Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čedalje več odločb za pomoč otrokom zaradi posebnih potreb

Čedalje več odločb za pomoč otrokom zaradi posebnih potreb

Odgovor na objavo uporabnika
Vesel oče, 29.01.2023 ob 09:45

Saj z več kot polovico ni nič narobe, pač malo težje dojemajo snov. // Takšnih vas je veliko tukaj, kot da ste vsi iz JU…..

No, kot prof. nisem nikoli kompliciral. Vsak ima svojo pot v življenju in neko poslanstvo, enemu se “odpre” prej (meni npr.), drugim kasneje, mnogim nikoli in gredo pač za Putinove vojake.

Kar se pa tega tiče:

To je zato, ker imajo ženske prvega otroka bistveno prestare. Potem pa pride do avtizma in sorodnih motenj, downovega sindroma in drugih obolenj.

Na tak način se bo zahodna civilizacija samouničila. In muslimani že na glas govorijo, kako jo bodo slejkoprej zavzeli in tu razglasili islamsko državo.

-Miša Molk je imela hčer z DS še kot najstnica, Golob le malo kasneje. Obadva ta DS sktivata in obema se je kasneje “odfukalo”; Miša je vzmetnica, Golob ima pa slab okus.

In Jankovićev butasti sin, saj veste, kako je naredil maturo? Tako, da je Janković podkupil Khama…..

Odločb so pa vedno, povečini imeli južnaki (cigani). Ker so se zaporedoma generacije parile med sabo, Je kdo že videl visokega cigana?

Kratke noge; Janković, Kućan

Kaj se ti, suha veja, oglašaš?

yram, 29.01.2023 ob 09:38

Ravno to je problem, da tolerirajo napake, kako bo bogi otrok znal, ce mu ne popravijo napak*? Jaz sem “stara koza” s koncanim faksom in brez odlocbe pa delam napake :)), kako naj jih otrok ne dela, otrok ki ima recimo disleksijo,  normalno da jih dela. Otrokom bi moral pomagat, da osvojijo znanje in ne obratno, da ga ne osvojijo. Pomagat da napise pravilno, koga briga ocena. Jaz sem prepricana, ce bi se dejansko posvecali tem otrokom z ucnimi tezavami kot je treba, bi znali vec in tudi pravilno bi pisali npr. v ang.(vaja dela mojstra). V bistvu jim delajo skodo, saj se ne naucijo pravilno. Ti otroci niso glupi, debilni itd., samo sistem je spet iznasel nacin kako se jih resit. Daj jim 5 pa magari, ce je pol testa napisal narobe, samo da se ga resim. Grozno.

To je sistemsko urejeno. Tukaj šola ne more nič, ker dobi strokovno mnenje in odločbo, po kateri se mora ravnati. Če bi te napake pri testu prečrtali in odšteli točke, bi prišli starši na šolo zahtevat, da se mu to ne šteje za napako. Že imeli tak primer, se posvetovali z zavodom za šolstvo, kjer so rekli, da je treba nujno upoštevat ta fonetični zapis. In je morala učiteljica dati drugo oceno. Da se pa s tem dela tako krivica drugim učencem kot da se načrtno proizvaja ljudi, ki ne bodo imeli znanja, pa kljub temu dobre ocene in vse prednosti pri vpisih, je pa dejstvo.

O bivši SFRJ sicer nimam dobrega mnenja, samo tam je bilo jasno, v katero šolo sodijo otroci s posebnimi potrebami. Mene je kar strah, kako bo, ko bomo te otroke dobili v službe (gospodarstvo ali negospodarstvo).

