Celovški dvori
Pravim, da so po mojem mnenju kupci pregrešno dragih stanovanj z večjo verjetnostjo zaposleni v javni upravi. 😉 Ker, kolikor opažam, so v Sloveniji plače v gospodarstvu nižje kot v javni upravi. Ob tem, da v gospodarstvu praviloma delaš več in si bolj pod pritiskom, v javni upravi pa so (vsaj zaenkrat) službe varne in v povprečju ne preveč stresne. Kje je torej tu logika?
In – mimogrede – sem na tvoji strani glede hudo hudo precenjenih stanovanj (tudi na splošno nepremičnin v Sloveniji). 😉 Tudi meni ne pade na kraj pameti, da bi jih šla kupovat (in tudi jaz ne bi dobila takega kredita). 🙂 Ker v takih razmerah dobesedno postaneš suženj ceglov.
Tema je bila obdelana – ni tako težko. Če pa želje z ženo nimata, pa ne razumem zakaj sprašuješ. Mogoče si preveč učen za ta forum.[/quote]
To je pa čisto slovenski način komuniciranja po forumih. Vprašal sem normalno kaj počnete v življenju, kakšne dohodke imate da si takšno stanovanje lahko kupite.
Vam je kdo finančno pomagal itd. Smo anonimni, zato ne vem zakaj se je potrebno obdregniti ob moje vprašanje.
Ne razumem kaj te moti pri odgovoru – lepo sem ti napisal, da se da s povprečno slovensko plačo normalno priti do stanovanja – vajini prihodki temu kriteriju zadoščajo, odvisno pa je od vaijne želje.[/quote]
280.000 eur,če hočem to odplačati je to 1400 eur kredita na mesec. Živim pa naj od kruha in vode?
zelo ohlapno vprašanje je to. če oba kadita, recimo zapravita samo za cigarete dobrih 200€ na mesec, če imata tri otroke še nadaljnih 500€…… ljudje živimo in kupujemo na različne načine. tako da tle delat primerjave je precej utopično.[/quote]
Ne kadiva. Imava avtomobil za 6000 eur.Za stroške-elektrika , voda itd . je okoli 150 eur na mesec, hrana 200 eur za vso družino, kredit za avto 200 eur, vrtec …in potem naj si privoščiva kredit za 280.000 eur? Pa saj se sploh ne gre za to, da bi si jaz rad kupil takšno stanovanje,ker mislim, da si tega ne morem privoščiti. Zanimalo me je samo kakšne dohodke imate, koliko ste pripravljeni odšteti za kredit za takšno stanovanje?
kdo pravi, da sploh moraš kupit takšno stanovanje? Imaš veliko cenejših. Res pa je, da niso nova in sredi Ljubljane. Prilagodi se stanju. Jaz ne jamram, “we we weee… kako dobite toliko denarja”. Sem pač kupil cenejše in sebi ustrezno stanovanje. Kdor ima več denarja, bo pač kupil večjega in me prav nič ne zanima, kje ga je dobil.
Folk bi rad vse.
zelo ohlapno vprašanje je to. če oba kadita, recimo zapravita samo za cigarete dobrih 200€ na mesec, če imata tri otroke še nadaljnih 500€…… ljudje živimo in kupujemo na različne načine. tako da tle delat primerjave je precej utopično.[/quote]
Ne kadiva. Imava avtomobil za 6000 eur.Za stroške-elektrika , voda itd . je okoli 150 eur na mesec, hrana 200 eur za vso družino, kredit za avto 200 eur, vrtec …in potem naj si privoščiva kredit za 280.000 eur? Pa saj se sploh ne gre za to, da bi si jaz rad kupil takšno stanovanje,ker mislim, da si tega ne morem privoščiti. Zanimalo me je samo kakšne dohodke imate, koliko ste pripravljeni odšteti za kredit za takšno stanovanje?[/quote]
No, človek kar malo težko verjame, da nekdo z doktoratom ni toliko razgledan, da bi vedel, da ljudje do tako dragih in še dražjih stanovanj/hiš/jaht/posestev pridejo na različne načine. Ja, nekateri pa imajo tudi tako visoke plače, da si lahko samostojno kupijo sanjsko stanovanje.
