Deklica (OŠ) naredila samomor
Kam smo prišli kot družba, da osnovnošolka naredi samomor? To še živeti ni začelo. A se res samo še s tem covidom ukvarjamo? Kje je sistem? Kje je šola? So kaj opazili? So spregledali? Ignorilali? Kaj????? Imam hčerko v oš in se me je primer res dotaknil. Kar na jok mi gre. Otrok v oš bi moral biti na vrhuncu veselja,optimizma, vsemogočnosti, pričakovanj, družabnosti, aktivnosti, odkrivanje sveta, možnosti…. kje smo pa zdaj? Kam gremo?
Zgornja mama le sprasuje in sprasuje in posledicno prelaga ves tovor na druzbi, korono, solo… a vse se zal ali k sreci zacne doma… kakorkoli obrnes. Druzina ti da ali ti ne da .. druzina je osnovna celica, kjer naj bi si zaupali. Lahko pa je tudi bolezen, genetska predispozicija .. a druzba ni za to deklico nic kriva… sama se je tako odlocila bogve zakaj in stvari dona niso opazili… dona, kjer je bivala vsak dan, ne pa sola, kjer se je par ur komot skrila med 26 ucenci..
Iz nekega intervjuja pred časom v neki reviji, neka strokovnjakinja…sem izrezala zapis- takole gre ;
Kaj bi radi sporočili otrokom, ki danes odraščajo ?
Imam osem nečakov in nečakinj in želela bi si prenesti sporočilo svojih staršev- PRIPADAŠ. Ne išči dovoljenja ali potrditve. Ne opravičuj se in ne pojasnjuj svojega obstoja. PRIPADAŠ.
Sporočila, 25.01.2022 ob 17:28
Iz nekega intervjuja pred časom v neki reviji, neka strokovnjakinja…sem izrezala zapis- takole gre ;
Kaj bi radi sporočili otrokom, ki danes odraščajo ?
Imam osem nečakov in nečakinj in želela bi si prenesti sporočilo svojih staršev- PRIPADAŠ. Ne išči dovoljenja ali potrditve. Ne opravičuj se in ne pojasnjuj svojega obstoja. PRIPADAŠ.
❤
Opazili? Otroci so pod kirurškimi maskami več ur vsak dan kot profesionalni kirurgi. Zaprti cel dan v eno učilnico. Ne smejo se družiti. Testirati se morajo. Pa šola danes je, jutri mogoče, ne včeraj bo, ne šola bo drug teden, zdaj pa malo na daljavo, aja, vprašan boš, ne ne boš na daljavo… Že dve leti jih zajeb***avajo, od vseh skupin so jih najbolj oni nadrsali. Potem se pa nadejo pametnjakoviči, ki njihove stiske v nič dajejo. Presnete riti zahojene nevedne. Že dve leti se starši borimo zanje. Naša ministrica pa s krvavimi rokami kaviar v usta baše.
Ubogo dekle. Žal mi je zanjo. Žal mi je za vsakega. Prosim, oprostite nam. Ne bomo se nehali boriti za vas! Dolgujemo vam. Mi smo odrasli, mi smo odgovorni za vas, ne vi za nas. Oprostite nam.
hmnja hm, 25.01.2022 ob 17:29
Opazili? Otroci so pod kirurškimi maskami več ur vsak dan kot profesionalni kirurgi. Zaprti cel dan v eno učilnico. Ne smejo se družiti. Testirati se morajo. Pa šola danes je, jutri mogoče, ne včeraj bo, ne šola bo drug teden, zdaj pa malo na daljavo, aja, vprašan boš, ne ne boš na daljavo… Že dve leti jih zajeb***avajo, od vseh skupin so jih najbolj oni nadrsali. Potem se pa nadejo pametnjakoviči, ki njihove stiske v nič dajejo. Presnete riti zahojene nevedne. Že dve leti se starši borimo zanje. Naša ministrica pa s krvavimi rokami kaviar v usta baše.
Ubogo dekle. Žal mi je zanjo. Žal mi je za vsakega. Prosim, oprostite nam. Ne bomo se nehali boriti za vas! Dolgujemo vam. Mi smo odrasli, mi smo odgovorni za vas, ne vi za nas. Oprostite nam.
