Deklica (OŠ) naredila samomor
Kakšne bedarije pišete. V osnovno šolo sem hodila pred 40 leti in že takrat vem za tri samomore med šolarji in več poskusov. Čisto pri vseh je bil vzrok doma, čeprav so starši želeli okriviti šolo. Tudi kasneje sem velikokrat slišala za samomor učenca. Pokvarjenci pa danes izkoriščajo stiske otrok za svojo promocijo.
His Son Died Of COVID-19
.https://www.youtube.com/watch?v=id8Uq_339xM
hmnja hm, 25.01.2022 ob 17:29
Opazili? Otroci so pod kirurškimi maskami več ur vsak dan kot profesionalni kirurgi. Zaprti cel dan v eno učilnico. Ne smejo se družiti. Testirati se morajo. Pa šola danes je, jutri mogoče, ne včeraj bo, ne šola bo drug teden, zdaj pa malo na daljavo, aja, vprašan boš, ne ne boš na daljavo… Že dve leti jih zajeb***avajo, od vseh skupin so jih najbolj oni nadrsali. Potem se pa nadejo pametnjakoviči, ki njihove stiske v nič dajejo. Presnete riti zahojene nevedne. Že dve leti se starši borimo zanje. Naša ministrica pa s krvavimi rokami kaviar v usta baše.
Ubogo dekle. Žal mi je zanjo. Žal mi je za vsakega. Prosim, oprostite nam. Ne bomo se nehali boriti za vas! Dolgujemo vam. Mi smo odrasli, mi smo odgovorni za vas, ne vi za nas. Oprostite nam.
Sori, jaz sem bila v OŠ in v srednji šoli, ko je razpadla Juga in smo se ubadali samo s tem, koliko je mrtvih. Vsaj jaz sem se, saj enim je res dol viselo. Jaz sem 4 leta vsak dan z grozo gledala število mrtvih in ranjenih na tv – to je bila moja srednja šola. In nisem edina, vsi smo to doživljali. Slovenija je šla čez čakanje na priznanje, ko sploh vedeli nismo, če bomo obstali kot država, menjali smo denar, papirje. Da o krizi v Jugi, ki je vodila v propad države, niti ne govorim – pa o propadu še drugih držav okoli nas, SZ, diktatorji, Romunija…jaz sem to spremljala in doživljala, čeprav sem bila najstnik.
Krize so vedno in povsod – ta mladina danes je predvsem popolnoma neopremljena se s čimerkoli spoprijet. Prst jim pokažeš in že kolapsirajo. Če njihove želje niso takoj zadovoljene, so v krizi. Dolgčas jim je, vsega imajo preveč, a hrati so totalno prazni, narcisoidni vedno bolj. In družba ima le malo s tem, problemi so doma, v intimi, v osebnih odnosih, pa tudi s samo otrokovo osebnostjo.
Tomaz.Gorec, 25.01.2022 ob 18:21
Dajte vsaj mrtve pustiti pri miru! Me zanima kako bi vi gledali na to, če bi se vam zgodilo kaj takega in bi to vsi o tem razpravljali na forumih, socialnih omrežjih,…?
Vsaj kanček cenzure bi forum mogu met, od folka ne morš pričakovat(grozno da res ne), da ne bo prestopu mej, če jih itq nben ne nadzira! Vse je pobezlalo..
Anakonnda, 25.01.2022 ob 18:26
Kakšne bedarije pišete. V osnovno šolo sem hodila pred 40 leti in že takrat vem za tri samomore med šolarji in več poskusov. Čisto pri vseh je bil vzrok doma, čeprav so starši želeli okriviti šolo. Tudi kasneje sem velikokrat slišala za samomor učenca. Pokvarjenci pa danes izkoriščajo stiske otrok za svojo promocijo.
Ne vem na kakšno šolo si hodila ti, ampak pri nas, na vasi, ni bilo samomorov OŠ. Poznam ogromno generacij učencev in tudi mamo sem vprašala, pa se nisva spomnili niti enega primera za vsaj 30 let. Niti enega.
