Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Češnja na smetani torte

Češnja na smetani torte

ko je precej oponašanj glede na starost, doživeto v življenju, napihovanje kaj mlajši počnejo in kaj starejši ne morejo.

Vse je enostavno. Starejši s(m)o pojedli tudi že češnjo na smetani torte … mlajši pa še do smetane niso prišli.

Brutalna resnica pa je, da nihče nima garancije, da se bo zjutraj zbudil in napredoval.

In ja … tudi vonj, okus po že pojedeni češnji je še vedno vzburljiv ☺

dosežite to !! .. dripci in dripke. Na svojih telesih ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Benti, vzel si mi takorekoč z jezika. Že nekaj časa sem razmišljal, da bi odprl takšno temo. Samo zdaj bodo usekali STEREOTIPARJI! Teh se bojim bolj komarjev.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Stari prdeci, tisti, ki so že izgubili nekaj kar so tako zelo obvladali v mladosti, nam namesto, da bi nam ponovno dokazali how they still got it, namesto tega raje govorijo o dosežkih izpred dvajsetimi leti. To pa poteka približno takole : ko sem jaz bil v tvojih letih so se ženske dobesedno lepile name, podrl sem jih več kot jih boš ti v celem življenju smrkavec. Nato si pa popravi majico, pod katero mu štrli kosmat bauh, prime za kozarec, se obrne proti postavni dvajsetletni kelnarici, katero že cel večer gleda v rit in se zadere še ena runda !

Lepo je živeti v preteklosti, res je. Tudi Liverpool FC je pred dvajsetimi leti osvajal naslove v angleški premierligi ( takrat se je imenovala first division ), danes pa ne morejo končat niti top štiri na tabeli. Ti dosežki jim pa prav nič ne pomagajo, saj poleg tega da izgubivajo tekme, izgubivajo tudi ključne igralce.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Tako je… jaz se tudi rad spomnim kake neumnosti smo delali pred 7+ leti ko sem bil še srednješolec pa kaj…

Sadni je napisal čisto prav….

Stare zgodbe so lepe, sploh ko mi je deda pripovedoval kako je blo pri partizanih in po vojni, ampak so samo to, stare povesti in zgodbe spomin na nekdanjo slavo ali žalost, kakor za koga, važen pa je danes in jutri…

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Torej, če te prav razumem, še vedno počneš iste neumnosti, kot si jih delal pred 7+ leti, zato da ne bodo ostale le spomin, temveč tudi sedanjost. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

za avtorja teme in njegovo oprodo, junaka iz češke risanke, tale pesem o vaju pove vse, uživjta, upam ,da še ne rabita slušnega aparata…

Najbolj zabavno je, da takšno temo odpre potencialni kurbir, ki se je nedolgo nazaj tudi cinično spraševal o smislu zvestobe. Paco mu pritrjuje iz generacijske solidarnosti, Marko pa teme niti ne razume dobro, ampak pač replicira Matkiču, iz navade.

Staruhi, ne verjamem vam. Ne verjamem vam pa zato, ker vas gledam, kako doživljate krizo srednjih let pri 50, kako si kupujete športne avte, hočete bi IN in šik, celo tukaj na forumu se hvalite s svojimi ohlapnimi moralnimi stališči, oblajate vsako kelnarco, ki vas postreže, tukaj pa vi mene prepričujete, da ste nekaj naredili, ker ste pustili, da vas ena dolgocajta baba v rani mladosti pohakla? Jaz vse to, do česar ste vi prišli po 25 letih bolj ali manj zgrešene zveze, vem že zdaj, le čemu bi ponavljal vaše napake? In s čim se hvalite, s praznimi gradovi? Ločenci se hvalite, da ste ločeni in da ste na poti do te odločitve “imeli zakon”, vezani potencialni kurbirji se hvalite, da imate vezo?!

Hočete red za hrabrost za svoje junaške zasluge? phahaha…

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Pa tudi če bodo, kje pa tebe čevelj žuli? Bodi resen in izpolnjuj svoje dolžnosti v zvezi, kdo ti brani? Zakaj te tako zelo moti življenje drugih? Ker sam nisi nikoli znal tako živeti, ampak ti ni ostalo drugega, kot da se pridružiš vestnim vzdrževalcem tradicionalističnih vrednot, zdaj pa bi rad še druge potegnil v isti kotel, da jim slučajno ne bo lepše, kot tebi?

