Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Covid-19 jesen – razmišljanje

Covid-19 jesen – razmišljanje

Kmalu se bo začel “zloglasni” teden pred 15. avgustom in videli bomo kam nas Covid-19 epidemija pelje… Verjetno sem od epidemije že tako utrujen, da sem se odločil objaviti ta zapis. Sem mlad in zdrav človek v dvajsetih letih in SEM polno cepljen – moj razlog za cepljenje je bil (o cepljenju sploh nisem okleval, nanj sem se prijavil takoj ko je bilo možno in bil cepljen med prvimi zdravimi in nerizičnimi, ko se je maja cepljenje sprostilo za vse) , ker vem da edino dovolj visoka precepljenost prispeva k bolj odprti družbi in da je vsak izmed nas s cepljenjem ta odstotek precepljenosti za drobec poviša… Sedaj pa se bližamo polovici avgusta in stroka poziva, da če do začetka jeseni ne dosežemo ustrezne precepjenosti bodo znova zaprtja. In tukaj se moja potrpežljivost konča in moje skrbi začnejo. Zavedam se (vem, da mi boste to napisali), DA CEPLJENI LAHKO ŠIRIMO OKUŽBO NAPREJ – AMPAk POZABLJATE PA Da CEPLJENI REDKO ZBOLIMO ZA TEŽKIM POTEKOM (torej ne polnimo bolnišnic in d obremenjujemo zdravstva – stroge ukrepe pa smo imeli ravno zaradi tega, da se zdravstvno ni sesulo)…Tudi stroka se najbolj boji necepljenih ranljivih skupin – eddn od stroke je zadnjič rekel, da je okoli 41000 starejših ljudi necepljenih. Razumem – cepljenje ni obvezno in so se sami tako odločili… Ampak zanima me zakaj bi morali biti znova mi kot družba do njih solidarni in jih z neprijetnimi ukrepi ščititi glede na to, da so SAMI cepivo zavrnili? Zavedam se da kahko kot cepljen širim virus – ampak, če okužim drugega cepljenega ta ne bo imel simptomov ali imel blag potek, ta necepljen pa so bo težko zbolel zaradi lastne odločitve (v primeru cepljenja bi zelo verjetno imel blag potek)… Lani, ko cepiva še ni bilo oz. je bilo v zelo omejenih količinah sem kljub temu, da so mi bili ukrepi zelo zelo neprijetni le-te dosledno spoštoval, bal sem se da bi nevede okužil kakšnega ranljivega in dejansko smo bili kot družba na preizkušnji… Letos pa imamo cepivo (in s tem rešitev na voljo) – vsak se lahko cepi in to brezplačno. Celo cepivo si lahko izbere. In s cepljenjem sam sebe zavaruje pred težkim potekom – posledično pa zavaruje zdravstvo (manj hospitalizacij) in omogoči bolj odprto družbo. Sprašujem se zakaj bi bili sedaj mi cepljeni solidarni z ljudmi, ki so rešitev zavestno zavrnili in bi mi varovali njihovo zdravje in življenje, če očitno ne želijo rešitve? Zakaj bi bili solidarni z ljudmi, ki za lažji jesen (bolj odprto družbo) niso bili pripravljeni pristopiti k cepljenju? Lansko zime je bilo zimsko število smrtnih žrtev zaradi covid-19 res zelo žalostno, ker smo kot družba pogoreli v solidarnosti, ko se iz egoizma ni spoštovalo ukrepov in se nevede širilo infekcijo med ljudi… Letos pa smrti (ne glede na to koliko jih bo; upajmo seveda, da čim manj) ne bodo na odgovornosti družbe – letos si bo za morebitne komplikacije kriv izključno človek, ki se ni želel cepit – rešitev je imel dostopno pa jo je zavrnil – torej bodo to le žalostne posledice njegovih kapric. Družba pa sedaj, ko obstaja dokaj učinkovita zaščita ni več odgovorna za zdravje ljudi, ki so cepivo iz lastne nečimernosti zavrtnili. Preprosto nisem pripravljen “darovati” enega leta svoje mladosti – in to za varovanje ljudi, ki so možnost za cepljenje (in s tem zaščito pred težkim potekom imeli) – torej za varovanje ljudi, ki so sami izbrali to opcijo. Če bo velik porast hospitalizacij med necepljenimi naj uvedejo steoge ukrepe le za necepljene – za nas cepljene pa naj pod pogoji pustijo odprto vse (tudi, če se bomo mi med sabo okuževali ne bo skoraj nikorag od cepljenih v bolnišnicah in zdravstvo ne bo trpelo).