Tale situacija je tako grozna, brezperspektivna, fašistična, da se ne čudim, da se je zgodilo kaj tako groznega. Ene šole so tako fašistično izvajale covid ukrepe, da so učenci čisto prestrašeni, se ne družijo, se ne smejejo. Se ne čudim. Naj se zdaj ne vlečejo ven. Zdaj je, kar je.
Neskončno mi je žal tele učenke, sožalje družini.
robi9, 25.01.2022 ob 17:35
Samomor učenke Osnovne šole 8 talcev Logatec / odraz stanja v naši družbi
jaz se ne strinjam v celoti s tem zapisom tega avtorja – pravilno za ukrepe nalaga odgovornost ministrici…
res je tudi,da sam en učitelj ne more se zoperstaviti – bi se pa še kako morali vsi celoten izobraževalni sistem skupaj – ravnatelji, cel sindikat – takrat pa tudi država z nesmiselnimi odloki ne bi mogla nič… tako pa so vsi samo kimali, da bodo sledili vsemu kar si namisli ministrica, je pa del krivde tudi na šolnikih – od sindikata, do ravnateljev in učiteljev
sožalje družini, 25.01.2022 ob 21:38
Ne vem na kakšno šolo si hodila ti, ampak pri nas, na vasi, ni bilo samomorov OŠ. Poznam ogromno generacij učencev in tudi mamo sem vprašala, pa se nisva spomnili niti enega primera za vsaj 30 let. Niti enega.
Tale situacija je tako grozna, brezperspektivna, fašistična, da se ne čudim, da se je zgodilo kaj tako groznega. Ene šole so tako fašistično izvajale covid ukrepe, da so učenci čisto prestrašeni, se ne družijo, se ne smejejo. Se ne čudim. Naj se zdaj ne vlečejo ven. Zdaj je, kar je.
Neskončno mi je žal tele učenke, sožalje družini.
res je to… še odrasli smo pod stresom zaradi te negotovosti, zasičeni tega terorja povsod na vsakem koraku, kaj ne bo otrok, če mu je odvzeto vso veselje, druženje, tisto kar otroštvo dela otroštvo… sekirajo jih… s tistim testiranje, zaprti so kot v zaporu v tistih učilnicah, ali pa zdaj po karantenah non stop… ni čudo sploh… dolgo so vsi, tudi strokovnjaki opozarjali na to, ampak očitno so vsi v strokovnih skupinah nemi in gluhi… tudi psihološko in duševno zdravje človeka je pomembno, ko je pa v središču otrok, ki se še itak v idealnih razmerah v soc. okolju išče in že tako sposoada s problemi, iskanjem lastne identitete v idealnih razmerah, kaj ne bodo v stiski v takem času…
krivi so vsi, ki so potisnili otroke v to… in to ni nezanemarljivo dejstvo… celotna drzžba je sita tega, vsi se upirajo, kaj ne bodo otroci.
Sožalje družini… grozljivo!
Ti si pa tudi pameten in poln sprenevedanja.
Dajmo razčistit.
Kdo je odprl temo?
Zakaj je ta oseba odprla temo?
Zakaj ta oseba poskuša samomor otroka prikazati kot agonijo nošenja mask? (Glede na to, da se vsako leto (že najmanj desetletje) samoumori vsaj 10-15 otrok in mladostnikov?
Povej kolega, se delaš norca s takimi sprenevedajočimi zapisi ali si res tako butnjen, da ne spregledaš navadne manipulacije anticepilcev, ki VSAK tragični dogodek izrabijo za širjenje svojih agend? Ali si samo nek navaden anticepilski manipulator, ki takim avtorjem teme kima in se obenem spreneveda?
