Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cene na Bledu

Cene na Bledu

V vseh teh letih, še niste razumeli, da plačujete lokacijo/razgled/storitev, ne pa dejanskega produkta?

Če bi radi poceni kremšnito, jo pač kupite v trgovini in pojejte na klopici! Mogoče bo izkušnja še prijetnejša – ljudje pač imamo različne okuse!

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 6754, 30.06.2025 ob 09:32

Vsak slaščičar vam bo povedal, da je kremšnita največja beda od sladice. Ta puding s smetano in platelcem zgoraj ni vreden več kot 50 centov, vse ostalo je nategovanje glupega folka. Ampak po svoje tudi prav, če se pustijo.

Če je narejena iz pudinga, potem je totalno neužitna. Potrudili naj bi se vsaj narediti res dobro kremo.

Bled je top turistična destinacija, med prvimi tremi v SLO in temu primerne so seveda cene. Ne vem kaj bi vi radi, se šli na Bledu socialni turizem, če pa velika večina ljudi tja pride enkrat v življenju, ker jim je bila to dolgoletna želja in briga njih cena kofeta in tega pudinga. Oni se bodo vsedli na gradu v restavraciji za mizo, naročili karkoliže in uživali ob pogledu na otok in jezero, bili zadovoljni da jim je končno uspelo priti na sanjsko destinacijo in  si zapomniti čimveč občutkov, katere bodo kasneje doma podoživljali.

Še nikoli noben od vas ni doživel česa podobnega? Nikoli potoval na drug konec sveta in doživel nekaj, o čemer je leta sanjal? Poskusite, da boste mogoče razumeli.

no če je, 30.06.2025 ob 10:17

Če je narejena iz pudinga, potem je totalno neužitna. Potrudili naj bi se vsaj narediti res dobro kremo.

njihova jajčna krema res ni nič posebnega, pa s tistim trdim kruhom na vrh.

mijav mijav, 30.06.2025 ob 10:50

njihova jajčna krema res ni nič posebnega, pa s tistim trdim kruhom na vrh.

KAko gre že tista z lisico in grozdjem?

Anonimno 1865, 30.06.2025 ob 10:53

KAko gre že tista z lisico in grozdjem?

si malo zamešala pregovore? Cenena sladica iz cenenih sestavin bo vedno cenena, pa četudi jo kupiš za 10 evrov.

Od nategunov pričakovati, kvalitetno zadevo , je iluzija.

Če si tuj turist, je Bled za videt. Ni pa nek presežek za ahat. Na svetu, celo v Evropi ,je precej jezer z otočki. Ponudba na Bledu je zelo povprečna, predraga za to. Prijaznost? Sem in tja naletiš tudi na prijaznega tur. delavca,  natakarja ipd.  Cene so za tako ponudbo previsoke. Parkiranje? Predrago za to kar imaš videt, doživet.

Še vedno vam ni jasno…Bled, Kr.Gora, Portorož, itd….so turistični kraji in tam se plača!!!!!

Pismo ste kmetavzarji!!!

realno vzeto, 30.06.2025 ob 11:51

Če si tuj turist, je Bled za videt. Ni pa nek presežek za ahat. Na svetu, celo v Evropi ,je precej jezer z otočki. Ponudba na Bledu je zelo povprečna, predraga za to. Prijaznost? Sem in tja naletiš tudi na prijaznega tur. delavca,  natakarja ipd.  Cene so za tako ponudbo previsoke. Parkiranje? Predrago za to kar imaš videt, doživet.

Bled je primerljiv s švicarskimi, italjanskimi, francozkimi alpskimi jezeri, celo lepši od večine njih,  je pa precej cenejši.

ostanite doma, 30.06.2025 ob 12:21

Še vedno vam ni jasno…Bled, Kr.Gora, Portorož, itd….so turistični kraji in tam se plača!!!!!

Pismo ste kmetavzarji!!!

Se strinjam,pa sploh mi ni jasno kaj vidijo ljudje v teh lokacijah …

Na Bledu sem bila zaposlena in tam sem živela 20 let. Sedaj že 5 let nisem šla tja, ker je res brez veze.

Ne vem kaj vidite na Bledu??!!

Je pa res, da je Bled turističen kraj in v turističnih krajih se plača, vse!!!

Ne vem kako vam to ni jasno??

domačinka, 30.06.2025 ob 12:30

Na Bledu sem bila zaposlena in tam sem živela 20 let. Sedaj že 5 let nisem šla tja, ker je res brez veze.

Ne vem kaj vidite na Bledu??!!

Je pa res, da je Bled turističen kraj in v turističnih krajih se plača, vse!!!

