Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Cenjenje

Cenjenje

Ja se strinjam, čeprav sem sam bolj za kratko in jedrnato.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Za preprosto povedat ne rabiš ogromno priprav. Samo resnično brihtni ljudje so sposobni nekaj obrazložiti tako, da lahko vsak razume. Ampak problem je v tem, da se v določenih poklicih in situacijah nakladanje in blefiranje praktično pričakuje: politiki in druge osebe, ki imajo precej stikov z javnostjo. Mnogi mislijo, da če je nekdo kratek in jasen, da ni ravno podkovan na svojem področju. Če pa nekdo filozofira, uporablja tujke, ali celo latinske pravne izraze, pa naj bi bil pameten.

Da ne citiram zdaj vsakega posebej: naslov v linku je “Kako si okrepiti samozavest”. Brez zamere, ampak tisti, ki je brez samozavesti si s tem člankom kaj dosti res ne more pomagati.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Huh ne vem, da nekaj spraviš na raven definicije ne zna ravno vsak. Moje mnenje o politikih je pa tako nizko, da je škoda časa pisat. Sicer pa v stroki vidim, tisti, ki nekaj ne obvlada ponavadi nekaj muti, pa blefira. Kdor obvlada useka v jedro.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Za preprosto povedat ne rabiš ogromno priprav. Samo resnično brihtni ljudje so sposobni nekaj obrazložiti tako, da lahko vsak razume. Ampak problem je v tem, da se v določenih poklicih in situacijah nakladanje in blefiranje praktično pričakuje: politiki in druge osebe, ki imajo precej stikov z javnostjo. Mnogi mislijo, da če je nekdo kratek in jasen, da ni ravno podkovan na svojem področju. Če pa nekdo filozofira, uporablja tujke, ali celo latinske pravne izraze, pa naj bi bil pameten.[/quote]

If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough.
– Albert Einstein

🙂

E !;-)))

Ma ne no, oni (politiki) pa mislijo, da so tako zelo pomembni in nezamenljivi. Kako moreš! ;-))

Za preprosto povedat ne rabiš ogromno priprav. Samo resnično brihtni ljudje so sposobni nekaj obrazložiti tako, da lahko vsak razume. Ampak problem je v tem, da se v določenih poklicih in situacijah nakladanje in blefiranje praktično pričakuje: politiki in druge osebe, ki imajo precej stikov z javnostjo. Mnogi mislijo, da če je nekdo kratek in jasen, da ni ravno podkovan na svojem področju. Če pa nekdo filozofira, uporablja tujke, ali celo latinske pravne izraze, pa naj bi bil pameten.[/quote]

If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough.
– Albert Einstein

:)[/quote]

Hvala za tole, bom ob prvi priliki uporabila v reali. 🙂

Z lahkoto:-) Samo kaj ko jim dejansko nič ne moreš.

Ma ne no, oni (politiki) pa mislijo, da so tako zelo pomembni in nezamenljivi. Kako moreš! ;-))[/quote]
Če ni to res ? Saj pa so že več kot 20 let eni in isti na oblasti. 🙂

Pomaga si lahko toliko, da prepozna pri sebi določene lastnosti, ki definirajo (ne)samozavest.

Robi, ne bo držalo. Na vsakih volitvah je vsaj en “nov obraz”, za njim pa stojijo tisti, ki mutijo že 20 let. :)))

koliko je kdo cenjen lahko vsak mesec vidi na plačilnem listu … kdor ga dobi

Spoštovanje si človek prisluži in ni dano. Ravno tako zaupanje. Tistemu, ki zaupaš, ga načeloma tudi ceniš. Dokazovati, da imam “ceno”? Ne. S takšnimi pač ne voziš vštric.
“”morale” ceniti”” Kaj točno meniš pod to opcijo? Da je nekaj skuhano in oprano ali katere lastnosti naj bi bile tiste, ki bi jih “moral” spoštovati, ceniti?
Spoštovanje, zaupanje gradijo dejanja. Ne samoumevnost, ne besede.

Samozavest je v bistvu prirojena, zbije ali pa nadgrajujejo ti pa izkušnje, tudi z ljudmi.

Kaj boš ti storila? Ker na pamet ne moremo delovati in predvidevati, kaj in kako bi, če bi.

Pustimo politiko, raje se usmerimo nase.