Zaradi ministrice otroci ne delajo samomorov, prej zaradi takih pametnjakovićev kot si ti!
Lej če ne veš, kaj je bil razlog, ne krivi kirurških mask.
Dovolj je že razpad družine, zaradi rahoda/ločitve strašev… ali pa morda medvsrstniško nasilje sošolcev, generacije ali pa prevelik pritisk za boljše ocene v domačem gnezdu. Ne pa samo socilano trenutno distanciranje in zaradi dihanja cel pouk v maske.
če ne veš daj mir s temi maskami, 25.01.2022 ob 17:37
Lej če ne veš, kaj je bil razlog, ne krivi kirurških mask.
Dovolj je že razpad družine, zaradi rahoda/ločitve strašev… ali pa morda medvsrstniško nasilje sošolcev, generacije ali pa prevelik pritisk za boljše ocene v domačem gnezdu. Ne pa samo socilano trenutno distanciranje in zaradi dihanja cel pouk v maske.
za hmnja, hm….
Dajte vsaj mrtve pustiti pri miru! Me zanima kako bi vi gledali na to, če bi se vam zgodilo kaj takega in bi to vsi o tem razpravljali na forumih, socialnih omrežjih,…?
Replika54g1, 25.01.2022 ob 17:58
Mene tako boli.
Kadarkoli otrok naredi samomor, planejo po njem mrhovinarji in secirajo in fantazirajo.
Letos pa še huje, zdaj je bogi otrok izrabljen še za agende raznih fanatikov glede cepljenja in necepljenja….nobene pietete, nobenega sramu, nobene osnovne človečnosti.
Točno tako!
Se spomnim, da je bilo več samomorov osnovnošolcev pred korono.
Vsekakor pa je v velikem porastu št samomorov starejših. Od 25 dalje. Tudi izginotij je vse več.
Samomore delajo tudi upokojenci.
Naredijo ga tudi perfektni, talentirani, zlati ljudje z nasmehom na ustih, ki imajo svetu toliko dobrega za ponudit…teh mi je najbolj žal…
Poglejte si statistiko. Samomor v Sloveniji se manjša, številke so vedno nižje. V letu 2019 je bilo več samomorov kot v 2020 in 2021, sploh pa jih je bilo med mladimi ogromno v 80-tih letih. Samo da se takrat ni vsakega obešalo na veliki zvon.
Kaj je bilo s tem otrokom, se ne ve. Dam pa roko v ogenj, da nima veze z maskami in korono. Otroci so ta testiranja in maske sprejeli kot igro. Veliko več težav imate s korono starši kot otroci.
Otroci so vedno delali samomore, ni to nek nov pojav. Bi blo pa pošteno, da razgalijo številke. Ne vem zakaj je samomor tabu tema? Pa naj gre za otroka al odraslega. O tem bi se moralo več govorit. Bolj opozarjat na znake, simptome ipd.
Res bi morali zvedet, če je samomorov v teh koronskih časih več. V katerih skupinah. Tu ne gre za firbec, gre za to, da se kot družba zavemo, da bi lahko bilo drugače, če bi le več vedeli kako opazit in kako pomagat.
Jaz sem samo v zadnjem letu izvedela za nekaj ljudi, ki sem jih vsaj na videz poznala in so naredili samomor. Ne vem pa zakaj. Tega je res veliko …
Da pa samomor kogarkoli nekdo izrablja za neke svoje bolane agende na FB je pa po moje za kazenski pregon in to po službeni dolžnosti!
Upam, da ni to o pomoči drugim otrokom na šoli larifari. V osemdesetih je moja sošolka pri petnajstih naredila samomor in še danes krivim tudi učitelje, ker so bili grobi in arogantni do strte deklice, ki je nenadoma zelo popustila v šoli. Čustveno popolnoma zabiti ljudje.
Na šoli je bilo veliko potrti učencev, sledili so številni poskusi samomorov ipd. Nihče na šoli nam ni ničesar pojasnil, nobene podpore nismo dobili.
Forum je zaprt za komentiranje.