Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Brat v mansardi me noče izplačat

Brat v mansardi me noče izplačat

Pri nas smo imeli podoben primer, le da sem jaz ostala doma. Vsedli smo se s starši, nekajkrat in se pogovarjali o možnostih. Dogovorili pogodbo o doživljenjskem preživljanju s starši, s katero so starši hišo prepisali name, brata sem pa izplačala kar nekoliko manj kot je bila realna vrednost hiše, če bi se prodajala.
To ni stvar samo tebe in brata, ampak tudi staršev. Snaha naj bo tiho, se nima kaj vtikati v to zadevo.

Glede na tvojo mentalno zrelost tudi sodiš v otroško sobico.

Snaha naj bo tiho, mozevi sestri pol stanocanha financura, kredit placuje, za dementno tasco in zapitim tastom drek puca in pa pri 50 s kufrom spakira od bajte tak kak je prisla.

Glede na tvojo mentalno zrelost tudi sodiš v otroško sobico.
[/quote]

Pri petintridesetih bi že lahko imela svoje stanovanje ali pa vsaj hišo!

Tudi pri nas je podobno, s to razliko, da so starši brata “izplačali”, meni pa naj bi ostala hiša. Zaenkrat ni nič moje, vlagamo pa v svoj del sami.
Na bruhanje mi greste tisti, ki pišete, da je brat avtorice dobil zastonj stanovanje, ona pa ne. brat se je odločil, da bo ostal doma, da pomaga na kmetiji. Ali se vam ne zdi, da to odtehta plačilo najemnine? Konec koncev naj gre ona živet v tisti sobico, naj dela na kmetiji, pa bo tudi ona imela zastonj najemnino, zakaj bi ji moral brat izplačat nekaj, kar sploh ni še njegovo. Ne vem, kaj ima svakinja zraven, njeno ni nič, kvečjemu s svojim delom vlaga v tuje stanovanje, ga vzdržuje. In ona bi itak rada šla drugam, logično da ne bo denarja, ki ga je namenila za svoj dom, dala nekomu drugemu.
In še enkrat, če kdo misli, da je bivanje pri starših zastonj, naj lepo poskusi. Ko zbolijo, imam dve gospodinjstvi za vodit. Najprej počistim pri njih, potem pri sebi, mami poskrbim za vrt, dokler ona ne more, pa čeprav komaj zmorem zraven službe. Pa kuhanje in pomoč pri opravilih. Pa zdaj sta še v redu, kaj če bosta potrebovala nego in skrb cel dan? Brat pa se pripelje, je postrežen, niti kozarca ne pospravi za sabo z mize. Pride na obisk v hotel all inclusive, kjer njega in njegovo družino strežemo spredaj in zadaj, pečemo in kuhamo cele dneve, za domov pa pripravimo še pakete zelenjave, ki je niti sami ne naberejo.
Avtorica teme, daj odrasti. Če nimaš za kupit stanovanje, pojdi v najem ali pa se pač preseli domov in pomagaj, pa bo zastonj, ane….

Pusti svakinjo na miru. Živi tam po volji tvojega brata, če bi bilo po njeno, bi živela v svoji hiši. Kmetija in vrt nista njena želja in izbira. Če kupuje s svojim denarjem, si lahko kupuje, kar hoče. Kaj pa tvoj partner, ne more pomagati pri nakupu stanovanja?

Sori, sam takih bedarij pa se ne. Pri nad je isto brat ostal doma v zgornjem stuku, imamo manjso kmetijo. Ko sem si urejala svoje stanovanje mi se na misel ni prislo da bi me moral kdo izplacat. Pa kake odnose mate to vi? Se lastnemu bratu si fovsna da ima tistih nekaj zidov, v zameno bo moral skrbeti za starse in delat na kmetiji. Pamet v roke zenska!!!!

