Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Deklica (OŠ) naredila samomor

Deklica (OŠ) naredila samomor

Ne slišati drugega. Ga preslišati. Ignoranca. Tišina. Prekiniti komunikacijo z nekom ne pomeni drugega, kot zanikati njegov obstoj. Kako grozljiva je stiska otroka, ki je vsakodnevno priča vzajemnemu zanikanju obstoja med staršema?

Odgovor na objavo uporabnika
sožalje družini, 25.01.2022 ob 21:38

Anakonnda, 25.01.2022 ob 18:26

Kakšne bedarije pišete. V osnovno šolo sem hodila pred 40 leti in že takrat vem za tri samomore med šolarji in več poskusov. Čisto pri vseh je bil vzrok doma, čeprav so starši želeli okriviti šolo. Tudi kasneje sem velikokrat slišala za samomor učenca. Pokvarjenci pa danes izkoriščajo stiske otrok za svojo promocijo.

Ne vem na kakšno šolo si hodila ti, ampak pri nas, na vasi, ni bilo samomorov OŠ. Poznam ogromno generacij učencev in tudi mamo sem vprašala, pa se nisva spomnili niti enega primera za vsaj 30 let. Niti enega.

Tale situacija je tako grozna, brezperspektivna, fašistična, da se ne čudim, da se je zgodilo kaj tako groznega. Ene šole so tako fašistično izvajale covid ukrepe, da so učenci čisto prestrašeni, se ne družijo, se ne smejejo. Se ne čudim. Naj se zdaj ne vlečejo ven. Zdaj je, kar je.

Neskončno mi je žal tele učenke, sožalje družini.

Fašistično? Daj si preberi kaj o fašizmu pa potem uporabljaj to besedo. To bi morali prepovedati. Tisti fašizem s katerim primerjaš nošenje mask je dopoldne prišel v šolo, cel razred nagnal ven in jih postrelil. Vse. Aja, to se lahko primerja z nošenjem mask. Pa s testiranjem pol cm v nos.

Zakaj je vsega kriva korona, maske, pct? Imate otroka v osnovni šoli? Vsaj na naši osnovni šoli je zelo veliko med vrstniškega psihičnega nasilja .. ogromno. Učitelji pa vse skupaj pometajo pod preprogo, se s tem ne ukvarjajo in ne pomagajo tistemu, ki pomoč potrebuje. Vsi pravijo, da se je treba obrnit po pomoč, ampak je ne dobiš. Ne tako zlahka kot pišejo novinarji in niti ne tako zlahka kot mislite. Če nisi neposredno v tej situaciji, si ne predstavljaš kako je težko – pa ne zaradi maske in korone, ampak zaradi sošolcev… Škoda je narejena, se še dela in samo upaš, da bo tvoj otrok to “preživel”. Mu pomagaš, ga voziš na pogovore, na terapije, … ampak na koncu je še vedno vsak dan v okolju kjer se ne počuti dobro in kjer nad njim izvajajo psihično nasilje in kjer je cel dan sam. V enem kotu. In te situacije šola NE REŠUJE ampak jo pometa s stavkom – otrok naj se navadi, da je življeno kruto.

Želim si, da šola (s tem mislim učitelje, strokovne delavke in ravnateljico) od zdaj naprej ne bi spregledala več nikogar, ki potrebuje pomoč.

Šola bi morala poznati svoje učence in jim dati vedeti, da se lahko kadarkoli s čimerkoli obrnejo nanjo. Poznati bi morala tudi družinske okoliščine, kar se mi zdi v Logatcu čisto mogoče, saj gre za razmeroma majhno skupnost.

