Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Če bi gledali s srcem

Če bi gledali s srcem

Za lepši dan:)

Danes je glas že boljši, gnar sploh ni pomemben…. stas pa itak tak kot more bit 🙂

Poznate misel: Ljubiti pomeni prepoznati svojo srečo v sreči drugega?

http://www.youtube.com/watch_popup?v=nwAYpLVyeFU&vq=medium#t=77

Če bi bilo res tako, bi bilo prelepo…..

Napišite kaj lepega, polepšajmo si to soboto 🙂

“Roža potrebuje sonce, da postane roža.
Človek potrebuje ljubezen, da postane človek.”
(Phil Bosmans)

Moj Angel

Pravijo, da ima vsak
svojega angela.
Moj je čisto meni enak:
nikoli ga ni doma.

Ko ga kličem, ga ni.
Ko ga iščem, ga ni.
Ko sem priden, ga ni.
Morda ga pa sploh ni.

A včasih se kar pojavi.
Če sem tiho, pozdravi,
če grd me krcne po glavi
ali pa nogo podstavi,

da kot prava neroda
na suhem po tleh zgrmim.
Tako se igra. Škoda,
da se jaz ne morem z njim.

(T. Pavček, Angeli)

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Ker sem bolj praktik, nikakor pa ne romantik, čeprav navijam za Goetheja (ampak on je bil viharnik):

Vsa teorija je siva; zeleno in cvetoče pa je drevo življenja.

ČUDOVITA ZGODBA

Žena je prišla iz hiše in videla tri stare može z dolgimi sivimi bradami sedeti na njenem dvorišču. Ni jih prepoznala. Rekla je: “Mislim, da vas ne poznam, vendar morate biti lačni. Vstopite prosim in kaj pojejte.”
“Je mož doma?”, so vprašali.
“Ne”, je odgovorila. “Je zunaj.”
“Potem ne moremo vstopiti”, so odgovorili.
Zvečer, ko je mož prišel domov, mu je povedala, kaj se je zgodilo.
“Pojdi, povej jim, da sem doma in jih povabi noter!”
Žena je res šla in može povabila, naj vstopijo.
“Ne moremo vstopiti v hišo skupaj,” so odgovorili.
“Zakaj pa to?” je vprašala.
Eden od starih mož ji pojasni: “Njegovo ime je Zdravje,” je rekel in pokazal na enega prijatelja, kažoč na drugega je rekel: “On je Uspeh, in jaz sem Ljubezen.” Potem je dodal: “Zdaj pojdi in se dogovori z možem katerega od nas želite imeti v vašem domu.”
Žena je stopila v hišo in povedala možu, kaj je rekel. Mož je bil navdušen.
“Krasno!!”, je rekel. “Če je tako, povabimo Zdravje. Naj vstopi in napolni naš dom z zdravjem!”
Žena se ni strinjala. “Dragi moj, zakaj ne bi povabili Uspeh?”
Njegova pastorka je poslušala v drugem kotu hiše. Priskočila je s svojim predlogom: “Ne bi bilo bolje povabiti Ljubezen? Naš dom bi bil potem napolnjen z ljubeznijo!”
“Upoštevajmo njen nasvet,” je rekel mož ženi.
“Pojdi in povabi Ljubezen, naj bo naš gost.”
Žena je odšla ven in vprašala može: “Kateri izmed vas je Ljubezen? Prosim vstopi in bodi naš gost.”
Ljubezen je vstal in začel hoditi proti hiši. Ostala dva sta prav tako vstala in mu sledila.
Presenečena gospa vpraša Zdravje in Uspeh: “Povabila sem le Ljubezen, zakaj vidva vstopata?”
Stari možje odgovorijo skupaj: “Če bi povabila Zdravje ali Uspeh, bi druga dva ostala zunaj. Povabila pa si Ljubezen in kamorkoli gre on, greva midva z njim. Kjerkoli je ljubezen sta tudi zdravje in uspeh!!!!!!”

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

“Nič na svetu ne more nadomestiti vztrajnosti. Ne talent, saj nič na svetu ni bolj pogostega kot talentiran človek, ki je neuspešen. Ne genialnost, saj je neizkoriščena genialnost že skoraj pravilo. Ne izobrazba, saj je svet poln izobražencev. Le vztrajnost, trdo delo in predanost so tiste vrline, ki štejejo.”
~Calvin Coolidge

“Neprenehoma smo izpostavljeni odličnim priložnostim, zamaskiranim kot nerešljivi problemi.”
~Lee Iococca

“Zavladati svojim strahovom je začetek vsake modrosti.”
~Bertrand Russell

“Bogat človek je včasih samo reven človek z veliko denarja.”
~Aristotel Onassis

“Vsi smo angeli z eno samo perutjo, zato lahko letimo samo objeti!”
~Luciano De Creschenzo

“Če s posameznikom ravnaš, kot da je tak, kakršen bi moral biti in bi lahko bil,
bo postal tak, kakršen bi moral biti in bi lahko bil.”
~Goethe

ČAS JE …
prehiter za tiste, ki jih je strah,
prepočasen za tiste, ki čakajo,
predolg za tiste, ki žalujejo,
prekratek za tiste, ki veseljačijo.
Za tiste, ki ljubijo pa je čas večnost.

Če si nekaj zamisliš in je nespametno,si dodaj točko-ustvarjalen si.