Tralala….Nisem brala do konca. Miljontič prežvečena tema.

A punce nimaš, da bi se malo z njo ukvarjal, a?

Odgovor na objavo uporabnika
Bi-Ke, 08.08.2021 ob 23:05

Kmalu se bo začel “zloglasni” teden pred 15. avgustom in videli bomo kam nas Covid-19 epidemija pelje… Verjetno sem od epidemije že tako utrujen, da sem se odločil objaviti ta zapis. Sem mlad in zdrav človek v dvajsetih letih in SEM polno cepljen – moj razlog za cepljenje je bil (o cepljenju sploh nisem okleval, nanj sem se prijavil takoj ko je bilo možno in bil cepljen med prvimi zdravimi in nerizičnimi, ko se je maja cepljenje sprostilo za vse) , ker vem da edino dovolj visoka precepljenost prispeva k bolj odprti družbi in da je vsak izmed nas s cepljenjem ta odstotek precepljenosti za drobec poviša… Sedaj pa se bližamo polovici avgusta in stroka poziva, da če do začetka jeseni ne dosežemo ustrezne precepjenosti bodo znova zaprtja. In tukaj se moja potrpežljivost konča in moje skrbi začnejo. Zavedam se (vem, da mi boste to napisali), DA CEPLJENI LAHKO ŠIRIMO OKUŽBO NAPREJ – AMPAk POZABLJATE PA Da CEPLJENI REDKO ZBOLIMO ZA TEŽKIM POTEKOM (torej ne polnimo bolnišnic in d obremenjujemo zdravstva – stroge ukrepe pa smo imeli ravno zaradi tega, da se zdravstvno ni sesulo)…Tudi stroka se najbolj boji necepljenih ranljivih skupin – eddn od stroke je zadnjič rekel, da je okoli 41000 starejših ljudi necepljenih. Razumem – cepljenje ni obvezno in so se sami tako odločili… Ampak zanima me zakaj bi morali biti znova mi kot družba do njih solidarni in jih z neprijetnimi ukrepi ščititi glede na to, da so SAMI cepivo zavrnili? Zavedam se da kahko kot cepljen širim virus – ampak, če okužim drugega cepljenega ta ne bo imel simptomov ali imel blag potek, ta necepljen pa so bo težko zbolel zaradi lastne odločitve (v primeru cepljenja bi zelo verjetno imel blag potek)… Lani, ko cepiva še ni bilo oz. je bilo v zelo omejenih količinah sem kljub temu, da so mi bili ukrepi zelo zelo neprijetni le-te dosledno spoštoval, bal sem se da bi nevede okužil kakšnega ranljivega in dejansko smo bili kot družba na preizkušnji… Letos pa imamo cepivo (in s tem rešitev na voljo) – vsak se lahko cepi in to brezplačno. Celo cepivo si lahko izbere. In s cepljenjem sam sebe zavaruje pred težkim potekom – posledično pa zavaruje zdravstvo (manj hospitalizacij) in omogoči bolj odprto družbo. Sprašujem se zakaj bi bili sedaj mi cepljeni solidarni z ljudmi, ki so rešitev zavestno zavrnili in bi mi varovali njihovo zdravje in življenje, če očitno ne želijo rešitve? Zakaj bi bili solidarni z ljudmi, ki za lažji jesen (bolj odprto družbo) niso bili pripravljeni pristopiti k cepljenju? Lansko zime je bilo zimsko število smrtnih žrtev zaradi covid-19 res zelo žalostno, ker smo kot družba pogoreli v solidarnosti, ko se iz egoizma ni spoštovalo ukrepov in se nevede širilo infekcijo med ljudi… Letos pa smrti (ne glede na to koliko jih bo; upajmo seveda, da čim manj) ne bodo na odgovornosti družbe – letos si bo za morebitne komplikacije kriv izključno človek, ki se ni želel cepit – rešitev je imel dostopno pa jo je zavrnil – torej bodo to le žalostne posledice njegovih kapric. Družba pa sedaj, ko obstaja dokaj učinkovita zaščita ni več odgovorna za zdravje ljudi, ki so cepivo iz lastne nečimernosti zavrtnili. Preprosto nisem pripravljen “darovati” enega leta svoje mladosti – in to za varovanje ljudi, ki so možnost za cepljenje (in s tem zaščito pred težkim potekom imeli) – torej za varovanje ljudi, ki so sami izbrali to opcijo. Če bo velik porast hospitalizacij med necepljenimi naj uvedejo steoge ukrepe le za necepljene – za nas cepljene pa naj pod pogoji pustijo odprto vse (tudi, če se bomo mi med sabo okuževali ne bo skoraj nikorag od cepljenih v bolnišnicah in zdravstvo ne bo trpelo).