Samo od staršev je odvisno, kako se bo odvila zgodba tiste ženske, ki je smrt njihovega otroka zlorabila za svoje pokvarjene namene. In če nekdo izmed anticepilcev, ki dnevno zlorabljajo dogodke in trolajo po forumu s svojimi insinuacijami, ne bi odprl te provokativne teme, ti ne bi imel kaj pisat ter se sprenevedat. Jasno?
limona je kisla, 25.01.2022 ob 21:54
Ti si pa tudi pameten in poln sprenevedanja.
Dajmo razčistit.
Kdo je odprl temo?
Zakaj je ta oseba odprla temo?
Zakaj ta oseba poskuša samomor otroka prikazati kot agonijo nošenja mask? (Glede na to, da se vsako leto (že najmanj desetletje) samoumori vsaj 10-15 otrok in mladostnikov?
Povej kolega, se delaš norca s takimi sprenevedajočimi zapisi ali si res tako butnjen, da ne spregledaš navadne manipulacije anticepilcev, ki VSAK tragični dogodek izrabijo za širjenje svojih agend? Ali si samo nek navaden anticepilski manipulator, ki takim avtorjem teme kima in se obenem spreneveda?
Samo od staršev je odvisno, kako se bo odvila zgodba tiste ženske, ki je smrt njihovega otroka zlorabila za svoje pokvarjene namene. In če nekdo izmed anticepilcev, ki dnevno zlorabljajo dogodke in trolajo po forumu s svojimi insinuacijami, ne bi odprl te provokativne teme, ti ne bi imel kaj pisat ter se sprenevedat. Jasno?
@ Tomaž Gorec
Res kdo verjame v to, da bi lahko vse to dogajanje okoli COVID-19 vzrokovalo samomoru nekega osnovnošolskega dekleta? Z vsem dolžnim spoštovanjem, toda to ne more biti dlje od resnice. Samomorilnost nam je, kot tempirana bomba, položena v zibelko s strani nam najbližjih. V obliki preprostega sporočila: “Bolje bi bilo, da te ne bi bilo.” Samomor je v srži žrtveno kaznovanje. Dejanje skrajnje agresivnosti navznoter, ki naj bi bolečino povzročilo navzven.
Družbeno smo zabredli. Če se vrnem k izhodiščni predpostavki in zastavim vprašanje še drugače: “Kako kakovostna je vzgoja otroka, ki si, predpostavimo, vzame življenje po zgolj dveh letih negotovosti ?” Vzemimo si čas za premislek. Naj bo to priložnost za memento mori.
Iskreno sožalje družini. Naj uboga, nesrečna deklica počiva v miru. Ne predstavljam si bolečine staršev!
Ne sodite in ne obsojajte. Samomor je tragedija, ki zaznamuje celo sorodstvo. Tisoč vprašanj, odgovora pa ne ve nihče. In nikogar ne moremo kriviti za to: ljudje, ki si vzamejo življenje, si v svoji bolečini ne morejo pomagati, sigurna sem, da je vzrok depresija ali kakšna druga, huda bolezen,
Življenje je največ, kar imamo. Pazimo nase, pazimo na naše otroke.
Samomori so se vedno dogajali, za casa moje gimnazije 25 let nazaj 2 ucenca..
Jaz ne bi apriori krivila korone, ker koliko vidim pri svojih otrokih, ne opazam trpljenja zaradi tega, v bistvu komaj cakajo kaksno karanteno, pa solo jemljejo bolj na easy.. Ja, jih motijo maske, ampak tudi tu ucitelji niso vec tako agresivni, jih nosijo pod nosom..
Ne vem v kakšni pravljici ti živiš. Živim na vasi, kjer se otroci družijo kljub koroni in niso videti popolnoma nič zapsihirani. Samomori pa so vedno bili, za najmlajšega fanta vem, da je imel komaj dobrih 10 let. Dva primera poznam pobližje, v obeh so starši taki psihopati bili, da ne bi verjela, če mame enega od teh otrok ne bi videla v akciji, enkrat ko je izgubila kontrolo nad sabo. Sanja se vam ne, kaj se dogaja za štirimi stenami in se je od vedno, ko se o kovidu še nikomur sanjalo ni. Tudi medvrstniško nasilje je vedno bilo. A mislite, da je pred kovidom pa bil svet lep in prijazen in noben otrok ni bil tako nesrečen, da bi se ubil? Kar živite naprej v pravljici in verjemite pokvarjencem, vam vsaj ni treba pogledati realnih vzrokov.
