Česa se tako boji ta moški ?
Jaz menim, da sta kar malo zamudila. Kuj zelezo dokler je vroce. Zakaj sta toliko cakala na dotike, poljube in seveda seks? Ok, razumem, da do tega ne pride na prvem zmenku…Ampak da se na to caka toliko tednov, mesecev…S tem je neverbalno sporocilo poslano. Pac ce ti je kdo vsec, to pokazes in se ne gres igric. Ne mores se mu upreti. Zelis si ga in obratno. Ce pa ti ni dovolj vsec, imas pomisleke in cakas…Seveda privalcnost in obcutek zavrnotve med tem mocno pade. Seveda to se sedaj pocutis bolj udobno. On pa verjetno manj. Razvila sta pac prijateljski odnos. In prijateja bosta lahko le do takrat, ko se eden od vaju ne zaglede v novo osebo. Nic zato. Pac nista si dovolj vsec. V kolikor bi imela 17 let in bila oba tudi devicnika, bi to cakanje bilo morda celo prikupno in tudi opravicljivo (seveda ne v nedogled). Ko pa se te igrice fgrejo 50 letniki je to zame otrocje in odbijajoce. Saj si to ze mnogokrat dozivela. 10 letja si to dozivljala in to vejetno z razlicnimi moskimi. Sedaj pa po vsem tem vidva nekaj cakata…kaj? A bosta zacela po 60-tem letu? Bo takrat pravi moment? Ali bo tudi takrat vendarle bolj smotrno pocakati se nekaj mesecev ali tudi let?
Pri teh letih in vseh izkušnjah je res čudno, da v pol leta ni bilo nič, sploh če si sama voljna. Marsikateri moški se dejansko boji narediti ta korak, ker si napleta v svoji glavi vse možno. Ampak to velja za mlade, neizkušene. Tak, ki pa ima že odrasle otroke, hmm …. Naslednjič, ko se srečata, daj sama pobudo, vsaj kakšen konkreten poljub, no. Če se bo odmaknil, potem očitno ni zagret zate. Ostane edino še to, da ga vprašaš, kaj je narobe. Da boš vsaj vedela, zakaj noče.
?, 20.08.2025 ob 10:16
1.Ne privlačiš ga fizično.
2.Morda je že vse življenje prikriti gej, ni jih malo in se mu na stara leta res ne da več imeti fizičnih stikov z žensko in glumiti nekaj kar ni, a javno priznal svojo usmerjenost pa ne bi.
3.Impotenca, ki sploh ni ravno redka.
4.Kaj ko bi ga naravnost vprašala. Imaš vso pravico. Mogoče se bo izmikal, delal nevednega, mogoče ti po povedal kaj kar te bo zelo prizadelo. Tvegaj.
Glasujem za 1., 2. in 3. Dobrodošel v svet prijateljic.
Ce pa ga resnicno hoces, ga moras povabiti k sebi ali pa na kaksen izlet kjer skupaj tudi prespita. Zveer se druzita v intimnem okolju. Odpres flaso vina in se vse bolj intimno pogovarjata, druzita. Pravilo v strokovnih krogih je, da v kolikor se flasa izprazne preden se izprazne on, potem to pomeni, da ni dovolj kemije oz, da nista resna ali pa da vsaj eden od vaju ni resen. V bistvu je vseeno. Pac ni….
Pokpollo
ti si stara kolko 50 poglej tko je. jaz mslim da je to spet zgodbica za rejting. moški ki ej da skozi naše sodišče, leve fašsitke, lezbačike odvetničke, sodnice lezbike in feminsitke, ne bo nikoli več imel ženske za prijalteljico. sploh noben moški en bo nikoli imel ženske za prijateljico. nikoli. ni šasne.
ok zdaj pa k tvojipravlci nateunski. vidva nsitan ič če s ne fukata. in zakaj sene fukata? hahaahah mislim??
ahhaahahahah
kaj bi ti radaod njega je logično kaj, stanovanje, bajto, denar. to bi rada. če je res kar pišeš, upam da te bo čimprej nogiral.
effeff, 20.08.2025 ob 12:18
Pri teh letih in vseh izkušnjah je res čudno, da v pol leta ni bilo nič, sploh če si sama voljna. Marsikateri moški se dejansko boji narediti ta korak, ker si napleta v svoji glavi vse možno. Ampak to velja za mlade, neizkušene. Tak, ki pa ima že odrasle otroke, hmm …. Naslednjič, ko se srečata, daj sama pobudo, vsaj kakšen konkreten poljub, no. Če se bo odmaknil, potem očitno ni zagret zate. Ostane edino še to, da ga vprašaš, kaj je narobe. Da boš vsaj vedela, zakaj noče.