Anonimno599, 29.01.2023 ob 07:26

Prpa a ne, 28.01.2023 ob 23:14

Odva, 28.01.2023 ob 20:48

Pa to več ni normalno. Skoraj vsak drugi otrok v OŠ že ima odlocbo za prilagoditev in pomoč pri učenju. Meni se to za malo zdi, saj imajo tile učenci privilegije z njihovimi starši vred. Dobijo lažje teste, imajo dodatno učitelja, ki jih uči in zato se starši z njimi ne rabijo toliko matrat. To ni pošteno do ostalih, saj tile odlocbarji tudi lažje pridejo do boljših ocen brez nekega truda, saj jim na pol senkajo lepe ocene, docim se morajo tisti brez odločbe dosti bolj potrudit. Včasih je za take obstajala posebna šola s prilagojenim programom, danes pa se najbolj zabiti šlepajo na račun ostalih. Starši z DSP jevci si ne priznajo, da je njihov otrok enostavno nesposoben in zabit za v posebno šolo.

In kje je problem? Če so tvoji tako blazno pametni, bodo pometli z vso konkurenco, tisto z odločbami in tisto brez. Mar ne? Ali so do sedaj želi uspeh na račun otrok z učnimi težavami, sedaj pa jih ti “zabiteži” prehitevajo? Si fouš, ker se v šoli svet ne vrti okrog tvojega sončeca? Daj izpljuni, kje je težava? Življenje pač ni fer in prej ko boš svoje froce to naučila, bolje bo zanje in lažje bodo šli skozi življenje. Vedno bodo srečevali ljudi s privilegiji, upravičenimi in tudi neupravičenimi, torej takimi, ki izkoriščajo sistem. A boš tudi v službo šla šefu tvojega sončka kokodajsat, da mora delat več od sosedovega Tončka? In če je to tako fino in fajn, zrihtaj še svojim odločbo. Mene odločbe drugih ne motijo. Moji vejo, da je šola (in življenje) delo in da delajo zase, pa ali drugi spijo, ali še bolj garajo. In zdelujejo brez težav.

Kaj si živčna. Problem je v tem, da bi morali it v šolo ali razred za učence s posebnimi potrebami, ampak ker si starši ne dajo dopovedat in hočejo, da njihov otrok hodi v normalno šolo, je potem cela zmeda.

To je isto kot nekoga, ki že od rojstva ne hodi zaradi zdravstvenega stanja prepričevat v odraslost, da on pa hodi. Če pa ne. In večinoma so starši tisti, ki si zatiskajo oči.

Šolski sidtem pa je itak v krizi, kot zdeavstveni. Ampak tu ne govorimo o tem.

Še enkrat, zakaj je to tvoj problem ali problem tvoje mularije?

Anonimno 5200, 29.01.2023 ob 09:49

O bivši SFRJ sicer nimam dobrega mnenja, samo tam je bilo jasno, v katero šolo sodijo otroci s posebnimi potrebami. Mene je kar strah, kako bo, ko bomo te otroke dobili v službe (gospodarstvo ali negospodarstvo).

Boste pač delali namesto njih, bili tiho in se tresli za službe.

da ki ja, 29.01.2023 ob 09:37

yram, 29.01.2023 ob 08:22

Nekateri otroci res rabijo pomoc ali drug pristop k ucenju, nikakor niso zabiti. Imajo pac tezave. Je pa res, da se tudi v primeru odlocb najdejo ljudje, ki to izkoristijo. Ce je res skoraj vsak drugi se je treba zamislit, nekaj je fejst narobe.

Nekateri otroci res rabijo pomoc ali drug pristop k ucenju, nikakor niso zabiti. Imajo pac tezave. Je pa res, da se tudi v primeru odlocb najdejo ljudje, ki to izkoristijo. Ce je res skoraj vsak drugi se je treba zamislit, nekaj je fejst narobe.

skoraj vsak drugi je zato, ker gredo starši po odločbo, da bo imel otrok boljše ocene, na zavodu za šolstvo pa vsem potalajo odločbo. Enkrat lahko ugibaš, zakaj. Vsako strokovno mnenje je posebej plačano. Strokovna skupina se sestane (posebej plačano) in spiše mnenje (po navadi copy paste od nekoga podobnega) ter za to mastno kasira. Balkan pač. Zato pa imamo tako ogromno št. otrok s posebnimi potrebami, ker nikogar ne odpikajo. Jim ni v interesu.

