Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek EMA 2025

EMA 2025

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 5900, 01.02.2025 ob 22:52

Meni je ta zmagovalna balada prav všeč….hitro gre v uho…si jo že prepevam 🙂  Zanimivi so mi še RAI. Všeč mi je glas Eve Pauli al kako je že ime oni s kito in plesalci v vrečah.

Itak kogarkoli pošljemo na Eurosong, ne moremo zmagati….Slovenčica je premajhna in premalo pomembna.

Se pač ne spoznaš. Takšne prežvečene generične baladice tam nimajo šans. Ja, saj zmagujejo sem in tja tudi balade, ampak so praviloma res izjemne, originalne, veličastne, drugačne… To, kar je on predstavil, smo pa že res prevečkrat slišali. In nekako ne prepriča s tem.

My moon, 01.02.2025 ob 20:42

Kot vsi tukaj zbrani, nita sam ne sledim emi ampak… tista prva je bila ajd čau, ta druga inuitska satanova poslanka se je nahrkaka na odru. Tisti 17 letni fant je pustil pozitiven vtis, ta četrta pevka je dala preveč povdarka na ritanje po odru in premalo se je posvetila petju. Zdaj me pa zanima zakaj ima Raven leščurja pred joški, ker je zaščitena školjka in zakaj ni sovoditelj obiskal frizerja. Niti pod razno ne mislim gledat eme.

NE slediš Emi ampak vse veš o Emi. Mater si prozoren…ne slediš my ass

Trlababalan, 01.02.2025 ob 23:07

Letošnja pesem bo uvrščena najviše v samostojni Sloveniji. Za vse tiste, ki se morajo na odru sleči, da jih opazijo, imajo slabo pesem.

Še v finale ne bo prišla, saj to so tudi napovedali…

fuc.k off, PREVARANTI!!!, 01.02.2025 ob 23:08

Se pač ne spoznaš. Takšne prežvečene generične baladice tam nimajo šans. Ja, saj zmagujejo sem in tja tudi balade, ampak so praviloma res izjemne, originalne, veličastne, drugačne… To, kar je on predstavil, smo pa že res prevečkrat slišali. In nekako ne prepriča s tem.

Danes je prepričal ?

japajade905, 01.02.2025 ob 22:24

Kdo so ti ljudje? A jih kdo pozna? No, razen Slakonje. Imam vtis, da so to vse neki nečaki, bratranci, otroci nekih znanih živin. Saj ni nobenih glasovnih sposobnosti, nobenih inovativnih zadev, kot bi jim glasbo in besedila generirala AI.

In kdo je bila žirija??? Kdo je bila žirija iz Londona recimo? Kdo je bil tip, ki je zgledal kot bi imel istočasno prst potisnjen v rit, medtem kot bi mu ga ena pod stolom vlekla. WTF?

To so evrovizijski vlogerji, večinoma precej znani, ki se tudi seveda zelo dobro spoznajo na esc. Tale William je od Wiwibloggs (imaš na YT tudi), saj zato je pa toliko bolj očitno, da tudi njihovo glasovanje ni bilo v celoti pošteno (razen mogoče 2. mesto za Jona…),

Kako ne, 01.02.2025 ob 23:14

Danes je prepričal ?

Ni bil danes slab, ne rečem, saj je bilo več kot očitno tudi vse tako naštimano in prirejeno z vsemi možnimi “triki”, da bo on izpadel (kao) boljši, kakšni drugi pa slabši. Ampak komad je še vedno isti.

Katkuša54, 01.02.2025 ob 23:12

NE slediš Emi ampak vse veš o Emi. Mater si prozoren…ne slediš my ass

Pa kdo to gleda. Slučajno sem šel mimo in skozi okno videl pri sosedi.

Bettsy, 01.02.2025 ob 23:13

Še v finale ne bo prišla, saj to so tudi napovedali…

Koga briga ali bo prišla v finale ali ne… Pesem je normalna tisto kar je od nekdaj bilo bistvo Evrovizije… Ima pomenljivo besedilo, napisana celo po osebni izkušnji… To kar je bistvo glasbe, da se jo začuti, da ima besedilo pomen…

Ne pa kar Beko štetje, pesmi, ki sploh ne grejo v uho, da bi si jo lahko kdaj zapel…

Ponosno lahko gre Klemen s tem komadom tja… Pa koga briga če tam vsi woke in Si muziko furajo… Mi bomo pokazali to kar je bistvo evrosonga  bilo v njegovih temeljih in predvsem kar je bistvo in temelj glasbe… In na to smo lahko ponosni.

Pesem je pa balada, ampak ne žalostna, temveč upanje vzbujajoča, s srecnim koncem… Krasna❤️

Naj bo v upanje in pogum mnogim, ki se borijo z boleznijo da tudi oni zmagajo ??

