bruto plača razlaga
To je v vseh službah, kjer imamo 12 urni turnus. V bistvu imamo večjo delovno obveznost, kadar praznik pade med tednom. Lahko imaš tudi manjko ur. Recimo če pride 1. in 2.januar na ponedeljek, torek, ti pa imaš dopust, si v minusu 16 ur. So pa reševalci NMP že vložili tožbo, ampak na žalost izgubili.
Ja res je 120% dodatka v JS vendar to ne pomeni 22€/h, ker moram te ure dodatno v tekočem mesecu oddelati “brezplačno” tako da pride praznik plačan 12€/h ob predpostavki, da je moja osnova 10€/h, kar pa seveda ni.
Kot sem že povedal, če je mesečna obveza 174ur in če je en dan med tednom praznik jih moram jaz onarediti 176 aostali pa samo 168.
Že dlje časa razlagam vodjem pravne, kadrovske, računovodske službe, vsi z uni. izobrazbo pa ne razumejo ali nočejo razumeti.
No letos opažam, da vidijo luč na koncu tunela 🙂
To je svinjarija, 11.09.2025 ob 19:17
To je v vseh službah, kjer imamo 12 urni turnus. V bistvu imamo večjo delovno obveznost, kadar praznik pade med tednom. Lahko imaš tudi manjko ur. Recimo če pride 1. in 2.januar na ponedeljek, torek, ti pa imaš dopust, si v minusu 16 ur. So pa reševalci NMP že vložili tožbo, ampak na žalost izgubili.
Morda se bo letos kaj spremenilo. Sem izvedel, da so nekateri manjši zavodi te ure izplačali kot nadure. UKC Lj in UKC Mb ter večji zdravstveni domovi pa se temu upirajo.
Glede na razlago v Uradnem listu katero sem priložil nekaj postov nazaj mi dajejo prav vendar se izgovarjajo, da so to za nazaj enormne številke in da ni denarja vendar mislim, da to ne more biti vzrok neizplačila.
aha 123, 11.09.2025 ob 17:49
Ja vem da sem dobil dodatek za praznik, ostali so pa bili doma in so dobili plačano. Na koncu meseca sem naredil 8 ur več kot ostali, kateri so bili doma na praznik in so dobili plačano.
Sem govoril z inšpektorjem za delo in mu razložil zadevo. Mi je dal prav in je to v končni fazi siljenja delavca v delo brez plačila, ker moram teh 8 ur (praznik) dodatno oddelati v tekočem mesecu čisto brez plačila.
Pri nas se izgovarjajo, da če meni izplačajo morajo še vsem ostalim v ruskem turnusu in da je zavod že tako v slabem finančnem stanju.
Slabo finančno stanje ne more biti izgovor.
Forum je zaprt za komentiranje.