To je katastrofa, ce res taka zlahka delijo te odlocbe. Bolj kot nad sistemom sem razocarana nad starsi. Kaj res ne vidijo meter pred seboj*? Za boljse ocene,wtf… jebes ocene, znanje je resnicno bogastvo, ne pa ocena v redovalnici. Lastne otroke bojo oropali znanja. Jaz sem mojima, ko sta bila se os rekla, ne se mi dudlat in nic vedeti, razumeti, raje se resnicno nauci za 2 kot lazno za 5. Ce uciteljico nategnes, da kao ful znas z dudlarijo in ti da ona 5, mamice ne mores. Zlahka preverim koliko ti res znas. Vsak sam pri sebi na koncu dne ve koliko res zna in koliko otrok zna. Sami sebe slepijo in lastne otroke.

Prpa a ne, 29.01.2023 ob 09:51

Problem bo, ko se bodo tile večni privilegiranci prek vez in raznih odločb zrinili v službe in bodo morali drugi delati še namesto njih. Upam, da dobiš ti kakega od njih za šefa.

To je zato, ker vse isokoleteči starši , ne morejo sprijazniti da imajo podpovprečno pametnega otroka, ki je njihov max. doseg, ocena 2 ali izjemoma ocena 3.   In potem, , se začne njihovo vijuganje, pritiskanje skozi OŠ, srednjo šolo  do fakse. In nekateri od teh celo uspejo zasesti kakšno pomembno delovno mesto, ki ga je zrihtala mama ali ata. Tako pridemo do stanja v družbi, kot je danes, da mi odgovorni  v naši družbi razlagajo kako gre krogec v kvadrat.

Oj “YRAM”

niso zbrisali une teme, samo v POLITIČNI ČVEK so jo kopirali. Na ti sem citiram svoj odgovor.

LAHKO KAR SEM ODGOVORIŠ, itak je to MOTENKINA tema in ji lahko nered delamo.

Kokoši???????, 29.01.2023 ob 09:36

yram, 29.01.2023 ob 09:00

Kokoši???????, 29.01.2023 ob 08:46

yram, 29.01.2023 ob 08:37

RAKUN, 28.01.2023 ob 21:46

yram, 28.01.2023 ob 20:55

robi9, 28.01.2023 ob 20:43

yram, 28.01.2023 ob 20:26

robi9, 28.01.2023 ob 20:06

yram, 28.01.2023 ob 19:53

Se vam prav vidi, da se nikoli niste bili v nevarnosti in se bedaki bojite napacnih- neke vojske. Sicnu vas bo sosed ali tip ala veseli oce iz ciste mrznje ne pa nek ruski ali afriski vojak. Bedaki

Zanesti se moras nase in lastno obrambo. Ce ze uleti rus z raketo res veliko ne mores, se pa vsekakor lahko obranis pred sosedom, znancem, sodelivcem. Tud sanja se vam ne koliko teme ljudje nosijo v sebi in taki na katere ne bi ravno pomislili. Se med korono niste nic naucili*?

Nekateri se smo naučili.

Zato lahko opazimo, da največje zlobe zagovarjajo tiste psihopate, ki svet vodijo v uničenje in vojne.

Ker zloba je destruktivna in teži k uničenju.

Kam lahko psihopati in zlobneži pripeljejo nek narod ali državo, pa smo se lahko naučili tudi iz vojne v BIH, kjer je sosed streljal na soseda. Čeprav sta par dni prej še skupaj pila v oštariji.

Eden je začel s provokacijami in streljal, drugi se je bil primoran braniti in streljati nazaj.

Do tega pride, ker glup narod ni sposoben odstraniti psihopatov z oblasti.

