enak način. Tukaj ni prostora za rokavičkanje.

Spet oprosti – mogoce je vzrok v tem da slabo prebiram forum-no sam te ne bi oznacil za osebo z empatijo. Meni delujes kriticna. Nisem opazil tolerance, razumevanja, podpore,…Heeej to je moje mnenje 😉

Spet oprosti – mogoce je vzrok v tem da slabo prebiram forum-no sam te ne bi oznacil za osebo z empatijo. Meni delujes kriticna. Nisem opazil tolerance, razumevanja, podpore,…Heeej to je moje mnenje ;)[/quote]

Še dobro, da je to le tvoje mnenje:)))). Moram potrkati, zaenkrat mi odlično uspeva in ne vzgajam čustvenih invalidov, brez empatije.

Mislim da je empaticnih ljudi zelo zelo malo. V celem zivljenju sem spoznal 2 taki osebi. Ce jih je vec… potem to zelo dobro skrivajo-ali pa so moja merila zelo visoka 😉

Morda pa ti sam ne odražaš tega, da bi sploh imel priložnost biti v bližini ljudi z visoko empatijo. To si moraš zaslužiti:)).
Če imaš to empatijo, ne pomeni, da ne smeš imeti svojega mnenja ali biti kritičen do okolice ali biti samozavesten. Po moje ne veš točno, kaj naj bi to pomenilo. Če lahko pripomnim, se meni zdiš bolj labilen.

Spet oprosti – mogoce je vzrok v tem da slabo prebiram forum-no sam te ne bi oznacil za osebo z empatijo. Meni delujes kriticna. Nisem opazil tolerance, razumevanja, podpore,…Heeej to je moje mnenje ;)[/quote]

Še dobro, da je to le tvoje mnenje:)))). Moram potrkati, zaenkrat mi odlično uspeva in ne vzgajam čustvenih invalidov, brez empatije.[/quote]
Se lahko pridružim mnenju od m111 ? 🙂
Da ne bo edini in da pokažem malo empatije. 🙂

Robi, ne rabiš me prositi za dovoljenje:). Nisem tvoja izp:).
Pomembno je, kaj je res in ne kaj si misli virtuala o meni.

Kako ze gre tisti komad? Hocem le razumevanje tebe bo bolelo srce … 🙂

Kaj je primarna naloga staršev? Vzgajanje. Torej…otroku skozi primere obrazložiš, kaj je to empatija. S tem, ko ga učiš, da se prelevi, postavi v kožo drugega (ki je v dotičnem primeru žrtev), ga učiš zaznavanja čustev drugih. Kako pa po tvoje to zgleda? Otroka pustiš pri hišnemu psu, da ga uči empatije?
Tudi narodnost ja…južni bratje vidijo empatijo v surovem nasilju. Tako se sporazumevajo in otroku kažejo vzorce “pravilnega “vedenja.[/quote]
Že na tvojem dojemanju empatije, vidim, da imaš zgrešeno mnenje o tem, kaj empatija sploh je.
Ti zato otrokom privzgajaš le neka svoja prepričanja o svetu, ki bi naj bila najbolj pravilna. To pa nima nobene veze z empatijo, saj je tudi pri tebi ne zaznavam.
Ta način kvečjemu privede do arogance, kar pa je nasprotje od empatije.

Pa ravno to kaže na neko aroganco, ko praviš, da ni pomembno, kaj si virtuala misli o tebi.
Ti pričakuješ le empatijo do tebe. 🙂

Tvoje mnenje. Ti opazuj svoje otroke, kako si napredoval in nam poročaj. O mojih ne moreš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close