cene stanovanj čez kako leto
Revčki ste tisli osli, ki ne vidite, da bo ta nepremicninska TRAGEDIJA pripeljala do osiromasenja vsaj 95% prebivalcev v razvitem zahodu!
Stvar je preprosta:
– Banke se zavedajo, da bodo brez bailout-a propadle zato pritiskajo na vlado, da drago (od)kupi stanovanja, ki so jih banke ze, ali pa jih sele bodo, prevzele ob gradbincev v stecaju.
– In ker so politiki prasice v zepu bank, se bo to na tak ali drugacen nacin to tudi zgodilo, pod pretvezo, da se zeli folku ponuditi cenejsa stanovanja, resiti delovna mesta, yada yada.
– Mozne so tudi druge “resitve”. Morda pride do direktnega odkupa, morda do drzavnih garancij, morda do drzavnih subvencij kreditov, … morda do neke vrste nacionalizacije. Naredilo se bo tako kot bo politicno sprejemljivo. Resevalo se bo BANKE. Le da se to ne bo tako imenovalo.
Ampak ljudje so BUTALCI in se ne zavedajo kaj se dogaja. RESILO SE NE BO NIC!
– Niti se bo banke resilo; le leta dlje vas bodo gulili kot bi sicer. VAS denar v “zepe” bank. Ziveli davki!!!
– Niti se bo GRADBINCE resilo; le agonija stecajev se bo nadaljeva dlje in pocasneje kot sicer, podobno kot pred leti s tekstilno industrijo, vse to pa boste placali vsi VI. Skozi davke, skozi inflacijo. Skozi padec zivljenskega standarda. Ne le sedanjega, tudi bodocega, v penziji, s penzijo ki bo le senca tistega kar so vam prasci obljubili, senca pricakovanega, senca tistega kar mislite da ste zasluzili.
– Srecni naivni kupci “poceni” stanovanj se bodo sami NATEGNILI in debelo preplacali nekaj kar bo se hudicevo dosti let zgubljalo na vrednosti, med tem ko se bodo obroki njihovih kreditov iz leta v leto povecevali, plače pa stagnirale. Pa se srecni bodo ce jih bodo dobivali.
– Trg se bo vse prej kot ozivilo. Po kratki gostiji bo bo spet ustavil, z znanimi in predvidljivimi posledicami na VSE vpletene.
Valov pada vrednosti nepremicnin ne more ustaviti NIC!!! Me slisite? NIC! Drzava ga ne more zaustaviti! Banke ga ne morejo zaustaviti! Gradbinci ga ne morejo zaustaviti! VI ga ne morete zaustaviti! Zato ga nic tudi ne bo zaustavilo! Me slisite? NIC! Nepremicnine bodo z leta v leto manj vredne, s najvec par let trajajocim plitkim obratom do katerega je se vsaj 3, 4 leta.
Vse kar se bo s temi “resevalnimi” “dobrodelnimi” “pobudami” doseglo je OSIROMASENJE LJUDI. Denar produktivnih se bo leta dajalo prav tistim, ki so si zaradi slabih poslovnih odlocitev, spekulacij, zasluzili da propadejo. Mnogi od njih so leta kradli drzavo, kradli VAS. Ampak, kot ze receno, vseeno bodo propadli, le kasneje. Redki gradbinci bodo preziveli in se to v precej drugacni obliki kot so danes.
In cene nepremicnin? Ja za bozjo voljo, streznite se ze enkrat. No, a bo kaj??? Cakajo nas se hudicevo dolga leta agonije navzdol! DOLGA LETA! Me slisite? Trend realnega padanje vrednosti nepremicnih se bo odvijal naslednjih 20 (DVAJSET) let!!!
Ce imate vec nepremicnin… kar cakajte svetega Petra, da jih prodate. Cez 20 let ne boste dobili niti 1/4 danasnje vrednosti. Bse pa bste naplacali davkov. Ja, tudi vi se boste osiromasili. Danes mislite da ste frajeri. Podedovali od tega, pa od onega, in mislite da boljsi od drugih. Niste, vecina vas je le sreco imela. Vse kar boste VI “usvarili”, je zavozili to kar so vasi predniki ustvarili. Cez 20 let vas bo kupil nekdo, ki ga danes smatrate za jakca, sanjaca. Ampak taksnih bo hudo mal. Neucakana vecina bo malo po malo kupovala ze prej… in leta krvavela tesko zasluzene dinarcke. Zato boste se srecni, da nekemu jakcu na samem dnu svoje nepremicninsko “bogastvo” prodate za 1/4 danasnje vrednosti. Ker za razliko od jakca boste prav takrat najbolj glasno tulili, da so nepremicnine en drek, tako kot ste zdej se vedno prepricani, da ga ni cez nepremicnine. Ampak, vse kar je vredno reci je… ZASLUZILI STE SI PRAV VSE KAR VAS BO DOLETELO.
