Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice El mouradi Djerba menzel

El mouradi Djerba menzel

je že katera bila? Zanima me predvsem kakšna je hrana, ali je prilagojena tudi evropejcem in kateri izleti so zanimivi

Lp

Priporočam. Hrana dobra (posebno sladice) in tako kot v vseh hotelih na Djerbi prilagojena Evropejcem. Vsak večer je tudi kakšna njihova tradicionalna jed, ki se jih splača poskusiti. Imajo dobre marmelade in sir. Nekateri so sicer pogrešali salame pri zajtrku, ki jih res ni veliko in hitro izginejo. Tudi lokalno rdeče vino je odlično. Meni je bil všeč notranji bazen z glasbo, kamor sem se skrila pred opoldansko vročino. Od izletov je zanimiv ogled farme krokodilov (bolje individualno; je blizu, taksiji pa poceni), izlet s kamelami ali konji, ogled otoka in izlet v Saharo, ki pa zna biti kar naporen.

Tudi jaz priporočam ta hotel. Sem bila lani dvakrat in obakrat sem se domov vrnila polna novih doživetij,pa čeprav sem potovala sama……Nihče me ni kupil 🙂 Sem pa tam spoznala kar nekaj zelo prijaznih in simpatičnih ljudi, s katerimi sem še vedno na vezi preko maila. In komaj že čakam september da se zopet vrnem…….

“Nihče me ni kupil ..”

Verjetno tisti trenutek niso imeli za zamenjavo kakšne krumpaste kamele :)))

Nadel(a) si si lepo ime……Zate bi verjetno potrebovali kako “krumpasto” kamelo………

Še ena, ki so jo obnoreli tunizijci. Podobne stvari smo že brali po forumih, na koncu pa veliko razočaranje, ker potednu ali dveh ju na vrsti
druga žrtev.

Nič me niso obnorelli Tunizijci, ampak je Hrvaška obala in bližnja okolica postala tako samovšečna da mi gre na bruhanje ob njih…….Zato raje odletim nekam kjer so normalni ljudje…..pa še veliko novih zadev vidiš….

Junija gremo na Djerbo v hotel EL MOURADI DJERBA MENZEL. Kdo je že bil tu? Izkušnje? Kakšna je plaža oz. ali je tudi tu veliko morske trave?

EL MOURADI DJERBA MENZEL…..wwwaaaauuuu pomenljivo ime:))

La liberté d'expression n'est pas appréciée ici, malheureusement. Attention!

Aja, če bi bilo po moje, bi se imenoval SRAKOPER 🙂

Sicer pa sem Djerbo omenila že v naslovu, ampak srakoper si ne more kaj, da nebi odprl 🙂

Ni dober ker ima samo 4 zvezdice!

a da pol full ni dobr č ma sam 4 zvezdice? v čem je fora???

Mi smo bili v hotelu s štirimi zvezdicami in je bilo super.Vinnci Djerba Resort.Drugače pa pravijo,da je v tistih s tremi zvezdicami slabša hrana.

Jaz sem bila v tem hotelu, lani oktobra 08!Zelo skrbija za čistočo, vsako jutro čistijo bazene,plažo(morsko travo).Sem kar zahtevna oz.izbirčna glede hrane,ampak nimam kaj rečt,res zelo velika izbira čez cel dan.Vsak dan se lahko na recepciji prijaviš za italijansko restavracijo(razne pizze,njoki…no ni kaj velika izbira ampak kakšen dan paše kaj drugega).Mi smo bili za 14.dni in z malim otokom,ni bilo problema glede hrane.Vreme je bilo super 27-29c, Mnogo izletov ponujajo po Djerbi,vredno ogledat(vožnja z štirikolesniki,krokodilja farma,otok flamingov,barantanje na tržnicah,ogled sinagoge,ogled muzeja,jahanje kamel,konjev….).Vsak dan animacije na bazenih(od zjutraj-pozno zvečer)!!!
Vsako jutro lahko menjaš brisačo za svežo,ampak pohitet treba,ker hitro zmanjka in treba čakat na drugo rundo(mislim brisače,ki jih lahko uporabljaš na bazenu ali na plaži).Upam,da boš uživala,lp.

Hvala. Gremo prvič in je dobrodošla vsaka informacija. Samo še vprašanje glede plaže. Berem, da je tu po vsej obali (plažah) veliko oz. ogromno morske trave. Po slikah sodeč, so to res pravi kupi trave. Torej, ko očistijo plažo, je potem nekaj časa čisto? Si se ti kopala v morju?
Nisem vedela, da kopalne brisače dobiš tudi tam? Torej jih sploh ni treba imeti s seboj?

Flute sarkazm!

Pozdravljena junji 2009,

Vsako jutro čistijo plažo(morsko travo),seveda če jo nanese!Zelo lepo ščistijo,da lahko se normalno kopaš!Jaz sem se kopala v morju,ker je bilo vreme super(27-29c),nič dežja ni bilo v 14dneh,morje je bilo čisto.Vsak dan si lahko odneseš iz restavracije vodo(1.5l),pazi da bo orginal zaprta.Voda v bazenih je bila ledena z primerjavo morjem.Glede kopalnih brisač je pa tako;na recepciji kupiš kartico za kopalne brisače in ko greš domav dobiš denar nazaj.Vsako jutro lahko menjaš brisačo za svežo(na bazenu),ampak se prej pozanimaj kdaj začnejo deliti brisače,ker jih hitro zmanjka in moraš čakati naslednje!Če pa hočeš poležavati na bazenu si moraš zjutraj do 8h na ležalnik nastaviti brisačo,ker potem do večera ne najdeš prostora!Ta hotel je kar ogromen kompleks zato si ga kar oglej!Privošči si tudi kakšen izlet,se kar znebiš denarja.Zvečer imajo na bazenu razne animacije!Če te kaj zanima vprašaj!!!!

Ali ja zraven kakšno mestece, da se zvečer sprehodiš po promenadi?

ja to pa mora bit obvezno, brez promenade ne gre!

Ja pač nam kar nekaj pomeni, da je zvečer vsaj malo vrveža v bližini.Torej?

Odvisno kaj si predstavljaš kot vrvež? To je arabska država, drugačna kultura.

torcher, Leclerc – če je promenada to kar za večino je, in sicer 15-minutni sprehod tja in nazaj po rivi, usesti se nekje, si tako večina ne privošči, ker je pivo po 20 kun, tako da – z lahtoto se odrečem temu !

Hvala. V glavnem me je zanimalo tole o tej opevani morski travi in bi mi bilo škoda, da se nebi mogli kopat v morju, ker nisem ravno pristaš bazenov.
Lep večer!

Ojla mene pa zanima koliko stran je plaža in ali je konec aprila začetek maja tudi toplo,se da kopati? Je primerno tudi za majhne otroke?
hvala za vse odgovore

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close