El mouradi Djerba menzel
Hvala za tako umazan hotel. Imaš dodatnega stanovalca ali več njih ( ščurki), pribor za jesti ima še ostanke od prejšnjih obrokov ( krožniki šalice, vilice žlice itd., bazeni umazani in tako dalje, da ne naštevam, tako razočaran kakor tukaj nisem še nikoli bil.Kdor je pameten naj gre raje v djerba sun ker imajo vsaj higieno na nivoju.
Informacija je iz prve roke ker sem danes prispel iz Djerbe.
Kot je že zgoraj napisano – si v drugi deželi in spoštuj njihovo kulturo. Sicer pa – kopalke so za na plažo in za na bazen in v kopalkah tako nikjer ne moreš v restavracijo. Zamisli si moške v mokrih 3/4 kopalkah v restavraciji, kako od vsakega curlja, pa mokri stoli, itd…. Drugače je, kjer imajo na plaži ali ob bazenu restavracijo, pa še tam si zavežeš ruto, da vsaj malo zgleda.
Kar se tiče recepcije, navadno ti hoteli nimajo dostopa v sobe skozi recepcijo (kot je v navadi pri večini naših hotelov). Tako, da recepcije v bistvu ne rabiš. Če pa že, se pa lahko mirne duše sprehodiš skozi avlo, le ruto si ovij okrog ramen, pa bo vse OK.
Ja jaz sem bila na safariju lansko leto in moram rečti da je bilo zelo super.
na safariju lahko jahaš konje in kamele ampak moraš posebej plačat…
vsekakor greste na safari v skupini z vodiči,konji in kamelami…
s seboj morate obvezno imeti kakšna 2 do 3 litre vode,ker je tam vroče…
ko sem bila jaz tam je bilo 42 stopinj celzija…
drugače je pa zelo zanimivo ker pridete do neke oaze tam pa rastejo neke čudne rastline…(vendar jih je zelo malo)…
pohod traja približno 1 uro in pol ali malo več,odvisno od tega v katero smer boste šli.
skratka zelo boste uživali…
Ja.. res je super
Vsako večer je program od pol 9 do 9 mini club za otroke
nastopa z 6 pesmimi od 9 do pol 10 je Retro dance, potem pa različni programi.
Animatorji so ful fajn in ti res nikol ne more bit dolgčas.
Sem tudi ostala v stiku prek maila z enim animatorjem. 🙂
Simon 2 pred Menzelom je tudi Disco kjer vrtijo pesmi s vseh koncev sveta.
LP. 🙂
Mislim da greste na trodnevni safari z terenci.
Mi smo bili in je res super. Tisto jahanje kamel je samo usput. Bolj je zanimiva notranjost Tunizije in njena zgodovina. Vidiš ogromno in doživiš ogromno. So pa relacije dolge.
Smo šli prek Kompasa in ima res uredu hotele in ekipo poštimano. Oba hotela (2x smo prespali) sta imela bazen, tako da osvežitev sigurno je. Če se prav spomnim je imel prvi hotel še celo nek termalni vrelec ampak nekega strašnega povpraševanja ni bilo.
Hrana za razliko od Djerbe bolj njihova. Kuskus pa je itak po naši vrnitvi skoraj enakovreden partner makaronom.
Ljudje prijazni, moraš pa narediti distanco in biti odločen če česa ne želiš.
Npr. slikanje z raznimi kuščarji – to stane. Prvič je zanimivo in otroci uživajo. Ko pa ti na vsakem vogalu ponujajo kuščarje za slikat se z njimi je pa malo preveč.
Da ne bi kupovali kakšnih “vloženih” škorpijonov ali kač. To je prepovedano prodajat pri njih in prepovedan je vnos teh živali v Slovenijo. Če te dobijo ti jih vzamejo in še kazen sledi.
Če te najmanj 10x ( za kar sam veš ) ne nateg……….sploh nisi bil v arabskem svetu. Ker če za 10x veš, so te nateg………50x.
Ampak tudi to je del njihove kulture, ki jo kot njeni raziskovalci moramo spoštovati oz. jim določene zadeve zelo zavidati.
Pa pit ne pozabite. V tem času je tam pasje vroče. Mi smo bili julija pa je v Sahari bilo 45 stopinj. Klobuk obvezno in tablete proti glavobolu. Sonce je namreč pasje.
Lepe užitke želim in poročajte.
slabšega hotela nisem videl v življenju.razočaran sem nad vsem zamenjal sem 4 sobe preden sem dobil dokaj normalno za prespat.bil sem z družino hčera stara 4 leta.katastrofa od hotela in hrane in vsega.djerba na sploh je kar nekaj, nič za videti.hotelirji so nesramni do konca,sobe umazane smrdijo vse polomljeno, pojstle poflekane, banja umazana da se nemoreš stuširat normalno.vodičke iz palmine agencije ni bilo nikjer za videt.važno razočaran do konca in moja noga ne prestopi več na djerbo.el mouradi djerba menzel od mene ne zasluži 1 zvezdice!!!
Mislim, tole je pa že orenk nesramno.Ne vem kaj si si predstavljal da boš šel in kaj bo tam, glede na vsebino forumov (če bi malo pogledal) bi dobil dobre inf. kam greš in kaj je tam.Djerba in Tunizija je nasplošno zaprt sistem, kar se dogaja se okoli hotelov, je pa za vsakega sigurno nekaj.Sama sem bila že na Djerbi pa še kje drugke in kar se tiče hotela, osebja, hrane, čistoče gere sama pohvala.Pač drugič ostani doma pa bo vse ok, kjer je nastanitev in vse ostalo 10*.Zakaj ljudje pozujejo če niso sposobni sprejt tuje kulture, njihovega načina življena in vse kar je tam.
flir sam tok da ti povem da sem mogoče već prepotoval kot ti pa videl več sveta kot ti in nisem bil prvič na onem koncu tko da ne ti men govort da naj drugič kar doma ostanem sam povem kako je blo men v tem hotelu pa njihovo kolturo tud dobr poznam tko da ne ti men s takim bolanim.če je to dobr hotel zate pol bi blo teb vseen če te dajo nekam u puščavo v slamnato hiško na deko spat,pa bi rekla da je blo super.kokrat sem samo dobu žlico in vilico svinsko in šalico umazano.nevem če je to zate normalen za tak hotel pol je pa očitno to vse kul.pa da nam govoru kolk ščurkov je blo po sobi pa da nam še našteval……važn KATASTROFA OF HOTELA, nisem pa reku da je djerba katastrofa,ampak men osebno nič posebnega!!!
el mouradi djerba menzel…najslabša ponudba in nastanitev kar smo jih doživeli do sedaj, osebje večina nesramno, kvaliteta hrane pod vsemi povprečji,higiena v jedilnici, je ni,tudi po sobah ne… v ponudbi, ki smo jo mi plačali tv,klima,hladilnik – nič od tega ni delovalo…selili smo se dvakrat, obakrat neuspešno – nobenega izboljšanja
Glede na to, da vidim tukaj kar nekaj kritik,me zanima zakaj se uradno ne pritožite na agencije kjer ste dopust plačali!!
namreč mi smo se pritožili in so nam rekli,da smo edini!!!!
Forum je zaprt za komentiranje.