Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Cena svobode

Cena svobode

Če je zlat človek kako to, da te življenje z njim duši, da ti je neprijetno z njim delit vsakodnevne probleme?
Sploh pa kako je lahko nekdo zlat, če mu pa moraš pojasnjevat vse svoje vsakodnevne dejavnosti, želje in načrte, izmed katerih bi nekatere želela izvesti samostojno brez drugih vpletenih, a tega enostavno ne more razumeti?
Mogoče se samo tebi tako zdi, da mu moraš vse pojasnjevat in je na drugi strani tudi njemu zoprno poslušat vse kar si počela čez dan?
Če pa res to od tebe zahteva, da moraš je pa to bolj nek posestniški odnos kot pa resnična ljubezen, ki se ga mogoče nihče od vaju niti ne zaveda zato nehote drug drugemu povzročata zlo.

Kakorkoli, ni vse zlato kar se sveti in ni nujno, da živiš v pravljici čeprav si prepričana v to.
Na drugi strani ti pa mnoge resnično zavidajo tvoje sedanje življenje in bi dale marsikaj, da bi ga imele, vključno s partnerjem s katerim bi delile svoje vsakodnevne tegobe.

Res morala nekam sama, kjer bi bila sama za vse, da bi znala cenit to kar imaš sedaj ali pa postavit razmerje na nove temelje z njim, mogoče celo z nekom drugim.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ker nekdo, ki ti je blizu je lahko v istem zosu kot si sam zato je malo verjetno, da bo videl kaj več od tebe in povrhu vsega ti ne bo mogel dat nepristranskega mnenja.[/quote]

Zato je dobro najeti nekoga tretjega? Pri svojem denarju tudi sprašuješ strokovnjake, kako in na kakšen način ga zapraviti, porazdeliti? Pri izbiri dopusta prepustiš agenciji (ker oni pa resnično poznajo vse + in -), da ti povedo, kam boš šel? Kako si pravzaprav spoznal svojo ženo?:))[/quote]Preko tretje osebe…. 😉 Kako pa? :)))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Vešda:). Če bi bolj pozorno bral (bog ne daj), bi tvoje oko opazilo, da pišem o situacijah, na katere imaš vpliv, jih vzameš v svoje roke in se spopadaš. Seveda, če tudi psiha zataji, potem potrebuješ zdravnika, da te uravnoteži s kemijo.[/quote]
A zdaj boš pa rekla, da temu pa nisi kos? A daj no, ne bit zdaj skromna. Potrudi se, imaš knjige, na youtubu imaš posnetke, mogoče greš celo v šolo in se izobraziš v tej smeri. In potem ne rabiš zdravnika, zakaj bi plačevala dodatno zavarovanje. Itak ti bo še kup bolezni našel. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Vešda:). Če bi bolj pozorno bral (bog ne daj), bi tvoje oko opazilo, da pišem o situacijah, na katere imaš vpliv, jih vzameš v svoje roke in se spopadaš. Seveda, če tudi psiha zataji, potem potrebuješ zdravnika, da te uravnoteži s kemijo.[/quote]
A zdaj boš pa rekla, da temu pa nisi kos? A daj no, ne bit zdaj skromna. Potrudi se, imaš knjige, na youtubu imaš posnetke, mogoče greš celo v šolo in se izobraziš v tej smeri. In potem ne rabiš zdravnika, zakaj bi plačevala dodatno zavarovanje. Itak ti bo še kup bolezni našel. ;)[/quote]

Saj plačujem tudi osnovno zavarovanje, brez tega dodatno ne bi imelo smisla (tako mimogrede). Ne rabim vsega vedeti:). Zdaj si ciničen, ker pri problemih zagovarjam lastno spopadanje z njimi, brez vključevanja tujcev:).

