Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Do katerega leta punce rastemo?

Do katerega leta punce rastemo?

Pozdravljeni,
Veliko različnih odgovorov sem že dobila, ampak me zanima kateri drži. Trenutno sem stara 16 let in visoka 166cm. Je še kakšna možnost da bom rastla? Moja mami je pa visoka 177cm, oče pa 180cm.

Do 15-tega rastete, potem se pa vas nateguje 🙂

Jaz sem bila pri 15-ih 166 cm, zdaj pri 38-ih 166 cm:), morda je pri tebi kaj drugače.

Genetika ti je čudna reč. Nikoli ne veš. Lahko se sprožijo rastni geni od daljnih prednikov. Ni nujno da so od staršev. Zato pusti času čas. Ne obremenjuj se s tem. Bog ima plan za vsakega od nas…

Verjetno ne boš več rasla. Imaš pa idealno višino, zato se ne sekiraj.

Potem pa nastane primer, ko ti je všeč precej višji fant… 🙁
Kaj pa mislite na to, da je med fantom in punco 25cm razlike?

Praviloma po prvi menstruaciji dekleta ne zrastemo več veliko, če ni kakšnih hormonskih neravnovesij vmes. Če imaš menstruacijo že kakšno leto, celo dve, potem je to verjetno to.

Jaz tudi 166 cm, pa sta starša 171 in 178. Tisto, da s(m)o otroci višji od staršev, očitno ne drži, čeprav je držalo za večino mojih sošolcev. Vse je v genih, pač podeduješ po nekem daljnem sorodniku.

Odvisno kdaj si dobila menstruacijo. Jaz sem jo precej pozno – pri 14h. Od takrat sem dobila še 4 cm višine.

Cca. 1 leto po prvi menstruaciji dekle preneha rast.

Dekleta rastejo še 5 let od takrat, ko dobijo prvo menstruacijo. Izjava pediatrinje, preverjena pri meni in tistih okoli mene.

Pri prvi menstruaciji se rast ustavi.
Obicajno se potem zraste samo se cm ali dva. Tako je bilo pri meni, moji hcerki, sestricnah, prijateljicah.
Tako pravijo tudi zdravniki.

Dekleta rastejo še 5 let od takrat, ko dobijo prvo menstruacijo. Izjava pediatrinje, preverjena pri meni in tistih okoli mene.[/quote]

Bo kar držalo. Hči je dobila menstruacijo pri 13-ih, zdaj je stara 16, pa očitno še kar raste.

Zadnjica, samo za primer, se izmika vsem pravilom, razen tistemu o neskončni rasti.

Sem ti šla pogledat za hčer:
Menstruacijo je dobila pri 11 letih, od takrat pa je rasla še takole: do 12. leta še 7 cm, naslednje leto 2 cm, naslednje leto 1 cm, in nato še po 1 cm do 17. leta. Zaključila pri 168 cm. Je pa za 9 cm manjša od mene.

Pri meni se je rast počasi zaključila z menstruacijo.Po prvi sem zrastla samo še za par cm,potem pa samo narazen (predvsem prsi,…),ne več gor 🙂

Menstruacijo dobila pri 11 letih, od takrat zrasla 1 cm, končna višina 174 cm. Moja mami podobno, po prvi menstruaciji praktično ni več zrasla in ja, tudi moje tri hčerke so po prvi menstruaciji zrasle zgolj od 1-3 cm. In tako je v večini primerov, seveda pa so tudi izjeme. Predvsem gre tu za hormonsko sliko in ne krvavitev kot tako. Moja menstruacija je bila že prva prava, konkretna krvavitev, nič šibkejša ali krajša od tistih, ki so sledile. Mnogim se pa ciklus ureja še nekaj let.

Jaz sem menstruacijo dobila pri 13. letih pa sem potem zrastla se nekje 8 cm. Nehala sem rasti pri 18-tih.

Jaz sem rastla do konca SŠ. nekje do 18tega leta. S tem, da zadnje tri lete v SŠ samo še kake 3, 4 cm. Prej pa hitro (konec OŠ, prvi letnik SŠ). Menstruacijo pa dobila pri 13ih.

Ne se sekirat meni pa so sexi manjse tam od 165-170 cm sam sem velik 186 cm. 🙂

Midve sva pa na nekaj podobnega :).

Ko boš dopolnila 240 mesecev starosti se bo tvoja rast dokončno ustavila. Somatotropin ali rastni hormon se v telesu maksimalno izloča do 20 leta starosti, potem pa se njegova dejavnost zmanjša na 10-15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, kolikor razvito telo potrebuje, da se samo obnavlja. Z leti pa se tudi ta procent postopoma zmanjšuje.

Kaj pa fantje? Naš fant je star 14 let in meri v višino 155 cm (Me zanima, ali bo kaj dosti rasel?), medtem ko je naša punca stara 16 let in je visoka 164 (je trenutno manjša od mene, ki merim 168 cm). Očka je pa visok 178 cm.

Po moje, celo življenje, če vas redno kdo nateguje.

Hvala za tak zelo koristen odgovor, velecenjeni jebator. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close