Čedalje več odločb za pomoč otrokom zaradi posebnih potreb
Pa GREMO SPET ZNOVA!!!
Alo BEBCI!!!! Sem vam že TISOČKRAT povedal, da ZAVOŽENA NEDOFUKANA MOTENKA je še posebej aktivna v temah o šolstvu in v temah v zdravstvu. V njih zamenja po 50 vzdevkov. In kaj zdaj se boste spet jebali s trolom, da vas bo napadal pod parimi vzdevki in vam žrl živce.
A se vas sploh kaj prime???? ????? ?????
Prpa a ne, 28.01.2023 ob 23:14
Odva, 28.01.2023 ob 20:48
Pa to več ni normalno. Skoraj vsak drugi otrok v OŠ že ima odlocbo za prilagoditev in pomoč pri učenju. Meni se to za malo zdi, saj imajo tile učenci privilegije z njihovimi starši vred. Dobijo lažje teste, imajo dodatno učitelja, ki jih uči in zato se starši z njimi ne rabijo toliko matrat. To ni pošteno do ostalih, saj tile odlocbarji tudi lažje pridejo do boljših ocen brez nekega truda, saj jim na pol senkajo lepe ocene, docim se morajo tisti brez odločbe dosti bolj potrudit. Včasih je za take obstajala posebna šola s prilagojenim programom, danes pa se najbolj zabiti šlepajo na račun ostalih. Starši z DSP jevci si ne priznajo, da je njihov otrok enostavno nesposoben in zabit za v posebno šolo.
In kje je problem? Če so tvoji tako blazno pametni, bodo pometli z vso konkurenco, tisto z odločbami in tisto brez. Mar ne? Ali so do sedaj želi uspeh na račun otrok z učnimi težavami, sedaj pa jih ti “zabiteži” prehitevajo? Si fouš, ker se v šoli svet ne vrti okrog tvojega sončeca? Daj izpljuni, kje je težava? Življenje pač ni fer in prej ko boš svoje froce to naučila, bolje bo zanje in lažje bodo šli skozi življenje. Vedno bodo srečevali ljudi s privilegiji, upravičenimi in tudi neupravičenimi, torej takimi, ki izkoriščajo sistem. A boš tudi v službo šla šefu tvojega sončka kokodajsat, da mora delat več od sosedovega Tončka? In če je to tako fino in fajn, zrihtaj še svojim odločbo. Mene odločbe drugih ne motijo. Moji vejo, da je šola (in življenje) delo in da delajo zase, pa ali drugi spijo, ali še bolj garajo. In zdelujejo brez težav.
Kaj si živčna. Problem je v tem, da bi morali it v šolo ali razred za učence s posebnimi potrebami, ampak ker si starši ne dajo dopovedat in hočejo, da njihov otrok hodi v normalno šolo, je potem cela zmeda.
To je isto kot nekoga, ki že od rojstva ne hodi zaradi zdravstvenega stanja prepričevat v odraslost, da on pa hodi. Če pa ne. In večinoma so starši tisti, ki si zatiskajo oči.
Šolski sidtem pa je itak v krizi, kot zdeavstveni. Ampak tu ne govorimo o tem.
oh ja, 29.01.2023 ob 00:33
Anonimno599, 28.01.2023 ob 22:35
Najprej covid, sedaj bo vsak starš že negovalec na domu svojemu otroku, ki ni sposoben narediti OŠ, do konca življenja.
Naj grejo v Janeza Levca ali Kozaro ali kam že. Ne pa, da ima skoraj polovica razreda odločbe.
A tiste, ki nosijo očala, bi tudi poslala v Janeza Levca?
Ne razumeš.
Ok, avtorica ni navedla, kakšnne odločbe. Če je polovica razreda na odločbi, potem
ali je to potuha
ali pabi morali biti v razredu za učence s PP ali v posebni šoli (Janeza Levca …).
Tega pa itak nismo razčistili.
Da je nekdo asperger na primer v 3. letniku gimnazije, je lahko nelaj drugega kot avtist v 3. razredu osnovne šole.
Aspergerji so celo zelo inteligentni. Ne rečem, da avtisti niso. Ampak je razlika ali v 3. razredu ali v 3. letniku gimnazije.