Sorry ker tako rečem ampak si slab fašistični pisec ali pa so te več kot preveč oprali po možganih.

S takim načinom razmišljanja boš kmalu dobil vojno in pri vojni bo tvoj strah in egoizem kdo bo pristal v bolnicah, kdo je cepljen, kdo ni še najmanj zaskrbljujoč problem.

Zakaj bi se jaz 30 letnica cepila, če se starejsi in rizicni nocejo cepit?

Kaj boste kej kuhali jutri?

Pri nas ostalo še nekaj juhe za pogret, pa mal mesa zraven. Pa skleda solate seveda. 😉

ajajajj, 08.08.2021 ob 23:29

Kaj boste kej kuhali jutri?

Pri nas ostalo še nekaj juhe za pogret, pa mal mesa zraven. Pa skleda solate seveda. 😉

????

Mi bomo pa zelenjavno lazanjo pa solato iz vrta. ?

Nekaj da se bo pojedlo, če bo prav.

Starejši se nismo cepili ker smo pametnejši od vas mladih, ki takoj nastavite  ramo ne da bi se prej pozanimali kaj sploh vnašste v telo in kakšne posledice bo imelo cepivo za vas.  Pač ovce brez pameti. A si manjkal v 4.r OŠ ko ste obravnavali zgodbo Cesarjeva nova oblačila?

Mah, čist preveč je blo zapiranja pa kar neki. Pa nekateri od necepljenih bojo umrli, ker se niso hotl cepit, ostali pa od starosti pač.

Najbolj nesramno je bilo zapiranje otrok, ki ne bojo nikoli dobili tistih otroških let več nazaj in njim se sploh nič ne more zgodit, tko da čist brezveze.

Upam, da bomo imeli cepljeni odprto državo.

Pa si cisto zares preprican, da ce ti ob svoji okuzbi okuzis cepljenega, da mu nic ne bo?

Sanse so priblizno enake.

Druga stvar, mi smo bili pol leta zaprti, pa je nasa epidemioloska slika enaka tistim drzavam, ki so imele vse odprto. Torej zapiranje ni resitev.

Edina resitev za neobremenjene bilnice je, da vsak pazi nase, drzi distanco, izvaja dobro higieno in nosi masko, pa ce je cepljen ali ne!

Nisem cepljena in zaenkrat se ne bom cepila.

Ne zaupam vec v stroko, se manj pa v politiko. Danes govorijo eno, jutri drugo, vceraj so zretje in pojutrisnjem bo verjetno ze cetrto…

Ko bodo enkrat povedali tocno kaj in kako je z vsem tem skupaj, tako s kovidom, kot s cepljenjem, bom pa pretehtala, ampak mislim, da bi se zgolj zaradi gole iskrenosti tako stroke, kot politike, rade volje cepila! Do takrat pa res nimam namena podpirat cepivo proti bolezni, ki ogroza 5% obolelih!