Pismo ravnateljice se mi ne zdi primerno. V skrajnem primeru izraža čuden okus za PR in predvsem menim, da ne spoštuje tistih, ki so izgubili vse – to je staršev, bratov in sester.

zapis, 25.01.2022 ob 21:51

res je to… še odrasli smo pod stresom zaradi te negotovosti, zasičeni tega terorja povsod na vsakem koraku, kaj ne bo otrok, če mu je odvzeto vso veselje, druženje, tisto kar otroštvo dela otroštvo…  sekirajo jih… s tistim testiranje, zaprti so kot v zaporu v tistih učilnicah, ali pa zdaj po karantenah non stop… ni čudo sploh… dolgo so vsi, tudi strokovnjaki opozarjali na to, ampak očitno so vsi v strokovnih skupinah nemi in gluhi… tudi psihološko in duševno zdravje človeka je pomembno, ko je pa v središču otrok, ki se še itak v idealnih razmerah v soc. okolju išče in že tako sposoada s problemi, iskanjem lastne identitete v idealnih razmerah, kaj ne bodo v stiski v takem času…

krivi so vsi, ki so potisnili otroke v to… in to ni nezanemarljivo dejstvo… celotna drzžba je sita tega, vsi se upirajo, kaj ne bodo otroci.

Sožalje družini… grozljivo!

Z obema odgovoroma se zelo strinjam.

kriv pa seveda ni nihče, 26.01.2022 ob 11:40

Z obema odgovoroma se zelo strinjam.

Sožalje družini.

Zdaj pa bom zlila bes na večino komentarjev v tej rubriki.

Resno , ljudje!?!? Maske so krive, učitelji so krivi? My ass.

Krivi ste starši!!!!! Nimate nobene samorefleksije. Otroke ste vzgojili v nesposobna mala bitja, ki se ne znajdejo v zunanjem svetu. Ker vašim sončkom pa ne bo nihče lasu skrivil, saj uboga učiteljica nima pojma , kako talentirano in sposobno je vaše sonce. Vaše sonce je središče sveta. To jim vtepate v glavo. Otroci niso vaš podaljšek ega. Razumete to? Večina ne . Potem pa pride otrok v stisko, ki jo tak egoisticni stars preloži na druzbo. In obtožuje vse institucije, katerih metode prej sabotira, da je ona kriva. Na koncu nastradajo samo otroci.

Zamislite se malo nad sabo.

Najbolj na kozlanje mi pa gredo ljudje, ki take dogodke izrabljajo za svojo samopromocijo. Na bruhanje mi greste. Res. Za vas je res samo plinska celica, ker za družbo še niste nič dobrega naredili.

Se je dogajalo in se bo, nima veze korona.. Seveda je sranje to stanje, vsi smo siti vsega, ampak kar se tice otrok, vsaj koliko jaz opazam, so bolj sprosceni.. Sploh glede sole, ker nikakor ni vec tako strogo in resno..

Stanje doma, za stirimi stenami, pritisk glede uspeha, videza s strani vrstnikov in pa seveda v veliki meri pred dispozicije.. Zalostno, ampak v taki situaciji jevtezko biti pameten in niti nocem biti pametna, vsakemu se lahko zgodi, pa ce he se tako vse lepo.. Saj pravijo, nihce ni nic posumil, tako je bila vesel/a itd..

Razmislite pri sebi, ali ste v casu svoje mladosti kdaj pomislili na kaj takega.. Jaz sem, ampak v tem smislu, ce bi bil napitek, bi ga popila, brez trpljenja bi sla.. Ampak to je bilo kratkotrajno, bezno,neresno misljenje.. to so najstniske muhe, ogromno ima pomen samopodoba in samozavest..

Mama999, 25.01.2022 ob 17:19

Zgornja mama le sprasuje in sprasuje in posledicno prelaga ves tovor na druzbi, korono, solo… a vse se zal ali k sreci zacne doma… kakorkoli obrnes. Druzina ti da ali ti ne da .. druzina je osnovna celica, kjer naj bi si zaupali. Lahko pa je tudi bolezen, genetska predispozicija .. a druzba ni za to deklico nic kriva… sama se je tako odlocila bogve zakaj in stvari dona niso opazili… dona, kjer je bivala vsak dan, ne pa sola, kjer se je par ur komot skrila med 26 ucenci..

