drago je
crazyfrog, 13.09.2025 ob 08:29
Ljudje trošijo obenem kaj preživijo. Vse se draži, plače stagnirajo. Folk kljub delu komaj shaja. Zato z nakupom ustvari začasbo zadovoljstvo, nadzor nad absurdno situacijo. Pobegneš pred realnostjo, kupi da malo “živi”, okolje ima svoja pričakovanja. Manipulira z nami skozi virtualni svet. Vse te smernice, če to maš si kao uspešn-tut če hladilnik ni poln. Kupujejo, da ne izstopajo. Obročni nakupi so posledice, ker nam delo ne prinese garantno udobja in folk se slepo zadolžuje.
Misel dneva: hvala za poln hladilnik, udobn dom, stabil prihodek, umirjen um, ki je predvsem realn in ne pogoltn. Hb nism oseba, ki bi rabla se predozirat s šopingom vseh barv snow monkey bidonov, sam zato, da bo kolekcija polna. Zase vidim, da mam več kot cenim in res je, ko mi nekdo piše da sm v nekem okolju-očitno ja.. v mojem okolju ne vidim hudega pomanjkanja, prej preseravanje. In v takem okolju je tut izziv bit realn.
Lepo soboto vsem
Kako pa ti veš, Crazyfrog, kako živijo, ali imajo denar ali samo deluje, da ga imajo. Tisti ki ga imajo, ga skrivajo. Napihujejo se tisti ki so čist brez denarja. tisti se največ trudijo pokazati kontra.
Jp. To drži za nekatere. Potem imaš druge, ki res nimajo nič, niti za položnice. Potem imaš tudi res ogromno maso ljudi, ki so polni denarja kot čebela meda. Pa nimaš pojma ne kje delajo, kaj delajo in če sploh kaj delajo?
Mal fejst je vse skup zašlo. Pa saj se itak vidi. Politika forsira projekte, letijo ven miljarde in te gredo v neke žepe. Ne v en žep, ampak mnoge žepe. Ni narejenega nič, da ni dvajsetkrat dražje od realne cene.
Za Crazyfrog, 13.09.2025 ob 08:37
Kako pa ti veš, Crazyfrog, kako živijo, ali imajo denar ali samo deluje, da ga imajo. Tisti ki ga imajo, ga skrivajo. Napihujejo se tisti ki so čist brez denarja. tisti se največ trudijo pokazati kontra.
Kdo zdaj ljudje v mojem okolju? Ja ko pridem v njihov dom, ko vidim njihov parking, ko imamo piknik, ko se pogovarjamo, gremo skupaj na dopust.. influenserji-zlo pogosto so prosilci denarne pomoči, nvem če so ti ti podatki prosto dostopni. Bolj natančno me vprašaj..
Nabijanje, 13.09.2025 ob 08:35
smešni ste, 12.09.2025 ob 21:12
Po mestu je dobesedno vsak peti k ga srečaš wolt 😀
Res so ljudje lačni ja 😀
Izven mesta pa ceste nabite pleha in to niti približno poceni pleha. Najti avto starejši od 15 let na cesti je že umetnost.
Pa dostavne službe vprašajte koliko paketov vsak dan dostavijo revnim slovencem. Sumim da ne naročate kruh in mleko 🙂 Te iste dostavne službe ne dobijo ljudi za razvažat ta vaš šit. Mogoč se tega lotite. Pa bo za jest.
Nihče ni lačen. Med lakoto in minusom na računu je dolga pot. So pa zaposleni ljudje zakreditirani, večina živi od plače do plače. Sedaj so bile šolske potrebščine za kupiti, vsi jamrajo pri nas v službi, koliko to stane.Pa pridejo zvezki, torbica, copati , učbeniki 300 eur. Zaradi tega nihče ni lačen, se pa ta izdatek pozna na računu družine. 300 eur, kar res ni nek denar. Po avtu ne moreš soditi, ker lahko so kupili novega, z veliko dodatne opreme ali pa starega 8 let, ki stane manj kot novi najcenejši Kis. Veliko je starejših avtomobilov, ki delujejo čist v redu , ampak so zjahane kante. So tudi novejši, vozijo jih zelo mladi, z nič delovne dobe, preprodajalci drog. Moje sodelavke imajo čistilke, njim morajo plačati, ampak komaj čakajo na novo plačo, ker so krepko v minusu. Namesto da bi same pospravile, so raje fine, hkrati pa plačajo čistilki več, kot same zaslužijo. Vsako tele ima svojo logiko
Dost otrok v slo je lačnih in jih zebe. Kar je totalna totalna FUKJENOST. Smetnjaki pa polni.. polni še pakiranih živil, cunj z etiketo..
crazyfrog, 13.09.2025 ob 08:42
Dost otrok v slo je lačnih in jih zebe. Kar je totalna totalna FUKJENOST. Smetnjaki pa polni.. polni še pakiranih živil, cunj z etiketo..