Torej, koga/kaj cenim. Človeka, ki sledi svojim prepričanjem, ki stoji za svojimi besedami, ki dela najboljše kot lahko, po svoji vesti. Ne mislim tukaj raznih ekstremistov in prosim, če se spomnite kakšnih pozitivnih ljudi. Ljudi, ki pomaga drugemu, brez da bi sam imel neko korist (razen recimo lastnega zadovoljstva), ki se ne uklanja množici zaradi ugajanja, ki je zaupanja vreden.

In dejanje, ki je posledica njegovega truda, uspeha, trdega dela, ker pač sledi svojemu srcu in je za dosego tega pripravljen na nečloveške napore.

Se strinjam s puncami in wd40, ki pravijo, da moraš v prvi vrsti najprej sebe (svoja dejanja) ceniti in ne bit preveč odvisen od drugega mnenja. V partnerstvu je težko, če imaš občutek, da nisi dovolj cenjen, upoštevan, da je tvoje delo samoumevno. Na dolgi rok seveda ne bi vztrajala v takem odnosu. Ob nekom, ki bi moja dejanja vzel za nepomembna, brezvezna, nekoristna. Ne rabim kimanja in ne rabi pokazat enakega navdušenja, samo da ceni to, kar delaš, da te upošteva.

Z užaljenostjo ne prideš daleč. Če ne gre, ne gre, saj ni edini menda. Ne, ne bi se trudila dokazovat svojih dejanj kot vredne, da se cenijo. To mi nekak spada v osnovni bonton zdravega odnosa (kakršnekoli vrste že). tudi če nečesa ne razumeš, ne rabiš dol tlačit, lahko zgolj sprejmeš. Drugega ne moreš prisilit, da bi gledal s tvojimi očmi, lahko mu le približaš svoj svet, če si tega želi. Če si ne, po moje tak nimaš kaj počet s takim človekom, ne na dolgi rok.

Karkoli, kar bi naprimer ti sam cenil, bi potem pričakoval, da ceni napr. tvoj partner. Tudi to, da je nekaj skuhano in oprano, ker glej, lahko ne bi bilo. Zdej jaz ne pravim, da mora to bit kovano v zvezde, ne mislim pretiravanja, pač neko priznanje svojemu partnerju v prispodobi nasmeha, napr.. Ne pa da naprimer najprej vidiš, da je kupček ostal še nezlikan, čeprav pa je bil vmes že opran in posušen. Likanje pa pač čaka na primeren trenutek.

Na tak način. Da ne vidiš samo slabo, ampak tudi dobro.

krivokljun,

se strinjam s tvojim razmišljanjem. 🙂

Karkoli, kar bi naprimer ti sam cenil, bi potem pričakoval, da ceni napr. tvoj partner. Tudi to, da je nekaj skuhano in oprano, ker glej, lahko ne bi bilo. Zdej jaz ne pravim, da mora to bit kovano v zvezde, ne mislim pretiravanja, pač neko priznanje svojemu partnerju v prispodobi nasmeha, napr.. Ne pa da naprimer najprej vidiš, da je kupček ostal še nezlikan, čeprav pa je bil vmes že opran in posušen. Likanje pa pač čaka na primeren trenutek.

Na tak način. Da ne vidiš samo slabo, ampak tudi dobro.[/quote]

No, pa dajva midve, ko vidim, da si tako strastna in željna informacij, če že pride vsak do svojih spoznanj, pa mečeš ven iz konteksta, kar ti ne paše, potem pa še želiš, da je po tvoje. Kot se bere.

Nujno je, če želiš biti empirik, da ne gledaš iz sebe. Ker ljudje nismo ti ali kdorkoli drug. Pri utopiji pričakovanj, ki so morda še nerealna, vam razočaranje ne bo ušlo. Mene bi bolj skrbelo, ko bi sama sebe razočarala glede pričakovanj, ne da na pamet, ker gledate iz sebe, pričakujete na pamet isto ali podobno delovanje še od drugih. Ker smo jasnovidni čist vsi. In zato vemo, kaj vi celo mislite in vam piše v vaših navodilih, kako celo moramo postopati.

