Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Debate o nezvestobi

Debate o nezvestobi

Ah nič, samo ti si debato s svojimi replikami speljal čist izven konteksta. Bistvo je bilo, da je Robi napisal, da naj ima pravi moški malo zdrave agresije. Jaz sem repliciral, nakar si prihurmel ti z nesmiselno repliko.

Torej vztrajam, ne verjamem ljudem, ki zagovarjajo agresijo, tudi če zgledajo kultivirano.

Ti verjameš tistim, ki varajo. 🙂

Zdrava mera agresije ni to, da si nasilen do žene, ampak to, da greš sekat drva, preštihat vrt, da se znaš postaviti zase……
Nihče ni govoril o nekih potlačenih čustvih in travmah, na katere si se skliceval v svoji repliki.

Torej nimaš primera oz nam ne boš priznal, kako si držal obljubo, ki je ne bi smel ? :-))[/quote]

Vse obljube, ki so res popolnoma moje, izpolnim in to za res skoraj vsako ceno. Ni pa nujno, da bom izpolnjeval tiste, ki jih moram dat. Bom dal primer: kljub mojim pionirski, mladinskim in vojaškim obljubam v prejšnjem sistemu, sem 90-tega glasoval za samostojno Slovenijo. Če bi ravnal drugače, bi me danes ali vsaj do nedavnega marsikdo proglasil za slabega človeka, ker jih nisem hotel prelomiti. Morala je pač precej upogljiva reč ;-)[/quote]

tudi ČE (pa bi o tem lahko zdaj dolgo debatirala) si ravnal moralno pravilno si prisegolomilec (vbistvu) prisegel si drugi državi svojo zvestobo in z tvojim glasom si aktivno pripomorel da je propadla… moja in tvoja domovina…….

O moralnosti pa nebom.

Ta tema je neumna… o obljubljanju ker obljuba je (za mene) sveta stvar…. in če bi jaz nekoč zaobljubil karkoli bi to nepreklicno izpolnil (kot sem do danes vse obljube)

To da nekdo ne želi obljubit ne pomeni da nekoga ne LJUBI ampak nobeden ne ve kaj bo čez 10 let in zato se zaobljubit v večno ljubezen z nekom je neumno in vbistvu slabo za oba…. tisti ki jo prelomi je obljubolomilec in nevreden marsičesa….. še najmanj sreče!

Če obljubiš večno zvestobo bodi večno zvest ali pa ne obljubljaj! In še nekaj oddelaj svojo obljubo do konca…. ne glede na druge… ker obljubiš za sebe in svojo integriteto boš uničil če obljubo prelomiš ali prekineš!

zato pa je potrebno vedno rečt:

Jaz OBLJUBIM da se bom POTRUDO da ti bom večno zvest…..

kot pa

OBLJUBIM da ti bom večno zvest…

opazite razliko ???

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ne vem sicer, kaj so drugi pisali, ampak…

a nas imaš ti za rahlo neumne? 🙂

Za razumevanje tega, pa res ne rabiš ne vem kako visok IQ.
🙂

Morda, ampak Milošević se ni izkazal kot dobra žena in je obljube prelamljal prvi :-)))

Misliš, da je od teh besed zgoraj odvisno, kaj se bo zgodilo v prihodnosti z dvema oziroma z nekim odnosom? 🙂 Ker napisal si ravno tako.
Te besede lahko ne pomenijo nič, lahko pa pomenijo vse. Odvisno je od tistega, ki te besede izreče in jih izpolnjuje ali pa jih ne izpolnjuje. Nekdo, ki reče, da se bo potrudil, lahko pade na izpitu že naslednji dan, nekdo drug pa jih lahko drži do konc življenja, brez težav. Življenje ni odvisno od tega kar rečeš, ampak od tega, kar narediš in tega kdo si v resnici. Seveda pa so pomembne tudi besede oziroma izražanje svojih misli, želja. Najbolj pomembno pa je poznavanje sebe in svojih želja in dejstvo.
Hočem rečt, da sta dva za skupaj in tako verjameta, se tudi izražata tako. Jaz mislim, da se vsak zrel človek zaveda, da take obljube niso nobeno 100% zagotovilo, ker če bi bile, potem se lahko kmalu zgodi, da se nekdo preveč opusti v odnosu in pozabi na drugega (itak je obljubil in nikamor ne bo šel). Obljuba se izkazuje vsak dan, tudi brez besed. Tiste besede na začetku so seveda le simbolične, čeprav so mišljene resno.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kjer je ljubezen, se ne spotikaš ob besednih zvezah. Ne sprašuješ se o smislu izrečenega, ni te strah izražanja, ker veš da s tabo hodi človek, ki te sprejema takšnega kot si. Zato se mu lahko predaš in odpreš. V takšnem popolnem medsebojnem zaupanju si seveda izkazuješ ljubezen na sto in en način. Z obljubami imajo problem le tisti, ki dvomijo, jih je strah in se ne počutijo varne. Zato je potrebno prvo vzpostaviti pogoje, da lahko izrekaš obljube.