A zdaj boš pa rekla, da temu pa nisi kos? A daj no, ne bit zdaj skromna. Potrudi se, imaš knjige, na youtubu imaš posnetke, mogoče greš celo v šolo in se izobraziš v tej smeri. In potem ne rabiš zdravnika, zakaj bi plačevala dodatno zavarovanje. Itak ti bo še kup bolezni našel. ;)[/quote]Njej nekdo slepič tedensko pregleda, če je vse na mestu.
Ko prideš not, na levo…. 😉
😀

A zdaj boš pa rekla, da temu pa nisi kos? A daj no, ne bit zdaj skromna. Potrudi se, imaš knjige, na youtubu imaš posnetke, mogoče greš celo v šolo in se izobraziš v tej smeri. In potem ne rabiš zdravnika, zakaj bi plačevala dodatno zavarovanje. Itak ti bo še kup bolezni našel. ;)[/quote]

Saj plačujem tudi osnovno zavarovanje, brez tega dodatno ne bi imelo smisla (tako mimogrede). Ne rabim vsega vedeti:). Zdaj si ciničen, ker pri problemih zagovarjam lastno spopadanje z njimi, brez vključevanja tujcev:).[/quote]
Samo pokazal sem ti, da sem vedno ne moreš sama spopadati. Drugače pa, pridna. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

veš kako, če ni za bit je pa za it, za jesen življenja pa si nabavi pokalico ….tako odpadejo vse tegobe zadnjega življenskega obdobja….tako..svobodo imaš pred vrati…sam zajahaj še konja in hop v sončni zahod

To je preveč drastičen ukrep. 🙂
Rada bi le pridobila svobodo, odpovedovanje nečemu, pa ni znak svobode.
Zato menim, da ji bo prekleto dolgčas, ker ne bo imela več komu pojasnjevati svojih doživetij.

Svoboden si, ko nimaš nobenih potreb.

ne spodbujaj jo k samodestruktivnem ravnanju, ne zdaj ko je na pragu 30 let….

To je preveč drastičen ukrep. 🙂
Rada bi le pridobila svobodo, odpovedovanje nečemu, pa ni znak svobode.
Zato menim, da ji bo prekleto dolgčas, ker ne bo imela več komu pojasnjevati svojih doživetij.[/quote]

Robi, ti pa ne kapiraš najbolje žensk oz. si res naiven :D, saj ženska ne bo napisala vulgarno in trotl direktno varianto, da rabi …. , ampak da “rabi svobodo” v moški obliki…. hehe

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

vem in poznam kar nekaj vezanih ljudi, ki samski potujejo po Evropi in tudi dalje. to je stvar dogovora in vsaj meni to ni nič nenavadnega.
tukaj ni kompromisa z enkrat ja, pa drugič ne. njegovo nesprejetje pogojuje nadaljevanje vajine veze. tu ni samo problem potovanj, v bistvu gre za različne dejavnosti v prostem času s katerimi (če ni otrok)
v večini nismo kompatibilni. prosti čas v odraščanju otrok je prilagojen tudi njim. pri tebi očitno tega ne bo….in pravi čas je, da si se našla v dilemi in najdi še odgovor.
.
po moje: potuj in živi tudi na svoj način. zveza pa se mi zdi samo nekaj pozitivnega.
.
na svobodo pa pozabi, saj ni človeka, ki bi bil neodvisno bitje. ni ga in ga ne bo.

Tako, da se po zanimivem branju vaših razmišljanj javi še avtorica, razvajena egoistična princeska, ki se tudi sama nenehno trudi, da ob vsem egocentrizmu ne le sebi, ampak še drugim lepša dni.

Iti ali ostati? Res je, morda se je najina zveza pričela prehitro, bila sem prevzeta od iluzije večne ljubezni in se mi mogoče sploh ne sanja, kakšno življenje bi bilo tisto po svetu tavajoče in svodobno, o katerem zdaj sanjam, saj vse od otroštva nimam izkušenj z njim.

Ta ideja s pokalico niti ni tako samodestruktivna, ampak je žal kruta realnost, ko na stara leta pač ostaneš sam. Ampak tudi, če si ustvariš družino, ni nujno, da bo slednja zagotovilo za lepšo jesen, saj imamo danes žal številne primere, ki pričajo o nasprotnem…