Ampak, sama sem dala le primerjavo o opranem, pa očitno je to nek srž nekoga, kjer bi to moralo biti ekstra pohvaljeno, no, dorečeno. Dokler boste poveličevale nekaj, zakar si tudi deci znajo sami isto napraviti, ne pričakujte prevelikih zaslug, da vas imajo zato, ker jim kaj operete, če to dela že stroj, pa sušilec, če vam potem še ni potrebno obešati. Če imaš pa cunje, ki jih ni treba likati, kaj boš pa potem našla – iskala cunje, ki jih je treba likati, za katere ti bo dec hvaležen? Vsaj vem, da sem kdaj tečna pri pomembnih stvareh, ki niso cunje. Po katerih bi kdo celo kaj cenil.

Dej povej, kaj danes še sploh likate? Zakaj bi vas človek moral ceniti le po gospodinjstvu, če vse stori stroj? Če sama dam cunje prat, ker so tudi moje na vrsti in si uredim tako, da postavim po pranju vse na obešalnik in likalnik mogoče trikrat na leto vžgem in nimam dela ne z mojimi, ne z nikogar cunjami, da bi si ob tem lastila zasluge, me potem ceni kdo po drugih dejanjih. Ne samoumevnih. Potem naj tvoj dec reče stroju “hvala, ker si opral”.
Mal imaš pobrkane pojme o ceni, ki je danes na tapeti.
Ker za tehniko nimam pojma, sem le hvaležna, da je dec pri bajti, pa zamenja jeklenko ali pri računalniku, ko kaj ne štima. A bi morala sedaj ekstra kosilo pripraviti, da bi se o cenah pogovarjali? No, sej jeklenko se bom naučila zamenjati, ker res ne znam, pa kaj pol, če tudi dec kaj drugega ne zna. Pa zaradi tega ne delam drame. Se pa cenimo in spoštujemo, ker smo drug z drugim složni.

Ker se ne strinjam s teboj, boš kaj sedaj, tudi razočarana, ker si pričakovala, da ti vsi prikimajo, ker bi ti tudi?

Sem mislila, da včasih res sama narobe razmišljam ali delujem, pa ob tem ne bi tudi ti ostala brez odmeva, ker sem sama malo starejša, pa tiste tastare še vedno poveličujete gospodinjstvo, kateremu se je treba ekrstra klanjati.

A to se res dogaja? Meni je to tuje. Ne vem, kaj naj cenim pri tem. Samoumevnost, pa še tistega stroj opravi. Ker imam drug pogled na dejanja, po čemer človeka ceniš in spoštuješ in mu hkrati zaupaš. Kar je temelj.

Na tak način. Da ne vidiš samo slabo, ampak tudi dobro.[/quote]

No, pa dajva midve, ko vidim, da si tako strastna in željna informacij,
Ljubica draga, jaz vprašanja nisem napisala oz. jih ne pišem, ker o nečem ne bi imela svojega mnenja, prepričanja, ampak da se odpre debata, da se imamo še o čem drugem za pogovarjat, in da ni naša vsaka druga beseda kaj v smislu buhtelj, coprnica, prasica ipd..
če že pride vsak do svojih spoznanj, pa mečeš ven iz konteksta, kar ti ne paše, potem pa še želiš, da je po tvoje. Kot se bere.

Nujno je, če želiš biti empirik, da ne gledaš iz sebe. Ker ljudje nismo ti ali kdorkoli drug. Pri utopiji pričakovanj, ki so morda še nerealna, vam razočaranje ne bo ušlo. Mene bi bolj skrbelo, ko bi sama sebe razočarala glede pričakovanj, ne da na pamet, ker gledate iz sebe, pričakujete na pamet isto ali podobno delovanje še od drugih. Ker smo jasnovidni čist vsi. In zato vemo, kaj vi celo mislite in vam piše v vaših navodilih, kako celo moramo postopati.
Tukaj sem se pa, priznam, izgubila. O kakšnih navodilih ti to? Misliš o vzgorcih obnašanja, ki ga imamo privzgojene ali kaj drugega?