Spider, nič me ne moti. Od kot ti vlečeš te sklepe? 🙂 Kje ti živiš, da se počutiš tako ogroženo?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

spider, da ne razumeš tega kar pač ne razumeš ni nič posebo tragičnega, življenje te bo prej ali slej postavilo tja kjer ti je mesto, tragično je to zakaj te tako obremenjujeo življenja drugih in strah pred tem, da bi ti živel tako nezanimivo življenje? kaj te brigajo drugi,si mlad, uspešen, verjetno tudi lep, če nsi lahko to kompenziraš z denarjem in tičem, si mlad…saj si mlad, a ne? ali pa si malo čez tridest in te je začela zvijati zavest, da se bližajo 40 in nato 50? cccc

X6, ti kvazi-razsvetljeni katoliški fanatik, prav nič ne razumem, kaj si mi želel sporočiti. Čovek sam sebi stranc. Najprej uredi svoja zmedena, kot jegulja zmuzljiva stališča, ki jih kljub svoji, bojda trdni veri, prilagajaš, kot veter piha, tudi znotraj ene teme, če je treba. Maš prav glede tega, kaj me brigajo drugi, kaj pa tebe brigajo drugi, zakaj težiš s svojo vero po forumu, ali je pač to tvoja naravna od papeža dedovana pravica?

Upoštevaj nsvete, ki jih velikodušno talaš meni, najprej pri sebi. In ne, ne bom nadaljeval te debate, ti Marko 2..

Ko človek bere to vaše “prepucavanje” … mogoče je Balašević že takrat vedel za MON …

http://www.youtube.com/watch?v=8SaYN2YOscA

Sploh ne razumem v čem je bila poanta sploh začetka teme… ostalo ok.. replika na repliko, ki potem itak izgubi rdečo nit.
Na tak način smo se kot otroci prepucaval.. jaz mam pa tako kolo, moje je boljše od tvojega… bla bla

Ampak res ne razumem začetka teme

Ko človek bere to vaše “prepucavanje” … mogoče je Balašević že takrat vedel za MON …

http://www.youtube.com/watch?v=8SaYN2YOscA%5B/quote%5D
Ne gre se za petelina. Tole bo!
http://www.youtube.com/watch?v=I2bhZrLwbjA

Torej, če te prav razumem, še vedno počneš iste neumnosti, kot si jih delal pred 7+ leti, zato da ne bodo ostale le spomin, temveč tudi sedanjost. :))[/quote]

Itak nikoli nisi razumel, ampak še enkrat za tebe.

To pomeni da so to samo spomini in kot taki nimajo več relevance v današnjem času.

Sicer obstajate (za moja merila) 2 vrsti spominov. Eni so taki ki so permanentne redkokdaj PONOVLJIVE vrste (mature, krst, birma, in podobne, morda tudi diploma) drugi so ponovljive (položil sem tisto pa tisto, prešprintal sem 50m v 8sekundah in podobne)

Tisti prvi imajo relevanco tudi čez 40 let, tisti drugi pa če jih ne moreš ohranjat v reali pač ne morejo več bit predmet pohvale in debate.

ene stvari pač imajo ROK TRAJANJA… kaj me briga če mi nekdo reče da je bil pred 15 leti nabit in močen in je dvigno 140 kil na benču če danes ne more po 60 stopnic nardit ne da bi bil celi presopihan… danes tisti njegov dosežek nima vrednosti dlje od spomina ki pa je lahko samo njegov v kolikor ga sogovorec ne POVPRAŠA po teh dosežkih.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Gre se za to da je uporabnik ki je odprl temo že PAST HIS PRIME oziroma ga je cajt povozo in bo počasi izključno še za v krematorij, od tu prispodoba da je češnjo na vrhu smetane pojedel, tolažba pa pride v naslednjem delu ko se tolaži da četudi jo je pojedel jo še OKUŠA.