Zakaj pravim, da je partner zlata oseba, a mi kljub temu pričenja zmanjkovati zraka? Je normalen, ima vredu izoblikovane življenjske vrednote, zmeraj mi brezpogojno stoji ob strani, me podpira, motivira, seveda tudi gnjavi in teži, ko včasih trmasto vztrajam pri svojem, izmenično opravljava oba vsa dela, tudi gospodinjska, ampak vse bolj mi postaja oče, mama, zelo dober prijatelj in intimen sostanovalec. Nekje na tej poti pa se je izgubila iskrica. Obletnic recimo ne praznujeva, saj meni, da ni smiselno, da mi ljubezen izkaže le enkrat letno, ker se trudi, da mi jo vsak dan. Sicer res ni dneva brez poljuba na lice pred odhodom v sluzbo in podobno, a nekam je izginila vsa tista vznemirljivost, ki jo pričakuješ v ljubezenskem razmerju. Ko ga vprašam, zakaj je z menoj, pravi, da je on po tolikšnem času še zmeraj zaljubljen vame in ponosen, kaj vse sem že dosegla in da si želi prihodnosti z menoj. Na druge ženske ne misli, saj sem mu še zmeraj noro privlačna. Vendar čuti, da se v meni nekaj dogaja in zgodilo se je že, da me je vprašal zakaj ga nimam več rada. In odgovoru sem se izognila, saj ga imam zelo rada, ampak kot najboljšega prijatelja in s tem mislim, da mu delam veliko krivico, kajti ukradla sem mu polovico življenja in ob sebi si zasluži osebo, ki mu bo lahko vračala in izpolnila vse, kar si zasluži.

Ob vsej sreči, ki sem je v življenju sicer deležna, tako zdaj tavam nekje izgubljena v oblakih in pridružujem se mnenju, da verjetno res moram vsaj na kratko, pa naj bo to le za kak teden, kam, kjer bom prepuščena le sebi, da pošteno razmislim, koliko je vredna cena svobode, čas, ki ga imaš le zase, da kjerkoli in kadarkoli počneš, kar si želiš…ki je morebiti muha enodnevnica, saj je po drugi strani tudi res, da je imeti zdravo zvezo nekaj, kar v življenju nudi toplino in varnost.

Dragi osebki nasprotnega spola, za vas pa še misel, da mi pri svobodi ne gre za intimno spoznavanje drugih moških osebkov, kot ste nekateri sugerirali, I just want to break free…sama, samostojna em ja in egocentrično samozadostna.

Hvala vam za vse zapisano! 🙂

Ostani zvesta najprej sebi. Morda si potrebovala pol življenja, da si spregledala kalup, ki te utesnjuje. No, zdaj njegovih ozkih meja ne moreš več ignorirati. Nič ne bosta profitirala s partnerjem, če se boš slepila. Vztrajanje v prisili bo s časom, ki zagotovo prinese konflikte in sovražni razdor med vama, uničilo tudi lepe spomine iz preteklosti. Vsak partnerski odnos ima svoj logični konec in tudi najbolj čarobne pravljice ne trajajo večno… Tvoje nezadovoljstvo izhaja iz zavedanja, da nisi razvila vseh potencialov, ki se še skrivajo v tebi. Tega ne moreš več dolgo tlačiti v sebi. Osvobodi se!

Meni je tudi to padlo v oči, ta nadzor, omejevanje. To avtorica dobro čuti, zato ji je za zbežat, vse ostalo je pa le opevanje nekega idealnega odnosa, ki je v bistvu že izpet. Tako da lahko greš, lahko ostaneš, pretehtaj sama. Tudi če boš dobila drugega, ne bo večno vse sladko in polno iskric, to je bolj iluzija iz filmov kot konkretna resnica.

Je pa veliko bolj osvobajajoče, ko občutek “moram”, nadomesti občutek “želim”.

Vendar, kako do tega… 🙂

Da zamenjata vloge. 🙂
Po nekaterih standardih mora moški biti copatar. Zato pa imata problem. 🙂

Eh, tekanje od prestolnice do prestolnice bi si morala omisliti veliko prej. In tudi če ti potem še vedno ne bi dišale resne zveze – pač tečeš še drugi krog.

Nič. Povej mu, da greš sama na pot in mu predlagaj, da se čez en mesec dobita na “koncu sveta” (Cape StVincent). Tam v bližini je ena lepa cerkvica, Marijina, se mi zdi, kjer se lahko dokončno poročita ali pa dokončno ločita. Če mu je tako zelo do tebe bo prišel.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Kar pogumno novim dogodivščinam naproti. Ta partenr ti je očitno le ovira pri tvojem osebnostnem napredku, itak pa sta že predolgo skupaj, predvsem sta prehitro začela.

