brez spolnosti
Da je potešen.
Morda obstaja v takih primerih tudi dogovor ali tihi dogovor med partnerjema glede tega. Bi morda to tudi bila lahko ljubezen?[/quote]
Lej, jaz bi že iz čisto sebičnih razlogov to predlagala. Če bo tip zaradi tega laže prišel vsak dan k meni domov in skrbel zame, mi stal ob strani, zakaj pa ne. Res nima smisla, da se še dodatno muči, če pač rabi seks, dotike, ventil …
Sebe si sicer res težko predstavljam, da bi se tešila drugje, ampak še nisem bila v takšni situaciji, ne verjamem pa v zvestobo do groba, ker če že lahko nadzoruješ telo, pa v glavo ne moreš nikomur pogledati.
Da je potešen.
Morda obstaja v takih primerih tudi dogovor ali tihi dogovor med partnerjema glede tega. Bi morda to tudi bila lahko ljubezen?[/quote]
Še enkrat; Ne.[/quote]
Čudno. Sem mislil, da spadaš med tiste, ki trdijo, da seks ni najbolj pomembna stvar v zvezi, pa sem se očitno motil. Po drugi strani pa, ali ni (čeprav tudi v takih primerih) zahteva in/ali želja po partnerjevi vzdržnosti in odrekanju tudi nek odraz sebičnosti?
Hmm, hudiček v glavi mi ne da… tu sem spet dobila asociacijo na tisto “Mojo” temo o tem, kako je trpljenje vrlina…. 😉
Že koncept “vzdržnost” vsebuje prizvok, da si nekaj na slabšem – torej se nečemu odpoveš (se žrtvjuješ), za ljubezen. Jooooj, kako romantično. 🙁 Prave ljubezni brze trpljenja menda res ni… vsaj tako je v španskih limonadah… 🙂
Zadeva pa bi bila morda drugačna, če bi zapisali, da se morda takrat odnos spremeni, da ti sama spolnost ni več tako pomembna, kot ti je bila (morda) prej. Če to pomeni, da odnos super funkcionira brez spolnosti in te spolnosti ni nikjer… ali pa če to pomeni, da odnos super funkcionira brez spolnosti in se je ta spolnost preselila nekam drugam, kjer ni ljubezni… to prepuščam vaši presoji 🙂
Vsekakor se mi zdi, da se vrtimo okoli napačnega konca teme. Meni se zdi ključno bolj to vprašanje: ali je lahko nek odnos enako globok in enako kakovosten tudi brez spolnosti? Ali si s partnerjem enako “intimen” tui v drugih, nefizičnih pogledih, če z njim ne deliš spolnosti?
Forum je zaprt za komentiranje.