Tu ne govorim o ADHD, čeprav tudi taki izdelajo celo fakulteto. Ne boš verjela.
Poznam enega z odločbo, meni se s tem otrokom ne zdi nič narobe, nisem sicer dohtar, imel je dvojke, trojke, mamica rekla da se težko koncentrira. Napovedano spraševanje, dobi vprašanja, teste piše dalj časa, posebej, s šolskim psihologom. Zdaj ima štirice, petice. Kaj bo ko bo odraste? Ima vse možnosti da bo npr. zdravnik. Na srednjo šolo ga bojo s takšnimi ocenami prej vzeli kot nekoga brez odločbe.
Vatvar, 29.01.2023 ob 07:34
Poznam enega z odločbo, meni se s tem otrokom ne zdi nič narobe, nisem sicer dohtar, imel je dvojke, trojke, mamica rekla da se težko koncentrira. Napovedano spraševanje, dobi vprašanja, teste piše dalj časa, posebej, s šolskim psihologom. Zdaj ima štirice, petice. Kaj bo ko bo odraste? Ima vse možnosti da bo npr. zdravnik. Na srednjo šolo ga bojo s takšnimi ocenami prej vzeli kot nekoga brez odločbe.
Saj z več kot polovico ni nič narobe, pač malo težje dojemajo snov. Zakonsko naj bi bili do odločbe upravičeni samo tisti otroci, ki imajo specifične učne težave (torej ne recimo nasploh znižan intelektualni nivo) in ki zaradi njih NE DOSEGAJO ZADOSTNEGA USPEHA. Če govorimo o učnih težavah. Ampak realno zavod za šolstvo da odločbo čisto vsakemu, kjer starši zanjo zaprosijo. Tudi če ima trojke, štirice… in pa tudi takim, ki bi bili za posebno šolo, ker dejansko ne dojemajo niti preprostih navodil, kaj šele učno snov in ki so v preteklosti bili po posebnih šolah. Vse to ima odločbe. Poleg tega pa še vedenjci. Una zgoraj, ki pravi, da njen sin moti pouk, ker pač on ne bi rešil več nalog, ampak je dovolj ena ali dve, za kaj več se ne more zbrati.
Imamo največ otrok s posebnimi potrebami na učenca v EU! Največ! Kam to pelje? Od sodelavke sin, celo osnovno na odločbi, podaljšan čas pisanja.. ne zmore narediti teorije za vozniški izpit. Mu vedno zmanjka časa! Predstavljajte si takega v nekem timu, kjer jih lovijo roki. Kje končajo taki? Pri mami na kavču ali pa, če imajo zveze v kakšni lagodni službici, kjer nikogar ne moti in kjer nihče od njega ne pričakuje kaj dosti.
Anonimno599, 29.01.2023 ob 07:26
Kaj si živčna. Problem je v tem, da bi morali it v šolo ali razred za učence s posebnimi potrebami, ampak ker si starši ne dajo dopovedat in hočejo, da njihov otrok hodi v normalno šolo, je potem cela zmeda.
To je isto kot nekoga, ki že od rojstva ne hodi zaradi zdravstvenega stanja prepričevat v odraslost, da on pa hodi. Če pa ne. In večinoma so starši tisti, ki si zatiskajo oči.
Šolski sidtem pa je itak v krizi, kot zdeavstveni. Ampak tu ne govorimo o tem.
Alo PSICA BLESAVA, daj vozi! Ali pa si tip, ki pisari kot ženska?
Ajde povej kaj si pa ti USRAN INCEL dosegel v življenju?
Sam smrdiš, noben te noče, pa tu svoje frustracije izlivaš. Ti pezde, ki nima v življenju ničesar.
meni se zdi večji problem, da imajo potem takile in tudi degeneriranci otroke, ki so ravno tako genetsko prizadeti in s tem se slabi človeški rod, kmalu bo vs eprizadeto, kdo bo pa delal pa s ešel napredek ob prizadetežih. morali bi nardit zakon, da se vse te, ki bodo prizadeti splavi, če pa kdo želi kljub vsemu, pa bo sam kril stroške vsega zdravstva in vsega, nobenih več porodniških, nadomestil, ugodnosti in stotine nekih dodatkov za pomoči pa nadomeščanje v službi. kje je pravica, en samski mora pa za vso to prizadeteže delat,. denar ne pade z klufta treba je delat pa ga zaslužit, to porabniki teh sredstven najbrž ne vedo, ko sedijo doma pa nič ne delajo za družbo.
yram, 29.01.2023 ob 08:22
Nekateri otroci res rabijo pomoc ali drug pristop k ucenju, nikakor niso zabiti. Imajo pac tezave. Je pa res, da se tudi v primeru odlocb najdejo ljudje, ki to izkoristijo. Ce je res skoraj vsak drugi se je treba zamislit, nekaj je fejst narobe.
