Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Drugi k nam prinašajo smeti – kako rešiti?

Drugi k nam prinašajo smeti – kako rešiti?

Pozdrav vsem, prosim za vaš nasvet oz. izkušnje. Ob našem bloku imamo smetnjake za odvoz smeti in problem je, da večkrat opažamo kako drugi ljudje, nestanovalci in sosednje restavracije k nam prinesejo smeti in mi to plačujemo okoli 70eur na mesec. Če jih opazimo jih vljudno nagovorimo, da naj svoje smeti dajo v svoje smetnjake, ne pa v naše. Kar seveda ignorirajo. Znesek na mesec je brutalen, okoli 70e/mesec na stanovanje, v bloku nas je 6 stanovanj, okoli 12 oseb skupno. Mreže še nismo postavili – je v načrtu. Kako naj do takrat do postavitve smetnjakov v mreže rešimo to? Prosim za vaše predloge, izkušnje, nasvet.

Zaklenjeni smetnjaki?

Vzpostavite “blok” strazo po vzoru nasih vaskih straz. Ni vrag, da jih ne ujamete! Ali pa poleg priklenite rotweilerja po vzoru oneta iz Mengsa.

Vesel oce, ponosen na junake, ki so odbili napad primitivcev – partizanov, ki so na Sentjostu napadli – svoje bratrance.

Potem bodo vreče s smetmi pustili kar zraven smetnjakov.

Če ima vaš blok 6 stanovanj nima upravnika, zato morate sami poskrbeti za red in vzdrževanje. Dokler ne boste zamrežili kant naredite velik napis, s katerim obveščate, da so smetnjaki last te in te hiše in da boste kršilce prijavili. Vprašajte na snago, kako je s tem. Drug ukrep je lahko, da smetnjake umaknete iz zdajšnje lokacije na manj vidno in manj dostopno mesto. Glede cene odvoza, res je velika, pa spet vprašajte na snago. Kot vem, se plača po kvadraturi stanovanja pa tudi od velikosti in števila smetnjakov. Naš blok ima upravnika in plačujemo odvoz smeti po osebi, kar stane 3,60 eur na mesec za eno osebo. Pa imamo čisto vse vrste smetnjakov za ograjo seveda.
Pa še, v našem kraju je tudi en gostilničar odlagal smeti na t.i. otok, kjer so lahko vsi odlagali, in tako zapolnil vse kapacitete. Nekdo se je pritožil glede njega, zato so vse skupaj umaknili.

V Lj se plačuje glede na volumen kante.

Brutalno, res. 70 evrov? Noro. Mi placujemo 12. Pa so poleti tudi problem vikendasi, ki se ustavljajo na poti domov in spotoma odlozijo smeti v nase kante. Celo toliko, da potem mi nismo imeli kam metat. Najvecja svinjarija oa to, da so nametali kar ob kante na tla, ko ni bilo vec prostora in so potem to zivali raznesle vse naokrog. Rokavice, pa pobirat🙄
Smo pisali sporocila, strazarili, se pregovarjali, ni bilo haska.
Potem smo resili tako, da imamo kante umaknjene od ceste in jih pripeljemo na cesto samo ob dnevih, ko pobirajo. Imamo urnik in je mir.

Kdo pa so ti ljudje? Dvomim, da gre za večjo skupino, verjetno za dva, tri posameznike, a ne? Pozanimajte se, kdo so in jih obvestite s prošnjo preko navadne pošte. Kot stanovanjska skupnost na to opozorite tudi Komunalo, predstavnik naj gre tja na sestanke, skupaj pa poiščite rešitve. Mogoče morajo še kje v naselju narediti kakšen javni otok, če je prostora za smeti premalo.

jaz že nebi dala 70 evrov mesečno za smeti…
halooooooo????

Vesel oce, nic ne bodi skrivnosten, ali lahko izdas svoja leta in od cesa pravzaprav zivis ? Pises kot kaksen zupnik) Drugace pa te je kdaj fajn prebrati, ker toliko ves!

Pred smetnjake obesite napis, da so kante samo za lastnike bloka, te, ogradite in zaklenite, in če tega ne bodo upoštevali, bodo kaznovani. Vsake toliko naj te ljudi kdo poslika in odnese na komunalo, da jih oglobijo zaradi neustrezno odvrženih odpadkov.
Zmenite se s komunalo, naj jim dostavi svoj zabojnik.

Znesek je odvisen od števila odvozov in velikosti smetnjaka. Tudi če bodo smetanjaki prazni bo znesek enak.

