Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Če bi lahko kaj spremenili na sebi, kaj bi to bilo?

Če bi lahko kaj spremenili na sebi, kaj bi to bilo?

Marsikaj napišemo le zaradi sebe. Da se ne bi počutili slabo. Zato s pisanjem neko misel naredimo bolj resnično in vplivnejšo.[/quote]

problem je, da veliko ljudi gleda na vse zgolj iz enega zornega kota, ponavadi slabšega, npr. išče pomanjkljivosti, se primerja z drugimi…..

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Tvoja definicja nosi negativno konotacijo, ravno o tem se govoril, ko se na nekaj gleda enoplastno.

Točno.
Zato pa sem napisal, da dolgočasnost in introvertiranost več ni problem in ovira, če se najdeta ta prava dva.

Tvoja definicja nosi negativno konotacijo, ravno o tem se govoril, ko se na nekaj gleda enoplastno.[/quote]
Negativna je, če sam verjameš, da je. Ampak lahko pa ti razložiš večplastno, bomo prav radi prebrali.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marsikaj napišemo le zaradi sebe. Da se ne bi počutili slabo. Zato s pisanjem neko misel naredimo bolj resnično in vplivnejšo.[/quote]

problem je, da veliko ljudi gleda na vse zgolj iz enega zornega kota, ponavadi slabšega, npr. išče pomanjkljivosti, se primerja z drugimi…..[/quote]
Se strinjam.
In če v drugem iščemo slabe lastnosti, jih prej ali slej tudi najdemo.
Lastna resnica za vsako ceno….Tudi za ceno trpljenja.

V šoli bi se več (bolj zgodaj) zanimal za stroko, ki jo sedaj opravljam.

Tvoja definicja nosi negativno konotacijo, ravno o tem se govoril, ko se na nekaj gleda enoplastno.[/quote]

Seveda, vidiš, nič nisi dosegel s svojo razlago…
In vain you have struggled 🙂 🙂

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Negativna je, če sam verjameš, da je. Ampak lahko pa ti razložiš večplastno, bomo prav radi prebrali.[/quote]

Nič ne verjamem, ker to ne bazira na veri, poglej si psihološko študijo. Tam (se) ne opredelujejo, da je eno ali drugo slabo ali dobro. V ekstremih pride negativnost do izraza. Drugače pa je v vsakem od nas nekaj introverta in ekstroverta, samo različno razmerje je od člvoeka do člvoeka.

Introvertirani ljudje so zame veliko bolj premišljeni, izkazujejo večjo zrelost in so zelo stabilne oz. zanesljive osebe, enkrat, ko pridobijo zaupanje v prijatelja ali partnerja. Takšne osebe so raje tiho in se držijo pregovora “molk je zlato”, kako pa da sekajo neumne.
V poslu so zelo natančni, potrpežljivi in znajo skrbno izbrati in načrtovati uspešno pot do uresničitve svojih ciljev. Zelo uspešni so zato tudi v študiju oz. realizaciji ciljev na dolge proge.
V ljubezni so dinamični izza štirih zidov, zato pa so takrat take osebe, ko so v elementu, veliko tudi bolj ognjeno sproščene, če so resnično s srcem predane partnerju.

To je moje osebno mnenje, seveda. 🙂 Koliko imam pa prav po definiciji, pa mi ni mar. 🙂

Negativna je, če sam verjameš, da je. Ampak lahko pa ti razložiš večplastno, bomo prav radi prebrali.[/quote]

Nič ne verjamem, ker to ne bazira na veri, poglej si psihološko študijo. Tam (se) ne opredelujejo, da je eno ali drugo slabo ali dobro. V ekstremih pride negativnost do izraza. Drugače pa je v vsakem od nas nekaj introverta in ekstroverta, samo različno razmerje je od člvoeka do člvoeka.[/quote]

Marko , mi je prav žal, da se moram strinjat z matjažkom in ne s tabo, čeprav ne znam tako dobro stokovno razložit. Naravnanost k intra/ekstravertnosti je dedna veliko bolj kot značaj, ki se ga da pilit s korenčkom in/ali palico in izkušnje, in kot jih pridobivaš s tem, ko “delaš na sebi”.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

No če bi to bilo res 🙂 🙂 potem jaz ne bi pisala tu… saj bom nehala 🙂 🙂

Introveniranost je povezana z načinom naše vzgoje in nihče ne trdi, da je to slabše od esktrovertiranosti. To je pač tvoje sklepanje. Jaz sem samo povedal vzroke za introveniranost. Ti pa lahko poveš, če se ti zdijo smiselni ali pa ne.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

No če bi to bilo res 🙂 🙂 potem jaz ne bi pisala tu… saj bom nehala 🙂 :)[/quote]

Hahahahahaha..to velja za tiste, ki na prvo žogo misliš, da so introvertirani.

