Covid-19 jesen – razmišljanje
hahaha haha, 09.08.2021 ob 09:49
ne da se jim vec, 09.08.2021 ob 08:49
Mladi nekoč, 09.08.2021 ob 07:06
Nekoč so bili mladi tisti, ki so družbo premikali dalje s kritičnim mišljenjem, zdaj pa papagajsko ponavljajo prežvečena floskule, servirane s strani medijev, ki so podaljšana roka oblasti. Postajajo vodljiva čreda, ki ne pomisli, da je resnica morda vsaj malo drugačna, kot nam jo kažejo.
Mladim se ne da vec boriti z mlini na veter, nobenega haska ni, dojeli so, da se lahko se toliko upiras, a se nic ne spremeni, zato so se prepustili…
Mislim, da je vecja jeba v nas, njihovih starsih, da smodovolili, da je prialo do takega stanja, mi bi se morali upreti, a se zal nismo…
kako se niste upirali? A niste kolesarili vsak petek in kričali parole o fašizmu in neživljenjskih ukrepih? In? Je kaj pomagalo? Cel svet propagira cepljenje, ena Slovenija bo pa šla po svoje, da ji ukinejo vse evropske prilive? Pa a veste, da brez evropskih sredstev po vseh teh valih, ki so bili, bankrotiramo? Samo še EU nas drži pokonci in njihov keš. In če bi se zdaj JJ izmislil, da ukine cepljenje za Slovenijo, nas odrežejo in potem pocepamo kot muhe, ne od kovida, ampak od lakote.
Vsi tisti, ki kričite, naj imajo ljudje malo pameti in se uprejo, a znate pogledat par metrov naprej?
Kaksno kolesarjenje?
To je zdaj zadnje leto, pa se to je namenjeno rekreaciji, ne pa uporu!
Upreti bi se morali 20 let nazaj!
Bi-Ke strinjam se s tabo. In tudi meni gre vse to že kar na organe… sploh zato, ker argumentirajo z neargumenti kar naprej.
Neargument je “dokaz”, ki ne drži. Ki ga strokovnjak s področja logično in znanstveno sesuje.
A po drugi strani – imajo pravico ostati pri svojem, zato je družbena obzirnost in zapiranja izpeta stvar. Bo treba z naravno selekcijo in potrpeti nedostopnost bolnic. Saj več kot 4000 do 10000 jih ne bo pomrlo, ostali se bodo pa lahko hvalili, da so IMELI PRAV.
rok-1, 09.08.2021 ob 10:29
Bi-Ke strinjam se s tabo. In tudi meni gre vse to že kar na organe… sploh zato, ker argumentirajo z neargumenti kar naprej.
Neargument je “dokaz”, ki ne drži. Ki ga strokovnjak s področja logično in znanstveno sesuje.
A po drugi strani – imajo pravico ostati pri svojem, zato je družbena obzirnost in zapiranja izpeta stvar. Bo treba z naravno selekcijo in potrpeti nedostopnost bolnic. Saj več kot 4000 do 10000 jih ne bo pomrlo, ostali se bodo pa lahko hvalili, da so IMELI PRAV.
Phahahahahahahahaha………………. Iiin kako dolgo boš še zatiskal oči? Mimogrede, tudi strokovnjaki niso vsi enakega mnenja. In priporočila WHO…………
rok-1, 09.08.2021 ob 10:56
No… točno ta odnos, ki ga kažete – namreč prezirljivo vzvišen z vsem neznanjem, ki ga dokazujete s komentarji – je točno to, kar je slovenski problem.
Odnos dobiš kakršnega si zaslužiš. Svoje žaljivke kot “mi vemo vi pa mislite, da veste” zaviješ v celofan in nas imaš za budale. Daleč od tega, da bi bil ti tako nedolžen, kot se rad prikažeš. Prikrito udariš, žališ, vsiljuješ svoje mnenje. A ker to bolj diplomatsko zaviješ si angel? Ne. Hinavec si.
Imam 65 let, torej že spadam med stare. Ko se je cepljenje začelo, so pocepili ljudi v DSOjih, večinoma baje po sistemu “mamka/ata, bova dala eno injekcijo”. Vseh drugih pa ni nihče nič vprašal, sicer verjemite, da bi na veliko mahali vsaj z anketami, če že ne kakim referendumom, kako si stari strašno želijo cepiva. To, da nas je treba tokrat (pa nikoli prej) ščititi in varovati kot opravilno nesposobne bebce, je zraslo na političnem zeljniku. Vsi mladi, srednji, ukrepov naveličani itd, ne znašajte se zaradi tega nad starimi, obrnite se na politiko.
