Debate o nezvestobi
Še z eno žensko se težko kaj zmeniš in najdeš skupne interese. 🙂
V poligamiji je zato nujno, da so ženske skoraj brez pravic, saj bi težko uskladili vse potrebe in želje, če bi bili enakopravni.
Zato dvomim, da bi se ženske strinjale s poligamno vezo in se podredile moškemu.[/quote]
Zahodnjaške ženske se ne bodo strinjale nikoli 🙂 Ampak reciva hipotetično, da bi se, da bi se samo tu po tvoje podredile … niti en moški ne bi bil več s samo eno žensko 🙂
No ja, jaz itak tudi v poroko ne verjamem, v tisti za vedno te bom ljubil/ljubila … kako lahko sploh kdo to obljubi? Ti se lahko zavežeš in potrudiš in delaš na tem, da boš nekomu zvest do konca, da boš ostal z njim do smrti. Ne moreš se pa zavezati, da ga boš vedno ljubil. Ker čustev se pa ne da z možgani upravljati.[/quote]
To pa podpišem.
Seveda lahko obljubiš, se zavežeš ljubezni. To je trdo delo, zato tisti, ki v to ne verjamejo, niso pripravljeni vlagati svoj delež in to neprestano, dan za dnem, noč za nočjo:). Ljubezen ni enako zaljubljenost. Na slednje res ne moreš vplivati z možgani. Pri ljubezni gre za sklop obojega, srca in razuma. Ampak to zahteva napor, ljudje niso pripravljeni skoraj vse narediti za drugega, se boriti, zalivati cvet. Lažje je skakati sem ter tja in polizati med. Zato pa je prava ljubezen tako dragocena.
Zakaj pa bi kdorkoli potreboval potrditve za nekaj, kar za sigurno ve in čuti?[/quote]
Nimaš rad, če ti nekdo tudi z besedami opiše, kako čuti? Ljudje radi slišimo, vidimo in to občutimo. Če je ljubezen, se ne sprašuješ o pomenu česarkoli, enostavno deluješ tako kot čutiš in misliš, da je prav. Saj veš…srce in razum:).
Absolutno se strinjam s tabo, ampak a ti to iz izkušnje lastnega bivanja ali je le prepis iz kakšne knjige ?[/quote]
Če bi prepisovala iz knjige, bi navedla kot citat in predvsem avtorja.
Pišem iz globine svoje duše:))). “U wish”…ne moreš vsega vedeti:).[/quote]
Glih zato pa … “Wish to know …” globine duše so izziv za razliko od plitvin …
Zakaj pa bi kdorkoli potreboval potrditve za nekaj, kar za sigurno ve in čuti?[/quote]
Nimaš rad, če ti nekdo tudi z besedami opiše, kako čuti? Ljudje radi slišimo, vidimo in to občutimo. Če je ljubezen, se ne sprašuješ o pomenu česarkoli, enostavno deluješ tako kot čutiš in misliš, da je prav. Saj veš…srce in razum:).[/quote]
Več dajem na dejanja kot na besede in če sem pošten niti ne želim, da se mi kdo za karkoli zavezuje na področju čustev. Ta lahko minejo. Vzrok za to pa ni nujno, samo na strani tistega, ki jih je izgubil in to niti najmanj ne pomeni, da do tistega trenutka niso bila pristna.
Nimaš rad, če ti nekdo tudi z besedami opiše, kako čuti? Ljudje radi slišimo, vidimo in to občutimo. Če je ljubezen, se ne sprašuješ o pomenu česarkoli, enostavno deluješ tako kot čutiš in misliš, da je prav. Saj veš…srce in razum:).[/quote]
Več dajem na dejanja kot na besede in če sem pošten niti ne želim, da se mi kdo za karkoli zavezuje na področju čustev. Ta lahko minejo. Vzrok za to pa ni nujno, samo na strani tistega, ki jih je izgubil in to niti najmanj ne pomeni, da do tistega trenutka niso bila pristna.[/quote]
Ja, moški ste takšni. Ne dajete kaj dosti na besede, ker se vam to zdi nepomembno. Ženske hrepenimo tudi po tovrstni bližini, ko se ti moški približa z nežnim prišepetavanjem:).