Ljudje, ki celo življenje vztrajajo z istim partnerjem, osebnostno zakrnijo. Pravilneje, celo življenej ostanejo na isti stopnji. Nemogoče je, da bi se dva človeka skozi najstništvo in turbolentna leta razvila na način, da sta še naprej kompatibilna. To je možno le, če na tej poti v imenu zveze pozabita na svoje individualne potrebe. Če je punci nekdo odgovarjal pri 15, ji pa pri 30 težko. Predolgo obdobje, v tem obdobju normalen človek osebnostno zraste in najde svoje interese in to je nemogoče, če ima celo najstništvo kamen v obliki partnerja za vratom.Ne moreš plavati, če imaš za vratom ketno s kamnom.

Samo tole bom napisal. Najboljši prispevek od ustanovitve Mona.

Samo tole bom napisal. Najboljši prispevek od ustanovitve Mona.[/quote]

Se ti zavedaš kolk si ubogi v svoji biti? Ko bi vsaj dal smajlija, karkoli.

Strinjam se, da resna zveza do smrti ni za 15-letnike. Ampak, da bi ta prispevek prekašal vse do sedaj. Wtf.

Z isto osebo si od 15-leta? Nič čudnega, da ste pri 30-ih že vsega naveličani. Pri 30-ih se dejansko začne pravi lajf. Takrat se naše osebnosti izoblikujejo in šele takrat resnično veš, kdo ti ustreza. Poznam zelo malo parov, ki so skupaj še iz najstniških let, pa da vse klapa tako kot bi moralo….praviloma samo čakata na ustrezno priložnost za popestritev. Torej, dogaja se tisto, kar je Seba zgoraj napisal – ostajajo v vezi, ampak z ljubimci/ljubimkami, naokoli pa se hvalijo z dalj časa trajajočim uspešnim razmerjem in z vsakoletnim skupnim dopustovanjem. :))

Avtorica – s fantom se razidita, ker očitno nista za skupaj, ker ti tako meniš. Lahko, da boš kasneje spoznala drugega moškega, ki ti bo bolj ustrezal, ampak ni nujno. Namreč, precej moških te starosti, ki so še samski, ima naslednje “probleme”: ali jim je lepo, da so samski in brez obveznosti; ali imajo skrito razmerje s kakšno vezano/poročeno in resne veze ne potrebujejo; ali so neki komplikatorji, ki ne vedo, kaj bi radi; ali so preveč izbirčni; ali pa so sicer fejst moški, ampak jim ti ne boš všeč, ker ne boš v skladu z njihovimi “kriteriji”.

Torej, izračunaj si, koliko možnosti imaš.

Moja misel. Jaz sem nekaj let bil poročen in se ločil. Sedaj bi to popolnoma drugače speljal. Ne bi se ločil ampak bi si nabavil ljubicoo, molčal in fural vzporedno življenje. Tako kot Bill Clinton ali Francois Mitterand.[/quote]

Torej priznavaš, da v življenju bi še naprej rabil ”usluge svoje žene”, da ti pere, kuha, lika, vzgaja tvoje froce…… Ti pa bi se lajf popestril z ljubico, ko bi imel od žene premalo, ali pa dost!?

Bolje, da si ločen, verjemi. Bolje zanjo!!

Tabi pa…….ni pomoči. lp

Moja misel. Jaz sem nekaj let bil poročen in se ločil. Sedaj bi to popolnoma drugače speljal. Ne bi se ločil ampak bi si nabavil ljubicoo, molčal in fural vzporedno življenje. Tako kot Bill Clinton ali Francois Mitterand.[/quote]

Torej priznavaš, da v življenju bi še naprej rabil ”usluge svoje žene”, da ti pere, kuha, lika, vzgaja tvoje froce…… Ti pa bi se lajf popestril z ljubico, ko bi imel od žene premalo, ali pa dost!?

Bolje, da si ločen, verjemi. Bolje zanjo!!

Tabi pa…….ni pomoči. lp[/quote]

Mislim, da ta jeza ni upravičena. Če bi Seba želel varat svojo ženo, bi to storil. Seba se samo šali. Pes, ki laja, ne grize….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close