Ne vem kako vam to ni jasno??

Parižanom in drugim ljudem, ki živijo v precenjenih mestih tud ni jasno, zakaj se ljudje želijo drenjat in predrago kupovat v mestih, ki za njih niso nič posebnega. Eni po svetu hodite z lukno v glavi, da mate fin prepih. No vam v teh dneh vsaj ni vroče.

Anonimno 9231, 30.06.2025 ob 12:44

Parižanom in drugim ljudem, ki živijo v precenjenih mestih tud ni jasno, zakaj se ljudje želijo drenjat in predrago kupovat v mestih, ki za njih niso nič posebnega. Eni po svetu hodite z lukno v glavi, da mate fin prepih. No vam v teh dneh vsaj ni vroče.

DEJ NO,PUSTI PARIZ ,LJUDJE SO OVCE  ,ČE POSTAVIŠ EN LESEN KIP V OBLIKI KURCA IN NAREDIŠ REKLAMO ,JIH BO KUPE PAMETOVALO ZRAVEN ,KAJ POMENI TA UMETNOST …EH TISTA MLAKA V PORTOROŽU,PA LOKALI OB MORJU,VSE ZA ZRUŠIT …NEVEM KAJ VIDIJO TAM …

Turizem smo ljudje.

Ko Mal skrolas po you tube je glede na tuje youtuberje predvsem Bled. Večina o njem oh in sploh pa da je lepši in cenejši kot Švica.

Zakaj naj bi se podcenjevali?

Cena je relativna.

zeloodvisno02, 30.06.2025 ob 13:02

DEJ NO,PUSTI PARIZ ,LJUDJE SO OVCE  ,ČE POSTAVIŠ EN LESEN KIP V OBLIKI KURCA IN NAREDIŠ REKLAMO ,JIH BO KUPE PAMETOVALO ZRAVEN ,KAJ POMENI TA UMETNOST …EH TISTA MLAKA V PORTOROŽU,PA LOKALI OB MORJU,VSE ZA ZRUŠIT …NEVEM KAJ VIDIJO TAM …

A lahko še večjo budalo iz sebe nardiš?

Peljemo se po gorenjski AC iz osrednje Slovenije (smer iz Ljubljane; Gorenjci itak dobro poznate regijo in ne potrebujete napotkov). Zapustimo jo že en izvoz prej kot za Bled (ali en izvoz kasneje, če pridemo iz druge smeri), to je na izvozu Radovljica. Sledimo smerokazom za Begunje (uradno imajo še dosledno dodatek “na Gorenjskem”, ampak bomo to zaradi praktičnosti izpustili, saj tu vendarle ni mogoča zamenjava s tistimi pri Cerknici). Pravzaprav niti ne ubogamo prvega smerokaza za odcep na prvi odcep, če nadaljujemo po glavni cesti, je še eden, ki gre iz Lesc po malo bolj normalni cesti, ampak tudi prvi odcep čez neke vasice ni ravno kriza.

POZOR!!!! Če zgrešimo AC izvoz Radovljica, niti slučajno ne zapuščamo AC na naslednjem (Lesce), razen če smo morda tam v kakšnih res zgodnjih urah, ko še ni prometa, raje peljemo še do naslednjega (prvi za Jesenice), tam obrnemo in peljemo nazaj do radovljiškega. Zakaj? v prvem krožišču se stikajo ceste z AC izvoza (iz obeh smeri), Žirovnice, samih Lesc (menda se reče Lesec?) in…. zloglasnega Bleda. In vidi vidi čudo, kdo bi si mislil, da cesta proti Bledu ob kakšnih “primernih” dnevih nekako ne požira in se zabaše že omenjeno krožišče. Ah, enkrat smo nekaj hikali po kucljih okrog Žirovnice, okoli zgodaj popoldne smo se, takrat še neizobraženi, vračali, ja, ravno na priključek Lesce, kamor Žirovnica uradno gravitira. In na omenjeno krožišče. Cesta se pred krožiščem razširi v dva pasova, desni za zavijanje desno proti Bledu, levi za ostale smeri. Ker smo hoteli na AC in niti po pomoti na Bled, smo se seveda razvrstili na levega. In kot rečeno, v krožišču je bilo polno nekih zahodnoevropskih goved (ufff, se moram pardonirati, med hikanjem smo šli tudi mimo nekaj še živih gorskih planin in tamkajšnje krave bi zelo užalili, če bi jih primerjali s tole primitvno turistično gamadjo), ki so morala trpeti prave Tantalove muke, ker še niso mogli posneti selfija med nažiranjem s tistim kupom cukra. Skratka prav besno so se borili za prav vsak mm prostora in ne daj Bože, da bi se nekdo, zelo očitno še neki manjvredni Slovenec, slučajno uturil pred njih in prej prišel do Bleda in kremšnite! Le kdo od teh neizobraženih revčkov bi dojel, da levi pas pomeni željo po drugih smereh in da četudi bi me spustil v krožišče, ne bi prišli do Bleda niti sekundo kasneje. Hmmm, če bi jaz to isto počel kje v D ali AT, bi njihov štrumf takoj zapopadel avto s “čefurskimi” tablicami in med pisanjem položnice nekaj odpredaval o zadrgi in cinično zaključil “a pri vas v jami pa ni te navade, ali kaj?”. No kakorkoli, vendarle se pojavi nekdo s tablicami KR in radovljiškim grbom, ki naredi prostor in celo pomaha, da me spušča. O, ko bi slišali, kakšen hupalni koncert se je zaslišal od tistih za njim. Še v krožišču sem hotel bolj na levo, da bi obšel zavijalce proti Bledu v dveh kolonah, pa še tu je nek socialec v neki kripi z avtodoopada z nekimi rumenimi tablicami (Nizozemec?) hotel to preprečiti, šele po levem žmigavcu in kazanjem na izvoz proti Lescam (lažje je bilo pokazati to, kot proti AC), je vendarle skontal in mi dovolil iti bolj na levo in se urno zagrebel za prostor, ki sem mu ga sprostil.