Včasih gre za željo ali celo potrebo, ko nekomu daš svojo obljubo. Gre za poudarjanje “pripadnosti”, ki ni mišljena slabšalno ali v smislu lastninjenja drugega. V ljubezni se razdajaš maksimalno, ker si odprt in dopuščaš, da te drugi tudi rani v vsej tej odprtosti. Ampak zakaj ne bi tvegal? Lahko dobiš več kot zgubiš:).
Živiš danes za jutri. In danes delaš v najboljši veri, da bo jutri tako kot si misliš danes:).
Glih zato pa … “Wish to know …” globine duše so izziv za razliko od plitvin …[/quote]
Izziv in nevarnost zame:). Preveč se lahko poglobim, to ni dobro:).[/quote]
Nč bat. Če greš pregloboko, moraš le lestev ali vrv imeti s seboj, da lahko nazaj priplezaš …Če ostaneš zunaj, na površini, potem nikoli ne izveš, kaj neki je tam doli …
Izziv in nevarnost zame:). Preveč se lahko poglobim, to ni dobro:).[/quote]
Nč bat. Če greš pregloboko, moraš le lestev ali vrv imeti s seboj, da lahko nazaj priplezaš …Če ostaneš zunaj, na površini, potem nikoli ne izveš, kaj neki je tam doli …[/quote]
Nisi razumel:)). Mene ni strah moje globine, samo drugim ne pustim, da se spustijo k meni na kavo tako globoko:)).
Nč bat. Če greš pregloboko, moraš le lestev ali vrv imeti s seboj, da lahko nazaj priplezaš …Če ostaneš zunaj, na površini, potem nikoli ne izveš, kaj neki je tam doli …[/quote]
Nisi razumel:)). Mene ni strah moje globine, samo drugim ne pustim, da se spustijo k meni na kavo tako globoko:)).[/quote]
Ne, ne … sem te popolnoma prav razumel .
Zadaj za zidom piješ svojo kavo … je tako ?
Nisi razumel:)). Mene ni strah moje globine, samo drugim ne pustim, da se spustijo k meni na kavo tako globoko:)).[/quote]
Ne, ne … sem te popolnoma prav razumel .
Zadaj za zidom piješ svojo kavo … je tako ?[/quote]
Ne, ni čisto tako. Samo izbiram, kdo bo sedel v moji družbi:))). Kolk sm samozadostna, a ne:))).
Zakaj jo rušiš, naj punca prosto izraža svoje misli in razvija ustvarjalno žilico, ker res lepo piše. Jaz imam vedno pri sebi beležko, da prepišem njene misli. Zdi se mi nepopravljiva škoda, bil bi za marsikaj prikrajšan, če bi slučajno kakšen njen post spregledal, ker ti enovrstični posti v sebi skrivajo veliko več, kakor pa je videti, imajo globino, so prava redkost in zato še toliko bolj dragoceni. :)))
Goldfiška, naj ti Boom ne zamaje samozavesti, ti še kar naprej piši. Naj ti bo moje bodrenje v veliko spodbudo za nadaljno umetniško literarno ustvarjanje. :)))
Se strinjam. Nikoli ne moreš vedeti kaj te čaka v nekem odnosu in če bo ljubezen čez nekaj let še živa.
Zato nisem in ne bom nikdar obljubil neke večne ljubezni, saj ne morem vedeti kako se bo nek odnos razvijal.
Seveda pa to nima nobene veze s samo resnostjo in trudom, ki ga vlagam v odnos in ne z varanjem. Večkrat je tako, da se tisti, ki obljubijo in ko obljubijo, potem polenijo in menijo, da je to vse, kar je potrebno storiti za sam odnos.
In ko ljubezni več ni, je bolje si to priznati in odkrito povedati, kot pa vztrajati v bednem odnosu in varati.
Forum je zaprt za komentiranje.