Cena svobode
Je je, samo je v nasprotju s tvojimi prepričanji. Ti verjameš, da moraš vse sama. Ne vem zakaj, vem pa, da to ni res. 🙂
Je je, samo je v nasprotju s tvojimi prepričanji. Ti verjameš, da moraš vse sama. Ne vem zakaj, vem pa, da to ni res. :)[/quote]
V mojo glavo pa res ne spuščam popolnih tujcev, ki bi radi manipulirali z mojo nezavedno in zavedno stranjo. Če bi imela fizično okvaro, je zdravljenje poseg navzven. Zame to ni enako.
To je življenje. Poješ juho, ki jo skuhaš. Ne vem zakaj bi iskal bergle. Na koncu bo še vedno sama s sabo, s svojimi mislimi in s svojo vestjo. Skrajni čas, da se nauči in začne spopadati z izzivi.[/quote]
Ko sem si jaz zlomil gleženj, sem z z veseljem vzel bergle, da sem sploh lahko normalno prišel do wc-ja. Ko pa sem se ojačal, pa sem jih z veseljem spet vrnil. To je tudi življenje. ;)[/quote]
O to si si ga zlomil na poti do wcja ?
Je je, samo je v nasprotju s tvojimi prepričanji. Ti verjameš, da moraš vse sama. Ne vem zakaj, vem pa, da to ni res. :)[/quote]
V mojo glavo pa res ne spuščam popolnih tujcev, ki bi radi manipulirali z mojo nezavedno in zavedno stranjo. Če bi imela fizično okvaro, je zdravljenje poseg navzven. Zame to ni enako.[/quote]
Seveda jim ne, ker jim ne zaupaš, ti ne preostane drugega, kot da vse to postoriš sama. Mogoče ti veliko stvari ravno zaradi tega ne uspe tako, kot bi ti lahko, včasih je pa tako tudi bolje.
In kaj bi bilo, če terapevtu zaupaš svojo zgodbo? Kaj se ti lahko zgodi? To je tako, kot da ginekologu ne bi dala nog narazen, ker jih ne daješ vsakemu.
V mojo glavo pa res ne spuščam popolnih tujcev, ki bi radi manipulirali z mojo nezavedno in zavedno stranjo. Če bi imela fizično okvaro, je zdravljenje poseg navzven. Zame to ni enako.[/quote]
Seveda jim ne, ker jim ne zaupaš, ti ne preostane drugega, kot da vse to postoriš sama. Mogoče ti veliko stvari ravno zaradi tega ne uspe tako, kot bi ti lahko, včasih je pa tako tudi bolje.
In kaj bi bilo, če terapevtu zaupaš svojo zgodbo? Kaj se ti lahko zgodi? To je tako, kot da ginekologu ne bi dala nog narazen, ker jih ne daješ vsakemu.[/quote]
Ti res misliš, da vsak človek potrebuje bergle na vsakem svojem koraku? Je treba vedno poiskati pomoč? Kaj pa iskanje le-te znotraj sebe? Človek se uči na lastnih izkušnjah. Nič ni narobe, če greš na led, priznaš napako, jo osvestiš in greš dalje. Zakaj bi se moral izpovedovati drugim? Lahko pišeš dnevnik in bo podobno. Tudi izplen tega, kar poiščeš v sebi, ne more biti vse slabo in za v koš. In ne razumem, zakaj bi morala zaupati tujcem? Ker so prebrali več knjig na to temo? Ker so izučeni v teoriji in z nekaj svoje prakse?
Ne, vsak jih ne potrebuje. Ampak, če ima človek težave, ki jih sam ne zmore rešiti, zame to pomeni, da jih potrebuje. Goldfish, saj tukaj nisi ti avtorica teme, ali pač? :))
Če tako razmišljaš, potem bodo vedno prihajala težave, ki jim ne boš kos. Saj ravno v tem je čar, da ne veš, kako bi se lotil problema, dokler ne začneš o njem razmišljati, se ga lotevati…ampak sam pri sebi, ker edino ti veš, kako se počutiš in kaj je v tistem trenutku zate pomembno.
Ne, nisem avtorica teme. Če bi želela pisati o sebi, bi to naredila kot registrirana. Počutim se svobodno, do neke mere. Popolne svobode itak ni.