To velja tudi za ta glup narod.

Ok zate mi je jasno, da si se naucil. Vecina je naivnih. Berejo casopis in se tresejo pred putinom in zelenskim…niti bo putin streljal, niti zelenski. Nevarni so ljudje, vecina jih nima prav nobenega obraza (v miru bi lastni materi ukradli, kaj selw v vojni ko prakticno vlada anarhija). To jim ne potegne, ljudje so tisti, ki te bojo okradli, ubili itd., ker bojo imeli neko korist ali pa so samo psihici, ki zdruzijo zabavno s koristnim.

Res je. Naivnih in indoktriniranih, brez lastne pameti.

Kot praviš, covid fašizem je to lepo pokazal, kjer se je narod izživljal nad sočlovekom, diskriminiral in zapiral zdrave ljudi.

Vsega tega ni počel fašist janša. On se je samo skrival. Vse to je izvajal glup narod in se ob tem zgovarjal na Janšo.

S tem je glup narod dokazal, da nima lastne pameti, ne vrednot in samo sledi kar se mu naroči.

Poceli so kar so poceli za lastno korist- brez vsake tehtnice. Medtem ko se bojijo nekih rusov, ki bojo kao napadli ljubljano haha( pa pustimo trole ob strani-rakun in un veseli oce itd. delata kar delata namerno, temu se rece odvracanje pozornosti od pravega sovraznika oz.tezav) jim ne potegne, da je sovraznik veliko blizje kot si sploh predstavljajo. Sodoma in gomora to ze skoz ponavljam.

UUwow..pameten ko kurba.

Verjetno sem edini na MON, ki je dejansko zivel v Rusiji in Ukrajini. Zato odlicno poznam stanje tam.

In ja..Rusija je zlo. Rusko misljenje o Evropi, kot izrodku, ki ga treba uniciti, misljenje zaplankano o njihovi vecvrednosti in obsesiji o sanjah o sovjetski zvezi..ne to ni Putinova vojna..ampak voja vsaj 90% rusov..ki so oprani do dna mozganov. Egoti..nevednezi..cisto drugi svet. Zato mi ne pametovati. O tem o cemer vecina nima pojma.

Pa to o Zelenskem in drogi. Kje ne dokaz?. Kje je dokaz o drogi?

Putin ce ga pogledas je stalno pijan ali zadet. Nazadnje se je opotekal na sprejemu vojakov. Bizarno. Troli zabiti.

Kot prvo sem zenskega spola, zato ne morem biti pameten, lahko sem samo pametna. Dol mi visi tako putin kot zelenski in njune igre, ki jih igrata skupaj z zda in eu podrepniki. Z nicemer me ne bos preprical trol v sovrastvo do obicnega rusa, ruske literature in kulture ali pa do obicnega ukrajinca (ista pasta so ti oni genetsko), na tvojo zalost munjeni trol bom se naprej poslusala p. ilica cajkovskega in z veseljem prebrala a.sergejevica puskina. Bo slo trol zabiti*?

Mislim da ne bo šlo, RAKUN je totalno zabit in se ga nič ne prime. Drugače pa tudi mene skrbi kaj bo z rusko kulturo. Ta je vedno RUSIJO predstavljala najbolj kritično(kot tudi človeka nasploh). Kdor hoče razumeti RUSIJO mora le brati rusko literaturo in gledate ruske filme.

Nevem koliko jih gledaš, ampak ruski filmi so odlični in imajo dosti dobrih režiserjov.

Mimogrede en dober družbenokritičen ruski gej film zate poznam.