Če si iz tisočih misli izoblikuješ neko idejo,si dodaj še eno točko-vztrajal si.

Če se odločiš idejo skreirati v realnost in delati na njej,ne potrebuješ več točk-sledil si samemu sebi,edino prav…..in ko dosežeš,kar si želel-bodi ponosen,a ne na rezultat,na prvi korak.
(n.n.)

“Ni ti treba zapustiti sobe.Obsedi in poslušaj.Ne poslušaj,samo čakaj.
Ne čakaj,le bodi…tih,miren,zbran.In svet se ti bo sam od sebe odkril.
Ne bo imel izbire,v vsej svoji veličini ti bo padel pred noge.”
(Franz Kafka)

Prijateljstvo je neopisljivo razkošje,
da se z nekom počutimo popolnoma varne,
ne da bi morali izbirati misli ali tehtati besede.

A lahko samo komentiram pa nič ne napišem?

Krasni ste, ki pišete v to temo in hvala bibiti meliti za odprtje.

[img]http://shrani.si/f/s/Q1/3u5iO7yM/agxlnxzv0qyj0fgjnwxmyll7.jpg[/img]

[img]http://shrani.si/f/2f/Kc/2CYrhh8u/tumblrkuwp8zl60j1qzr04eo.jpg[/img]

[center]SPOSODIM SI

sposodim si
star biciklin
nikogar z njim
ne dohitim
nikogar z njim
ne prehitim
le veter si
v lase lovim

sposodim si
rumen dežnik
za senco je
ko sonca ni
za streho je
ko dežja ni
pokriva me
in se vrti

sposodim si
še tebe kdaj
ne vprašaš me
kako in kaj
ne vprašaš me
od kod in kam
ne briga te
če pot poznam

sposodim si
poletni dan
ves sončen je
in nasmejan
ves kuštrav je
in razigran
in ti mu praviš
dober dan

sposodim si
poletno noč
ko zvezde zrejo
v nekoč
ko luna že
odhaja proč
le ti mi šepneš
lahko noč

sposodim si
še tebe spet
ne vprašam te
kako čez svet
ne vprašam te
od kod in kam
a vendar te
nazaj ne dam

(Feri Lainšček)[/center]

On ne voit bien qu’avec le cœur. L’essentiel est invisible pour les yeux. Antoine de Saint-Exupéry

Ne iščite prevoda v google translatorju, za vas se je specialno potrudil ivan minatti 🙂 🙂
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

ko bi gledali s srcem, bi bile oči nepotrebne in prikrajšani bi bili za marsikaj kar je očem prijetno

Krivokljunčica, to si pa tako lepo napisala, da sem ostala brez besed.

Vseskozi sem vedela, da imaš v resnici ljubeče srce, ki si ga (no zadnje čase ne več tako) skrivala za trdno lupino.:)

Se bolj strinjam s katenjkinim zapisom

[/quote]
Ženske lepote in ostalih tipičnih ženskih atributov, ni možno videti s srcem. 🙂
Pogled na seksi žensko, je neprecenljiv. 🙂

[/quote]
osebno se strinjam z obema zapisoma, kdor je bral malega princa ve o čem govorim:)

[/quote]
Ženske lepote in ostalih tipičnih ženskih atributov, ni možno videti s srcem. 🙂
Pogled na seksi žensko, je neprecenljiv. :)[/quote]

Hehehe Robi, to je tipično moško razmišljanje : )

[/quote]
osebno se strinjam z obema zapisoma, kdor je bral malega princa ve o čem govorim:)[/quote]

Se sicer tudi sama strinjam z obema zapisoma, bolj pa z avtorjem, ki ga je citirala katenjka.:)

Nekateri ljudje hitro pridejo v naše življenje in tudi hitro gredo iz njega…

Nekateri ljudje nam postanejo prijatelji in ostanejo v našem življenju kar nekaj časa…

pustijo lepe odtise v naših srcih…

in nikoli več nismo točno takšni, kot smo bili, ker smo spoznali dobrega prijatelja!!!

Za dušo in srce 😉

“Ni pomembno, kako dolgo smo živeli z omejitvami. Če stopimo v temno sobo in prižgemo luč, ni pomembno, ali je bila soba v temi en dan, en teden ali deset tisoč let – prižgemo luč in je razsvetljena. Ko se zavemo svoje sposobnosti za ljubezen in srečo… je luč prižgana.”
[sub](Sharon Salzberg)[/sub]

Ljubezen vsak dan ustvarja čudeže: močnega slabi, slabega krepi;
pametnega poneumlja, neumnega napravi pametnega,
poveličuje strasti in uničuje razum.
Z eno besedo: vse postavlja na glavo
.
[sub](Pollock)[/sub]

Sometimes things change, plans fail, joy fades, excitements gone; you start to question why? But when you look behind – real friends remain!

A good friend is like a good bra, hard to find, comfortable, supportive, keeps you from fallin, holds you tight and close to your heart. Is nice to feel to have a “bra”!

Epitaph
Do not stand on my grave and weep; I am not there, I do not sleep. I’m a thousands winds that blow. I’m a diamond glints on snow. I’m on the sunlight on the ripened grain. I’m a getle automns rain. When you awaken in the morning’s hush, I’m the swift uplifting rush of quiet birds in the circled flight. I’m the soft stars that shine at night. Do not stand on my grave and cry; I AM NOT THERE, I DID NOT DIE.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close