Tudi družba in okolje vplivata na razvoj in psiho otrok. Vcasih se problemi začnejo, ko otrok zapusti dom. Doma je varen, ljubljen, v središču pozornosti, kar pa ni nujno, da je zunaj enako, ponavadi ni. Tako, da ne kriviti starše in dom, ni vedno doma kaos.

In zdaj je kriva ministrica, maske in korona? Dajte no…lepo vas prosim…Take stvari so se dogajale že prej…to je bilo v njej.Nekaj je v genih…in v življenju je toliko možnosti…To je pa zadnja.Eni so pač duševno nestabilni.Labilni in bi to natedili to prej ali slej.

A se kaj ve, koliko je bila stara in na kak način ga je storila?

Pišite mi na:

spela.peterka@guest.arnes.si 

Še 1x hijene, kako vas ni sram, da tako tragedijo izkoriščate ze medsebojne obračune.

Logatec, 25.01.2022 ob 17:08

Kam smo prišli kot družba, da osnovnošolka naredi samomor? To še živeti ni začelo. A se res samo še s tem covidom ukvarjamo? Kje je sistem? Kje je šola? So kaj opazili? So spregledali? Ignorilali? Kaj????? Imam hčerko v oš in se me je primer res dotaknil. Kar na jok mi gre. Otrok v oš bi moral biti na vrhuncu veselja,optimizma, vsemogočnosti, pričakovanj, družabnosti, aktivnosti, odkrivanje sveta, možnosti….     kje smo pa zdaj? Kam gremo?

Že pred Covid krizo je v našem kraju tudi storil samomor prijazen in vesel fant na koncu 9. razreda. Žal se dogaja in se še bo.

Bil je prevelik pritisk za boljše ocene doma.

Mater ste gnusni. Nikjer ni meje a? Punčka umre, priložnost za popolneže jokati, popati angelčke, kriviti vse samo sebe ne….mater imate fajn dan a? Pametovati na forumih, FB, talati te novice in javno razglabljati o tem. Izkoriščati smrt otroka za svoja zmešana prepričanja. Nobenega spoštovanja. Seveda se vam gre za otroke. Jasno ja. Zato pametujete po netu in ne sedite s svojimi otroci in se pogovorite o tem z njimi. Jih ne vprašate kaj oni mislijo o tem. Jim ne pustite proste poti da vam povejo kaj jih muči. Ker vam dol visi. Vaši otroci morajo biti nasmejani, v cvetu življenja al kako že je ena napisala. Popolni. Srečni. Če niso je država kriva, šola kriva….ni krivo to da se doma tastari z vsemi sosedi, učitelji, politiki, žlahko, taščami….ukvarjajo več kot sami s sabo in več k s svojo lastno družino. Doma od malega poslušajo nabijanje čez sosede, čez geje, čez tašče, čez vsakega drugačnega, čez učitelje, čez vse ki niso isti kot oni in si drznejo biti drugačni….in to ponotranjijo. Kako je vse slabo kar ni mami in ati popolno. Vse kar ni tako kot sta si doma oči in mami zamislila. In potem odraščaš. In nisi kot oči in mami. Ne čutiš kot onadva. Ne pripadaš. Si drugačen. Te prizadane. Si kot tisti grozen sosed iz katerega se norca delata zvečer recimo. Poveš da je sošolka ti povedala da so ji všeč punce in mati nori in pametuje kako to ni normalno, ni naravno, kako so jo grozno vzgojili….samo kot primer. Nimaš poguma da bi povedal kaj čutiš. Kaj si. Ker doma ne poslušajo. Ampak govorijo. Te ne vidijo. Ampak govorijo kdo si/moraš bit. Te ne poznajo, ker jim ni važno, oni že vejo kaj je najboljš zate. Nisi pomemben. Ni pomembno kaj čutiš. O čem razmišljaš. Nimaš prostora kjer lahko izliješ svojo dušo. Nimaš prostora “doma”. Nimaš prostora tam zunaj. Si sam.

