El mouradi Djerba menzel
Hallo!!!
Plaža je čist blizo(no če misliš ta hotel el mourada…),mi smo iz naše sobe imeli približno 100m,hotel je zelo velik oziroma ima tudi sobe,ki se ne držijo v hotelskem kompleksu.Mi smo bili od hotela oddaljeni nekje za slabo minuto hoje,zvečer ni tako bučno(hrupno).Smo bili za 14dni z majhnim otrokom starim 3leta.Vreme konec oktobra je bilo super.
Lunica zelo izčrpno si opisala hvala ti, tudi mi namervamo za 1.maj iti v ta hotel.
pa bi imela zate še par vprašanj:
ali lahko all inclusive koristiš tudi pri bazenu, recimo da ležiš pri bazenu in bi rada eno pivo (seveda njihovo), ali moraš to nazaj v hotel ali lahko dobiš tam kjer ležiš in se kopaš.
drugo vprašanje pa imam, za katere stvari potem tam porabiš denar , razen seveda izletov.Je še kaj takega kar moraš plačevati in ni vključeno v all inclusive.
zaenkrat hvala ti ..
Hallo,
Bazenov mislim da je zunaj 4-5,bari so pa 3.Če daš “natakarju” nekaj napitnine(1-2 njihov denar),LEŽIŠ IN TI ONI NOSIJO PIJAČO K LEŽALNIKU,ko vidi da si spil dokonca.Mi smo porabili denar za sladkarije v marketu,ki je v hotelu(2kvadrata velikHA HA HA,ZA NJIH SO TO SUPERMARKETI).Aja,za sobarice smo kr porabili…..Če hočeš mini golf igrat,plačaš ampak ,ko vrneš palice dobiš denar nazaj.Zjutraj bodi hitra z brisačami na bazenih,ker ni šans da dobiš ležalnik fraj,ter z čistimi brisačami…
Mi smo kr izbirčni glede čistoče in hrane,smo preživeli…..upam,da ne boste razočarani.
Jaz sem bila lani za 1. maj na Djerbi.
Po mojem mnenju se v morju v tem času ne morete kopati. Obala je zelo vetrovna, morje mrzlo … Na soncu je bilo sicer toplo, bilo je okoli 27 stopinj. Kopalcev ni bilo! Lahko se kopate v bazenu pri hotelu, kjer je malo več zatišja in ne piha toliko. Naš sicer ni bil ogrevan, vode je imela okoli 20 stopinj. Bila pa sem v hotelu 3*, kjer luksuza ni bilo. Prej obratno!
Drugače pa je bilo toplo, bolj si šel v notranjost države, bolj je žgalo … V tem času se splača it na kakšne izlete v puščavo, do slanega jezera, do beduinov itd. Pokrajina je res čudovita, tudi ljudje so prijazni, včasih malo preveč vsiljivi. Na sami Djerbi je bolj dolgčas. Splača se vzet taksi in it v mesto, npr. v Midoun na kakšno tržnico …
Odvisno od tega, koliko ste pripravljeni seči v žep. Če hčera v času potovanja še ni stara 12 let, potem si poglej najprej hotele, kjer je otrok gratis. Seveda je veliko dobrih hotelov, ampak od npr. 4 zv. se kar dobro obnese Djerba Menzel, imajo tudi veliko animacij, pa še cenovno je ugoden. Sicer pa tudi Vinci resort ni slab, verjetno so v rangu 4 zv. bolj kot ne podobni.
Se pa najde verjetno tudi kakšen s tremi zv., ki je še tudi čisto OK.