Eden boljših odgovorov:

Če so pomagali njemu, je prav, da bi tudi tebi. Ampak pravi naslov so starši in to bi moralo biti urejeno že prej. Ker pa starši verjetno niso bankomat, ki nekomu omogoči bivanje doma, drugemu pa skešira enako vrednost, bi bilo prav, da bi brat plačeval minimalno najemnino, ki bi šla v fond zate. Ampak dogovor bi moral biti že prej.

Starši bi morali oba otroka obravnavati enakovredno. Če je eden doma, naj bo tudi drugi ali pa naj se stvari uredijo tako ,da bo pravično. Zgoraj je takšen primer.

Snaha naj bo tiho, mozevi sestri pol stanocanha financura, kredit placuje, za dementno tasco in zapitim tastom drek puca in pa pri 50 s kufrom spakira od bajte tak kak je prisla.
[/quote]

Ja, snaha se nima kaj vtikat v premoženjske zadeve pri možu. Poštima naj pri svojih doma, če hoče ali želi.

ve se kako je za zidovi

https://www.primorski.eu/goriska/narasca-stevilo-primerov-nasilja-v-druzini-DH458522

Ja, snaha se nima kaj vtikat v premoženjske zadeve pri možu. Poštima naj pri svojih doma, če hoče ali želi.
[/quote]

To niso premoženjske zadeve pri možu, ampak so pri njima, ker možu verjetno denar za izplačilo sestre ne bo z neba padel, ampak ga bo zaslužil, kar pomeni, da gre za skupno premoženje zakoncev.

In snaha je zdaj tu doma, ne jo pošiljat drugam, da naj kao tam nekaj rihta. Tako kot je to dom obeh staršev, pa se najbrž nista oba tu rodila, je zdaj tudi njen dom.

Ma zdaj bi te pa ze lahko izplacal.

Sori, sam takih bedarij pa se ne. Pri nad je isto brat ostal doma v zgornjem stuku, imamo manjso kmetijo. Ko sem si urejala svoje stanovanje mi se na misel ni prislo da bi me moral kdo izplacat. Pa kake odnose mate to vi? Se lastnemu bratu si fovsna da ima tistih nekaj zidov, v zameno bo moral skrbeti za starse in delat na kmetiji. Pamet v roke zenska!!!!
[/quote]

Najveckrat se bunite tisti ki za vsako ceno rinete iz bajte ker zelite imeti svoj mir. Potempa bi radi poleg svojega mir še enakovredno dediščino in to predčasno.
Kaj vas briga kako brat živi. Dediscina se deduje po smrti in ne prej. Tudi on se nima uradno bajte ane?? Najhujsi ste mi taki. Pomagat starsem nic, oatat doma ne, ampak ja, vi bi denar in to v gotovini.

Imam sosedo ki jo sestra isto terorizira. Starsi se zivi, baba odsla v mesto, zdaj se ji nekaj zapleta in je prisla k sestri po dediscino baje. Starsa pa zdrava in fit. Sestra z možem je ne more izplačat ker nima. Ima kredit za avto, moz kredit ko sta vlozila v obnovo.

Od kje naj vzameta???

A naj bajto prodajo?? Aja, ne morejo ker sta lastnika starsa in ker pac nebos vrjela morata nekje zivet.

Bratova zena pa žal ima pravico odlocanja. Ker ona sedaj tam zivi s svojo družino, to je njen dom. Kako si tega folk ne more nikoli dopovedat. Zenska gre od bajte, se poroci in zivi pri možu. V njunem domu.
Kaj? A naj to pomeni da je bratova zena potem brez strehe nad glavo??? Ne ni, ima poslihtano pri sebi. Še ti pošlihtaj, podil te ni nihče vrjetno??

Točno!!

