Depresija
Ste pomislile na to, da je depresija tesno povezana s pomankanjem energije.
Razmišljajte tudi o zdravljenju na alternativen način. Mogoče kombinacijo različnih alternativnih metod.
Poiščite nekoga, ki mu ZAUPATE in vam ZNA in je PRIPRAVLJEN pomagat. Pa naj bo to kdorkoli prijatelj, zdravnik, bioenergetik ali kdo tretji. Mislim, da igra pri depresijah veliko vlogo zaupanje v nekoga in telesna kondicija.
Sama sem imela poporodno depresijo (27 let) in sem se pobirala leto in pol po porodu, da sem prišla k sebi. Pomagal mi je prijatelj, ki mu zelo zaupam tako, da sva skupaj poiskala vzroke. Lažje mi je bilo, ko sem jih videla, pol sem morala še rešit sama s sabo.
Veliko uspehov vam želim.
Lep pozdrav!
Tudi sama se bojujem z depresijo in anksioznostjo.Meni je psihiter predpisal Xeroxat, pa sem mislila, da mi bo razneslo glavo, bilo je tako hudo, da cel dan nisem mogla iz postelje.Začelo se nekaj let nazaj z bulimijo,potem pa so me ustavile nenormalne aritmije, ki jih imam še danes.Vse skupaj sem začela kompenzirati na drug način, in sicer nenormalna panika kjerkoli in kadarkoli.Sla sem tako dalec, da nisem sla nikamor, kjer ni bilo zraven oz.vsaj blizu zdravniske pomoci, v primeru, da se mi zgodi kaj hudega.Sem tik pred diplomo,ampak ne vem kako bom zmogla.Vsak prezivet dan mi pomeni zmago.Okolica me vec ne razume, zdravnica me ima za noro.Kar naprej me boli glava in se slabo počutim.Trenutno berem knjigo Premagovanje depresije, izdalo pa jo je Britansko holistično medicinsko združenje.V njej so še kar dobri nasveti, zanimiva pa je tudi junijska številka Vive, kjer so opisani praktični nasveti, kako ravnati v trenutkih panike.Morda še to; bila sem že pri treh psihoterapevtih, eni so bodisi prezaposleni (psihiatri) bodisi jim država za psihoterapijo ne povrne denarja, drugi pa imajo vsaj po mojem mnenju premalo znanja in mi govorijo, naj preberem knjige, ki jih znam skoraj na pamet.Ne vem vec, kaj naj naredim, h komu naj grem po pomoč, ker mi počasi zmanjkuje energije…Vseeno lep pozdravček, Pia.
Jasmina,
poporodna depresija je vezana na hormonske spremembe v telesu in jo je malo lažje premagat kot “običajno” depresijo. Hormonsko stanje se slej ko prej spet uravnovesi. Vseeno čestitam za moč, da si uspela!
Res je, kar si napisala, pomagajo ti ljudje, ki jim zaupaš, predvsem razumevajoč partner ali pa starši, če si še doma. Tudi joga, meditacija in reiki te okrepijo, čisto pozdravijo pa le ne. Vsaj v mojem primeru je tako. Ukvarjam se z vsako alternativo, za katero izvem. Trenutno ostajam pri jogi in meditaciji, paše pa mi tudi občasna kitajska masaža. Veliko berem knjige s področja duhovnosti in odpravljam svoj perfekcionizem. In upam, da bom zmogla nekoč živeti brez kemičnih pomagal. Trenutno pa še ne zmorem, sem poskusila, pa ni šlo.
Pozdravljene, ko berem vaše probleme se poskušam tudi sama najti v njih pa moji niso prav isti. Meni se dogaja, da me prijemljejo krči v vrat ko kaj popijem ali pojem ali pa kar tako. Čez dan se mi nabere cmok v grlu in ko je zadosti me prime krč ob katarem me sili na bruhanje saj mi stisne cel želodec in obraz. Jemljem tablete za epilepsijo čeprav nevrolog pravi da to ni tipično za epilepsijo. Čez dan se je malo umirilo, ponoči pa je prav grozno, zbujam se ker “pozabim” dihat, srce mi divje utripa, strah me je, krči me prijemljejo vedno pogosteje. Sedaj grem še k enemu nevrologu po mnenje. Moje mnenje pa je je da je vzrok na živčni bazi čeprav nisem živčna, saj imam popolnoma urejeno življenje. Fajn moža, 2 zdrava otročka, novo hišo, stalno službo, nič mi v bistvu ne manjka samo zdravje me zafrkava. Ali ste mogoče zasledile kje kakšne podobne probleme?
LP.
Mojca to z cmokom in prenehanjem dihanja pa sploh hitrim utripanjem srca ponoči imam tudi jaz in mislim, da je na živčni osnovi. Lani sem ko so bile hude vročine in sem vs eskupaj zelo težko prenašala imela enkrat napad z krči kar vsa sem se zvijala. Zdravnik mi je na urgenci dal pomirjevalo in čez 10 minutk sem bila O.K.
rES JE DA NI RAVNO POMEMBNO ČE TRENUTNO NIMAMO TEŽAV IN SI ZATO MISLIMO DA PAČ NE MOREMO BITI ŽIVČNE. Jaz ima mtudi dosti umirjeno življenje in se mi ne zdi da bi morala biti živčna ali depresivna. Je pa res da so pri meni lansko leto vse te simptome sprožili hormoni. Neravnovesje to je tako kot po porodu.
Zdrži in lep dan Ti želim,
ANJA
Forum je zaprt za komentiranje.