Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Dopust na hrvaškem je najcenejši

Dopust na hrvaškem je najcenejši

Ko vidim sliko grčije

Preveč kot iz reklame slike drgač pa me še vedno ne prepriča.

[/quote]

Lahko potrdim te slike. Sicer je že nekaj časa od tega, ko sem bil dol. Baje pa, da je vedno večja gneča, tudi na Dugem.

Sliši se dobr

Mogoče še kaj TNT – ja, za dobro jutro.
[/quote]

Verjetno, da umrete(bog ne daj) v prometni nesreči na poti do vaše turistične kapacitete, je precej večja kakor pa verjetno, da se smrtno ponesrečite s letalom ali pa, da ste žrtev terorističnega napada v hotelu.

Super.

Dobra ponudba

Avioni letijo ca. 800 kmh ti pa računaj.
[/quote]
Seveda. Potem pa jočete, koliko zapravite na dopustu. Sam, da se gre z letalom.
[/quote]
Če se dovolj zgodaj lotiš zadeve, je letalo do Sicilije (iz Trsta ali Trevisa) manj kot 100 evrov na osebo.

[/quote]

Lahko potrdim te slike. Sicer je že nekaj časa od tega, ko sem bil dol. Baje pa, da je vedno večja gneča, tudi na Dugem.
[/quote]

Pol niti ni tako boljše.

Ta tvoja varianta itak da je cenejsa, ampak tu gor pisejo, da dajo za hrvasko po 3 jurje..za to pa hvala lepa, smo sli v grcijo, 4- JE ALL IN za 2000 EUR.

A tam ni morje mokro????
[/quote]

Jaz primerjam morje. Hrvaska se po morju lahko primerja z Grcijo in tudi s Sardinijo ter Korziko. Ne more pa se s cenami. Ali po tvoje temu ni tako?
[/quote]

Primerja se celotna ponudba.
[/quote]

In kaj je po tvoje celotna ponudba? Mene zanima mir, cisto morje, apartma s teraso na plazi, privatni plazi. V blizini pa neka trgovina za osnovne stvari in hrano. To je to. Kaj pa moram gledat se po tvoje? Hrano nakupim tam, po moznosti pri lokalnem kmetu, sicer pa mi na dopustu ni prioriteta. Torej najdes kaj taksnega se kje drugje ceneje?
Pa ne mi z apartmaji v mestu (Palau) ali celo 500m stran od morja. Jaz iscem taksne s teraso takoj na plazi. Tu na tej strani je vse drazje.

tale tvoja plaža je Sakarun, do nje prideš z jadrnico ali po sončni potki iz mesta, bogu za hrbtom. Niti približno ni tako udobna, kot zgleda na fotki, ima pa res super bifejček, kjer piješ koktejl, v ozadju pa lepe barve morja.

tukaj imaš cene za 14 dni, prevoz seveda posebej, ni poceni ane?

evo čreva:
https://www.booking.com/searchresults.sl.html?aid=335206&label=maxim-bRcPvcorZpBR95xVet3BCQS161681792629%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t2%3Aneg%3Afi%3Atikwd-12833710674%3Alp2705%3Ali%3Adec%3Adm&lang=sl&sid=9e3ff78e26d1eb130a8c77abb2905c4c&sb=1&src=searchresults&src_elem=sb&error_url=https%3A%2F%2Fwww.booking.com%2Fsearchresults.sl.html%3Faid%3D335206%3Blabel%3Dmaxim-bRcPvcorZpBR95xVet3BCQS161681792629%253Apl%253Ata%253Ap1%253Ap2%253Aac%253Aap1t2%253Aneg%253Afi%253Atikwd-12833710674%253Alp2705%253Ali%253Adec%253Adm%3Bsid%3D9e3ff78e26d1eb130a8c77abb2905c4c%3Bclass_interval%3D1%3Bdest_id%3D-100043%3Bdest_type%3Dcity%3Bdtdisc%3D0%3Bgroup_adults%3D2%3Bgroup_children%3D0%3Bhighlighted_hotels%3D1150864%3Binac%3D0%3Bindex_postcard%3D0%3Blabel_click%3Dundef%3Bno_rooms%3D1%3Boffset%3D0%3Bpostcard%3D0%3Braw_dest_type%3Dcity%3Bredirected%3D1%3Broom1%3DA%252CA%3Bsb_price_type%3Dtotal%3Bss_all%3D0%3Bssb%3Dempty%3Bsshis%3D0%26%3B&ss=Veli+Rat&ssne=Veli+Rat&ssne_untouched=Veli+Rat&city=-100043&checkin_monthday=10&checkin_month=7&checkin_year=2017&checkout_monthday=24&checkout_month=7&checkout_year=2017&room1=A%2CA&no_rooms=1&group_adults=2&group_children=0&highlighted_hotels=&track_BHKF=1