Ampak, sama sem dala le primerjavo o opranem,
Točno tako. Sama si dala primerjavo o opranem. In jaz sem samo na tem primeru povedala, kako se izkaže neko “cenjenje”. Oprosti, ampak res nisem vedela, da je nasmešek ob videnem nekaj tako nerealnega za pričakovati. Tudi ne vem, zakaj moški to naj ne bi “cenil”, če je recimo vsakodnevno v službi od jutra do poznega popoldneva, vmes pa žena, ki tudi pride iz službe, vendar prej, poskrbi, da da cunje v pralni stroj, da jih le ta opere, in potem še poskrbi, da jih da v sušilca, in potem zloži oz. da na kup za zlikat. Do tu smo prišli. Tako moža ni rabilo skrbeti oz. ni rabil imeti v mislih, ali bo preden bo nogometna tekma imel še dosti časa, da bo še ta del gospodinjskih opravil uspel narediti, ali pa se bo moral pred tekmo in med tekmo vstajati, in imeti pač še ta opravek oz. bo zaradi želje po nekem oddihu moral pranje in sušenje perila prestaviti na bolj pozno (nočno) uro oz. naslednji dan. Kaj zdej v teh primerih, je neko “cenjenje”, ker je to skrb oz. to delo prevzela njegova žena, res tako veliko oz. preveč.
pa očitno je to nek srž nekoga, kjer bi to moralo biti ekstra pohvaljeno, no, dorečeno. Dokler boste poveličevale nekaj, zakar si tudi deci znajo sami isto napraviti, ne pričakujte prevelikih zaslug, da vas imajo zato, ker jim kaj operete, če to dela že stroj, pa sušilec, če vam potem še ni potrebno obešati. Če imaš pa cunje, ki jih ni treba likati, kaj boš pa potem našla – iskala cunje, ki jih je treba likati, za katere ti bo dec hvaležen? Vsaj vem, da sem kdaj tečna pri pomembnih stvareh, ki niso cunje. Po katerih bi kdo celo kaj cenil.
Jaz ne vem, kdaj si ti tečna ali nisi. Domnevam pa, da mož še najbolj ceni, da sploh nisi tečna, ne pa da nisi tečna okoli tega, kdo bo cunje dal v pralni stroj in kdo v sušilca…

Dej povej, kaj danes še sploh likate?
Kaj likamo. Vse, kar družina rabi za v službo, šolo, knjižnico, trgovino… pa treninge pri nas. Meni osebno to vzame nekaj ur samo likanja. Kakšne štiri.Zakaj bi vas človek moral ceniti le po gospodinjstvu, če vse stori stroj?
Nikakor naj se nas ne ceni samo po gospodinjstvu. To je res še najmanj. Ceni naj se nas po skupku naših lastnosti, ali pa se z nami naj ne živi oz. druži. Če sama dam cunje prat, ker so tudi moje na vrsti in si uredim tako, da postavim po pranju vse na obešalnik in likalnik mogoče trikrat na leto vžgem in nimam dela ne z mojimi, ne z nikogar cunjami, da bi si ob tem lastila zasluge,
Glej, če tebi in tvojim tako odgovarja, ni problema. Še enkrat, ti si dala primer s pranjem in zlaganjem in likanjem, ne jaz. me potem ceni kdo po drugih dejanjih. Ne samoumevnih. Potem naj tvoj dec reče stroju “hvala, ker si opral”.
Ker za tehniko nimam pojma, sem le hvaležna, da je dec pri bajti, pa zamenja jeklenko ali pri računalniku, ko kaj ne štima. A bi morala sedaj ekstra kosilo pripraviti, da bi se o cenah pogovarjali? No, sej jeklenko se bom naučila zamenjati, ker res ne znam, pa kaj pol, če tudi dec kaj drugega ne zna. Pa zaradi tega ne delam drame. Se pa cenimo in spoštujemo, ker smo drug z drugim složni. Tudi mi se cenimo in spuštujemo, ker smo drug z drugim složni. Ko smo. Ko pa nismo, pa jo to zaradi tega, ker se nekdo od nas zaradi nečesa povedanega ne čuti zadosti dober, dost vreden, dost cenjen.

Ker se ne strinjam s teboj, boš kaj sedaj, tudi razočarana, ker si pričakovala, da ti vsi prikimajo, ker bi ti tudi?

Sem mislila, da včasih res sama narobe razmišljam ali delujem, pa ob tem ne bi tudi ti ostala brez odmeva, ker sem sama malo starejša, pa tiste tastare še vedno poveličujete gospodinjstvo, kateremu se je treba ekrstra klanjati.