Jp, neenakosti so se tako povečali, da je izven človečnosti. Pa če ti to vedela ali ne žvauca. Kot sem ti zgoraj odgovoril. Imaš ogromno maso ljudi, ki imajo res ogromno, ogabno ogromno. Povsod imajo pristavljen piskerčk. Delajo pa nič koristnega.
modrivrag, 13.09.2025 ob 08:49
Jp, neenakosti so se tako povečali, da je izven človečnosti. Pa če ti to vedela ali ne žvauca. Kot sem ti zgoraj odgovoril. Imaš ogromno maso ljudi, ki imajo res ogromno, ogabno ogromno. Povsod imajo pristavljen piskerčk. Delajo pa nič koristnega.
Ti pa odjebi vragec!
Daj mi nekaj časa mir, ker si mi dopizdil.
Hvala
daj ne seri, 12.09.2025 ob 22:40
cazimi, 12.09.2025 ob 21:55
V trgovinah so zato, ker si za potovanja in izlete ne morejo privoščiti. Še vedno je manj drago, če pohajaš po trgovinah kot če si doma cel dan. Pozimi se grejejo, pozimi hladijo na račun trgovin, ne porabijo elektrike, ne vode ne nič… Mi je rekla gospa iz sosednje Italije, da ima kg pašte za cel teden..
Hrana je nesramno draga in pametno je, če lahko vsaj delno sam kaj pridelaš in si prilagodiš jedilnik, da kupuješ čim manj. Dobro je treba gledati kje je najbolj ugodno in samo tam kupovati. Mi že dolgo ne kupujemo v Sloveniji, ker so cene absurdne. Mila, kreme, sveče, čistila, čaje.. ogromno reči pripravljamo sami doma z osnovnimi sestavinami, ki jih kupimo na veliko in so zato bolj ugodne. Ko vidim košček kruha za 4 eur na polici, me prime sveta jeza. 4 eur?! Niti polovica štruce..sej niso normalni. S 4 kg moke spečem altroke tisti košček..
Dobit kakšen termin poleti frej je bilo nemogoče. Med šolskimi počitnicami isto. Organizirana potovanja, polna. Letalske karte….včasih dobil kaj zadnji teden, sedaj praktično nemogoče. Hoteli, karte….vse več kot 2x dražje kot par let nazaj….pa vse zabito. Gostilne….vse polno, lokali isto. Ogromno jih še vedno čike vleče. To je 100-200e mesečno za večino kadilcev. Ljudje ves možen šit kupujejo. “pametne ure” k jim kao šteje kdo ve kaj….medtem k visijo na netu. Električna kolesa da se pohvaljo kk pridejo v klance :). Mularija ima toliko sranja da ti slabo rata. Kupe in kupe igrač. Da o cunjah ne začnemo. Trgovine polno nekega “okrasnega” sranja, ki ga folk na veliko očitno kupuje. Trgovine s hrano krčijo del kjer se celo hrana prava prodaja, 80% trgovin je predelan šit ki ga folk z veseljem kupuje. Vsak sranje ima sedaj napisano da je beljakovinsko. Sir beljakovinski. No šit a 😀 Voda….brez kalorij, mislim kul no :). Toliko kot ljudje sedaj zapravljajo niso njihovi predniki niti v enem letu zagonili. Niti imeli toliko šita doma kot ga imajo sedaj ljudje. Razlika je samo v tem da včasih se niste mogli primerjati s celim svetom na ekranu, jasno gledate samo tiste ki jim gre boljš od vas. Včasih ste bli pač zadovoljni če ste imeli boljše čevlje k sosedova micka. Sedaj pa norite ker je tono mick na netu k ma boljše k vi. Ker vi jih tud hočete. Rabite v bistvu pravite. Ker ne ločite več želja od potreb. Dokler jih niste videli na lojzi na netu sploh vedeli niste da jih rabite.
Lačen v sloveniji pač nihče ni. Razen če se je sam tja pripeljal. Da na internetu jamraš da si lačen pa pove vse o vaši priviligirani situaciji, katere sploh niste več zmožni prepoznati. Ste pregloboko razvajeni.
To je teh 20% ljudi, ki služijo več kot povprečne plače ali pa tisti v mamini mansardi, ki jim niti stroškov ni treba plačevat, čisto svojega nikoli nič ne bodo imeli, počitnice preživljajo v taščini prikolici na Hrvaškem, in pač trošijo tisto, kar imajo, ker je šparanje pri današnjih cenah nepremičnin joke.