No, evo, kaj dela politika iz mladih ljudi, ko bi morali biti steber naroda, intelektualci, sposobni kritičnega mišljenja! Covididiote so razni Kreki in Beovičke naredili iz mladih! In seveda voljne tudi za kaj več, npr. za izvajanje diskriminacije, segregacije in fašizma.

Kako žalostno!

Naivni bedak si avtor in žalostno je to da mladi tako razmišljajo kot ti. Zato pa ode svet u ku rac.

Karel veliki, 09.08.2021 ob 05:34

Naivni bedak si avtor in žalostno je to da mladi tako razmišljajo kot ti. Zato pa ode svet u ku rac.

Poneumljati folk je treba zgodaj začet.

Avtor pišeš, ko roman. V praksi še preveri svoje trditve, sama teorija ne velja. Pa a ni Krek al pč en na sceni pred kratkim blebetal o letošnjem prehitevanju stanja epidemije napram lani za cca mesec in pol? Od kje ti izračuni, številke, ko pa bi letos sliko moralo izboljšati dejstvo, da  je nekaj prebolevnikov, nekaj cepljenih,….žiivžaav…

Danes bomo jedli zunaj!??

Tike Tike tačke….

Kaj praviš, ja če bi pametni pustili folk živet normalno, bi živeli kot živimo sedaj 15 dni ko so na, dopustih in nas nimajo cajta j, b, t

Ko bojo prišli nazaj z dopustov bo pa treba opraviči visok dohodek.

Mi bomo pa jedli že neki, če že o hrani je tema.

Resnica ni prijetna, 09.08.2021 ob 03:38

No, evo, kaj dela politika iz mladih ljudi, ko bi morali biti steber naroda, intelektualci, sposobni kritičnega mišljenja! Covididiote so razni Kreki in Beovičke naredili iz mladih! In seveda voljne tudi za kaj več, npr. za izvajanje diskriminacije, segregacije in fašizma.

Kako žalostno!

Saj skoz pišemo da je na mladini in otrocih pustilo psihološke posledice.

Točno to se bere iz avtorjevega prispevka – panika.

Nekoč so bili mladi tisti, ki so družbo premikali dalje s kritičnim mišljenjem, zdaj pa papagajsko ponavljajo prežvečena floskule, servirane s strani medijev, ki so podaljšana roka oblasti. Postajajo vodljiva čreda, ki ne pomisli, da je resnica morda vsaj malo drugačna, kot nam jo kažejo.

Avtor, popolnoma se strinjam s tabo. Iz tega foruma so očitno zbežali vsi, ki premorejo kaj pameti.

A Goveje župe, al meso, kot goveji jezik na krožniku ali v solati kot goveje meso? ?

Cepila sem se zase. Ker ne maram co rone, ne maram vašega dihanja za vrat. Tako kot nisem marala, ko je šlo za sezonsko gripo ali ostale viruse, ko ste hodili krehati, kihati, smrkati, na pa še z vročino, okrog.

Proti gripi se nisem nikdar, sedaj sem se, ker vas je toliko kožnih. Še pa tudi pazim in ne vtikam nosu, kjer ni treba. Za razliko od vas. Če ni ravno co rona, vam je zmešala to govejo. Pa nisem avtor/ica. Če ni co rona, ste ljudje. Kjer delate škodo z govedino. Boge krave. L???

Anonimno 5041, 09.08.2021 ob 07:19

Avtor, popolnoma se strinjam s tabo. Iz tega foruma so očitno zbežali vsi, ki premorejo kaj pameti.

Hahaha, ja no.. bodite solidarni še kakšno leto al vs je zdaj zapolnil egoizem, kljub vsemogoči pameti in širini.

Avtor mi pove, da je solidarno trpel leto dni, zdaj pa bi omejil vse na silo, ki jim tovrstno razmišljanje ni domače. To se smatra za inteligenco?