PS: Mene boli k… kaj bo s slovenskimi nepremicninami: Pod 1. sem prerasel sanje o nepremicnini, pod 2. sem Slovenijo ze davno zapustil, in pod 3. imam polno rit vsega. Vam pa povem, da sem razvoj dogodkov zadnjih let predvidel prej in bolje kot vsi vasi uradni “strokovnjaki” skupaj.
Naslov teme je “Cene stanovanj cez kako leto”. Veste kaj? Cene cez kaksno leto so NEPOMEMBNE. Nepremicnine niso delnice, danes kupis, jutri prodas. To kar je pomembno je TREND vrednosti! In trend je navzdol. In se dolgo bo. Skupaj z zivljenskim standardom v razvitem svetu.
Pa ZDRAVO!
“In cene nepremicnin? Ja za bozjo voljo, streznite se ze enkrat. No, a bo kaj??? Cakajo nas se hudicevo dolga leta agonije navzdol! DOLGA LETA! Me slisite? Trend realnega padanje vrednosti nepremicnih se bo odvijal naslednjih 20 (DVAJSET) let!!!
Ce imate vec nepremicnin… kar cakajte svetega Petra, da jih prodate. Cez 20 let ne boste dobili niti 1/4 danasnje vrednosti. Bse pa bste naplacali davkov. Ja, tudi vi se boste osiromasili. Danes mislite da ste frajeri. Podedovali od tega, pa od onega, in mislite da boljsi od drugih. Niste, vecina vas je le sreco imela. Vse kar boste VI “usvarili”, je zavozili to kar so vasi predniki ustvarili. Cez 20 let vas bo kupil nekdo, ki ga danes smatrate za jakca, sanjaca. Ampak taksnih bo hudo mal. Neucakana vecina bo malo po malo kupovala ze prej…”
Ste slišali? nehajte kupovati stanovanja naslednjih 20 let, vse se bo ustavilo, živeli boste do 50 leta pri starših in si takrat ustvarili družine in šli na svoje, ko bodo stanovanja za 1/4 današnje cene… potem pa svizec zavije čokolado :)))
Ti si ta svizec, ki bo zavil čokolado, Kr__en!
Dejstvo je, da bodo cene padle, kar nekateri že ves čas tukaj pišejo. Ali bo to 50 % ali več, je le še vprašanje časa. Nepremičninam je odklenkalo. Zadnjič sem bral, ko je nek nepremičninar izjavil, da se ne bo splačalo vlagati v nepremičnine in jih dajati v najem, saj ne bo donosno. Meni to sploh ni jasno. Nepremičnina sama naj bi dosegala nek donos skozi čas, če jo pa daš v najem po razumni ceni in po odbitku vseh stroškov in davkov, ustvariš še dodaten donos. To lahko pomeni le eno, da so trenutne cene nepremičnin precej previsoke.
Pa še nekaj, res mi ni jasno, da nekateri Kr__eni mislijo, da so nepremičnine donosne kot delnice oz. podjetja. Od kod jim taka logika? Butalci!
@TheMan, ob tebi pa človek dobi občutek, da se dobesedno naslajaš in orgazmiraš ob slabih novicah. Daj strni ti malo svoje misli, ne da histerično letiš na mon lepit linke ob vsaki najmanjši novici, da bi se kje lahko kaj zataknilo.
Prav imas, prodati zdaj, cez nekaj let se nam bodo te cene zdele astronomske in se bomo sprasevali, zakaj nismo prodali v casih, ko so ljudje bili pripravljeni dati za stanovanja gore denarja.
Res bodo v nekaj letih stanovanja postala tako kot rabljeni avtomobili, tisti ki bo hotel denar, ga bo prodal za vsakrsno ceno in bo hvalezen, ce se bo kdo sploh zanimal zanj.