Kar se pa cepljenja samega tiče, bi moralo biti zdravstveni in izključno zdravju namenjeni ukrep, ne pa farmacevtsko-zdravniško-politični teror. Potem bi bilo pač tudi mnogo resnejše in bolj prepričljivo. Tako pa gre s strani številnih cepilcev enostvno za dejanje oportunizma in (politične) prilagodljivosti – kar je, da se razumemo, povsem legitimno in tudi anticepilci nimajo kaj zahtevati podpore zase in ne skušati zlorabiti necepljenih za svoje namene.
Sem necepljena in za svoja leta hudičevo zdrava. O tem, če/kdaj/zakaj se bom cepila, pa bom odločala sama, ne bodo ne fanatični cepilci in ne fanatični anticepilci.
65, 09.08.2021 ob 11:07
Imam 65 let, torej že spadam med stare. Ko se je cepljenje začelo, so pocepili ljudi v DSOjih, večinoma baje po sistemu “mamka/ata, bova dala eno injekcijo”. Vseh drugih pa ni nihče nič vprašal, sicer verjemite, da bi na veliko mahali vsaj z anketami, če že ne kakim referendumom, kako si stari strašno želijo cepiva. To, da nas je treba tokrat (pa nikoli prej) ščititi in varovati kot opravilno nesposobne bebce, je zraslo na političnem zeljniku. Vsi mladi, srednji, ukrepov naveličani itd, ne znašajte se zaradi tega nad starimi, obrnite se na politiko.
Kar se pa cepljenja samega tiče, bi moralo biti zdravstveni in izključno zdravju namenjeni ukrep, ne pa farmacevtsko-zdravniško-politični teror. Potem bi bilo pač tudi mnogo resnejše in bolj prepričljivo. Tako pa gre s strani številnih cepilcev enostvno za dejanje oportunizma in (politične) prilagodljivosti – kar je, da se razumemo, povsem legitimno in tudi anticepilci nimajo kaj zahtevati podpore zase in ne skušati zlorabiti necepljenih za svoje namene.
Sem necepljena in za svoja leta hudičevo zdrava. O tem, če/kdaj/zakaj se bom cepila, pa bom odločala sama, ne bodo ne fanatični cepilci in ne fanatični anticepilci.
??
Anonimno 8534, 09.08.2021 ob 11:01
Odnos dobiš kakršnega si zaslužiš. Svoje žaljivke kot “mi vemo vi pa mislite, da veste” zaviješ v celofan in nas imaš za budale. Daleč od tega, da bi bil ti tako nedolžen, kot se rad prikažeš. Prikrito udariš, žališ, vsiljuješ svoje mnenje. A ker to bolj diplomatsko zaviješ si angel? Ne. Hinavec si.
Saj zvenite kot budale. Pišete tudi tako in mnogi se izražajo kot primitivci prve vrste. Kaj drugega naj si torej mislim?
Na nobeno konkretno vprašanja glede pavšalnih trditev nikoli ni bilo drugega odgovora kot zmerjanje in še več pavšalnih trditev. Kaj si lahko nevtralno človek ob tem torej misli?
Pa ti povej, če poznaš boljši izraz.