Primerja se celotna ponudba.
[/quote]

In kaj je po tvoje celotna ponudba? Mene zanima mir, cisto morje, apartma s teraso na plazi, privatni plazi. V blizini pa neka trgovina za osnovne stvari in hrano. To je to. Kaj pa moram gledat se po tvoje? Hrano nakupim tam, po moznosti pri lokalnem kmetu, sicer pa mi na dopustu ni prioriteta. Torej najdes kaj taksnega se kje drugje ceneje?
Pa ne mi z apartmaji v mestu (Palau) ali celo 500m stran od morja. Jaz iscem taksne s teraso takoj na plazi. Tu na tej strani je vse drazje.
[/quote]

Ja.
Dve povezavi za Palau na Sardiniji sta bili podani z moje strani. Zgolj za primerjavo (cen).

https://www.facebook.com/NikolaLesarPutopis/photos/a.271875209620263.1073741828.271850509622733/879763192164792/?type=3&theater

ne bo čist držalo
cene nastanitve so v top sezoni res najvišje, ampak za avio karte pa ne drži točno ponudba-povpraševanje.
mal spremljaj in potem poročaj, si pa za letošnje poletje nizke cene res že zamudil.
[/quote]

seveda imaš tudi ceneje. Samo, kaj mi pomaga let v četrtek za pol nižjo ceno, če imam nastanitev od sobote naprej? Tiste dva dni je potrebno tudi nekje plačati nočitev. Potem so še transferji iz letališč in vse ostalo. Tako , da ne nabijat, da je tako poceni.
[/quote]
Seveda se najprej poišče ugoden letalski prevoz, potem šele nastanitev. Vsaj ene 4 mesece vnaprej. Recimo kalkulacija (preverjena) za Sicilijo, za 2 osebi: letalo (z doplačilom za kovček vred, sicer je še ceneje) iz Trsta 200 evrov. Apartma na Siciliji 1 teden 350 evrov. Parking v Trstu cca 30-40 evrov (se ne spomnim več točno). Se pravi dobrih 600 evrov teden Sicilije za dva. Tam pa potem zapravljaš od-do. Minimalno v lokalnih marketih, na tržnici, kuhaš sam, hodiš ven jest, ali pa nekaj vmes. Mislim, da sva zapravila okoli jurja za en teden krasnih počitnic, vključno z nekaj lokalnimi prevozi, par večerjami in še nekaj dobrot sva prinesla domov. Meni se to zdi poceni. Verjetno na Hrvaškem ne bi prišla bistveno ceneje skoz, s tem da bi lahko ležala od jutra do sutra na plaži, na Siciliji ti pa ni treba, ker imaš ogromno zanimivega vsenaokoli. Vsekakor pa lokaciji sami po sebi sploh nista primerljivi.

Jaz še zmeraj čakam, da mi brihte nalepite linke s spodobnimi apartmaji ob morju za ceno 50 eur na dan….

wow oo

http://www.bulgaria-hotels.com/en/apartments-beach-aparhotels.html

Gremo tja, kjer se nismo bili, cela druzina, vsako leto drugam, razen na tenerifih smo bili 3x..da bi pa dala kot nekateri, 3000 za hotel na hrvaskem in samo plaza hotel, plaza hotel….mi ne pade na pamet, mi gremo v hotel, ampak druge drzave, kjer si se kaj pogledamo..placamo pa v povprecju 2000 za 4 clansko druzino, z letalom seveda.

To je tudi zame dopust ker radi še kaj vidimo.3000 za hotel na Hr.a so na glavo padli?