OK, prišli smo v Begunje. V kraju sta kar dve primerni izhodiščni parkirišči. Eno v samem središču pred “Avseniki”, drugo malo naprej pri nekdanjem smučišču Krpin. In vidi ti čudo, na obeh, prosto po Marcellusu (pa ne tistem iz Pulp Fictiona), še je*eno dosti prostora. Obe sta označeni samo z znakom P, ki ti tudi uradno črno na belem (pardon,belo na modrem) brez nadaljnjega dovoli parkirati. In to brez tistega zloglasnega dodatka v obliki parkirne ure ali kakršnegakoli dodatnega besedila. Ko človek na enem parkira, samo nejeverno gleda, če je kje kakšen listek s cenami parkiranja, morda avtomati ali pa kar tista ogabna roza tablica za neko aplikacijo, ki parkirnini prišteje še 15%. Fu**ing unbelievable za nek kraj borih 10 km iz Bleda, ki vendarle ponuja precej zanimivega (od omenjenih Avsenikov do gradu Kamen, gradu Katzenstein, Plečnikove Jožamurke, doline Draga itd.)

Z vsakega parkirišča gre svoja pot, obe sta kar strmi in tudi grobi (sandali, natikači ipd. seveda niso intimna opcija), združita pa se pri cerkvi sv. Petra nad Begunjami. Kdor je bil kdaj tam gor, že ve, da gladko pelje sc*t neko turistično precej bolj razvpito cerkev v Jamniku na drugi strani Lj. kotline, ki se jo sicer tudi lepo vidi od tam. Z nekaj sreče v hiši poleg cerkve naletimo na go. Minko, ki ima cerkveni ključ, v cerkvi pa silno lepe freske, notranjost tiste na blejskem otoku se lahko pred tem samo skrije. No, ga. Minka bo verjetno najprej hotela prebrati nekaj svojih pesmi, ki jih je spisala v času osebne krize in priznati je treba, da bi si precej bolj zaslužila Prešernovo nagrado kot prenekateri režimski stihoklepač, npr. Makarovićka, A. Novak ali Taufer…. No, z razglednega grebena v neposredni bližini cerkve pa se lahko nagledamo okolice, tudi Blejskega jezera. ampak to je šele ogrevanje.

Kajti par minut hoje dalje, tokrat že po precej položnejšem terenu, sledi Sankaška koča. Z miz pred njo so že lepši razgledi tudi proti Bledu, sploh tista najbolj oddaljena miza je kot nalašč za “influencerje”. Upam si staviti, da cene blejskim ne sežejo niti do podplatov, lahko pa “slučajno” pridemo tja tudi v ponedeljek ali torek, ko je koča zaprta, mize so pa prosto dostopne, da si lahko postrežemo iz nahrbtnika. Npr. kremšnito iz Hoferja in doma pripravljeno Illyjevo kavo iz termoske… in pri tem uživamo v vrhunskem razgledu brez bojazni, da nas bodo nadležno obletavali roji socialcev iz vsega sveta.