Ne kadiva. Imava avtomobil za 6000 eur.Za stroške-elektrika , voda itd . je okoli 150 eur na mesec, hrana 200 eur za vso družino, kredit za avto 200 eur, vrtec …in potem naj si privoščiva kredit za 280.000 eur? Pa saj se sploh ne gre za to, da bi si jaz rad kupil takšno stanovanje,ker mislim, da si tega ne morem privoščiti. Zanimalo me je samo kakšne dohodke imate, koliko ste pripravljeni odšteti za kredit za takšno stanovanje?[/quote]
No, človek kar malo težko verjame, da nekdo z doktoratom ni toliko razgledan, da bi vedel, da ljudje do tako dragih in še dražjih stanovanj/hiš/jaht/posestev pridejo na različne načine. Ja, nekateri pa imajo tudi tako visoke plače, da si lahko samostojno kupijo sanjsko stanovanje.[/quote]
Hja, seveda vem da pridejo na različne načine, ampak kar težko verjamem da to tako velikega denarja pridejo s poštenim delom. OK, izjeme so podjetniki.
No, človek kar malo težko verjame, da nekdo z doktoratom ni toliko razgledan, da bi vedel, da ljudje do tako dragih in še dražjih stanovanj/hiš/jaht/posestev pridejo na različne načine. Ja, nekateri pa imajo tudi tako visoke plače, da si lahko samostojno kupijo sanjsko stanovanje.[/quote]
Hja, seveda vem da pridejo na različne načine, ampak kar težko verjamem da to tako velikega denarja pridejo s poštenim delom. OK, izjeme so podjetniki.[/quote]
Zdej pričakovat, da bo kdo tukaj gor priznal, da je nakradel za 300 jurjev denarja in tako prišel do stanovanja, je utopično, pa še tebi to itak popolnoma nič ne koristi, ker ti še vedno ne boš imel več kot toliko in toliko na mesec. In še vedno boš moral svoje želje prilagajati svojim finančnim zmožnostim. Tako to je – eni imajo, drugi pa ne. Zato je vprašanje res brezpredmetno. Ti raje poskrbi, da boš s tem, kar imaš, naredil čim več.
Ivann ne sekiraj se in ne pusti, da ti “krentam & Co.” pametujejo. Sploh pa način komunikacije, ki je poden od podna. Boš zelo hitro ugotovil, da so ti ali nepremičninarji ali investitorji ali gradbeniki. In sedaj nimajo kaj za delat, kot tukaj prodajat meglo. Pa še to jim gre slabo od rok :).
S partnerko sva kupila stanovanje s pomočjo staršev, ker ga drugače ne bi mogla. Prijatelja imata pravtako malce nadpovprečne prihodke, pa si ne moreta kupiti stanovanja, da se ne bi pri tem zadolžila čez glavo. Pravita, da pač nočeta biti sužnja kreditov in stanovanja. Jima dam prav. Kaj pa imaš od tega? Le stres in nič drugega. Aja, pa po 30ih letih staro stanovanje, če te ne poberej prej.
Hiti počasi Ivann, tudi ti in tvoji si boste lahko kupili stanovanje, le potrpežljiv je treba biti. Pa nikoli se ne zakreditiraj na meji. Veliko jih je že naredilo napako, marsikdo je že izgubil aro itd.. prišel bo čas, ko ne bomo več NORA država.
LP
kreten, ups, sorči. “kr en tam”, bom zelo vesel, če se boš držal besede in se izogibal forumu nepremičnin, kjer bom “nesebično delil dragocene nasvete drugim”, kot si zgoraj napisal (tebi jih ne delim in sploh ne vem, zakaj se oglašaš na moje poste???) :)))))
Lepo se imej in drži besedo 😉
P.S.: Vem pa sigurno več kot ti. Poleg tega nisem aroganten, nadut in nespoštljiv do soljudi, kot si ti.
Forum je zaprt za komentiranje.