Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Drugi k nam prinašajo smeti – kako rešiti?

Drugi k nam prinašajo smeti – kako rešiti?

več od prvega stavka ti ne gre prebrat, da ne izpadeš še bulj butast, kot si?
[/quote]

Se pravi sem jaz butast, ker se tebi ne da sporočiti števila uporabnikov?

Se pravi sem jaz butast, ker se tebi ne da sporočiti števila uporabnikov?
[/quote]

Si, če ne veš, da sporočanje števila uporabnikov iz drugih gospodinjstev lahko opravi kar ena xy fizična oseba. Saj se mi smiliš, da si tako zabit, ampak očitno morate tudi taki živeti.

Si, če ne veš, da sporočanje števila uporabnikov iz drugih gospodinjstev lahko opravi kar ena xy fizična oseba. Saj se mi smiliš, da si tako zabit, ampak očitno morate tudi taki živeti.
[/quote]

To mora narediti notar ali odvetnik? Hahahahahaah…kdo po tvojem sporoči število oseb?

[/quote]

poleg tega se morajo za spremembo načina obračunavanja strinjati vsi uporabniki.
ti je zdaj morda vsaj malo jasno, zakaj tega ne more spremeniti samo eden, niti tričetrt stanovalcev?
dvomim, ampak ok, upanje umre zadnje.

To mora narediti notar ali odvetnik? Hahahahahaah…kdo po tvojem sporoči število oseb?
[/quote]

ja, le kdo? kdo pa pri vas? a kar ti šteješ folk po stavbi in sporočaš naokoli, koliko jih je in potem kar glede na tvoj spisek delijo račune in podobno? frajer, kje živiš, da te ne ukradejo, res.
zgoraj imaš ne le razloženo, pač pa imaš tudi zlinkano, ampak ne. na tvojem planetu, kjer seveda velja vse popolnoma drugače, je vse skupaj izmišljeno, vsi ostali smo pa neumni.

poleg tega se morajo za spremembo načina obračunavanja strinjati vsi uporabniki.
ti je zdaj morda vsaj malo jasno, zakaj tega ne more spremeniti samo eden, niti tričetrt stanovalcev?
dvomim, ampak ok, upanje umre zadnje.
[/quote]

Napisal sem ti vse lepo, vendar vztrajaš biti maloumna….potem pa plačuj še za druge.

ja, le kdo? kdo pa pri vas? a kar ti šteješ folk po stavbi in sporočaš naokoli, koliko jih je in potem kar glede na tvoj spisek delijo račune in podobno? frajer, kje živiš, da te ne ukradejo, res.
zgoraj imaš ne le razloženo, pač pa imaš tudi zlinkano, ampak ne. na tvojem planetu, kjer seveda velja vse popolnoma drugače, je vse skupaj izmišljeno, vsi ostali smo pa neumni.
[/quote]

Lepo sem te vprašal, vendar odgovora kdo sporoča podatke očitno ne veš.

mi smo to naredili… kot nekdo piše se v ljubljani plača na volumen kant… morali smo se vsi strinjati, podpisati in to poslati na snago… potem so nam dali manjše kante in posledično tudi manjši znesek ki ga je potrebno plačat

Mi vam Istinu šaljemo, ali većini vam je Istina odvratna.

Pri nas imamo upravnika, ki enkrat letno pošlje vsakemu stanovanju izjavo, kjer je potrebno izpolniti koliko oseb biva v stanovanju redno (poleg teba je potrebno prijaviti, če v stanovanju izredno biva neka druga oseba več kot xy število dni v 90 dneh), koliko psov biva v stanovanju (ker se recimo čiščenje hodnika deli tudi glede na pse, za katere se računa polovični znesek). In to izjavo podpišeš pod lastno odgovornostjo.

preden se pobijete, pojasnilo

tisto vprašanje se nanaša na uporabnike, ki nimajo upravnika.
je sicer večstanovanjska hiša, vendar, če ni obveze po upravniku, tudi ni obveze po tem, da se obračunava po številu članov gospodinjstva….

če ima večstanovanjska stavba upravnika, potem se odvoz smeti obvezno zaračunava glede na število članov gospodinjstva, kjer pa tudi lahko goljufajo in javijo manj ljudi.

če pa nima upravnika, pa po dogovoru, kjer se morajo strinjati vsi, ali pa podjetje zaračuna glede na podatke, ki jih uradno imajo. to je pa zgolj površina….

Najbrž sem se zmotila, ne “v 90 dneh”, pač pa najbrž v 30. Se ne spomnim zdaj dobro.