Bi-Ke, 08.08.2021 ob 23:05
Kmalu se bo začel “zloglasni” teden pred 15. avgustom in videli bomo kam nas Covid-19 epidemija pelje… Verjetno sem od epidemije že tako utrujen, da sem se odločil objaviti ta zapis. Sem mlad in zdrav človek v dvajsetih letih in SEM polno cepljen – moj razlog za cepljenje je bil (o cepljenju sploh nisem okleval, nanj sem se prijavil takoj ko je bilo možno in bil cepljen med prvimi zdravimi in nerizičnimi, ko se je maja cepljenje sprostilo za vse) , ker vem da edino dovolj visoka precepljenost prispeva k bolj odprti družbi in da je vsak izmed nas s cepljenjem ta odstotek precepljenosti za drobec poviša… Sedaj pa se bližamo polovici avgusta in stroka poziva, da če do začetka jeseni ne dosežemo ustrezne precepjenosti bodo znova zaprtja. In tukaj se moja potrpežljivost konča in moje skrbi začnejo. Zavedam se (vem, da mi boste to napisali), DA CEPLJENI LAHKO ŠIRIMO OKUŽBO NAPREJ – AMPAk POZABLJATE PA Da CEPLJENI REDKO ZBOLIMO ZA TEŽKIM POTEKOM (torej ne polnimo bolnišnic in d obremenjujemo zdravstva – stroge ukrepe pa smo imeli ravno zaradi tega, da se zdravstvno ni sesulo)…Tudi stroka se najbolj boji necepljenih ranljivih skupin – eddn od stroke je zadnjič rekel, da je okoli 41000 starejših ljudi necepljenih. Razumem – cepljenje ni obvezno in so se sami tako odločili… Ampak zanima me zakaj bi morali biti znova mi kot družba do njih solidarni in jih z neprijetnimi ukrepi ščititi glede na to, da so SAMI cepivo zavrnili? Zavedam se da kahko kot cepljen širim virus – ampak, če okužim drugega cepljenega ta ne bo imel simptomov ali imel blag potek, ta necepljen pa so bo težko zbolel zaradi lastne odločitve (v primeru cepljenja bi zelo verjetno imel blag potek)… Lani, ko cepiva še ni bilo oz. je bilo v zelo omejenih količinah sem kljub temu, da so mi bili ukrepi zelo zelo neprijetni le-te dosledno spoštoval, bal sem se da bi nevede okužil kakšnega ranljivega in dejansko smo bili kot družba na preizkušnji… Letos pa imamo cepivo (in s tem rešitev na voljo) – vsak se lahko cepi in to brezplačno. Celo cepivo si lahko izbere. In s cepljenjem sam sebe zavaruje pred težkim potekom – posledično pa zavaruje zdravstvo (manj hospitalizacij) in omogoči bolj odprto družbo. Sprašujem se zakaj bi bili sedaj mi cepljeni solidarni z ljudmi, ki so rešitev zavestno zavrnili in bi mi varovali njihovo zdravje in življenje, če očitno ne želijo rešitve? Zakaj bi bili solidarni z ljudmi, ki za lažji jesen (bolj odprto družbo) niso bili pripravljeni pristopiti k cepljenju? Lansko zime je bilo zimsko število smrtnih žrtev zaradi covid-19 res zelo žalostno, ker smo kot družba pogoreli v solidarnosti, ko se iz egoizma ni spoštovalo ukrepov in se nevede širilo infekcijo med ljudi… Letos pa smrti (ne glede na to koliko jih bo; upajmo seveda, da čim manj) ne bodo na odgovornosti družbe – letos si bo za morebitne komplikacije kriv izključno človek, ki se ni želel cepit – rešitev je imel dostopno pa jo je zavrnil – torej bodo to le žalostne posledice njegovih kapric. Družba pa sedaj, ko obstaja dokaj učinkovita zaščita ni več odgovorna za zdravje ljudi, ki so cepivo iz lastne nečimernosti zavrtnili. Preprosto nisem pripravljen “darovati” enega leta svoje mladosti – in to za varovanje ljudi, ki so možnost za cepljenje (in s tem zaščito pred težkim potekom imeli) – torej za varovanje ljudi, ki so sami izbrali to opcijo. Če bo velik porast hospitalizacij med necepljenimi naj uvedejo steoge ukrepe le za necepljene – za nas cepljene pa naj pod pogoji pustijo odprto vse (tudi, če se bomo mi med sabo okuževali ne bo skoraj nikorag od cepljenih v bolnišnicah in zdravstvo ne bo trpelo).
čisti na kratko ti poem, da si navaden idiot, ali pa samo trolaš in izzivaš. Če si se res cepil si pa vsekakor idiot, toliko enih dokazav kot smo jih dali tukaj gor jih niso dali nikjer in če si jih polovico prebral in pogledal si res idiot da si se cepil- AMPAK PROTI ČEMU SI SE TI CEPIL- a sploh veš:…
https: //www.bitchute.com/video/oQVRsvrxehm3/
Cepljeni so jezni z razlogom, obljubljali so ljudstvu hribe in doline ( ne samo pri nas ampak povsod in prejemali lepe denarje) , zdaj je pa jasno, da cepivo po dolocenem casu popusti in te ne sciti kot je treba. Ljudje imajo pravico bit jezni. Jasno da bo spet zaprtje, samo ne zaradi necepljenih ampak zato, ker cepiva ne delujejo dolgorocno.
Forum je zaprt za komentiranje.