Taksno realno stanje bo nastalo zaradi vse manjse kupne moci, pomanjkanja denarja na vseh nivojih, zloma gradbenih tajkunov, velike ponudbe najemnih stanovanj.
Predlog za prisilno poravnavo je na sodišče podalo Cestno podjetje Maribor, ki zaposluje skoraj 1000 delavcev. Na kolenih tudi SCT, insolventnost pa so objavili tudi v Gradisu Celje, MTB, Stavbarju in SGP Zasavju.
VIR: http://24ur.com/novice/gospodarstvo/gradbena-podjetja-drvijo-v-insolventnost.html
Srecno v 2011.
TheMan
Čez 10 let bo Ljubljana mesto duhov. Povojni babyboom-arji bodo v penziji in na svojih vikendicah, ki jih imajo širom Slovenije.
Študentov bo veliko manj, kot danes, saj smo imeli pretekla leta upade rojstev. Tisti, ki bodo, bodo v študentskih domovih, ali pa bodo šli študirat v tujino.
Nižji srednji sloj bo v getih , ali pa se bo prisiljen izseliti iz Ljubljane.
Stare babice iz centra bodo v nebesih.
Vprašanje za 10 milijonov eurov: kako bo to vplivalo na cene nepremičnin?
Očitno ti spremljanje rojstev ni močna plat, ker se rodnost že nekaj let drastično povečuje, v porodnišnicah komaj folgajo, vrtci pokajo po šivih, v šolah jih že skrbi, kako bodo improvizirali. V šoli, kamor hodijo moji otroci, so čisto poddimenzionirani za številčnejše generacije. Že eden mojih otrok je v nadpovprečno močni generaciji in so morali pošteno tuhtat, da so jih vse stlačili v razrede.
Torej, čez 15 let, ko bo ta mladež postajala polnoletna, bo spet naval na študentska središča, čez nadaljnjih pet let pa še na stanovanja.
Plus, prej ali slej bo treba sprostiti priseljevanje, sploh izobraženih kadrov. Brez računalničarjev, zdravnikov in še koga, da recimo kakih zidarjev niti ne omenjam, se nam slabo piše. Državi bi moralo tako kot recimo Avstraliji in Novi Zelandiji biti v interesu, da se k nam priseljuje obetaven kader v najboljših letih za ustvarjanje družine, saj bodo njihovi potomci tako rekoč Slovenci in bodo morda pognali korenine pri nas (bolj ko bomo gostoljubni, več možnosti je za to).
Očitno ti spremljanje rojstev ni močna plat, ker se rodnost že nekaj let drastično povečuje, v porodnišnicah komaj folgajo, vrtci pokajo po šivih, v šolah jih že skrbi, kako bodo improvizirali. V šoli, kamor hodijo moji otroci, so čisto poddimenzionirani za številčnejše generacije. Že eden mojih otrok je v nadpovprečno močni generaciji in so morali pošteno tuhtat, da so jih vse stlačili v razrede.
Torej, čez 15 let, ko bo ta mladež postajala polnoletna, bo spet naval na študentska središča, čez nadaljnjih pet let pa še na stanovanja.
Plus, prej ali slej bo treba sprostiti priseljevanje, sploh izobraženih kadrov. Brez računalničarjev, zdravnikov in še koga, da recimo kakih zidarjev niti ne omenjam, se nam slabo piše. Državi bi moralo tako kot recimo Avstraliji in Novi Zelandiji biti v interesu, da se k nam priseljuje obetaven kader v najboljših letih za ustvarjanje družine, saj bodo njihovi potomci tako rekoč Slovenci in bodo morda pognali korenine pri nas (bolj ko bomo gostoljubni, več možnosti je za to).[/quote]
Moram nekaj napisati, saj poznam kar dosti šolnikov. Vprašaj se zakaj šolniki niso hoteli stavkati in zakaj so podpisali zamrznitev plač? Zato, ker je učencev vedno manj in imajo zato manj dela. V LJ je res pereč problem vrtcev, saj se jih je dosti zmanjšalo, a to ni problem, problem je, da bi skoraj vsi, ki živijo v okolici LJ in delajo v LJ, imeli otroke v ljubljanskih vrtcih. zato je to težava. jih kar nekaj poznam, ko so spremenili bivanje, da so lahko vpisali otroka v vrtcih.