Kjer je ljubezen, se ne spotikaš ob besednih zvezah. Ne sprašuješ se o smislu izrečenega, ni te strah izražanja, ker veš da s tabo hodi človek, ki te sprejema takšnega kot si. Zato se mu lahko predaš in odpreš. V takšnem popolnem medsebojnem zaupanju si seveda izkazuješ ljubezen na sto in en način. Z obljubami imajo problem le tisti, ki dvomijo, jih je strah in se ne počutijo varne. Zato je potrebno prvo vzpostaviti pogoje, da lahko izrekaš obljube.[/quote]

ups, s tem se pa strinjam. Ampak, kaj pomeni “imeti problem z obljubami?” Za moje pojme ga imajo predvsem zagovorniki le-teh, kajti predvsem ti očitno niso sigurni brez njih.

Morda, ampak Milošević se ni izkazal kot dobra žena in je obljube prelamljal prvi :-)))[/quote]

Saj ni važno kaj je prelomil on važno je da si prelomil ti (za tebe) Jaz ko sem obljubil da pridem tja pa tja ob tej uri sem bil ob tej uri tam in tam, ne glede na to kaj je drugi obljubljal…

Obljuba se vedno da drugemu od/iz sebe in ni pogojena z drugo obljubo…. lahko bi vsi prelomli obljube če bi jo ti držal bi ohranil vsaj nekaj integritete in bi spoštoval nekaj kar prisežeš/zaobljubiš

Niti malo ne mislim tak, ampak z zagotovostjo pa vem da če obljubiš DRUGO varianto in NE prve ne postaneš obljubolomilec 🙂

kot postanejo vsi ki se zaobljubijo BREZPOGOJNO in zahtevajo ločitev.

v besedah je bistvena razlika 🙂 OBLJUBA RAVNO JE 100% zagotovilo (če je brezpogojna) potem pa ne obljubljaj če nisi 100% …. obljubi da se boš TRUDIL ne pa obljubi da boš VEČNO njen…. tu je point…. vas jebejo besedne zveze ki si jih interpretirate POGOJNO izgovarjate pa jih BREZPOGOJNO (kdor pač jih)

popolnega medsebojnega zaupanja NI! Tudi če kdo reče da je… če te danes na telefon pokliče ženska in reče da je seksala s tvojim in da jo je z besedami premamo boš tudi če boš zdaj trdila da bi zamahnila z roko imela v sebi 0.000001 pikico DVOMA!

obljube ki jih izrekajo ob porokah so BREZPOGOJNE po definicije besedne zveze…. ker nikejr ne izraziš besed kdaj je ZAOBLJUBA nična….

Dokler neboš to razumela ti pač ni pomoči pri taki debati kot Markotu!

Nevem sicer ali si, ampak preberi moronske odgovore markota (v tej in drugi temi o zaobljubah) in Goldfishke!

