Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek davek od najema- kako preverim

davek od najema- kako preverim

takole. Leto bo, odkar sem nekje najemnica.Pogodba je, plačevati ji moram na roko.Dobim na roko napisano kao potrdilo. Preden podpišem podaljšanje pogodbe, bi rada vedela, če gospa plača davek- po jamrannju ob nakupu ene malenkosti za stanovanje se mi zdi, da ne, sicer bi že pojamrala kolk je plačala davka.Jaz ne trpim, da kdo goljufa, zato bi jo rada preverila.Danes naFURSu odgovornih ni, sem klicala.Zanima me, če kdo od vas ve, kako je s tem.Hvala

V bistvu njeno plačevanje davkov ni tvoja skrb. Oddajanje stanovanja je gospa dolžna prijaviti na GURSu in na davčni upravi in plačevati davek. Njena dolžnostj e, ne tvoja. Zna pa biti, da če vprašaš na davčno, da ti bodo povedali, da zaradi davčne tajnosti ti ne morejo dajati podatkov.

Seveda pa vedno lahko podaš prijavo suma utaje davkov.

Če na roke plačuješ in dobivaš neke na roko napisane pildke, si mogoče na črno not. Ne vem, kako se sploh strinjate s tem, da plačujete na roko? Sej ja nobenih pravic nimaš, te jutri lahko zabriše ven, ker je malo “pozabila” da si ji že plačala. Ali te celo obtoži, da nisi plačala in te terja za nazaj (sploh če pogodbva je) Dejte se zbrihtat malo in plačujte na TRR, ker en pildek na roko napisan ravno nek dokaz ni!

A maš vsaj bistveno ceneje? Tko ene 40 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}? Ker če ne, ti ni vredno glavobola potencialnega.

imam pogodbo.plačevanje na roke pa kao zato, ker imata z možem skupen račun in ima tako vsaj neki denarja zase.Pogodba je napisana tako, da lih ven me ne more zabrisat , je nek odpovedni rok. Ampak zanima me, če plačuje al nne, ker pri goljufu ne bom bivala.
Potrebujem konkreten odgovor če lahko izvem in kako- nesem na FURS pogodbo pa prečekirajo?

Tujih davkov se seveda ne more preverjati. Če sumite, da nekdo krši zakon ga prijavite in bo oseba kaznovana v kolikor prijava drži. Vas pa o tem ne bodo in vas tudi ne smejo obveščati.

Mogoče plačevanje davkov res ni njena stvar. Samo, če ji pa ta davek zaračuna, ne nese ga pa državi, pa je njena stvar. Naj ji pa zmanjša najemnino, če je na črno notri, to je potem fer.

Ja, mogoče te ven ne more zabrisat, lahko te pa za nazaj terja če je dost žleht in se spozna na pravo, ker dokaza, da si plačala, pač nimaš. Ti pildki niso NIČ! To razumeš? To si lahk tud ti na roko napisala. In kaj te pol briga kaj ma ona z možem in nekimi računi, naj si svoj TRR nardi še en poleg, tko kot vsaka odrasla oseba. To je tak beden izgovor, da ne morš verjet. In ti mu nasedaš in sebe spravljaš potencialno v težave.

Pol je mož tolk zabit, da ne ve, da ima ona stanovanje in ga oddaja? Ne zna rečt “kje je dnar od tega”? Ampak samo če se na TRR pojavi, on ve za to? Katera pravljica je to, jao. :))))))

Avtorica, če te s takimi plahta in se izmika kot spolzka riba, pol veš, da neki ni čisto. Pusti ti FURS na miru, lepo pritisni na njo, da boš od zdaj naprej plačevala na TRR al pa spokaš. Ker ko ji bo na TRR prišlo nakazilo z namenom “najemnina” ne bo mogla sploh mutit, ker bo tudi FURS takoj vidu, kaj to je. Zdaj pa lahko muti, ker se to neki pod mizo dela. To ti je to.

1. Skupni računi v Sloveniji ne obstajajo!

2. Najemnina se lahko plača na roke, bistveno je, da imaš ti dokazilo, da si plačala, da te ne more terjati za nazaj. Ker to očitno imaš, ni problema.

3. Plačilo njenih davkov je njena domena, se tebe ne tiče.

4. Lahko jo seveda prijaviš FURSu, ampak ne vem, če se ti to splača. Če te bodo kaj povprašali, lahko tako izpisek iz banke s TRR kot tudi njene pildke, da si plačala, predložiš kot dokazilo, da je najemnina plačana.

5. Tudi če si najdeš novo stanovanje, tudi če plačuješ na TRR, ne boš mogla vedeti, ali bo nov najemodajalec oddal svojo davčno napoved.