Št. rojenih od 1990 – 2009:
leto__število
1990 22.368
1991 21.583
1992 19.982
1993 19.793
1994 19.463
1995 18.980
1996 18.788
1997 18.165
1998 17.856
1999 17.533
2000 18.180
2001 17.477
2002 17.501
2003 17.321
2004 17.961
2005 18.157
2006 18.932
2007 19.823
2008 21.817
2009 21.856
Se mi ne zdi nek drastični porast, pa še to se je dogajalo v času konjunkture. In upam, da ne misliš, da bo to rešilo trg nepremičnin. Komaj čakam, da bodo prišli podatki za 2011 in naprej.
Se pa strinjam, da smo podhranjeni s kadri, tako v zdravstvu in ostalih deficitarnih panogah. In se strinjam, da bi moali dovoliti oz. omogočiti priseljevanje potrebnih kadrov, a glede na to, kaka država smo in prebivalci pa močno dvomim, da bi se ljudje z veseljem priseljevali, razen tistih, ki jih ne rabimo.
No tu si preberite koliko so cene padle.
http://www.slonep.net/slonep/novice/cene-slonep-december-2010-cene-stanovanj/
2000 otrok več v enem letu je 80 razredov otrok, osnovnih šol v slo pa je 850. Se pravi vsaka deseta bo morala odpreti dodaten oddelek. V LJ je menda 60 OŠ, torej bodo v šestih morali imeti dodaten oddelek. To je dvanajst učiteljev in šest vzgojiteljev.
V vrtcu so normativi že vsaj deset let enaki, zdaj so jih zaradi večje rodnosti morali izkoristiti do maksimuma in celo povečati – pa je v vrtcih še vedno premalo prostora.
Aja: ko rodnost upada, je to pri nekaterih sodelujočih argument za prihodnje manjše potrebe po stanovanjih. Ko se pa povečuje, pa ne vpliva na povpraševanje? Kr neki.
Imam zelo težko vprašanje!
Pri SPARKASSE sem najel hipotekarni kredit, v višini 108.000EUR na trideset let.
Odplačeval sem ga pol leta, nenadoma je nastala huda finančna kriza in sem zamudil 4 obroke po 780EUR. Banka je bila do mene zelo korektna, ampak jaz se nisem pravi čas odzval in šel na pogovor v LJ.
Nato so mi odstopili od pogodbe (katastrofa), ni se več dalo reprogramirati tega kredita nikakor ne kljub denarju ki sem ga imes seboj za poravnavo zamujenih obrokov.
Oče in mama sta mi šla kot poroka k kreditni pogodbi zdaj pa imamo vsi blokade gor, ker to še ni vse so se mi še nahišo obesili Porshe Leasing. Na računu pa imam še druge blokade vse zaradi tiste prve blokade iz strani Šparkasse, ker pol nisem več moral plačevati kreditov ko sem bil blokiran!!!
Vse skupaj se vleče že dve leti in še zdaj nisem nič rešil.
Izvedel pa sem, da v AUSTRIJI dajejo hipotekarne kredite, bres vpogleda v SISBON v Sloveniji. Nastane pa problem ko ko sta gor navedeni izvržbi kljub moji plačilni sposobnosti, bi lahko dobil v Avstriji kredit, ampak me ovarata tisti dve Izvržbi v ZK-ju
Mi lahko kdo svetuje kaj in na katerega se bi lahko še obrnil, doma smo vsi že skoraj obupali, ampak še kar vstrajamo pri tem da pa bomo le prišli do novega kredita in da se poplača ves dolg ki ga imamo.
Višina vsega dolga je okoli 135.000EUR
Če slučajno kdo ve za kakšno informacijo naj mi to prosim sporoči na moj email domko31@gmail.com ne da bom samo hvaležen pripravljen sem dati tudi nagrado tistemi ki mi bo pomagal.
Hvala D.
Tistim ki imajo stanovanjski problem država da v najem neprofitna stanovanja ali pa socialna stanovanja.. Zato smo socialna država.
A zdaj naj pa država vsakemu ki si zaželi imeti svoje stanovanje to tudi da ali kaj? To pa ni socialna država ampak razmetavanje z denarjem ki ga ni.
Enostavno vsak ne more biti lastnik nepremičnine. povsod na svetu je tako samo v Sloveniji je miselnost taka da mora vsak biti lastnik svojega stanovanja-nepremičnine.
Forum je zaprt za komentiranje.