Eni še kar sanjajo da če rečejo

OBLJUBIM DA TI BOM ZVEST/A IN TE LJUBIL/A DO KONCA SVOJEGA LAJFA … .da je tu POLNO čejev notri…. ampak tehnično gledano priče tega ne slišijo in zato kdorkoli poda papirje za ločitev je prisegolomilec 🙂

beseda ZVEST je preveč relativna da bi lahko z 10000% trdili da je tu notri spolna zvestoba… zvestob je veliko vrst 😉 in ker ni DEFINIRANA si jo lahko vsak tolmači po svoje! zaobljuba pa je FIKSNA ker je izraženo dokler naju smrt ne loči!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Niti malo ne mislim tak, ampak z zagotovostjo pa vem da če obljubiš DRUGO varianto in NE prve ne postaneš obljubolomilec 🙂

v besedah je bistvena razlika 🙂 OBLJUBA RAVNO JE 100% zagotovilo (če je brezpogojna) potem pa ne obljubljaj če nisi 100% …. obljubi da se boš TRUDIL ne pa obljubi da boš VEČNO njen…. tu je point…. vas jebejo besedne zveze ki si jih interpretirate POGOJNO izgovarjate pa jih BREZPOGOJNO (kdor pač jih)[/quote]
Ljubezen NI brezpogojna, zato tudi obljuba ne more biti nobeno 100% zagotovilo za karkoli. Obljuba je (vsaj zame) pogojna, saj se zaobljubita oba, ne le eden. To pomeni, da drži in ima vrednost, dokler jo držita oba. Saj obljubo jaz tudi razumem nekako tako, kot jo ti razlagaš. Nisem si jaz izmislil besed, ki jih zakon predlaga.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

v besedah je bistvena razlika 🙂 OBLJUBA RAVNO JE 100% zagotovilo (če je brezpogojna) potem pa ne obljubljaj če nisi 100% …. obljubi da se boš TRUDIL ne pa obljubi da boš VEČNO njen…. tu je point…. vas jebejo besedne zveze ki si jih interpretirate POGOJNO izgovarjate pa jih BREZPOGOJNO (kdor pač jih)[/quote]
Ljubezen NI brezpogojna, zato tudi obljuba ne more biti nobeno 100% zagotovilo za karkoli. Obljuba je (vsaj zame) pogojna, saj se zaobljubita oba, ne le eden. To pomeni, da drži in ima vrednost, dokler jo držita oba. Saj obljubo jaz tudi razumem nekako tako, kot jo ti razlagaš. Nisem si jaz izmislil besed, ki jih zakon predlaga.[/quote]

Pa si ti prebral kaj se izreče?

Nikjer ne rečeš da OBLJUBA velja le DOKLER obljubo drži partner….

ti se zaobljubiš da boš do smrti ”njegov” kakorkoli…. besede so slabo izbrane in so stvar prevelike interpretacije… nikjer pa ne rečeš da je zaobljuba POGOJENA z ČEMERKOLI , ker tega ne IZREČEŠ je brezpogojna!

Samo tebi to noče bit jasno…. vpraši kakega majstra za take zadeve boš vido kaj ti bo reko! vprašaj ga če je zaobljuba pogojena ki jo zaobljubiš medp oroko in če je ti naj pove KATERE besede jo delajo pogojeno z čemerkoli… ker jaz jih ne vidim in ne slišim… to si jih nekateri tu DOMIŠLJATE 😀

Pogoj pa je popolno medsebojno zaupanje in brezpogojno sprejemanje. 🙂
Ribica, dvigni se ti malo iz svojih sanjskih globin na površje realnosti. 🙂

Zgornjih pogojev v realnosti ni možno realizirati.

Ni stvar v tem, da imajo težave z obljubami tisti, ki jih je strah in se ne počutijo varne, ampak v tem, da nekateri ne obljubljamo, če nismo 100%, da bomo lahko tisto držali ali uresničili. Torej, se gre za to, da stojiš za svojimi načeli in zato takšni ljudje manj obljubljajo kot drugi, ki jim je obljuba le skupek besed.
Če bi stali za svojimi besedami tisti, ki obljubljajo, potem ne bi bilo varanja in ne ločitev.

Seveda ni. Problem je, ker ljudje preveč pomena dajemo besedam, kot pa osebi, ki je izrekla neke besede.
Če nekdo meni, da se zaradi navade mora poročiti in nekaj obljubiti, potem še zaradi tega sama oseba ni zvesta in sposobna večne ljubezni.
Same izrečene besede ne spremenijo človeka in njegovega značaja.