Edino če hoče prej še mal shujšat. 😀
lloyd, 20.08.2025 ob 13:17
Edino če hoče prej še mal shujšat. 😀
IIlojd, ti imaš en šesti čut, se mi zdi… ?
res pravi, da se je zredil lansko leto zaradi stresa, da še nikoli ni mel trebuha in na kondiciji se mu tud malo pozna… jaz z lahkoto pridem na kak hrib, on pa ima težave…?
Anonimno 3469, 20.08.2025 ob 13:00
Pokpollo
ti si stara kolko 50 poglej tko je. jaz mslim da je to spet zgodbica za rejting. moški ki ej da skozi naše sodišče, leve fašsitke, lezbačike odvetničke, sodnice lezbike in feminsitke, ne bo nikoli več imel ženske za prijalteljico. sploh noben moški en bo nikoli imel ženske za prijateljico. nikoli. ni šasne.
ok zdaj pa k tvojipravlci nateunski. vidva nsitan ič če s ne fukata. in zakaj sene fukata? hahaahah mislim??
ahhaahahahah
kaj bi ti radaod njega je logično kaj, stanovanje, bajto, denar. to bi rada. če je res kar pišeš, upam da te bo čimprej nogiral.
Jaz imam zase vse, kar potrebujem v materialnem smislu….tako da tvoja ugibanja ne pijejo vode…
tudi on se mi ne zdi nek materialist…
Pokpollo, 20.08.2025 ob 13:22
IIlojd, ti imaš en šesti čut, se mi zdi… ?
res pravi, da se je zredil lansko leto zaradi stresa, da še nikoli ni mel trebuha in na kondiciji se mu tud malo pozna… jaz z lahkoto pridem na kak hrib, on pa ima težave…?
Evo, problem rešen. Rečeš mu da med seksom ful shujšaš, spotoma.
Pokpollo, 20.08.2025 ob 09:32
Mogoče dobim kakšno mnjenje tudi tukaj… spoznala sem moškega pred pol leta…oba sva že dlje časa samska, ločena, z odraslimi otroci… odlično se razumeva že od prvega dne, ogromno skupnih tem za pogovore imava, se dobiva čez teden na malici ali na skupnem sprehodu na bližnji hrib, čez vikend pa raziskujeva Slovenijo na enodnevnih izletih.
Je pozoren poslušalec, zapomni si vskao malenkost, nič mu ni težko narediti zame, meni pa ne za njega. Všeč mi je, da za razliko od večine moških ni želel, da čimprej spiva skupaj.
Ima odličen smisel za humor, res sem se več nasmejala v zadnjega pol leta, kot prej v 10ih letih…
Pravi pa, da potrebuje čas… pozdraviva se z objemom ob prihodu in ob slovesu…objem je dolg in počutim se tisti moment povsem varno in sproščeno z njim… Prvi mesec sva se kdaj pobožala po roki, se naključno dotaknila… poljubila se nisva nikoli…potem je postal bolj zadržan.
Sedaj pa se prav izogiba kakšnemu koli fizičnemu stiku, prav zamrznil je, ko sem se mu samo naslonila na ramo…
obema je super, da živiva vsak na svojem naslovu in to sva oba povedala, da nama je tako ok, tako da se mu ni treba bati, da bi se želela presliti k njemu ali kaj pričakovati od njega v materialnem smislu.
Vem, da je imel zelo slabo izkušnjo z bivšo in z eno partnerko vmes, s katero sicer nista nikoli živela skupaj. Omenja hinavščino in zlobo..jaz na ne vrtam vanj, kaj točno je bilo.
lepo mi je , ko sva skupaj… želim pa si seveda kaj več.