Premalo upoštevate relativno mlade ljudi, ki so jim starši zrihtali nepremičnine in nimajo nobenih kreditov, plače sicer komaj povprečje ali manj, ampak ker nimajo nobenih stroškov s krediti, komot trošijo na bedarije. Teh je danes kar precej.
In potem so tisti, ki so morali sami spacati neko luknjo in za to plačujejo oreng kredita, plača pa povprečna. Pa tisti, ki so na minimalcih z otroki, po naših podatkih je takih polovica zaposlenih. Pa socialci, ki jih je vedno več. Ti pripeljejo v štacune mularijo na igrala, kupijo pa bore malo.
Anonimna620, 12.09.2025 ob 22:19
To da ljudje kupujejo stvari ki niso nujno potrebne, ni odraz bogastva, ampak nesmotrnega ravnanja z denarjem. Zapravljajo ker ne vidijo drugega cilja. Naši najemniki kupijo otroku čist vsako neumnost ki se prodaja . Na dopust bodo šli v najdražjo mobilno hiško na Hrvaškem . Naši otroci so živeli v pomanjkanju , če jih primerjam z najemniki. En voziček, par oblačil, nekaj igrač.pa smo lastniki nepremičnin, nimamo kreditov .v V primerjavi z najemniki smo premozni. Ampak kupimo kar res rabimo , ne zapravljamo za neumnosti . Kuham doma, ker znam kuhati. Ne visimo po gostilnah
Zakaj pa rabis vec nepremicnin? ??
modrivrag, 13.09.2025 ob 08:54
Ti si tud meni dopizdila, pa ti vseeno ne bom dal mir. Tako tako, tako ja.☝️? Je pa fajn, ko sem spet ledik in fraj.?
Seveda ne boš dau mira, saj si mel pa sam eno “epizodico”. Daleč od tega, da bi ti js relbo dopizdla.. z vsemi 4mi se oklepaš na mene z vso mojo otročjostjo. ? Po domače rt me maš, zravn si pa se zmer grozn težak, bi rekla, da sm zadnjič bla presenečen nad izpadom. Sam nism bla? ledik in fraj- upaj?
Berem včeraj občinski SD sprejel sklep, da se z gradnjo he Mokrice nadaljuje. A policijska preiskava poteka. Kaj pa ima neka stranka z elektrarno? So morda stroka?
To so si že vse razdelili, levo in desno, kdo bo dobil posle, kdo bo dobil in koliko v žep. Zato pa ni možno gradit le mostu in nasipa, ker je premalo miljonov. Bodo uničili še zadnjih nekaj km Save. Nič važno, samo da je denar v žepih.
Pa misli kdo, da ima kaka prodajalka v sparu kaj od tega, kak delavec kje ali upokojenec? Ne, nima. Zato pa so razlike tako ogromne. To ni več za nikamor. V zaporu pa nobenega. Ker zagotovo tudi sodstvu v žep kapa. Kitajci vsaj postrelijo, tisto kar jim uspe odkrit korupcije. Po Evropi pa kurac.
crazyfrog, 13.09.2025 ob 09:01
Seveda ne boš dau mira, saj si mel pa sam eno “epizodico”. Daleč od tega, da bi ti js relbo dopizdla.. z vsemi 4mi se oklepaš na mene z vso mojo otročjostjo. ? Po domače rt me maš, zravn si pa se zmer grozn težak, bi rekla, da sm zadnjič bla presenečen nad izpadom. Sam nism bla? ledik in fraj- upaj?
Dihaj žvauca, dihaj. Vdiiiih, iiiiiiiizdih.☝️? Mimogrede, danes bo super sobota. Zunaj sonce. Mal dlje stari spal. Zdaj pa v pogon po kofetu.☝️?
Mal fejst je vse skup zašlo. Pa saj se itak vidi. Politika forsira projekte, letijo ven miljarde in te gredo v neke žepe. Ne v en žep, ampak mnoge žepe. Ni narejenega nič, da ni dvajsetkrat dražje od realne cene.
Čisto res! En kup projektov, “novo” železnico gradijo že 30 let, počrpajo ogromno državnega keša, narejeno ni nič, gradi se domove za upokojence, ki jih v 4.gradbeni fazi pustijo stat, po tem ko so počrpali sredstva in si jih razdelili, vsaj 10x dražje kot bi moralo biti v reali. In vržejo v javnost opravičilo, da pač ni kadra, zato so nehali. A tega pa pred gradnjo niso vedeli, hahaha. Da niti ne govorimo o medicinskih pripomočkih, 20x preplačanih, ki jih vsako leto kupujejo. Dobavitelji le-teh enormno državnega denarja pokasirajo, dohtarjem pa podkupnine v žep, ker so na javnem razpisu njih izbrali. Vsako leto 400 milijonov odide neznanokam. Nakup zemljišč, stavb itd. 10x precenjenih, kjer prodajalcu izročijo osmino iz proračuna nagrabljene cene, ostalo si razdelijo med seboj. Litijska je samo vrh ledene gore, to se tako pač dela že desetletja. Pa šerifova stalna praksa sprejemanja provizij pri prodaji zemljišč. Korupcija vsepovsod, davkoplačevalski keš izginja iz blagajne. Narod vedno bolj reven z minimalnimi plačami, peščica najbogatejših, ki dejansko kot praviš, ne dela nič, samo na VIP poziciji sedi, se pa preserava na veliko.