Seveda ni. Problem je, ker ljudje preveč pomena dajemo besedam, kot pa osebi, ki je izrekla neke besede.
Če nekdo meni, da se zaradi navade mora poročiti in nekaj obljubiti, potem še zaradi tega sama oseba ni zvesta in sposobna večne ljubezni.
Same izrečene besede ne spremenijo človeka in njegovega značaja.[/quote]

Mar ni tako, da ravno zaradi tega, kdo obljubi, pove, besede pridobijo na teži, veljavi, niso kar od nekoga in nam zato ostanejo, dajejo varnost.

Mar ni tako, da ravno zaradi tega, kdo obljubi, pove, besede pridobijo na teži, veljavi, niso kar od nekoga in nam zato ostanejo, dajejo varnost.[/quote]
Goljufi in prevaranti dajo prav tako veliko na besede, tako da… beseda ima težko le, ko jo daje nekdo, ki mu je za zaupat in dokler je ne prelomi.

težko=teŽo.

Mar ni tako, da ravno zaradi tega, kdo obljubi, pove, besede pridobijo na teži, veljavi, niso kar od nekoga in nam zato ostanejo, dajejo varnost.[/quote]

To bi bilo res samo če bi obljube bile svete in bi prelomitev take obljube pomenila kamenjanje ipd……. 🙂

Goljufi in prevaranti dajo prav tako veliko na besede, tako da… beseda ima težo le, ko jo daje nekdo, ki mu je za zaupat in dokler je ne prelomi.[/quote]
Ja, tako nekako.

Goljufi in prevaranti dajo prav tako veliko na besede, tako da… beseda ima težo le, ko jo daje nekdo, ki mu je za zaupat in dokler je ne prelomi.[/quote]
Ja, tako nekako.[/quote]

Pol pa itak praktično nikomur ni za zaupat… poglej Boom je prelomil vojaško in pionirsko ene 50% parov še Civilno/Cerkveno itd 😀

100% res ni nikomur za zaupati, saj nihče ne ve v kakšni situaciji se bomo znašli in kako bomo reagirali.

No, prav – zdaj vsaj vem, da spadam med goljufe in prevarante 🙂

v tej temi je pa sploh kdo lahko ?
Ima kdo komu biti nezvest?

No, prav – zdaj vsaj vem, da spadam med goljufe in prevarante :)[/quote]
Marko je le šel v drugo skrajnost. Kar ne pomeni, da pošteni ne dajejo veliko na besede.

Pogoj pa je popolno medsebojno zaupanje in brezpogojno sprejemanje. 🙂
Ribica, dvigni se ti malo iz svojih sanjskih globin na površje realnosti. 🙂

Zgornjih pogojev v realnosti ni možno realizirati.

Ni stvar v tem, da imajo težave z obljubami tisti, ki jih je strah in se ne počutijo varne, ampak v tem, da nekateri ne obljubljamo, če nismo 100%, da bomo lahko tisto držali ali uresničili. Torej, se gre za to, da stojiš za svojimi načeli in zato takšni ljudje manj obljubljajo kot drugi, ki jim je obljuba le skupek besed.
Če bi stali za svojimi besedami tisti, ki obljubljajo, potem ne bi bilo varanja in ne ločitev.[/quote]

V realnosti to ni mogoče realizirati? Saj skoz govorite o pogojih, a zdaj praviš, da takšnih pogojev ni.

Malo razmisli koliko obljub (ki si jih izrekel) je bilo 100% realiziranih. V odnosu lahko obljubiš in s tem izhajaš iz sebe. Ne moreš pa vedeti, kako se bo situacija razpletla pri partnerju, v njegovi glavi čez kakšnih 10 let. Ljubezen je izkazovanje čustev, takšnih in drugačnih. In če ne zaupaš sebi, ne moreš niti partnerju. Če nisi sposoben se za nekaj odločiti in temu slediti, potem nima pomena, da vstopaš v vezo s polovičnim odnosom. V tem primeru si tak ziheraš, da boš raje zanikal ljubezen kot šel korak naprej, stopničko višje. Odnos ne more napredovati, če si z enim očesom zunaj ljubezni. Grozno je živeti z mislijo, da te bo partner slej kot prej zatajil, prevaral itd. Saj ni čudno, da je toliko ločitev, ker so ljudje pametni še preden se karkoli zgodi. Ne zaupajo niti sebi, kaj šele najbližjim.

In potem sem jst tista, ki sanjam…

kako bi bilo sploh imeti preddispozicije za nezvestobo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close