Povej koki, ceprav filmov in serij ne gledam veliko, to sta bolj moz in hci zalepljena na netflix :)) raje berem, ce poznas kako fajn boylove knjigo jo z veseljem preberem. Kar se tice pa ruske kulture, obozujem rusko lit.,poleg drugih, svasta sem ze prebrala, berem vedno znova, kar je pac distopno v jezikih ki jih razumem, rusko pa zal ne znam, ceprav mi je fotr skoz govoril, da je treba ruse (kot tudi druge) brati v ruscini, da sele takrat res zacutis zgodbo, ki jo pripoveduje ruska dusa. To kar se pocne z ruskimi avtorji in umetniki je pod nivojem razvitega mozga. Ni prvic in ni zadnjic, da so vtaknili kulturo nekega naroda v politicno minestro, ljudje pa vse pograbijo ne da bi za trenutek razmislili.

“YRAM”,

Sej dobri filmi znajo včasih še literaturo prekašati, takrat ko so literatura prenesena v filmsko zgodbo, poezija v atmosfero, slikarstvo v sliko…

Znajo ruski filmski režiserji neverjetno predstaviti sodobno Rusijo, vsekakor smemajo filme, ki jim Hollywood niti blizu ne pride.

Aja pa rekla si, da si bolj romantična in imaš rada gej drame. Čeprav ta je bolj okrutna, in glavni junak je zlobnež in hud psiho 🙂

.https://www.youtube.com/watch?v=zqEg_LZBCzU

Kakšen ti je trailer?

Problem je v tem, da tista 5ica ne pomeni čisto nič, in na podlagi tiste 5ice potem grejo vsi na gimnazijo, čeprav niso za gimnazijo.

Problem je, ker se ne gleda znanja, ampak številke, ocene. Na papirju vse lepo, v reali pa…

Krasni novi svet, glumimo vsi vsepovprek, ne veš več, kaj je resnično.

In kaj je moj problem, moj problem je, da ljudje moramo biti v socialni interakciji z drugimi ljudmi, brez tega nas ni. Če ne bi bilo tega, ni problem, zaradi mene so lahko vsi odločbarji in vsi s 5icami.

yram, 29.01.2023 ob 09:55

To je katastrofa, ce res taka zlahka delijo te odlocbe. Bolj kot nad sistemom sem razocarana nad starsi. Kaj res ne vidijo meter pred seboj*? Za boljse ocene,wtf… jebes ocene, znanje je resnicno bogastvo, ne pa ocena v redovalnici. Lastne otroke bojo oropali znanja. Jaz sem mojima, ko sta bila se os rekla, ne se mi dudlat in nic vedeti, razumeti, raje se resnicno nauci za 2 kot lazno za 5. Ce uciteljico nategnes, da kao ful znas z dudlarijo in ti da ona 5, mamice ne mores. Zlahka preverim koliko ti res znas. Vsak sam pri sebi na koncu dne ve koliko res zna in koliko otrok zna. Sami sebe slepijo in lastne otroke.

Nič se oni ne slepijo, slepiš se ti. Oni bodo lepo udobno prišli skozi življenje, ostali jih boste imeli pa na grbi in prevzemali njihovo delo ter odgovornost.

štimunga, 29.01.2023 ob 09:40

Ja, na koncu bodo tile posebneži imeli še prednost pri zaposlovanju, postali bodo vaši nadrejeni, ker bodo imeli prednost pri napredovanju, vi bosta pa po njihovih ukazih morali delati tisto, česar oni niso sposobni. In delali boste za minimalca.

Bo še en od takih šefov ali celo direktorjev, kateri bo v dopisih pisal gdo namesto kdo, biv namesto bil, vejic pa tak ne pozna. Dozivela to v sluzbi.

je tako, 29.01.2023 ob 09:55

Problem bo, ko se bodo tile večni privilegiranci prek vez in raznih odločb zrinili v službe in bodo morali drugi delati še namesto njih. Upam, da dobiš ti kakega od njih za šefa.

Zelo verjetno bomo take dobili za šefe. Ker danes zadošča zgolj formalna izobrazba, kompetence sploh niso pomembne.