Mogoče še kdo kaj napiše
ja jaz tam še nisem bila ampak se konec julija odpravljam v ta hotel…
piše da je zelo v redu če greš tja prek relaxa ker greš lahko na obisk po otoku kamor te vodijo vodiči ki seveda govorijo slovenski jezik.
npr.prvi dan greš lahko do puščave ki se imenuje Vrata v Saharo,to pa zato ker se tam začne največja puščava sahara…tam lahko jahaš kamele vendar z doplačilom.
lahko jahaš tudi konje…sicer pa otoku Djerba pravijo otok tisočerih palm…no seveda pa ni obvezno hoditi po programu,lahko vsak dan poležavate in se kopate na prečudoviti peščeni plaži.zvečer vam toplo priporočam da greste na obisk na tržnice kjer prodajajo razne ročne izdelke,spominke,zelišča…vendar nevem ali lahko odidete brez vodiča saj najbrž ne poznate okolice…mislim da je od letališča do hotela približno 30 km.iz hotela imate prečudovit pogled na obalo,saj ta hotel stoji na obali.povprečne temperature se julija dvignejo do 33 stopinj celzija ali več.pravijo da je morje prečudovite turkizno-modre barve in je zelo čisto.
ob hotelu imate tudi zunanji bazen ter notranji bazen.imate tudi vodne športe kot so smučanje na vodi,surfanje…lahko pa igrate tudi odbojko na mivki.sicer pa letalo iz letališča Jožeta Pučnika odleti vsako sredo zjutraj približno ob osmih ali devetih (nevem točno) let traja 2h in 30min.po pristanku vas avtobus odpelje do hotela, kot je že zgoraj omenjeno je od letališča do hotela približno 3o km.
sicer pa so domačini zelo prijazni.
če greste v ta hotel upam da boste uživali v njem in na celotnem otoku Djerba…
Ja jaz grem prav tako konec julija na Djerbo in v hotel El mouradi Djerba menzel.Hotel ima 4 zvezdice,in stoji na obali.Ima notranji in zunanji bazen z morsko in sladko vodo.Hrana je mislim,da zelo dobra.Če greste preko Relaxa imate s seboj tudi vodiče,ki vas lahko odpeljejo na ogled tega čudovitega otoka.Ti vodiči seveda govorijo tudi slovenski jezik.Seveda pa ni obvezno hoditi z vodiči…Lahko se vsak dan kopate in sončate na prelepi peščeni plaži,ki stoji tik od hotelom.
Na razpolago imate številne vodne športe,kot so smučanje na vodi,surfanje…
Lahko pa z ladijco odidete po morju,in z malo sreče lahko naletite tudi na kakšnega delfina,morda celo kita.Če greste z vodiči boste lahko obiskali puščavo kjer lahko jahate kamele in konje vendar morate doplačati.Zvečer greste lahko na tržnice kjer prodajajo ročne izdelke,spominke…Temperature se julija dvignejo do 33 stopinj celzija,ali več.Morje ima okoli 22 do 26 stopinj ali pa tudi več.Če grestepreko Relaxa imate iz letališča Jožeta Pučnika odhod vsako sredo zjutraj ob osmih ali devetih (nevem točno)…Vse to vam povedo na agenciji…Potniki se zberejo na letališču dve uri pred poletom.
Let traja približno 2h in 15min.Po pristanku vas z avtobusom odpeljejo do hotela.Od letališča o hotela je 3okm.Ko prispete v hotel se nastanite v sobe.Lahko se greste kopat.Prvi dan je samo večerja.Sicer pa mislim,da so domačini zelo prijazni in zanimivi.
Mislim,da je hotel El mouradi Djerba menzel zelo urejen in se tam da uživati…
Če se odpravljate tja vam želim veliko veselih trenutkov!
Hrana je prilagojena nam Evropejcem, kar pomeni, da ni preveč začinjena. Vedno imaš na voljo razne testenine, meso, ribe in priloge. Skratka hrana, kakršne smo navajeni mi. Se pa tudi za tiste, ki imajo radi začinjeno, pikantno hrano nekaj najde: omake, solate, …
Od sadja so predvsem lubenice, melone, dateljni, jabolka, ringlo in fige. In seveda sladice na tisoč in en način (za moj okus vse presladko).
Pri kosilu in večerji pijačo natoči natakar. Če mu daš napitnino, ti pusti steklenico vina, fante, kar na mizi.
Kot pa verjetno že veš, zaposleni (natakar, sobarice, taksisti, animatorji, …) vedno pričakujejo napitnino. Navadno je to en tunizijski dinar (1€= 1,82 TD), s čimer so čisto zadovoljni. Da ne bo pomote: tudi, če napitnine ne daš, so vseeno zelo prijazni.
Forum je zaprt za komentiranje.