To pa je tisto KRIZA SREDNJIH let in primer starcov ki so živeli življenja v nasprotju z njihovo podzavestjo in potem na stara leta buta to ven v stavkih

”zakaj nisem naredil vsega tega ko sem bil mlad, zakaj si nisem UPAL”

Če si bejba, te komot natakneva, če si pa desc, ti pa dava za pir!!
Ne vem za NM, sam sem čisto neprizadet ob modelih tvojega tipa, ki pumpajo svoj ego na drugih.

Ok hvala Matkic, vsaj vem kaj je avtor hotel

ampak nebi se strinjal s tabo v temle:

ene stvari pač imajo ROK TRAJANJA… kaj me briga če mi nekdo reče da je bil pred 15 leti nabit in močen in je dvigno 140 kil na benču če danes ne more po 60 stopnic nardit ne da bi bil celi presopihan… danes tisti njegov dosežek nima vrednosti dlje od spomina ki pa je lahko samo njegov v kolikor ga sogovorec ne POVPRAŠA po teh dosežkih

Res te ne rabi brigat, lahko ti je pa kot rečva vzpodbuda za boljši dosežek… pa ne zdaj se obest da te benči ne zanimajo… pač kakršna koli druga stvar…
Saj rekordi se upoštevajo in ravno to je motivacija za boljše in boljše dosežke.
Kam bi pa prišli če bi bli še vedno zadovoljni z življenjem v jamah. Ok saj ni blo slabo, če si hotu babo, si jo z palco po glavi in jo odvlekel v pečino 🙂 pa vendar… morda je pa zdaj le boljše.

Nisi razumel…

Ne gre se za to da objektivno stvar nič ne šteje, ampak če je danes nisi mogo sam ponovit to kar si nekdaj lahko se s tem ne rabiš bahat ali hvalit.

Ne govorim jaz o vrhunskih dosežkih rekorderjev po svetu ali o Zinedine Zidanu ali Lessiju ali Ronaldeku in podobnih ki se bodo lahko sami pri sebi vedno pohvalli, ampak to so uspehi SVETOVNIH RAZSEŽNOSTI…

ne gre se o tem ali se upoštevajo ali ne gre se o tem ali jih poveš na bahavi način ”češ ko sem jaz bil tolko star kot ti sem bil boljši” ali jih poveš ko te o njih nekdo povpraša…

Uspehi dedeka ki je odprl temo niso takšni da bi KOGARKOLI razen morda njegovih PRIJATELJEV in sorodnikov zanimali, še najmanj pa ti uspehi zanimajo forum uporabnike, ker če bi bili tako SVETOVNO dobri bi itak bili vsem ali večini znani.

ja ja sem razumel… in strinjam se s tabo
ampak vsak ima svoj nivo dosežkov s katerim se rad pobaha, čeprav se ostalim (tebi, meni) ne zdijo ti dosežki nič kaj wauuu
Ampak lej tudi otrok ko se nauči brati ali vozit kolo je to zanj STRAŠANSKI dosežek… ali mu ga boš dajal v nič… češ kaj pa je to?

Mah, meni v tem pregovarjanju delujete zelo usklajeno, na isti valovni… Torej leta le niso pomembna. 🙂

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Ni lih dobra primerjava polnoletno osebo primerjat z otrokom.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Ja ampak ali bo človek ki se je naučil brati čez 10 let pohvalil meni ”ej NAUČIL SEM SE BRAT” kaj si bi ti mislil o njem?

waw ful dobro povej kakšen pravi uspeh…

Ni lih dobra primerjava polnoletno osebo primerjat z otrokom.[/quote]
Razen, če je polnoletna oseba na ravni otroka. Kronološka in mentalna starost pri človeku pogosto nista enaki.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Ni lih dobra primerjava polnoletno osebo primerjat z otrokom.[/quote]
Razen, če je polnoletna oseba na ravni otroka. Kronološka in mentalna starost pri človeku pogosto nista enaki.[/quote]

Kdo pa določa kaj je primerljiva?

Jaz nisem še NIKDAR zasledil DEFINICIJE kdaj je mentalna starost primerna kronološki, to je samo večinsko prepričanje kdaj kaj je in kaj ni 😉

Torej kot tako NERELEVANTNO…

Ko pa mi boš prilepila definicijo kdaj je kronološka starost primerljiva mentalni ki je bila sprejeta in velja tudi za območje RS kot drugih držav pa se bomo o tem pogovarjali dalje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close