Je možno, da res potrebuje več časa, da lahko spet zaupa ženski? Upam, da ne bo trajalo še pol leta…
Hvala za vaše menje.
svoje postave
Sveti duh!, 20.08.2025 ob 12:02
Jaz menim, da sta kar malo zamudila. Kuj zelezo dokler je vroce. Zakaj sta toliko cakala na dotike, poljube in seveda seks? Ok, razumem, da do tega ne pride na prvem zmenku…Ampak da se na to caka toliko tednov, mesecev…S tem je neverbalno sporocilo poslano. Pac ce ti je kdo vsec, to pokazes in se ne gres igric. Ne mores se mu upreti. Zelis si ga in obratno. Ce pa ti ni dovolj vsec, imas pomisleke in cakas…Seveda privalcnost in obcutek zavrnotve med tem mocno pade. Seveda to se sedaj pocutis bolj udobno. On pa verjetno manj. Razvila sta pac prijateljski odnos. In prijateja bosta lahko le do takrat, ko se eden od vaju ne zaglede v novo osebo. Nic zato. Pac nista si dovolj vsec. V kolikor bi imela 17 let in bila oba tudi devicnika, bi to cakanje bilo morda celo prikupno in tudi opravicljivo (seveda ne v nedogled). Ko pa se te igrice fgrejo 50 letniki je to zame otrocje in odbijajoce. Saj si to ze mnogokrat dozivela. 10 letja si to dozivljala in to vejetno z razlicnimi moskimi. Sedaj pa po vsem tem vidva nekaj cakata…kaj? A bosta zacela po 60-tem letu? Bo takrat pravi moment? Ali bo tudi takrat vendarle bolj smotrno pocakati se nekaj mesecev ali tudi let?
@Sveti Duh
Odlično povedano, ni kemije, zamudila sta vse, sedaj pa je odnos le še prijateljski . Prijeten za pogovor in sprehod.
Zakaj sploh iščejo tipi ženske ,če niso zmožni normalnega seksa ,ena stvar je dolgoletno partnerstvo ,pa z leti nekdo ne more već seksat ali pa impotenca pri moškem ,potem si pač skupaj naprej…Ti bi imela druge ,njega za prijatelja ,ma bedarija prve klase …imamo otroke in prijatelje ,prijateljice za krajšanje ćasa in druženje .Tako da brez seksa ,na zrela leta se podajat v neke zveze in se omejevat na nek način nima smisla .
Sem bila na istem, pri 50. Spoznala sem moškega, ki mi je “pritegnil”. Začela sva se družiti. On pa nič. Glede na to, da je bil zadnja leta sam, sem predvidevala, da potrebuje pač “čas”. Omg, kako naivna sem bila.
No, potem sem jaz vzela vajeti v roke in …. se je komaj kaj premaknilo.
No potem sem še bolj vzela vajeti v svoje roke in sva počasi postala intimna – na mojo pobudo. Jaz sem vzdihovala in bila mokra tako, da sem dejansko čofotala … On, niti enega znaka, da uživa.
In šele sedaj vidim, kako naivna sem bila še pri 50.
No … čez čas, mi prizna, da nisem “njegov tip ženske”, ampak je pa fajn, da sva skupaj.
Nakar so njegove oči na sprehodih bile več na drugih ženskah, kot na meni. Odkrito, mu je visel jezik do tal, ko je kaka “mrha” prišla mimo, ob meni pa niti trznil ni.
Ko sem končno po 2 letih spoznala, da ga jaz ne vzburjam, niti ne privlačim … sem ga zapustila čez noč.
Epilog?
Če je ženska moškemu resnično všeč, se ta ne bo brzdal in bal in ne vem kaj vse ženske napletemo v svoji glavi.
Moški bo šel v akcijo, saj je lovec.
Zato, drage moje dame, če vidite, da ni pravega interesa z njegove strani, se zavedajte DA MU NISTE VŠEČ!
Pika!
Saj nismo najstniki, ampak zreli ljudje!