Zato pa obstaja pogodba o ureditvi medsebojnih razmerij, kjer se urejajo take zadeve.

cena se plača na smetnjak.na VELIKOST SMETNJAKA.
vse ostalo je stvar dogovora.seveda se pa cena postavi tudi glede na število praznenj.in če se z sesedi zmenite da imate skupnega je seveda ceneje.to da je več oseb ne pomeni da je več smeti.ker je tudi odvisno od načina življenja…

pri mojih starših nimajo upravnika. račun dobijo direktno od podjetja, tudi glede na število prijavljenih oseb v stanovanju. to zagotovo vem, ker dokler sem bila še prijavljena pri njih, so plačevali še eno dodatno tretjino, kot zdaj, ko nisem več.

Tudi podatke o površini jim mora nekdo sporočiti…..

pri mojih starših nimajo upravnika. račun dobijo direktno od podjetja, tudi glede na število prijavljenih oseb v stanovanju. to zagotovo vem, ker dokler sem bila še prijavljena pri njih, so plačevali še eno dodatno tretjino, kot zdaj, ko nisem več.
[/quote]
sploh je večstanovanjska stavba, ali enodružinska hiša?

potem pač imajo tak dogovor, s katerim so se strinjali vsi.

ali pa je mogoče še kak občinski odlok odzadaj.
tudi to je možno. po sloveniji glede tega veljajo različna pravila….

Jutri ob 16.00 bom pri sveti masi pri Franciskanih [Tromostovje], kasneje pa na Miklosicevi 28 na Calesitinem tangu.

Spoznali me boste po nasmesku. Ce se boste nasmehnili tudi vi, bom vedel, da se zanimate zame. Presenetil vas bom s ßopkom doma nabranega resja.

Vesel oce

Ok, prinesem nekaj bakrenih za dobro mero.

Ja, celotet znesek.
Deli se pa ali na kvadraturo stanovanja ali na število oseb ali po deležih glede na dogovor med stanovalci. Za spremembo načina obračunavanja se morajo strinjati vsi uporabniki.
Torej lahko po prvi razdelitvi ena oseba z večjim stanovanjem plačuje bistveno več kot tistih 10 v enem manjšem stanovanju. Popolnoma nefer, spremembe pa itak ne moreš narediti, saj pa uni niso nori, da bi se strinjali s tem.
Ne zdi se mi to niti s strani Snage OK, saj to pomeni, da za isto storitev uporabnikom zaračunavajo različno.
[/quote]

Vas je 6 enot-stanovanj, mi smo 4 enote-4hiše. Glede na to, da se ta mladi še priseljujejo in odseljujejo smo se zmenili račun na 4dele. Sosed ki je bil zainteresiran da se pravičneje razdeli je spisal dopis, mi ostali smo se pa podpisali. Nato je poslal na Snago.
Ljudem se ne da ukvarjat če niso finančno oškodovani. Zato ti predlagam, da spišeš in pobereš podpise. Presenečen boš kako brez težav boš uredil, saj se vsi med sabo poznate.

Saj tudi avtorica ne da, verjemi.
Ampak izven Ljubljane je praksa, da dobiš skupno položnico za “komunalo”, kjer odvoz smeti, voda in še kaj. Samo to potem ljudje zelo radi zamolčijo in tako kot pred par leti Trzinčani vpijejo, “da plačujejo 80€ mesečno za vodo”…..

Kje piše, da ne smem svojih smeti vreči v tvoj koš za odpadke?

V mojega lahko poskusiš, ampak nikjer ne piše, da ti jih ne smem v usta potem zatlačiti.

sploh je večstanovanjska stavba, ali enodružinska hiša?

potem pač imajo tak dogovor, s katerim so se strinjali vsi.

ali pa je mogoče še kak občinski odlok odzadaj.
tudi to je možno. po sloveniji glede tega veljajo različna pravila….
[/quote]
je blok s 6 stanovanji, nimajo upravnika
tudi ni nobenega dogovora z ostalimi lastniki, tako je bilo že od vedno, 40 let, da je vsak lastnik plačeval svoj račun direktno od komunale
najbrž ni občinski odlok, jaz živim zdaj v drugi občini (isto komunalno podjetje), blok ima upravnika, in isto dobimo račune vsak individualno direktno od podjetja glede na število prijavljenih oseb v stanovanju, tudi nobenega dogovora z ostalimi lastniki

Prostor za smeti zbetonirat, okoli ograjo, na vhod pa ključavnico in vsakemu stanovanju svojo kopijo ključev. To je edina rešitev. Smo imeli iste probleme in smo rešili na enak način. Zbetonirali sami, ograjo postavili sami. Samo material kupili in seveda ograjo naročili. Od takrat je mir. Prej se je pa še vmes kak pacient našel ki je brskal po smeteh, ne le ti ki so not metali svojo kramo.

Se ti klosar ne smili. On v smeteh najde hrenovko, zrezek, ki ti je padel na tla in poje, da prezivi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close