To ne drži!. Plačevanje na roko je dovoljeno in tudi na roke napisano potrdilo zadostuje za dokazovanje, da je najemnina bila plačana. Pogodbo imajo podpisano in s pogodbo je tudi rešena dilema o najemu na črno. Tisti trenutek, ko podpišemo pogodbo o najemu tam ne živimo več na črno, lahko prijavimo sami bivališče in imamo vse pravice iz zakona.
Čemu je potrebno pisanje pod več različnimi nicki in širjenje napol laži pa tudi sami veste.

Ti boš kmalu bivala pod mostom.

Če na roke plačuješ in dobivaš neke na roko napisane pildke, si mogoče na črno not. Ne vem, kako se sploh strinjate s tem, da plačujete na roko? Sej ja nobenih pravic nimaš, te jutri lahko zabriše ven, ker je malo “pozabila” da si ji že plačala. Ali te celo obtoži, da nisi plačala in te terja za nazaj (sploh če pogodbva je) Dejte se zbrihtat malo in plačujte na TRR, ker en pildek na roko napisan ravno nek dokaz ni!

A maš vsaj bistveno ceneje? Tko ene 40 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}? Ker če ne, ti ni vredno glavobola potencialnega.[/quote]

Ma daj, ne klobasaj, če pojma nimaš. Sama oddajam že 15 let, vedno in še enkrat vedno dobim denar “na roko”, lahko bi ga pa tudi na nogo, v žep, v nabiralnik, po pošti ali na trr….. način plačevanja ne pove nič in še enkrat nič o plačevanju ali neplačevanju davka. Pa kdaj za vraga si boste dali to dopovedati????
Vsa leta plačujem davek in vsa leta pobiram denar na roko. Zakaj? Ker mi je tako pač bolj všeč. A misliš, da davčno upravo zanima na kakšen način dobiš denar, ne, draga moja, njih zanima samo koliko dobiš in drugega nič.
Tebi avtorica, ki si v resnici eno zelo zahrbtno bitje, pa privoščim, da bi lastnica ugotovila KDO si v resnici in te po hitrem postopku zabrisala ven. Ker, kot so ti že povedali, se te ne tiče, ni tvoja stvar in te nič ne briga.

Kakšen davek ji zaračuna? Ne ga srat :-)))
p.s. če bi mene nekdo prijavil za nekaj, kar ni res, mu tožba ne uide!

Tole ni res. Oddajam na črno he he, dobivam denar na trr z namenom najemnina in me nihče ne dobi.
Ugrizni se nekam :-PPP

p.s. če bi mene nekdo prijavil za nekaj, kar ni res, mu tožba ne uide![/quote]

Sej ne prijaviš za neki, kar ni res. Ti na FURS poveš, da plačuješ najemnino, oni pa prečekirajo, če dobijo plačane davke od tega, če ne pa ukrepajo. Tko da ti kar sanjaj, da boš koga tožila ker je FURSu dal neke informacije, hahahaha.

Ko je podpisana pogodba, na podlagi le te lahko najemnik prijavi začasno ali stalno bivanje.

Kako pa je s to vašo prijavo? Če niste prijavljeni na naslovu, kjer bivate je to prekršek.

Davek od najema se vas kot najemnika ne tiče. Najemodajalka mora pogodbo prijaviti na GURS, ti 1x letno sporočajo FURSu kako in kaj. Furs zadeve preverja, tako, da to ni tako čula, kazala …

Tole ni res. Oddajam na črno he he, dobivam denar na trr z namenom najemnina in me nihče ne dobi.
Ugrizni se nekam :-PPP[/quote]

Slučajno niso prišli do tebe še, se zgodi. Si pa res trčena, da ti črno na belem to piše, ti pa misliš, da ti nihče nič ne more. :)))

A maš vsaj bistveno ceneje? Tko ene 40 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}? Ker če ne, ti ni vredno glavobola potencialnega.[/quote]

Ma daj, ne klobasaj, če pojma nimaš. Sama oddajam že 15 let, vedno in še enkrat vedno dobim denar “na roko”, lahko bi ga pa tudi na nogo, v žep, v nabiralnik, po pošti ali na trr….. način plačevanja ne pove nič in še enkrat nič o plačevanju ali neplačevanju davka. Pa kdaj za vraga si boste dali to dopovedati????
Vsa leta plačujem davek in vsa leta pobiram denar na roko. Zakaj? Ker mi je tako pač bolj všeč. A misliš, da davčno upravo zanima na kakšen način dobiš denar, ne, draga moja, njih zanima samo koliko dobiš in drugega nič.
Tebi avtorica, ki si v resnici eno zelo zahrbtno bitje, pa privoščim, da bi lastnica ugotovila KDO si v resnici in te po hitrem postopku zabrisala ven. Ker, kot so ti že povedali, se te ne tiče, ni tvoja stvar in te nič ne briga.[/quote]