Pokpollo, 20.08.2025 ob 10:25
lloyd, 20.08.2025 ob 10:21
Lahko vse kar so napisali, lahko pa tudi strah. Par slabih izkušenj te lahko precej sesuje. Eni rabijo 14 dni, eni pa se nikoli ne sestavijo. Vprašaj in upaj na najboljše, pripravi se na najslabše in poskui pomagat če ti je dovollj zanj in če se ti zdi vredno. Mogoče sploh ni tako hudo pa te samo navajen ni.
Hvala…. tudi če bova samo prijatelja, mi je zelo dragocen odnos, ki ga imava Ne vem pa, ali bi bila še lahko prijatelja, če bi se jaz intimno povezala s kakšnim drugim moškim…
Hodi na mlade kurbice v AT kjer lahko izživi svoje perverzije tebe pa ima za dolgoročno prijateljico, zaupnico in pogovore na intelektualni ravni. Vstal pa se mu ob tebi ne bo ker za sex ne rabi biti pametna ampak, da ima to kar ga rajca. Ponavadi mlade peezdice.
@Pokpollo
Ja lej no… tega, da boš ti hotela še večkrat ponoviti… a njemu ni. ?
.https://www.youtube.com/watch?v=-3wTdwskbI4&list=RD-3wTdwskbI4&start_radio=1
Pokpollo, 20.08.2025 ob 14:02
Ej, ne kaj narobe razumet….ampak simpatične odgovore imaš… jaz mu bom pa eno šanso še dala, glih pol leta pa ne mislim več čakat…
Hvala, lej, spotoma. 😀 Drugače pa… tele odgovore na netu je treba mal z rezervo jemat, je ogromno žlehtnobe, pa trolanja. Rekel bi da sploh če si zaupata da vaju čaka en nežen pogovor. Če bi bil na tvojem mestu, bi mu jo dal sam mal za povohat. Tko kot v srednji šoli. Ma da ostane oblečen, pa da gre domov s polnimi … . Pa naj mal švica. Pa če to ne zalaufa po parih poskusih, pol pa ne vem več. Oz, vem pol mu pa lahko poveš, da je kup dedcev, ki bi vriskali, če bi imeli žensko, sploh pa tako potrpežljivo. Če mu je tolk nerodno… če se prav spomnim se da tud oblečen seksat.
tako to je, 20.08.2025 ob 14:42
Sem bila na istem, pri 50. Spoznala sem moškega, ki mi je “pritegnil”. Začela sva se družiti. On pa nič. Glede na to, da je bil zadnja leta sam, sem predvidevala, da potrebuje pač “čas”. Omg, kako naivna sem bila.
No, potem sem jaz vzela vajeti v roke in …. se je komaj kaj premaknilo.
No potem sem še bolj vzela vajeti v svoje roke in sva počasi postala intimna – na mojo pobudo. Jaz sem vzdihovala in bila mokra tako, da sem dejansko čofotala … On, niti enega znaka, da uživa.
In šele sedaj vidim, kako naivna sem bila še pri 50.
No … čez čas, mi prizna, da nisem “njegov tip ženske”, ampak je pa fajn, da sva skupaj.
Nakar so njegove oči na sprehodih bile več na drugih ženskah, kot na meni. Odkrito, mu je visel jezik do tal, ko je kaka “mrha” prišla mimo, ob meni pa niti trznil ni.
Ko sem končno po 2 letih spoznala, da ga jaz ne vzburjam, niti ne privlačim … sem ga zapustila čez noč.
Epilog?
Če je ženska moškemu resnično všeč, se ta ne bo brzdal in bal in ne vem kaj vse ženske napletemo v svoji glavi.
Moški bo šel v akcijo, saj je lovec.
Zato, drage moje dame, če vidite, da ni pravega interesa z njegove strani, se zavedajte DA MU NISTE VŠEČ!
Pika!
Saj nismo najstniki, ampak zreli ljudje!
he ,he ,sej je nekaj na všečnosti ,sigurno si mu nekaj pomenila ,da se je družil s tabo…ma dvomim,da je bil sposoben seksa ,če bi imel libido in nagon ,bi te potolkel…tisto so ga bile same oči ma drugih …tudi tam nebi in ne bo naredi nič…
Jaz sem se po zadnji dolgoletni vezi odločila ostati samska. Ampak …. če bi spoznala nekoga ki bi me fizično privlačil in bi bil na intelektualni ravni enak meni, s katerim bi mi bilo super fino, ki bi ga zelo rada videvala … ne bi trmoglavila v samskosti.