Lahko pa gremo še dalje, z izjemo enega krajšega spusta se tokrat skoraj ves čas kar konkretno vzpenjamo, tudi nad tisto magično mejo jurja nad morjem, kjer menda ni več greha. Najprej sledimo rdečim krogcem, pri neki manjši lovski koči se lahko aklimitaziramo na kasnejše razglede, nakar nas neka lesena tabla S.V. usmeri levo. Na neoznačeno pot, kar je pravzaprav velika prednost, saj se znebimo še zadnjih morebitnih smrdljivih turistov, lokalci, ki jih srečamo, pa so večinoma čisto prijazni kerlci. Če se držimo glavne poti, kar hitro ugotovimo, da tisti S.V. pomeni Smokuški vrh, ki je obenem najvišja točka grebena nad Žirovnico, Breznico, Rodinami in Poljčami. Zaradi ozkega terena je prostor sicer bolj omejen, ampak poleg table z imenom vrha je prostora vendarle še dovolj za klopco tik nad robom prepada, od koder se nam odpirajo kraljevski razgledi. V vidnem polju se nam pojavi toliko lepega, zlasti Julijcev, da morda sploh ne bomo takoj opazili Bleda z jezerom. Če smo tja gor pritovorili še daljnogled, bomo morda na Bledu ugledali tudi retarde, kako se komolčijo za dostop do tiste plastične krame iz kitajskih trgovin “vse za €” ob jezeru. Iz višav nad vsem tem se bomo ob vsem tem morda spomnili na znameniti Prešenov (saj res, zelo lepo se vidi tudi Vrbo in tisto znamenito hišo poleg “svet Marka”) verz “kako strašna slepota je človeka!”. Ali pa morda na neko znamenito Einsteinovo izjavo, kjer v isto enačbo poveže neskončnost, Vesolje in še nekaj…

Kremšnite, 29.06.2025 ob 13:35

Zadnjič sem videla kremšnite v eurospinu, nekatere so bile celo znižane pred rokom.

Plačate izkušnjo, ne kremšnite. Tisto je za zraven.

Kremšnito si lahko zelo poceni kupiš v eurospinu in jo poješ doma, zaprt v sobi.

Meni je zelo dobra kremšnita iz eurospina. Ste probali?

4 skupaj so pakirane, cene ne vem.

Anonimno 3568, 30.06.2025 ob 12:25

Bled je primerljiv s švicarskimi, italjanskimi, francozkimi alpskimi jezeri, celo lepši od večine njih,  je pa precej cenejši.

Grohotom. Ali me hočeš ubiti od smeha? Očitno še nisi šel/šla kaj dosti dlje od domačega praga. Samo v Italiji sem videl še pa još dosti lepših jezer, da mi je zmanjkovalo spominskih kartic v malo bolj profi fotkiču. Kumulativno so me vsa stala samo strošek bencina in niti centa več. In niti ni treba riniti v Dolomite, eno (pravzaprav dve) se najde že 5 km iz Rateč…

Je pa tudi res, da Italijani varstvo narave jemljejo precej resneje kot pri nas in iz njih ne delajo influenserskih zanimivosti, hkrati pa so dovolj civilizirani do tistih pravih raziskovalcev, ki jih želijo odkriti

Anonimno 5840, 30.06.2025 ob 13:56

Grohotom. Ali me hočeš ubiti od smeha? Očitno še nisi šel/šla kaj dosti dlje od domačega praga. Samo v Italiji sem videl še pa još dosti lepših jezer, da mi je zmanjkovalo spominskih kartic v malo bolj profi fotkiču. Kumulativno so me vsa stala samo strošek bencina in niti centa več. In niti ni treba riniti v Dolomite, eno (pravzaprav dve) se najde že 5 km iz Rateč…

Je pa tudi res, da Italijani varstvo narave jemljejo precej resneje kot pri nas in iz njih ne delajo influenserskih zanimivosti, hkrati pa so dovolj civilizirani do tistih pravih raziskovalcev, ki jih želijo odkriti

Res je ,pa še kosilo se da pojest za zmerno ceno,mislim ob italijanskih jezerih …pa cenejša kavica.

Katero od teh jezer pa ima tisočletni grad na pečini nad jezerom in cerkev na otoku sredi njega?

zeloodvisno02, 30.06.2025 ob 14:03

Res je ,pa še kosilo se da pojest za zmerno ceno,mislim ob italijanskih jezerih …pa cenejša kavica.

Vse to drži. V Italiji smo ob jezerih jedli po zelo zmernih cenah.  Sedaj tako, v Švici je dražje kot na Bledu, a je tudi kvaliteta neprimerno boljša, ponudba tudi, prijaznost ljudi itd.

Najboljše so ali od Šmona tam pri avtobusni ali pa na platoju Karavanke na Jesenicah.

V Hoferju so pa zanič, ane? Da crkneš od smeha.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close