Pazi zdaj, ker vidim, da te ima ta “ženska” na piki. Saj si verjetno opazila, da ti je že v parih temah težila in te napadala z po več vzdevki. Zadnje čase pa je HALOŽANKI težila. Isto tako, da je nad njo uveljavljala svoj prav z večimi vzdevki.
Kokoši???????, 29.01.2023 ob 08:25
Pazi zdaj, ker vidim, da te ima ta “ženska” na piki. Saj si verjetno opazila, da ti je že v parih temah težila in te napadala z po več vzdevki. Zadnje čase pa je HALOŽANKI težila. Isto tako, da je nad njo uveljavljala svoj prav z večimi vzdevki.
Se ji ne bom pustila motit koki :)) naj, ima kada
yram, 29.01.2023 ob 08:27
Se ji ne bom pustila motit koki :)) naj, ima kada
Dobro. 🙂
Saj ti je že jasno, kaj se dogaja. Nekdo ima preveč časa in nobenega življenja in vsakodnevno okupupira ta forum. Napada določene uporabnike, nekatere od vas pa samo občasno. Še posebaj pa znori v temah o šolstvu in o temah v zdravstvu.
Red skora 50-timi leti je imel sošolec Darko slabše ocene zaradi zmanjšanega intelekta. Pač ni dojemal. In je imel ob dopolnilnem pouku tiste cveke, dvojke.
Sošolec Roman je bil nemiren. Ni se mogel skoncentrirati in je neprestano nagajal. Fantje so ga parkrat zmlatili in je bil mir.
Iztok ni mogel sedeti v klopi in se je sprehajal po razredu. Učiteljica ga je zadolžila za brisanje table, pospravljanje onar, iskanje podatkov v knjigah itd. In je bil mir. Doma je mama vpeljala urnik, po katerem je potekal njegov dan in je bilo bolje.
Meni se zdi to talanje odločb ena sama farsa. Otroci so različni, vedno so bili. Če je nekdo nemiren, se ne odpravlja vzroka, ampak išče olajšave. ADHD pa je mir in smo vsi srečni.
Bodte normalni, pa kdo bo gledal te nesposobne ljzdi v službi….
To je tako. Starši si nočejo priznat, da imajo butaste sončke, ki ne razumejo osnovnih navodil. Tu ni potrebno obsojati nikogar, pač tudi taki obstajajo in so obstajali vedno. In taki so obiskovali samo posebno šolo. Zato je za take potrebna POSEBNA šola, kjer so vsi na istem nivoju. V normalno osnovno šolo sodijo le normalni otroci brez motenj, pa če si priznate ali pa ne.
Problem je v tem, imajo otroci z odločbami prednost pri vpisih tako na srednjo šolo kot na faks. Pred časom se je tukaj podalo vse dokaze, zakonska določila in smo ugotovili, da se lahko na gimnazijo, ki recimo zahteva za vpis vse petice, vpiše tudi odločbar, ki ima vse štirice in je izenačen s tistimi, ki imajo vse petke. Če pa ima vse štirice in eno petico, ima pa sploh prednost pred vsemi odličnjaki z vsemi peticami. In to je zelo narobe. Ker je imel ta otrok že itak vse možne pomoči, zdaj pa ima še prednost pri vpisu. In če je teh otrok toliko, potem tisti brez odločbe kmalu ne bodo imeli nobenih možnosti pri vpisih, pa čeprav bodo imeli same petke!!