Iz napisanega sledi, da ali si tole kratko malo zmišljujejte (ker je najbolj verjetno) ali pa imate prevelike smetnjake že leta in leta.

Ja, celotet znesek.
Deli se pa ali na kvadraturo stanovanja ali na število oseb ali po deležih glede na dogovor med stanovalci. Za spremembo načina obračunavanja se morajo strinjati vsi uporabniki.
Torej lahko po prvi razdelitvi ena oseba z večjim stanovanjem plačuje bistveno več kot tistih 10 v enem manjšem stanovanju. Popolnoma nefer, spremembe pa itak ne moreš narediti, saj pa uni niso nori, da bi se strinjali s tem.
Ne zdi se mi to niti s strani Snage OK, saj to pomeni, da za isto storitev uporabnikom zaračunavajo različno.

Ja, celotet znesek.
Deli se pa ali na kvadraturo stanovanja ali na število oseb ali po deležih glede na dogovor med stanovalci. Za spremembo načina obračunavanja se morajo strinjati vsi uporabniki.
Torej lahko po prvi razdelitvi ena oseba z večjim stanovanjem plačuje bistveno več kot tistih 10 v enem manjšem stanovanju. Popolnoma nefer, spremembe pa itak ne moreš narediti, saj pa uni niso nori, da bi se strinjali s tem.
Ne zdi se mi to niti s strani Snage OK, saj to pomeni, da za isto storitev uporabnikom zaračunavajo različno.
[/quote]
velikost stanovanja nima veze.
kje ste to pobrali?
velikost stanovanja nima veze z količino smeti.
hahahahaha
kaj vse tu ne izveš.

https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina?urlid=200960&stevilka=2921

Hahaha, avtor se pa smeji, koliko jih je padlo na provokacijo.

Enega šicnt z zračno v nogo pa bo mir.

avtorja v glavo da ne bo takih neumnosti pisal?

velikost stanovanja nima veze.
kje ste to pobrali?
velikost stanovanja nima veze z količino smeti.
hahahahaha
kaj vse tu ne izveš.
[/quote]

Kje sem to pobrala? Kar lepo iz položnice. V kolikor se želiš prepričati in se smejati potem samo sebi in svoji nevednosti, pokliči na Snago in vprašaj, kakšne načine delitve zneskov imajo v večstanovanskih objektih. Izvoli, ti nihče ne brani.

Kje sem to pobrala? Kar lepo iz položnice. V kolikor se želiš prepričati in se smejati potem samo sebi in svoji nevednosti, pokliči na Snago in vprašaj, kakšne načine delitve zneskov imajo v večstanovanskih objektih. Izvoli, ti nihče ne brani.
[/quote]

zakon pravi drugače, saj ti lepo piše

[/quote]

https://www.vokasnaga.si/odpadki/pogosta-vprasanja/cena-obracun-placevanje
Kako se razdeli strošek za ravnanje z odpadki v večstanovanjski hiši?

70 evrov na mesec za odvoz smeti??? pa kje to živite, v Dubaju? a ste 10-članska družina?
jaz dam 8 evrov na mesec (blok), mesto na Primorskem.

in še na isti strani:
Zabojnike si delimo z gospodinjstvom, ki ima večje število članov, plačujemo pa enak delež za odvoz odpadkov. Kako lahko zmanjšamo znesek na položnici?

Tako da ne z zakonodajo mahat, če ne moreš popolnoma ničesar naredit, kvečjemu nehaš plačevat in fašeš izvršbo. Vsega ostalega pa ne moreš, ker se ti nikoli tisti stanovalci, na katere bi padel višji znesek, ne bodo strinjali.

https://www.vokasnaga.si/odpadki/pogosta-vprasanja/cena-obracun-placevanje
Kako se razdeli strošek za ravnanje z odpadki v večstanovanjski hiši?
[/quote]

Na ceno, ki jo plačujejo uporabniki, ki živijo v blokih ali večstanovanjskih hišah, poleg velikosti oziroma prostornine in števila zabojnikov vplivajo še število praznjenj, število oseb v gospodinjstvu ter število oseb v bloku ali stavbi.

Na ceno, ki jo plačujejo uporabniki, ki živijo v blokih ali večstanovanjskih hišah, poleg velikosti oziroma prostornine in števila zabojnikov vplivajo še število praznjenj, število oseb v gospodinjstvu ter število oseb v bloku ali stavbi.
[/quote]

več od prvega stavka ti ne gre prebrat, da ne izpadeš še bulj butast, kot si?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close