Sicer pa se strinjam, da pri vsakem človeku je vedno nek mix intro/ekstrovertiranosti. 🙂 Tako kot luna ob določenem času deluje na določene ljudi zmedeno na druge obratno, tako se tudi ljudje na podlagi okolja, ki nam prija oz. ne.

No, pa sem vse skupaj zmetala v en stavek. 🙂 Eh, nič mene poslušat, ker se ne ubadam s tem kdo je intro ali ekstro ali kdo je homo ali hetero…whatever. :)))

Kaj pa pomeni bit premišljen drugega kot pazljiv, boječ? Zadaj za tem se skriva strah pred nekimi posledicami.

marko na področju introvertiranosti brcaš v meglo, daleč od tega da povzana samo z vzgojo, je del našega genotipa, ne zgolj in izključno povzana z vplivi okolja

Saj nisem nikjer napisal, da je povezana samo z vzgojo, to je spet samo tvoj sklep. Tisti del, ki pa je povezan z vzgojo, pa lahko spremeniš. Konec koncev pa mene ne zanima kaj je kdo, pomembno mi je samo, kako se ob nekom počutim in on(a) ob meni.

To je večji del prirojeno – midva z bratom sva si različna kot dan in noč, pa sva imela enako vzgojo. Drugo je, če koga z vzgojo zatrejo ali tako preoblikujejo, da izgubi svoj pravi jaz. Drugače pa je treba opazovati majhne otroke, pa vidiš razlike – eni so bolj ekspanzivni, radovedni, drugi bolj boječi, tihi.

Napisal si,
In to ni smiselno, kar si napisal, ker je z negotovostjo, strahom pred lastnimi prerpičanji… prav fajn opravit pred tem, sicer ponavljaš in ponavljaš napako v zvezah, ki so samo paliativna terapija, in ker je, to je iz tiste psihološke študije, intro/ekstra-vertiranost naravnanost našega doživljanja, pogleda na svet, praktično pridobljena z rojstvom oziroma tistim obdobjem takoj po rojstvu na katerega ne moreš vplivati,(podobno kot seksualna usmerjenost npr) kot lahko npr. na altruizem, sprejemanje drugačnost, poštenost, itd…

Tisti drugi so še samski 🙂 🙂

Vidva z bratom nista imela enake vzgoje, razen če sta dvojčka. Priporočam knjigo p. Gostečnika:Srečal sem svojo družino 🙂 🙂

Jaz osebno bi bila vesela, če bi bila bolj ekstrovertirana. Pa ne mislim v stilu oseb, ki vse svoje težave takoj izpovejo vsakemu, tudi neznancu na avtobusu ali pa v trgovini. Taki ljudje me tudi ne pritegnejo. Ampak če je pa človek tako introvertiran kot sem jaz pa tudi ni fajn. Potem je težko najti družbo, sicer introvertirani niso tako zelo zagreti za druženje, ampak večinoma pa nam paše imeti vsaj nekaj družbe. In če si preveč zaprt vase te ljudje označijo za dolgočasnega ali pa celo vzvišenega, nedostopnega.

[/quote]

aha fajn, nej brat začne mal pisat tle gor :)))))))

aha fajn, nej brat začne mal pisat tle gor :)))))))[/quote]
Jaz bi to prepoznala, prepričana sem:) 🙂

Karakterno: Nič.

Vizualno: nič, razen lase bi imela čisto ravne (pa še to samo za to, ker bi bilo parkrat manj dela).

A imate občutek, da ekstrovertirani ljudje lažje dobijo službo oz. vzbudijo več zaupanja pri delodajalcu? Zdi se mi, ekstravertiranost veliko ljudje napačno vrednoti in takoj povezuje z boljšo govorno kompetentnostjo, simpatičnostjo, komunikativnostjo.

S komunikativnostjo je zagotovo povezana, kar se tiče zaposlitve je pa odvisno od same zaposlitve.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close