Nikoli ne bi čakala pol leta na to da se nekdo sam izjasni o nečem o čemer se odrasli ljudje izjasnimo takoj ali v zelo kratkem roku. Mislim da precenjujes privlačnost, ti si njemu privlačna kot sogovornica in družabnica, kot spolno bitje pa stoprocentno ne.
mnja, 20.08.2025 ob 15:31
Jaz sem se po zadnji dolgoletni vezi odločila ostati samska. Ampak …. če bi spoznala nekoga ki bi me fizično privlačil in bi bil na intelektualni ravni enak meni, s katerim bi mi bilo super fino, ki bi ga zelo rada videvala … ne bi trmoglavila v samskosti.
Nikoli ne bi čakala pol leta na to da se nekdo sam izjasni o nečem o čemer se odrasli ljudje izjasnimo takoj ali v zelo kratkem roku. Mislim da precenjujes privlačnost, ti si njemu privlačna kot sogovornica in družabnica, kot spolno bitje pa stoprocentno ne.
In kakšna intelektualna raven je to, pa kako se ocenjuje.
Sprašujem zase.
@Fjn: “ [@Sveti duh!] Odlično povedano, ni kemije, zamudila sta vse, sedaj pa je odnos le še prijateljski. Prijeten za pogovor in sprehod.”
Se strinjam s tem, da iz te moke ne bo kruha, ne pa tudi z oceno, da sta nekaj “zamudila”. To se mi zdi napačna perspektiva, ki/ker implicira neko obžalovanje, v bistvu pa gre le za to, da so bila pričakovanja nerealna (naslednjič lahko ravnamo drugače). V resnici nikoli nič ne zamudimo, odnos je pač odvisen od (interesov) obeh. Tudi avtorica ni, se je pač imela 6 mesecev lepo v njegovi družbi, se bo pa morala sprijazniti, da njena pričakovanja po nečem več niso utemeljena, ker ta želja ni obojestranska.
Nič ji ne dolguje, bi bil pa fajn iskren odgovor, kaj ga moti, ovira – čeprav v resnici ne bi mnogo spremenil. Pravijo, da je tudi molk odgovor. Ker lahko, da eni rabijo več časa kot drugi v času spoznavanja, ampak če imaš po 6 mesecih ambivalentne občutke do nekoga, potem preko tega tudi po enem letu ne boš mogel iti. Ker pomeni, da delaš nekaj proti sebi, proti svoji volji.
Če je tudi sicer tako nejasno komuniciral o sebi ali sploh ne, se je itak za vprašat o smiselnosti vztrajanja v takem odnosu. Meni osebno je pomembna straight-forward komunikacija in se tega, da moram vleči informacije iz nekoga, ne bi šla. Zame bi to pomenilo, da pač nisva kompatibilna (v načinu komunikacije, kar je meni zelo pomembno). Taki osebi morda paše pozornost, prizadevanje druge osebe in namenoma ohranja stvari nedorečene, da lahko traja odnos še naprej. Ali pa je samo osamljen in ne želi izgubiti stika, se pa ne vidi z avtorico v ljubezenskem odnosu. Zagotovo obstaja nek dvom ali ovira, ampak če bi jo želel odpraviti, bi tudi že kaj rekel, naredil glede tega (po potrebi šel do zdravnika itd.). Avtorica tudi ni nič povedala, ali sta se kdaj v tem času o seksu (preferencah ipd.) sploh kaj pogovarjala, ali so bili samo pogledi, nasmeški, bežni dotiki…
Verjetno se oba bojita zavrnitve, ker zavrnitev boli (in morda oba na nek način vztrajata, ker predelujeta to rano), ampak: rejection is not personal. Vsak pač izhaja iz sebe, nikoli ne bomo vsem všeč, tako kot tudi drugi niso nam. Ne pomeni, da moramo sami kaj “popraviti”, spremeniti pri sebi. Take spremembe so itak učinkovite le, če in ko izhajamo iz sebe, lastne potrebe – ne zato, da bi ugajali drugim.
Forum je zaprt za komentiranje.