Prepredeni smo s korupcijo na vsakem koraku. Smo pač Balkan in spadamo med nerazvite. In ker tega nihče ne bo ustavil, bo vedno slabše.
modrivrag, 13.09.2025 ob 09:10
Dihaj žvauca, dihaj. Vdiiiih, iiiiiiiizdih.☝️? Mimogrede, danes bo super sobota. Zunaj sonce. Mal dlje stari spal. Zdaj pa v pogon po kofetu.☝️?
Boš ti bolj plitko dihal,ko ti bom začela računat za ta moj terapevtski pristop, ki ti ga nudim.? Pejt delat!
Eh, volitve se bližajo. Pred volitvami je vedno tako, da je nenadoma mnogo revščine in nabijanja okoli tega. Kmalu po volitvah ta revščina nenadoma izgine… mislim rečt nabijanje z revščino potihne, še posebej, če se zamenjajo vladajoči. Nenadoma vsi živijo dobro. Resnična revščina pa ostane. ?
crazyfrog, 12.09.2025 ob 20:58
Anonimna541, 12.09.2025 ob 20:53
Ne gre za to da podpihujemo anti Golob propagando. Meni se zdi da je res draginja, da ljudje kupujejo cenejše izdelke . Tudi gospodarska rast pada, napoved so spet znižali. Se enkrat, nisem anti Golob, ampak zdi se mi res iluzorno, da imate občutek, da ljudje trošijo. Precej manj kot so . Seveda se kupuje, ker moraš imeti obutev, oblačila, jesti moramo, ampak kupuje se cenejše stvari.
Zato je mek poln, navada da mora bit avto največ pet let star, norija z dragimi phoni, trend bit vsak prpst čas na dopustu, elektro kolesa cvetijo..
To niso eni in isti ljudje.
Epic Fail, 13.09.2025 ob 09:25
Eh, volitve se bližajo. Pred volitvami je vedno tako, da je nenadoma mnogo revščine in nabijanja okoli tega. Kmalu po volitvah ta revščina nenadoma izgine… mislim rečt nabijanje z revščino potihne, še posebej, če se zamenjajo vladajoči. Nenadoma vsi živijo dobro. Resnična revščina pa ostane. ?
Tebi marsikaj ni jasno. Pri prijektih kjer se polni zepe so levi in desni skupaj. Le raja na minimalcu nima nič od tega. In ja, razlike so take kot jih ni bilo niti v času fevdalizma. Takrat je bila peščica teh, ki so grabili. Danes je pa to verjetno skoraj polovica prebivalstva. Ostalim pa prst v rit.
modrivrag, 13.09.2025 ob 09:29
Tebi marsikaj ni jasno. Pri prijektih kjer se polni zepe so levi in desni skupaj. Le raja na minimalcu nima nič od tega. In ja, razlike so take kot jih ni bilo niti v času fevdalizma. Takrat je bila peščica teh, ki so grabili. Danes je pa to verjetno skoraj polovica prebivalstva. Ostalim pa prst v rit.
Stari, povedal si isto… le z drugimi besedami.
V štacuno hodimo enkrat na teden. Večkrat greš, več zapraviš.
Cene bodo vedno višje zaradi inflacije.
Pravo vprašanje je ali je plača, penzija šla % več gor kot vse podražitve.
In moj odgovor je NE!
In zato je kriva vlada, ki nima pojma kaj dela.
Z višjimi davki so nam vzeli 1.6 milijarde evrov iz žepov, to zapravili nato pa pogonili še 800 milijonov €.
In zakaj so zagonili keš?
Efekt = 0!
Oligarhija dela izgubo in uživajo na naš račun!
Če bi oni živeli v realnem svetu z slovenskimi od slovenskih plač, penzij bi že vsi pocrkal!
Nekateri tukaj ne razumejo, da draginjo ni potrebno povezovati z revščino. Nekoč solidni artikli so dobili zlato ceno. Zakaj, ker e je podražilo meso, so ljudje bolj sli na zelenjavo. Ko so trgovci to pogruntali, so zelenjavi dodali vrednost. Tako je s kruhom. Ja drago, da to vidiš ni potrebno biti revež.
Forum je zaprt za komentiranje.