dogajanja na nezvestobi, sex v mestu …
To je dobra iztočnica. Sam to uporabljam, ko želim nekoga razumeti in mi pomaga pri empatiji.
V tem primeru so lahko izkušnje v veliko pomoč, saj lažje razumemo nekoga, če smo že bili v določeni situaciji.
Prevelik pomen dajemo nekemu tujemu in pustemu znanju, ki v nas ustvarja neko navidezno varnost in iluzije, ki ustvarijo vtis, da smo drugačni in se nam nekaj ne more zgoditi, za kar nekoga drugega obtožujemo.
Zato se pogosto dogaja, da nekdo počne isto, za kar drugega obtožuje, ker živi v samoprevari in vidi le znanje, ne pa sebe.[/quote]
Meni pomaga razumeti tudi sebe. Včasih se je dobro pogledati, zakaj nekaj počnemo, se malo ustaviti in zamisliti:). Izkušnje res pomagajo, še bolj pa srčnost, ki jo nekdo ima ali pa nima. Marsikaj se da, če vklopiš tudi srce (poleg razuma).
Ja, saj vsi kdaj počnemo tudi tisto, kar očitamo drugim. Morda nas pri drugih ravno zaradi tega tudi moti, ker v njih vidimo sebe. Težko je priznati, da delamo napake:).
Res je.
Ne maramo občutkov manjvrednosti in drugih negativnih občutkov, ki jih drugi v nas prebudijo.
A če jih ne maramo, še ne pomeni, da se ne pojavijo. Se pojavijo in obtoževanje je potem le posledica naše negativne reakcije.
Zaradi konflikta potem menimo, da drugi nima prav in pričakujemo, da se bo spremenil.
Saj se ob tem ne zavedamo, da ima tudi drugi svoje razloge za takšno resnico, kot jo izraža, ne le mi sami.
Ha, ha, Robi, ti bi prišel, če bi bil samski :).
Vsaj po pisanju sodeč deluješ zelo normalno in primerno za finale. Samo zdaj ne vem ali zato nisi več samski, ker si bil dober ulov ali pa te je tvoja spremenila v ok moškega :).
To je bila primerjava.
Dandanes pa je že toliko pogojev in zahtev od ženskega spola, da bi lahko uvedli tekmovanje za pravega moškega, pa ne vem, če bi sploh kdo prišel v finale. :)[/quote]
Ne pustim se jaz kar tako spreminjati. 🙂
Lahko sicer ženska uporabi svoje čare, da me vsaj za trenutek malo omehča…Drugače pa rabi trdne argumente, da pri meni kaj spremeni. 🙂
Nikoli ne imej moškega s tem namenom, da bi se trudila ga spreminjati.[/quote]Ha, ha, ha……
Khm, khm….. najprej je ves trd, potem pride ona s svojimi argumenti in čari… in potem je ves softy…..
Sem in tja preberem kaj tudi na forumu nezvestoba-varanje. Tisto, kar je tam napisano, se dogaja tudi v reali. In v resnici je nekomu prevarati partnerja oziroma partnerko tako lahko kot je spiti kozarec vode. Precej ljudi je egoističnih in mislijo samo na to, kako se bodo oni dobro počutili, za druge (partnerja, otroke) pa jim je vseeno.
Forum Nezvestoba je za iskanje somišljenikov in potrditve, vloga moderatorja je več kot očitno vidna iz te teme:
Zdaj si me pa nasmejal. Že enostavna logika ti lahko pove, da si glede zvestobe lahko siguren le glede sebe.[/quote] Zvestoba ima nekatere zelo dobre stranske učinke in nezvestoba (celo odprta zveza, ki ravno ni nezvestoba), ima nekatere tako pogubne, da se enostavno splača biti zvest, čeprav ljudje menda nismo monogamna bitja.
Kaj je tu od zadaj, da pišeš in razmišljaš na tak način, si presneto da ne upam špekulirat~~
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Forum Nezvestoba je za iskanje somišljenikov in potrditve, vloga moderatorja je več kot očitno vidna iz te teme:
http://med.over.net/forum5/read.php?275,7964422%5B/quote%5D
Ja, tukaj se je moderatorica kar hudo zapletla. :))
Zdaj si me pa nasmejal. Že enostavna logika ti lahko pove, da si glede zvestobe lahko siguren le glede sebe.[/quote]
Prav tako vsak sklepa po sebi. A ne ? 🙂
Ljudje imamo različna načela. Vem, da ste mlajši bolj za odprte veze, kar vam daje občutek svobode. A to je le posledica tega, da smo vedno manj sposobni iskrenega odnosa. Padec moralnih načel ni samo viden pri politiki…Vse se odraža na samih odnosih.
Forum Nezvestoba je za iskanje somišljenikov in potrditve, vloga moderatorja je več kot očitno vidna iz te teme:
http://med.over.net/forum5/read.php?275,7964422%5B/quote%5D
Ja, tukaj se je moderatorica kar hudo zapletla. :))[/quote]
Zakaj misliš, da se je zapletla? Sam sicer tudi nimam takih izkušenj, pa vendar so to dileme o katerih si tudi strokovnjaki niso enotni, tako kot tudi glede marsičesa drugega pri psihologiji ne. Mi navadni smrtniki pa si praviloma ustvarjamo mnenje na podlagi svojih izkušenj ali tega kar ŽELIMO verjeti.
Nisem še vsega prebrala, samo tvoj odgovor, Boom, je kr nekaj:
Med partnersko ljubeznijo in ljubeznijo do otroka je ena bistvena razlika, ta druga mora biti, in praviloma je, brezpogojna, prva pa to ne sme biti in tudi praviloma ni (saj veš, pranje in kuhanj in popredmetenje… tu se pa konča hehe).
Čeprav… menda starši, ki imajo več otrok, nimajo vseh enako radi… ne vem, meni se že zdi tako. Spomnim se, kako je moja babica večkrat rekla, da ji je moja mama očitala, da njej daje po dolžnosti, stricu (njenemu bratu) pa iz ljubezni. In pojma nimam, mogoče je imela prav, čeprav je bil to moji babici težek očitek, verjetno pač drugače ni znala… Mogoče je zato imela nas vnuke(po moji mami) raje… vsaj mene ccccc Sem edina vnukinja svoje babice (pa smo 4), ki zna kvačkat in štrikat… No, a sem zadosti tradicionalna :))))??
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.