In očitno jim je tudi povsem vseeno za to. Važno, da se gre ekipca “zasluženo” zabavat vsako leto. Samo zato se sploh to grejo, (za) kaj pa drugega.

Desnosučni, a se kaj vžigate?  Položnice RTV so zvišal, vi pa ne gledate sploh……  😀

Drugače so bili nastopi še kar solidni, večinoma. Oz. iz precej slabega materiala, ki so ga pač imeli na voljo , so še celo nekaj naredili… Kakšno morebitno “konkurenco” pa seveda tudi malo sabotirali, kajneda?

A je že konec glasovanja??

fuc.k off, PREVARANTI!!!, 01.02.2025 ob 23:29

In očitno jim je tudi povsem vseeno za to. Važno, da se gre ekipca “zasluženo” zabavat vsako leto. Samo zato se sploh to grejo, (za) kaj pa drugega.

za Bettsy

Klemen je zmagal? Nisem presenečen. Že pred par tedni se je govorilo, da bo. Pesmi nisem slišal ( tudi ostalih ne). Pravijo pa, da je ta skoraj edina približno dobra.

Točno tako!

Bravo Klemen!

a klemen?, 02.02.2025 ob 07:06

Klemen je zmagal? Nisem presenečen. Že pred par tedni se je govorilo, da bo. Pesmi nisem slišal ( tudi ostalih ne). Pravijo pa, da je ta skoraj edina približno dobra.

Se je govorilo, da bo zmagal? Namiguješ , da je bilo zmenjeno?

Fantje so na tokratni Emi bili veliko boljši od punc. Fantje pojejo za razliko od punc, ki se na odru slačijo, kažejo ta zadnjo, širijo mednožje, se nasploh šemijo in spakujejo, da bi jih publika opazila. Skratka, navadne sračje šoje.

Sem pogledala samo zmagovalno pesem, ko je bilo vse mimo. Za to maskarado, kar je ostalo od Evrovizije, je res skoda casa. Na pol nagi ali kot posasti.

Glede Slakonje pa: pozitivno, da kot pravite nekateri zgleda normalen (da gre za pesem, ne vso istalo navlako). Me pa zelo moti, da pesem ni v slivenscini. Velik, velik minus. Pravzaprav, zakaj ze sploh naj bi posiljali koga s pesmijo v ang na Evrovizijo?

Zelo slaba tolažba, da je med vso navlako Klemenova pesem vsaj nekaj.

Ni, nastop nula, poje tako brez energije, tudi balado lahko poješ z energijo. Drža vseskozi skrivljena, zelo slab nastop. Do Eur ga seveda lahko izpili.

Torej, je imel fant, ki ima psa  vsekakor nastop izdelan in lep glas. A ni bil slišan.

Slovenci očitno nočemo dobre uvrstitve na Eurosongu. Nočemo je. Od Klemna so bile skoraj vse pesmi boljše. Njegova mi je bila ena najslabših. Škoda za še eno zapravljeno priložnost in zgolj za predrag izlet.

RTV Slovenija ne bi smela več organizirati Eme. Njihov klientelizem je tudi tokrat pokopal vse upe na dobro slovensko uvrstitev.

Anonimno771, 02.02.2025 ob 07:56

Zelo slaba tolažba, da je med vso navlako Klemenova pesem vsaj nekaj.

Ni, nastop nula, poje tako brez energije, tudi balado lahko poješ z energijo. Drža vseskozi skrivljena, zelo slab nastop. Do Eur ga seveda lahko izpili.

Torej, je imel fant, ki ima psa  vsekakor nastop izdelan in lep glas. A ni bil slišan.

Moral bi otresati z glavo, zvijati roko v zapestju, ko poje visoke tone in se na koncu zviti v klobčič, ko vleče zadnjo noto iz trebušne votline… ja, pa dreti bi se moral malo. To n nič!

Anonimno223, 01.02.2025 ob 23:23

Koga briga ali bo prišla v finale ali ne… Pesem je normalna tisto kar je od nekdaj bilo bistvo Evrovizije… Ima pomenljivo besedilo, napisana celo po osebni izkušnji… To kar je bistvo glasbe, da se jo začuti, da ima besedilo pomen…

Ne pa kar Beko štetje, pesmi, ki sploh ne grejo v uho, da bi si jo lahko kdaj zapel…

Ponosno lahko gre Klemen s tem komadom tja… Pa koga briga če tam vsi woke in Si muziko furajo… Mi bomo pokazali to kar je bistvo evrosonga  bilo v njegovih temeljih in predvsem kar je bistvo in temelj glasbe… In na to smo lahko ponosni.