Zadnjič sem bila pri sosedi, najini dve hčerki sta sošolki. Pa priteče njena domov in kaže test od angleščine in reče, da je pisala pet. Soseda jo hvali za znoret in ker je držala test tako, da sem lahko tudi jaz videla, me je skoraj šok. Vse narobe napisano, popravljeno pa nič. Recimo imeli so za napisat z besedo št. 15, ona napisala fiftin, št. 25 – tventifajf…Sem rekla sosedi, WTF, kako pa da ji niso napake popravili? Ona pa pove, da ima odločbo in da lahko piše fonetično???? Nisem imela pojma, da je to možno. Kasneje doma mi hčerka pove, da je pisala štirico, seveda velika večina pravilno zapisano, ampak kakšno napako je pa njej seveda popravila. Normalno, da je pisala štirico, več si ni zaslužila, ampak ta sosedova hčera? Soseda že zdaj govori, da bo punca šla na gimnazijo. Ampak kako zaboga, a tudi tam tolerirajo te napake? Narobe svet!
Največji problem in težava otrok so njihovi glupi starši, ki vzgajajo invalide za vse življenje. Najprej je treba otroke naučiti reda in odgovornosti, ko to obvladajo imajo manj težav v šoli. Tistim, ki imajo resnično težave naj se pomaga. Jaz jih ne bi dajala v neke posebne šole, razen tistih, ki res ne zmorejo.
Nekateri otroci res rabijo pomoc ali drug pristop k ucenju, nikakor niso zabiti. Imajo pac tezave. Je pa res, da se tudi v primeru odlocb najdejo ljudje, ki to izkoristijo. Ce je res skoraj vsak drugi se je treba zamislit, nekaj je fejst narobe.
skoraj vsak drugi je zato, ker gredo starši po odločbo, da bo imel otrok boljše ocene, na zavodu za šolstvo pa vsem potalajo odločbo. Enkrat lahko ugibaš, zakaj. Vsako strokovno mnenje je posebej plačano. Strokovna skupina se sestane (posebej plačano) in spiše mnenje (po navadi copy paste od nekoga podobnega) ter za to mastno kasira. Balkan pač. Zato pa imamo tako ogromno št. otrok s posebnimi potrebami, ker nikogar ne odpikajo. Jim ni v interesu.
Ravno to je problem, da tolerirajo napake, kako bo bogi otrok znal, ce mu ne popravijo napak*? Jaz sem “stara koza” s koncanim faksom in brez odlocbe pa delam napake :)), kako naj jih otrok ne dela, otrok ki ima recimo disleksijo, normalno da jih dela. Otrokom bi moral pomagat, da osvojijo znanje in ne obratno, da ga ne osvojijo. Pomagat da napise pravilno, koga briga ocena. Jaz sem prepricana, ce bi se dejansko posvecali tem otrokom z ucnimi tezavami kot je treba, bi znali vec in tudi pravilno bi pisali npr. v ang.(vaja dela mojstra). V bistvu jim delajo skodo, saj se ne naucijo pravilno. Ti otroci niso glupi, debilni itd., samo sistem je spet iznasel nacin kako se jih resit. Daj jim 5 pa magari, ce je pol testa napisal narobe, samo da se ga resim. Grozno.
Saj z več kot polovico ni nič narobe, pač malo težje dojemajo snov. // Takšnih vas je veliko tukaj, kot da ste vsi iz JU…..
No, kot prof. nisem nikoli kompliciral. Vsak ima svojo pot v življenju in neko poslanstvo, enemu se “odpre” prej (meni npr.), drugim kasneje, mnogim nikoli in gredo pač za Putinove vojake.
Kar se pa tega tiče:
To je zato, ker imajo ženske prvega otroka bistveno prestare. Potem pa pride do avtizma in sorodnih motenj, downovega sindroma in drugih obolenj.
Na tak način se bo zahodna civilizacija samouničila. In muslimani že na glas govorijo, kako jo bodo slejkoprej zavzeli in tu razglasili islamsko državo.
-Miša Molk je imela hčer z DS še kot najstnica, Golob le malo kasneje. Obadva ta DS sktivata in obema se je kasneje “odfukalo”; Miša je vzmetnica, Golob ima pa slab okus.
In Jankovićev butasti sin, saj veste, kako je naredil maturo? Tako, da je Janković podkupil Khama…..
Odločb so pa vedno, povečini imeli južnaki (cigani). Ker so se zaporedoma generacije parile med sabo, Je kdo že videl visokega cigana?
Kratke noge; Janković, Kućan
Forum je zaprt za komentiranje.