davek od najema- kako preverim
Jaz pa ne razumem, da je toliko foušije v teh ubogih najemnikih, ki si ne znajo ničesar ustvariti. Streho nad glavo imate samo zaradi najemodajalcev, ki pa jim želite nagajati na vsakem koraku. Pa popolnoma ste odvisni od njih, se tega sploh zavedate?
Meni je čisto vseeno ali plačaš ti nižjo najemnino in jaz ne plačam davka, ali pa ti plačaš višjo najemnino in jaz plačam davek. Odločitev vedno prepustim najemniku. Seveda poskrbim za primerno zaščito, da me najemnik v primeru prve odločitve, ne more nasrat, kar se pri takih osebah rado zgodi.
Joj, dej, ti očitno sploh ne razumeš, kaj je napisano. Seveda pove način plačevanja nekaj. Če ga dobiš na roko, je en način manj, da te FURS dobi. Štekaš? FURSA seveda ne briga, kako ti denar dobiš, če prijaviš vse skupaj, oni pač poberejo smetano. Če pa dobivaš dnar na roko, pa FURS malenkost težje vidi, da davka ne plačuješ, ker ne vidi nakazila, ČE NE PRIJAVIŠ (kar torej s tvojim primerom sploh nima veze). A ste preveč glupi, da bi take osnove razumeli?[/quote]
Bedarija! Tudi jaz pobiram denar na roko in davek plačujem. Če je zate dokaz, da tisti, ki dobi denar na roko, ne plačuje davka, si GLUPA ti, pa karkoli že to pomeni. Mimogrede, nauči se slovensko, si v SLOVENIJI ![/quote]
Še ena, ki ne razume napisanega. Vse je lepo razloženo. Ni dokaz, zgolj indic.
Če maš ti kamero od FURSa v žepu podtaknjeno da ti oni lahko odčitavajo na roke prejet dnar čist isto kot s TRRja, to ni moj problem.
Dejstvo pač je, da je utajo davkov lažje odkrit, če denar prihaja na TRR. Tega ne boš spremenila, pa če se na glavo postaviš. In ja, če se plačuje na roko, je malo večja verjetnost, da niso stvari čiste (ker prerpodajalci orožja na TRR ne prejemajo dnarja z razlogom), ni pa nujno, sem odebelila ustrezno besedico v prvem prispevku, da bo to kapnilo res res res tanajbolj glupim.
Če bi jaz oddajala na črno in bi me dobili, bi bilo prvo kar bi naredila, da bi najemnika postavila pred vrata. Pa še kakšno bi mu zagodla prej :-)[/quote]
Super, da še nisi slišala za motenje posesti, sej bi ti najemnik še isti dan prišel nazaj s policijo, pa ne bi rabil enga evra dat za odvetnike in podobno. Pa ti še isti večer razsul stanovanje, pol se pa ti po sodiščih vlači, zapravljaj dnar za odvetnike in mu poskušaj kaj izterjat.
Če se obnašaš tako, kot da ti je najemnik kriv, da ti davke utajuješ, boš pač isto dobila nazaj. Kva si pa otročja.
Streho nad glavo imajo predvsem zaradi tega, ker imajo denar. Ali si že koga brezplačno vzela v najem? Torej se ne delaj dobrotnice, ker je najem dvostranski odnos. Ona ima streho nad glavo s tvojo pomočjo, ti imaš pa dnar v žepu z njeno pomočjo. Kar si pa dodatnih samaritanskih zaslug hočeš pripisat, je pa neutemeljeno.
Če bi jaz oddajala na črno in bi me dobili, bi bilo prvo kar bi naredila, da bi najemnika postavila pred vrata. Pa še kakšno bi mu zagodla prej :-)[/quote]
Super, da še nisi slišala za motenje posesti, sej bi ti najemnik še isti dan prišel nazaj s policijo, pa ne bi rabil enga evra dat za odvetnike in podobno. Pa ti še isti večer razsul stanovanje, pol se pa ti po sodiščih vlači, zapravljaj dnar za odvetnike in mu poskušaj kaj izterjat.
Če se obnašaš tako, kot da ti je najemnik kriv, da ti davke utajuješ, boš pač isto dobila nazaj. Kva si pa otročja.[/quote]
No, pa si lepo pokazala, kakšni ste najemniki. Si si pa dala vsaj primeren nick :)))
Kaj se sploh ubadaš s tem?? Kaj vtikaš nos tja, kjer niso tvoje zadeve.. Če imaš kaj proti lastnici, spokaj in si poišči drugo stanovanje. Vsak pač živi po svoje in tudi odgovarja za svoja dejanja. Sicer pa nam naša ljuba država vsem po vrsti krade in dam kapo dol tisti, ki se kakorkoli znajdejo.
Ti boš pa zdaj nekaj prijavljala..zakaj? Ker si nevoščljiva? A mogoče veš, če so tvoji prijatelji pošteni in vse prijavijo? Ali se z njimi tudi ne boš družila? Malo se zamisli… Upam, da dobi ta lastnica drugo najemnico.
Če se obnašaš tako, kot da ti je najemnik kriv, da ti davke utajuješ, boš pač isto dobila nazaj. Kva si pa otročja.[/quote]
No, pa si lepo pokazala, kakšni ste najemniki. Si si pa dala vsaj primeren nick :)))[/quote]
pol pa ne v najem dajat, če so ti najemniki tolk grozni.
Forum je zaprt za komentiranje.