A to se res dogaja? Meni je to tuje. Ne vem, kaj naj cenim pri tem. Samoumevnost, pa še tistega stroj opravi. Ker imam drug pogled na dejanja, po čemer človeka ceniš in spoštuješ in mu hkrati zaupaš. Kar je temelj.[/quote]

No, pa dajva midve, ko vidim, da si tako strastna in željna informacij,
Ljubica draga, jaz vprašanja nisem napisala oz. jih ne pišem, ker o nečem ne bi imela svojega mnenja, prepričanja, ampak da se odpre debata, da se imamo še o čem drugem za pogovarjat, in da ni naša vsaka druga beseda kaj v smislu buhtelj, coprnica, prasica ipd..
če že pride vsak do svojih spoznanj, pa mečeš ven iz konteksta, kar ti ne paše, potem pa še želiš, da je po tvoje. Kot se bere.

Tukaj sem se pa, priznam, izgubila. O kakšnih navodilih ti to? Misliš o vzgorcih obnašanja, ki ga imamo privzgojene ali kaj drugega?

Ampak, sama sem dala le primerjavo o opranem,
Točno tako. Sama si dala primerjavo o opranem. In jaz sem samo na tem primeru povedala, kako se izkaže neko “cenjenje”. Oprosti, ampak res nisem vedela, da je nasmešek ob videnem nekaj tako nerealnega za pričakovati. Tudi ne vem, zakaj moški to naj ne bi “cenil”, če je recimo vsakodnevno v službi od jutra do poznega popoldneva, vmes pa žena, ki tudi pride iz službe, vendar prej, poskrbi, da da cunje v pralni stroj, da jih le ta opere, in potem še poskrbi, da jih da v sušilca, in potem zloži oz. da na kup za zlikat. Do tu smo prišli. Tako moža ni rabilo skrbeti oz. ni rabil imeti v mislih, ali bo preden bo nogometna tekma imel še dosti časa, da bo še ta del gospodinjskih opravil uspel narediti, ali pa se bo moral pred tekmo in med tekmo vstajati, in imeti pač še ta opravek oz. bo zaradi želje po nekem oddihu moral pranje in sušenje perila prestaviti na bolj pozno (nočno) uro oz. naslednji dan. Kaj zdej v teh primerih, je neko “cenjenje”, ker je to skrb oz. to delo prevzela njegova žena, res tako veliko oz. preveč.
pa očitno je to nek srž nekoga, kjer bi to moralo biti ekstra pohvaljeno, no, dorečeno. Dokler boste poveličevale nekaj, zakar si tudi deci znajo sami isto napraviti, ne pričakujte prevelikih zaslug, da vas imajo zato, ker jim kaj operete, če to dela že stroj, pa sušilec, če vam potem še ni potrebno obešati. Če imaš pa cunje, ki jih ni treba likati, kaj boš pa potem našla – iskala cunje, ki jih je treba likati, za katere ti bo dec hvaležen? Vsaj vem, da sem kdaj tečna pri pomembnih stvareh, ki niso cunje. Po katerih bi kdo celo kaj cenil.
Jaz ne vem, kdaj si ti tečna ali nisi. Domnevam pa, da mož še najbolj ceni, da sploh nisi tečna, ne pa da nisi tečna okoli tega, kdo bo cunje dal v pralni stroj in kdo v sušilca…

Dej povej, kaj danes še sploh likate?
Kaj likamo. Vse, kar družina rabi za v službo, šolo, knjižnico, trgovino… pa treninge pri nas. Meni osebno to vzame nekaj ur samo likanja. Kakšne štiri.Zakaj bi vas človek moral ceniti le po gospodinjstvu, če vse stori stroj?
Nikakor naj se nas ne ceni samo po gospodinjstvu. To je res še najmanj. Ceni naj se nas po skupku naših lastnosti, ali pa se z nami naj ne živi oz. druži. Če sama dam cunje prat, ker so tudi moje na vrsti in si uredim tako, da postavim po pranju vse na obešalnik in likalnik mogoče trikrat na leto vžgem in nimam dela ne z mojimi, ne z nikogar cunjami, da bi si ob tem lastila zasluge,
Glej, če tebi in tvojim tako odgovarja, ni problema. Še enkrat, ti si dala primer s pranjem in zlaganjem in likanjem, ne jaz. me potem ceni kdo po drugih dejanjih. Ne samoumevnih. Potem naj tvoj dec reče stroju “hvala, ker si opral”.
Ker za tehniko nimam pojma, sem le hvaležna, da je dec pri bajti, pa zamenja jeklenko ali pri računalniku, ko kaj ne štima. A bi morala sedaj ekstra kosilo pripraviti, da bi se o cenah pogovarjali? No, sej jeklenko se bom naučila zamenjati, ker res ne znam, pa kaj pol, če tudi dec kaj drugega ne zna. Pa zaradi tega ne delam drame. Se pa cenimo in spoštujemo, ker smo drug z drugim složni. Tudi mi se cenimo in spuštujemo, ker smo drug z drugim složni. Ko smo. Ko pa nismo, pa jo to zaradi tega, ker se nekdo od nas zaradi nečesa povedanega ne čuti zadosti dober, dost vreden, dost cenjen.