Prostozidar212, 26.01.2022 ob 10:27

Ne slišati drugega. Ga preslišati. Ignoranca. Tišina. Prekiniti komunikacijo z nekom ne pomeni drugega, kot zanikati njegov obstoj. Kako grozljiva je stiska otroka, ki je vsakodnevno priča vzajemnemu zanikanju obstoja med staršema?

Iz neskončne oddaljenosti opazujem planet Zemlja. Tako je najbolj varno.

Bernardka obuta v natikače odšla neznano kam, nazadnje videna v Novem mestu

Ali je učenka res imela štirice v šoli? Oz je res da je bila dobra učenka (da ni šlo za enke)?

xrobe, 26.01.2022 ob 14:19

Iz neskončne oddaljenosti opazujem planet Zemlja. Tako je najbolj varno.

Da,  res je. Včasih se zdi veliko bolj varno opazovati vse skupaj iz nekega vzporednega sveta na oni strani. Onostranstva v najbolj skrajnjih primerih.

Prostozidar212, 26.01.2022 ob 23:07

Da,  res je. Včasih se zdi veliko bolj varno opazovati vse skupaj iz nekega vzporednega sveta na oni strani. Onostranstva v najbolj skrajnjih primerih.

Ne gre drugače. Bitja, ki so brez materialnih teles bi se morala začeti počasi pojavljati. Fantastična bitja.

Oohhhh ja, 26.01.2022 ob 13:00

In zdaj je kriva ministrica, maske in korona? Dajte no…lepo vas prosim…Take stvari so se dogajale že prej…to je bilo v njej.Nekaj je v genih…in v življenju je toliko možnosti…To je pa zadnja.Eni so pač duševno nestabilni.Labilni in bi to natedili to prej ali slej.

“Nekaj je v genih…”

Geni + okolje. “Ni se smiselno vprašati, kaj gen počne, temveč samo, kaj počne v določenem okolju.” Tako, da, lahko geni + starši, geni + vrstniki …

Če bi povedala, bi lahko šla v drugo okolje ali drugače gledala nase. Ampak kot piše ena zgoraj, če bi povedala, bi jo itak zatrli. Ker drugačno razmišljanje se v Sloveniji itak vedno zatre.

Replika54g1, 25.01.2022 ob 17:58

Mene tako boli.

Kadarkoli otrok naredi samomor, planejo po njem mrhovinarji in secirajo in fantazirajo.

Letos pa še huje, zdaj je bogi otrok izrabljen še za agende raznih fanatikov glede cepljenja in necepljenja….nobene pietete, nobenega sramu, nobene osnovne človečnosti.

Se strinjam. Take teme bi treba odstranit. Enako bi treba onemogočit komentiranje na straneh z novicami, ko gre za takšne ali podobne informacije (npr nesreče, izginutja….).

Spet ena diktatorka, ki ukazuje, kaj se sme in kaj se ne sme pisat. Zato pa je tako, ker so to tabu teme.

Punčka ni in ni dosegla pričakovanj staršev. Tako kot Eli Hudovernik.

Spominjajte se Eli Hudovernik. In za njo sestro Klaro. Obe sta skočili v globel z istega mostu (Žirovnica). Preiskave so potrdile, da je Eli na dnu živela še dva dni….

Lubica, mi lahko samo ugibamo in napletamo in s tem še koga močno prizadenemo.

Otroci, najstniki, se lahko najdejo v številnih situacijah, ki jim niso kos in kar ne bi smel bit tabu, se pa ne rešuje problemov s tračanjem. Če pa veste resnico, kje ste bili prej?

brez besed sem ob tej veliki nesreci!

sožalje vsem prizadetim, za deklico pa si zelim, da je njena Duša nasla mir… objemam vas!

namesto udrihanja drugih in po prsih sem sama pogledala tale video na YT. Priporocam ga vsem! Zajemite zrak in upam, da se vas dotakne:

https://m.youtube.com/watch?v=PW7Cx3iYYLk&pp=QAFIAQ%3D%3D&bpctr=1643368931

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close