Se v večini strinjam z Markom. Včasih moramo svoje “probleme” deliti še s kom drugim, ki je morda vsaj delno objektiven. In ti pokaže situacijo iz nekega drugega zornega kota, ki ga ti sam nisi sposoben videti. Včasih nas mnenja drugih pripeljejo do spoznanja, da naša prepričanja morda le niso povsem pravilna. Ali pa nam zgolj ta oseba predstavi še drug možen vidik. Zato povsem zagovarjam, da se je treba čim več pogovarjati, pa čeprav je to terapevt. Res pa je, da je težko najti dobrega, ki ti res pomaga in ne samo ožame tvoje denarnice.
Če tako razmišljaš, potem bodo vedno prihajala težave, ki jim ne boš kos. Saj ravno v tem je čar, da ne veš, kako bi se lotil problema, dokler ne začneš o njem razmišljati, se ga lotevati…ampak sam pri sebi, ker edino ti veš, kako se počutiš in kaj je v tistem trenutku zate pomembno.
Ne, nisem avtorica teme. Če bi želela pisati o sebi, bi to naredila kot registrirana. Počutim se svobodno, do neke mere. Popolne svobode itak ni.[/quote]
Zakaj jim ne bi bil kos? Saj sem predlagal eno lušno rešitev a ne. :))
Saj sem napisal “nekdo, ki mu zaupa”. In to je lahko tudi terapevt, med ostalimi oziroma, če drugega nima.
Midva imava resno debato. To je nekaj, česar ti nisi sposoben, ko se gre za odnose, zato ti je težko razumeti. Noben ne zajebava nobenega.
Ne, nisem avtorica teme. Če bi želela pisati o sebi, bi to naredila kot registrirana. Počutim se svobodno, do neke mere. Popolne svobode itak ni.[/quote]
Zakaj jim ne bi bil kos? Saj sem predlagal eno lušno rešitev a ne. :))[/quote]
Prej bi rekla, da si predlagal skrajni ukrep:). Ampak, če človek res potrebuje terapevta, je dobro vzporedno imeti še psihiatra. Saj veš, ljudje se ob pripovedovanju težkih zgodb zlomijo. Potem zagovarjaj celostno obravnavo. Morda je dobro, če ta oseba vzame tudi dopust ali celo bolniško, aktivira gospodinjske pomočnice. Ja res krasno, toliko pomoči na kupu, a ne:).
Zakaj jim ne bi bil kos? Saj sem predlagal eno lušno rešitev a ne. :))[/quote]
Prej bi rekla, da si predlagal skrajni ukrep:). Ampak, če človek res potrebuje terapevta, je dobro vzporedno imeti še psihiatra. Saj veš, ljudje se ob pripovedovanju težkih zgodb zlomijo. Potem zagovarjaj celostno obravnavo. Morda je dobro, če ta oseba vzame tudi dopust ali celo bolniško, aktivira gospodinjske pomočnice. Ja res krasno, toliko pomoči na kupu, a ne:).[/quote]
No, zdaj se pa že zajebavaš. Pojdi zdaj z Marihuanco debatirat naprej. 🙂
Prej bi rekla, da si predlagal skrajni ukrep:). Ampak, če človek res potrebuje terapevta, je dobro vzporedno imeti še psihiatra. Saj veš, ljudje se ob pripovedovanju težkih zgodb zlomijo. Potem zagovarjaj celostno obravnavo. Morda je dobro, če ta oseba vzame tudi dopust ali celo bolniško, aktivira gospodinjske pomočnice. Ja res krasno, toliko pomoči na kupu, a ne:).[/quote]
No, zdaj se pa že zajebavaš. Pojdi zdaj z Marihuanco debatirat naprej. :)[/quote]
Sarkastična sem. Poglej ven, kakšen je dan. Toliko, da nisem plavala:).
Ker nekdo, ki ti je blizu je lahko v istem zosu kot si sam zato je malo verjetno, da bo videl kaj več od tebe in povrhu vsega ti ne bo mogel dat nepristranskega mnenja.[/quote]
Zato je dobro najeti nekoga tretjega? Pri svojem denarju tudi sprašuješ strokovnjake, kako in na kakšen način ga zapraviti, porazdeliti? Pri izbiri dopusta prepustiš agenciji (ker oni pa resnično poznajo vse + in -), da ti povedo, kam boš šel? Kako si pravzaprav spoznal svojo ženo?:))
Forum je zaprt za komentiranje.