To je tudi zame dopust ker radi še kaj vidimo.3000 za hotel na Hr.a so na glavo padli?
[/quote]

Pa še polni so taki hoteli, zato jih je čedalje več 😉

Drugač pa ja, se tud drugje najde pocen varianto, sploh ko ponujajo razne popuste, akcije, so pa tud drugje fuuuullll drage variante. In tako je tud na Hr. Jbg, kdor si lahk privošč, si bo privoščil kjerkol in tud drage hotele, kdor ne, bo pač izbral cenejše variante.
Če bi bila pa Hr tooolk draga, neprijazna….verjemte, da se to sliš in ne bi bil vsak let tak naval turistov iz vsega sveta tja. Ja, tako tisti z manj denarja v žepu, kot tud bogatuni. Mnogi od njih se vračajo še več let. Le zakaj, če pa imajo drugje cenej, ful lepš, večjo prijaznost, če lahk marskej vidijo, na Hr pa sam hotel-morje, ker na Hr nimaš kaj vidt? Svašta res kaj vse človek prebere na tem MONu 😀

[/quote]

Pa še polni so taki hoteli, zato jih je čedalje več 😉

Drugač pa ja, se tud drugje najde pocen varianto, sploh ko ponujajo razne popuste, akcije, so pa tud drugje fuuuullll drage variante. In tako je tud na Hr. Jbg, kdor si lahk privošč, si bo privoščil kjerkol in tud drage hotele, kdor ne, bo pač izbral cenejše variante.
Če bi bila pa Hr tooolk draga, neprijazna….verjemte, da se to sliš in ne bi bil vsak let tak naval turistov iz vsega sveta tja. Ja, tako tisti z manj denarja v žepu, kot tud bogatuni. Mnogi od njih se vračajo še več let. Le zakaj, če pa imajo drugje cenej, ful lepš, večjo prijaznost, če lahk marskej vidijo, na Hr pa sam hotel-morje, ker na Hr nimaš kaj vidt? Svašta res kaj vse človek prebere na tem MONu 😀
[/quote]

Imate pa tud na Hr hotele od ca 30-1000€ in več na dan, pa si naj vsak izbere po svoji zmožnosti.

tja hodijo samo izmečki človeštva

seveda imaš tudi ceneje. Samo, kaj mi pomaga let v četrtek za pol nižjo ceno, če imam nastanitev od sobote naprej? Tiste dva dni je potrebno tudi nekje plačati nočitev. Potem so še transferji iz letališč in vse ostalo. Tako , da ne nabijat, da je tako poceni.
[/quote]
Seveda se najprej poišče ugoden letalski prevoz, potem šele nastanitev. Vsaj ene 4 mesece vnaprej. Recimo kalkulacija (preverjena) za Sicilijo, za 2 osebi: letalo (z doplačilom za kovček vred, sicer je še ceneje) iz Trsta 200 evrov. Apartma na Siciliji 1 teden 350 evrov. Parking v Trstu cca 30-40 evrov (se ne spomnim več točno). Se pravi dobrih 600 evrov teden Sicilije za dva. Tam pa potem zapravljaš od-do. Minimalno v lokalnih marketih, na tržnici, kuhaš sam, hodiš ven jest, ali pa nekaj vmes. Mislim, da sva zapravila okoli jurja za en teden krasnih počitnic, vključno z nekaj lokalnimi prevozi, par večerjami in še nekaj dobrot sva prinesla domov. Meni se to zdi poceni. Verjetno na Hrvaškem ne bi prišla bistveno ceneje skoz, s tem da bi lahko ležala od jutra do sutra na plaži, na Siciliji ti pa ni treba, ker imaš ogromno zanimivega vsenaokoli. Vsekakor pa lokaciji sami po sebi sploh nista primerljivi.
[/quote]

Vse ok do tu. Ko pa moras pomnoziti s 4 (karte, apartma vecji, vec hrane, vstopnine, prevoz na kraju samem..), pa ni vec tako zelo poceni. Je lahko kar precej drazje od Hrvaske. Mimogrede, tudi na Hr ti ni treba samo lezati na plazi. Lahko si ogledas marsikaj. Ne verjamem, da si ze vse videla. Verjetno pa niti Slovenije ne poznas dobro. Verjamem, da je Sicilija lepa in da je marsikaj za videti, ampak ce bi ene tri leta zapored sla dol, bi potem tudi lahko rekla, da si ze vse videla, a ne? Poceni pa ta spas za druzino sploh ni. Za dva pa je cena se nekako sprejemljiva.

http://www.bulgaria-hotels.com/en/apartments-beach-aparhotels.html
[/quote]

Haha, ja, tako nekako v resnici zgledajo ti delux apartmaji na Hrvaškem z veeeeeeliiiiikimi terasami, lastno plažo, na novo opremljeni…. Ni da ni.

Ampak mi je res smešno, kako se nekateri hvalijo da za male pare uživajo nevemkakšne počitnice…, ko pa rečeš, naj dajo link, pa tišina….. :-))))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close