Pesem je pa balada, ampak ne žalostna, temveč upanje vzbujajoča, s srecnim koncem… Krasna❤️

Naj bo v upanje in pogum mnogim, ki se borijo z boleznijo da tudi oni zmagajo ??

@Anonimno223

se strinjam.

Kako, da ni imel izdelanega nastopa? Od začetka do konca je dobro igral, celo postavil se je na glavo (edini), da bi uspel. No, nastop lahko še izpili tako, da mu v obrnjenem položaju strgajo hlače iz njega. Tako bo tudi gejevska publika lahko doživela vrhunec v sedmih nebesih. Bravo Klemen!

Kolk smo mi blesav narod. Zdej nam je teta iz ozadja pripravila celo Emin spektakel, da so lahko potrdili, da Slakonja je pa res dobr. Vsaka njegova parodija je bila boljše odpeta, kot tale pesmica posvečena bolni ženi. Sem gledala do tiste klovnese…potem ni šlo več. Pa to je norčevanje s slovenskega naroda. Da daš ovco na oder….pa to svet ni videl no. Mi smo vedno desetletje zadaj….

Helenca, Darja, Nuša, Maja, Omar, Miran…., kje ste??? Tole je absurdno!!!

Nisem gledala izbora, sem pa med šaltanjem po kanalih videla na začetku oddaje na odru eno rumeno genetsko mutirano muho s krili na trebuhu…

*

Sem poslušala zmagovalni komad zdaj, zjutraj; ostalih ne. Ok, ima nekaj elementov, ki bi mu lahko zagotovili vsaj solidno uvrstitev: 1) himnična struktura komada je en tak trotlziher recept, če ne bodo vsi komadi takšni, da bi se izgubil v množici, veliko uspešnic (ne samo na Eurosongu) ima takšno strukturo; 2) instrumentalno minimalističen (kot večina sodobnih 3-mesečnih hitov, gre „v uho”), z zgodbo, ki se lahko uspešno „proda”; 3) solidna angleščina; 4) minimalistični nastopi so tudi že v preteklosti delovali (ravno kot kontrapunkt „blišču” (beri: bedi) povprečnega nastopa), glede na komad bi tudi težko karkoli drugega, ker bi potem „vsebino” degradiral, vrgel v ozadje, tisto vrtenje na odru me sicer ne prepriča, razumem, da nekaj dinamike vseeno mora biti, ampak za moje pojme bi bilo potrebno dodelati nastop.

Glas ga je na momente malo izdal (trema pa to), po drugi strani pa je razkazovanje razpona en njegov „fetiš”, ki se mu ne zna upreti… Vse ok, naj ga samo malo oz. bolje regulira 🙂 (da ne zdrsne v parodijo oz. izpade neprepričljivo). Bolje kot Jan, ki samo usta odpira in razpona sploh nima.

Malo preveč (obrazne) patetike za moj okus, sploh na začetku (prva minuta) – zdaj, za zadržane Slovence to morda deluje „izpovedno”, čustveno, iskreno, meni je odbojno, kot da se smili samemu sebi, nek tak obupan cry for help, tudi drža telesa to sporoča, oči so „prazne”, brez vsakega žara in ne prodajo „zmagoslavja” junaka nad kruto usodo, ki jo himnično stopnjevanje komada sicer implicira. Telesna govorica ne podpira glasbenega, instrumentalnega sporočila, ampak deluje off, skoraj protislovno (= kot da sam sebi ne verjame (da bo zmogel), rad bi pa druge prepričal). Ker fokus komada je samovšečno na njem, ki deluje nebogljeno, kot otrok (otrok je tudi 2x omenjen, kot tisti blaženo neveden v zgodbi), in glavno sporočilo/vprašanje v resnici ni „Koliko časa nama je še ostalo?”, ampak: „Kako bom zmogel brez tebe?”

Izbor (preprostih) oblačil, kot da je prišel direkt z ulice, naj bi sporočal, da gre za običajnega človeka, to se lahko zgodi vsakomur (= mnogi se bodo lahko prepoznali v tem). Saj ne rečem, morda bo prav zaradi tega delovalo, Oprah je zgradila svoj imperij na tem, da je drugim dajala platformo za tovrstne izpovedi, jaz pač pogrešam več dostojanstva in notranje moči, tudi ko se soočaš s težkimi življenjskimi preizkušnjami. Mnogi se hranijo s svojo in tujo ranljivostjo. Slovenci smo sploh nagnjeni – tudi v filmih, romanih ipd. – k povzdigovanju sidroma žrtve, ki se ji dogaja krivica.

*

V kuhinjo se ne bom spuščala, nima smisla, so pa letos skuhali bolje kot lani, je vsaj užitno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close