A to se res dogaja? Meni je to tuje. Ne vem, kaj naj cenim pri tem. Samoumevnost, pa še tistega stroj opravi. Ker imam drug pogled na dejanja, po čemer človeka ceniš in spoštuješ in mu hkrati zaupaš. Kar je temelj.[/quote][/quote]

Sem ti rekla, nehaj težit, pa ženska sem. In ne bom brala med vrsticami, na katere se zanašate tudi pri decih, ker morajo biti jasnovidni za nekatere. Ker ne zmorete jasno komunicirati.

A si zamenjala deca, da mene z “ljubico” naslavljaš”, ker meniš, da si to dovoliš? Pojdi v štacuno in se postavi, da boš vedela, do kje seže tvoja cena, predno zahtevaš, da te kdo mora sploh spoštovati, pa še ceniti. S tem tvojim obnašanjem se res ne čudim, če pride v tvoji reali do primanjklaja. Pa če res misliš, da si v reali tudi vsi dovolimo tvojega obnašanja, ki ne bi ostal brez posledic. S kom misliš, da se pogovarjaš mula, če me nazivaš z ljubico in še to drago?

Ko mi boš pogledala v oči, ti bo žal. Ker si ne boš upala. In si boš le želela kaj več, kot je morda tudi prijateljstvo. Kot da nekateri menite, da vas je enostavno potrebno sprejeti in zdej si poglej, v katerem cenovnem razredu si. Še predno si izpostavila post, te nisem cenila. Pa bi te začela spoštovati, če bi vedela ali vsaj zasledila, da si želiš le to. Ja no, ne vem, sploh po opranih cunjah, pa še navedbah, zakaj bi te cenila. Ker nečesa ne zmoreš utemeljiti. Kar sama bom znala. Tudi, ko sem rekla, “jebi se”, ker mi je dopizdilo, pa če potem še takega spoštuj, ker je samoumeven. In pejt že likat naprej, ker drugače vse to stori cunja sama, sušilec pa tudi.

Zakaj nisi cenjena in spoštovana – ker nimaš mora opravičiti tvoje delo vsa tehnologija, ti pa s pridom naprejaš krivdo, kako uboga si? Pejt v potok prat, pa potem očitaj kaj komu.

Kdo te naj potem sploh ceni, če je sedaj jasno, v čem je sploh problem? Cenila te ne bom, zato, ker stroji perejo, ampak zaradi tvojih dejanj. Ki jih mimo stroja storiš. Če nisi odvisna od stroja. In tole, kar si navedla, nikakor nikdar ne bom cenila. Kdorkoli si.

Sem intuitivna, ne jasnovidna, ampak je dovolj jasno zame, da se takih ljudi izogibaš hitro, tudi v praksi. Ali ostaneš distančen in celo kdo meni, da mu je med na sred glave padel. Zato je fajn prebrati še pol kaj na forumu.

Pa če še celo še preoblikujemo in smo tisti in tisti, kot si nekdo domišlja, ki nima realnega živeljenja.

Meni se res ne da, če je še igrica za 60 €, zato nakaži teh 60 €, pol pa še kaj opletaj, ker se mi resnično ne da. Pa če še nisem obtožena.
Lahko pa daš v naprej 200, če želiš še moj odgovor. Ki je bil doselej zastonj.

A ti to meni groziš?

Wtf Osebne zamere ali kaj se tu eni greste? Res bi mogli omejit pisanje neregistriranih nickov, ker se vsak cuti tako mocnega preko anonimnosti.

Se da normal debatirat o temi?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close