V Sloveniji se samomori v populaciji otrok/mladostnikov med 10 in 19 let beležijo že daleč pred korono.
Anonimno 2112, 25.01.2022 ob 23:48
V Sloveniji se samomori v populaciji otrok/mladostnikov med 10 in 19 let beležijo že daleč pred korono.
Pa saj to vidi vsak, ki naredi par klikov na miški.
Tole je najhujša možna zloraba tragedije, tu so šli predaleč (oz. ta ženska).
Prostozidar212, 25.01.2022 ob 22:16
Res kdo verjame v to, da bi lahko vse to dogajanje okoli COVID-19 vzrokovalo samomoru nekega osnovnošolskega dekleta? Z vsem dolžnim spoštovanjem, toda to ne more biti dlje od resnice. Samomorilnost nam je, kot tempirana bomba, položena v zibelko s strani nam najbližjih. V obliki preprostega sporočila: “Bolje bi bilo, da te ne bi bilo.” Samomor je v srži žrtveno kaznovanje. Dejanje skrajnje agresivnosti navznoter, ki naj bi bolečino povzročilo navzven.
Družbeno smo zabredli. Če se vrnem k izhodiščni predpostavki in zastavim vprašanje še drugače: “Kako kakovostna je vzgoja otroka, ki si, predpostavimo, vzame življenje po zgolj dveh letih negotovosti ?” Vzemimo si čas za premislek. Naj bo to priložnost za memento mori.
“Bolje bi bilo, da te ne bi bilo” Te besede delujejo kot urok. Besede niso iz atomov. Moč besed je več kot neskončna. V centru srca krepko čutim ta urok. Hvala za osveščanje.
Replika54g1, 25.01.2022 ob 17:58
Mene tako boli.
Kadarkoli otrok naredi samomor, planejo po njem mrhovinarji in secirajo in fantazirajo.
Letos pa še huje, zdaj je bogi otrok izrabljen še za agende raznih fanatikov glede cepljenja in necepljenja….nobene pietete, nobenega sramu, nobene osnovne človečnosti.
Ne, ne. Ne boš enačilo eno in drugo stran tu. Samo antivaxerji to izkoriščajo, kar nam pove vse o njihovi kulturi in pieteti, če do zdaj še ni bilo jasno kakšni so.
zapis, 25.01.2022 ob 21:51
res je to… še odrasli smo pod stresom zaradi te negotovosti, zasičeni tega terorja povsod na vsakem koraku, kaj ne bo otrok, če mu je odvzeto vso veselje, druženje, tisto kar otroštvo dela otroštvo… sekirajo jih… s tistim testiranje, zaprti so kot v zaporu v tistih učilnicah, ali pa zdaj po karantenah non stop… ni čudo sploh… dolgo so vsi, tudi strokovnjaki opozarjali na to, ampak očitno so vsi v strokovnih skupinah nemi in gluhi… tudi psihološko in duševno zdravje človeka je pomembno, ko je pa v središču otrok, ki se še itak v idealnih razmerah v soc. okolju išče in že tako sposoada s problemi, iskanjem lastne identitete v idealnih razmerah, kaj ne bodo v stiski v takem času…
krivi so vsi, ki so potisnili otroke v to… in to ni nezanemarljivo dejstvo… celotna drzžba je sita tega, vsi se upirajo, kaj ne bodo otroci.
Sožalje družini… grozljivo!
Ko bi se ljudje vsaj konkretno uprli. Pa tega ni videti.
Forum je zaprt za komentiranje.