A nisi brala gor? Zato, ker bo tvoj mulc s šenkanimi štiricami prišel na gimnazijo pred mojim, ki ima same petice! To je problem, ker so naši otroci brez odločb očitno postali drugorazredni učenci. En mulc z odločbo ADHD jih lahko zajebava celo OŠ in jim onemogoča pouk, en tak, ki ima šenkane ocene pa pride pred njimi na želeno srednjo šolo. A vidiš, kje imamo problem?

anonimno980, 29.01.2023 ob 10:02

Zelo verjetno bomo take dobili za šefe. Ker danes zadošča zgolj formalna izobrazba, kompetence sploh niso pomembne.

Kompetence danes rabiš za službe, ki so na nižjih klinih plačilne lestvice.

“ŠTIMUNGA”,

pa daj že nehaj debil prizadeti, spet si uporabilo vzdevek, ki si ga že tisočkrat v temah o šolstvu, tako kot si ostale. Pa kaj si tako DEBILNO in ZAOSTALO, da ne znaš biti manj očitno.

Ti pa gotovo nisi študirano in uspešno v življenju, si preveč prizadeto v glavo ti incelovsko, avtistično bitje.

Res je, dekle z diskalkulijo in odločbo je imelo prednost pri vpisu na srednjo šolo.

S trojkami in štiricami je prehitela vrstnike, odličnjake.

Fonetični šefi in sodelavci, 29.01.2023 ob 09:59

Bo še en od takih šefov ali celo direktorjev, kateri bo v dopisih pisal gdo namesto kdo, biv namesto bil, vejic pa tak ne pozna. Dozivela to v sluzbi.

Direktor ne piše dopisov, to delajo njegovi podrejeni.

Kokoši???????, 29.01.2023 ob 09:57

Oj “YRAM”

niso zbrisali une teme, samo v POLITIČNI ČVEK so jo kopirali. Na ti sem citiram svoj odgovor.

LAHKO KAR SEM ODGOVORIŠ, itak je to MOTENKINA tema in ji lahko nered delamo.

Za kokija

vsekakor zanimiv…ok bom pogledala v drugo temo, da ne smetiva v tej

čist simpl, 29.01.2023 ob 09:59

Nič se oni ne slepijo, slepiš se ti. Oni bodo lepo udobno prišli skozi življenje, ostali jih boste imeli pa na grbi in prevzemali njihovo delo ter odgovornost.

Ni bistvo priti skozi zivljenje s slepilom ampak z dramilom. Vedno slepimo samo sebe.

Za bolničarje, varnostnike, vojake, oficirje, konobarje,…, bodo dobri.

Kaj se pa ti sploh oglašaš. Ti si bil eden izmed njih, zabiti nesposobni šolar, ki se zdaj ne zna postevanke. Zato pa si to kar si; obična pederčina.

Robert Golob, 29.01.2023 ob 10:20

Za bolničarje, varnostnike, vojake, oficirje, konobarje,…, bodo dobri.

Sanjaj. Za to boste vi dobri, oni bodo pa vaši šefi in vas komandirali.

Prehitevanje z odločbo, 29.01.2023 ob 10:14

Res je, dekle z diskalkulijo in odločbo je imelo prednost pri vpisu na srednjo šolo.

S trojkami in štiricami je prehitela vrstnike, odličnjake.

Pa? Saj je z njeno inteligenco vse OK in je prav, da ima možnost vpisa. Slabovidni smejo nositi očala, da vidijo enako kot tisti z dobrim vidom. Dislektiki pa imamo podaljšan čas, večje črke,…pa 10% manj zahtevanih točk za vpis kot drugi, da lahko svoje znanje pokažejo enakovredno ostalim.

Ti nisi noben profesor, ampak navaden provokator in šovinist.

Nisi sposoben napisat niti enega posta ne da bi omenil Ruse, Srbe, cigane ali pa južnjake.

Tudi ti si zrel za odločbo. Psihiater.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close