Joj, dej, ti očitno sploh ne razumeš, kaj je napisano. Seveda pove način plačevanja nekaj. Če ga dobiš na roko, je en način manj, da te FURS dobi. Štekaš? FURSA seveda ne briga, kako ti denar dobiš, če prijaviš vse skupaj, oni pač poberejo smetano. Če pa dobivaš dnar na roko, pa FURS malenkost težje vidi, da davka ne plačuješ, ker ne vidi nakazila, ČE NE PRIJAVIŠ (kar torej s tvojim primerom sploh nima veze). A ste preveč glupi, da bi take osnove razumeli?

Torej še enkrat za tanajbolj glupe. Če prijaviš zadevo, seveda ni razlike, kako dobiš denar (vsaj z davčnega vidika). Če pa zadeve ne prijaviš, pa je pomembno, kako dobiš denar, ker je od tega odvisna verjetnost, da te dobijo.

Ker avtorica ne more vedet, ali je najemodajalka prijavila vse skupaj (ker do teh podatkov nima dostopa), lahko najemodajalki oteži utajo davkov tako, da vztraja pri plačilu na TRR. Lahko pa seveda tudi naznani FURSu, da je v najemu, pa oni malo prečekirajo, če je vse prijavljeno. Oboje vpliva. 🙂 😛

Pogodba je ključna, vse ostalo, plačilo najemnine, prijava bivališč in ostale sorte torte, se najemnikov ne tičejo, niti plačevanje davka ne, ker ne tvega najemnik, pač pa najemodajalec.
Ja pa malo najemodajalcev tako tupih, da bi podpisali najemno pogodbo za nepremičnino in je potem pri dohodnini ne bi upoštevali, ker jih kresne davek na nepremičnine (al kako se mu že reče, mi za bivalni nenaseljeni vikend plačujemo 350€/leto, če bi imeli podnajemnika, tega davka ni).

To je že res, ampak če se najemnik rad vtikuje, lahko s plačevanjem na TRR poskrbi za to, da ima FURS vse črno na belem (za primer, da najemodajalec zadev ni prijavil kot je treba)

To drži samo, če davka od dajanja v najem plačaš manj kot 350/leto. Drugače je vsaj mal smiselno in ne rabiš bit možgansko mrtev, da to počneš. Seveda pa nosiš določenja tveganja, kot vedno.

p.s. če bi mene nekdo prijavil za nekaj, kar ni res, mu tožba ne uide![/quote]

Sej ne prijaviš za neki, kar ni res. Ti na FURS poveš, da plačuješ najemnino, oni pa prečekirajo, če dobijo plačane davke od tega, če ne pa ukrepajo. Tko da ti kar sanjaj, da boš koga tožila ker je FURSu dal neke informacije, hahahaha.[/quote]

Sanjaj ti, da te ne bom. Takoj, ko javiš, da plačuješ najemnino, je to dovolj velik dokaz, da sumiš v mojo poštenost in sledi tožba. Poskusi, če upaš, in če imaš dovolj denarja :-PPP

Ugrizni se nekam :-PPP[/quote]

Trčena si ti, se ti ne zdi malo čudno, da že nekaj let niso prišli do mene??? Trapa trapasta, nevoščljiva :-)))

Slučajno niso prišli do tebe še, se zgodi. Si pa res trčena, da ti črno na belem to piše, ti pa misliš, da ti nihče nič ne more. :)))[/quote]

Tebi avtorica, ki si v resnici eno zelo zahrbtno bitje, pa privoščim, da bi lastnica ugotovila KDO si v resnici in te po hitrem postopku zabrisala ven. Ker, kot so ti že povedali, se te ne tiče, ni tvoja stvar in te nič ne briga.[/quote]

Joj, dej, ti očitno sploh ne razumeš, kaj je napisano. Seveda pove način plačevanja nekaj. Če ga dobiš na roko, je en način manj, da te FURS dobi. Štekaš? FURSA seveda ne briga, kako ti denar dobiš, če prijaviš vse skupaj, oni pač poberejo smetano. Če pa dobivaš dnar na roko, pa FURS malenkost težje vidi, da davka ne plačuješ, ker ne vidi nakazila, ČE NE PRIJAVIŠ (kar torej s tvojim primerom sploh nima veze). A ste preveč glupi, da bi take osnove razumeli?[/quote]

Bedarija! Tudi jaz pobiram denar na roko in davek plačujem. Če je zate dokaz, da tisti, ki dobi denar na roko, ne plačuje davka, si GLUPA ti, pa karkoli že to pomeni. Mimogrede, nauči se slovensko, si v SLOVENIJI !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close