Čecsi ovca debilna, 09.08.2021 ob 00:05

Starejši se nismo cepili ker smo pametnejši od vas mladih, ki takoj nastavite  ramo ne da bi se prej pozanimali kaj sploh vnašste v telo in kakšne posledice bo imelo cepivo za vas.  Pač ovce brez pameti. A si manjkal v 4.r OŠ ko ste obravnavali zgodbo Cesarjeva nova oblačila?

Ma Ovca si bee si ti. Se privlečete iz mlake iz ne vem kje, kot maturantje, gredo v karanteno, kot bi morali, oni pa še malo na Hrvaško ? sončki. Sploh ne cem, kako so prešli. Mislim daj folk, okužili pa še xy ljudi. Proklete. Neodgovorno.

Avtor a ne vidis, da ne deluje.? Vse bolj postaja to jasno. Cudezno cepivo se je izkazalo za nic kaj cudeznega. Tudi cepljen lahko tezje zboli. Edino to nam preostane da se pazimo. Delit ljudi na cepljene in necepljene, ter na podlagi tega dolocati komu pripadajo katere pravice ali pa krivice vodi v vojno.

Pojdite se že vsi cepit in nehajte z neumnimi teorijami zarote!

Kot prvo nisi 20 letnik.

Kot drugo, izmisljena zgodba in nakladanje, kot je en ze prej omenil ze 100x slisano.

Kot tretjic, slepo si verjel v resitev, ki so ti jo ponudili.

Kot cetric ce bi to bila epidemija potem bi zaprli vse za 3T, nas na to pripravili in cepljenje nebi sploh potrebovali. Ker pa zapiranje ni resitev, je le trenutni upad statistike se bo to nadaljevalo in ponavljalo.

Kot petic tudi cepljenje ni resitev, le to deluje z omejevanjem in nosenjem mask.

Kot sestic ali res ne vidis da zadeva ne deluje. Cepili se ne bodo vsi. Trend cepljenja se je ustavil in sedaj se bo nadaljeval s silo.

Kot petic sila povzroci nemire, nezadovoljstvo,….

Kot sedmic. NE, NE BOM SE CEPIL edino pred zid me lahko daste.

Kot osmic kaj pa sedaj?

Mladi nekoč, 09.08.2021 ob 07:06

Nekoč so bili mladi tisti, ki so družbo premikali dalje s kritičnim mišljenjem, zdaj pa papagajsko ponavljajo prežvečena floskule, servirane s strani medijev, ki so podaljšana roka oblasti. Postajajo vodljiva čreda, ki ne pomisli, da je resnica morda vsaj malo drugačna, kot nam jo kažejo.

Mladim se ne da vec boriti z mlini na veter, nobenega haska ni, dojeli so, da se lahko se toliko upiras, a se nic ne spremeni, zato so se prepustili…

Mislim, da je vecja jeba v nas, njihovih starsih, da smodovolili, da je prialo do takega stanja, mi bi se morali upreti, a se zal nismo…

ne da se jim vec, 09.08.2021 ob 08:49

Mladim se ne da vec boriti z mlini na veter, nobenega haska ni, dojeli so, da se lahko se toliko upiras, a se nic ne spremeni, zato so se prepustili…

Mislim, da je vecja jeba v nas, njihovih starsih, da smodovolili, da je prialo do takega stanja, mi bi se morali upreti, a se zal nismo…

kako se niste upirali? A niste kolesarili vsak petek in kričali parole o fašizmu in neživljenjskih ukrepih? In? Je kaj pomagalo? Cel svet propagira cepljenje, ena Slovenija bo pa šla po svoje, da ji ukinejo vse evropske prilive? Pa a veste, da brez evropskih sredstev po vseh teh valih, ki so bili, bankrotiramo? Samo še EU nas drži pokonci in njihov keš. In če bi se zdaj JJ izmislil, da ukine cepljenje za Slovenijo, nas odrežejo in potem pocepamo kot muhe, ne od kovida, ampak od lakote.

Vsi tisti, ki kričite, naj imajo ljudje malo pameti in se uprejo, a znate pogledat par metrov naprej?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close