Pri nas je pa tako: mlajši brat ostal v mansardi (jo adaptiral v celoti) plačuje vse stroške v hiši ( tudi od staršev) . Starši naredili pogodbo o dosmrtnem preživljanju ( ostane cela hiša temu maljšemu bratu) s tem da skrbi za starše. Midva z starejšim bratom sva študirala, sta naju starša še 6 let vzdrževala v Ljubljani ( mlajši brat se zaposlil pri 21. in ob delu doštudiral, si sam plačeval študij. Imamo pa tako urejeno, da imava z starejšim bratom v pritličju urejeno manjše stanovanje, da ga lahko uporabiva, ko prideva na obisk za kak dan ali več ( starejši brat živi v tujini), sama z družino pa živim 100 km od doma.Naši odnosi so lepo urejeni in tako je tudi prav. Se ne kregamo za kak kvadratni meter kot nekateri.

Jaz sem po očetovi smrti podedovala domačo kmetijo. 24 ha, 5 zemlje in 20 gozda. Podedovala sem tudi 7 streh neurejenih objektov in neurejeno hišo. Sestri nista zahtevali nič, a sta dobili ena manjši vinograd, ena manjši gozd. Meni je ostala (jasno) tudi mama in morebitno doplacilo doma za upokojence. V 15 letih sem v obnovo kmetije vložila preko 100000. Da o delu ne govorim. Sestri radi prideta domov in ponosno koga tudi pripeljeta. Obe sta si v bliznjem mestu naredili hiše in od doma ne pričakujeta nobenih pridelkov. Dokler je mama ziva seveda dobita. Kakor tudi jaz ne pričakujem nobene delovne pomoči. Imam visoko izobrazbo in mi kmetija ni bila potrebna. Ostala sem zato, ker imam zemljo in dom rada. Če bi sestri zahtevali izplačilo, bi odšla in najbrž uživala v mestu, a ne verjamem, da bi bila bolj srečna . Tako je to. Samo povem, iz prve roke.

Ta ki je ostal je samski?

Ko starša umreta, notri naseli ene sorto ljudi kot najemnike, ki jih tvoj brat zagotovo ne mara … recimo cigane, ali pa šiptarje? 🙂

Meni se zdi prav, da če se pomaga enemu otroku, da se pomaga drugemu. En sin ostane doma brez najemnine, drug pa si mora za najemnino služit. Meni to ni prav. Sem sicer tudi mnenja, da se mora dediščina deliti, ko je za to čas, ne pa čakati na smrt.

Če si je sin predelal zgorni del bajte v svoje domovanje, in zdaj uživa koristi le njegova družina, ja potem ga naj še odkupi. In ja odkupi od svojih staršev, kaj pa je razlika, če zgornje stanovanje kupim od Janeza Novaka ali pa od svojega očeta. Jaz sem si predelala zgornjo etažo po svoje, je moj dom, zdaj pa še plačam za to.

Snaha pa, če hoče ali noče, tam živi in naj plača. Če grem v restavracijo in jem tam, kljub temu, da nisem hotela tja, potem tudi plačam. Če grem živet k tašči in tastu, pa četudi nisem hotela, jah živela in še živim tam, pa tudi če to ni bila moja želja, živela pač sem, zato plačam.

Pusti svakinjo na miru. Živi tam po volji tvojega brata, če bi bilo po njeno, bi živela v svoji hiši. Kmetija in vrt nista njena želja in izbira. Če kupuje s svojim denarjem, si lahko kupuje, kar hoče. Kaj pa tvoj partner, ne more pomagati pri nakupu stanovanja?
[/quote]

Zakaj pusti svakinjo pri miru? Je tam živela ali ni? Koga briga kaj je želela, šteje le kar je naredila in to je, da je tam živela.

Sem šla po volji poslovnih partnerjev v kavarno, če bi bilo po moje bi bil sestanek v pisarni. Tako kot svakinja ni hotela živeti v tisti bajti, jaz nisem hotela piti v tisti kavarni, a sem ustregla nekomu drugemu. A zdaj ko natakr prinese račun, in bonton veleva da počastim, naj rečem pustite me pri miru, jaz nisem hotela nič z vami? Tam sem bila, kot je bila svakinja v tisti bajti, tako da ”pustite me namiru ker nisem hotela nič s tem” ne šteje. Štejejo dejanje ne pa želje.

Hisa je last starsev. Oni bodo uredili lastnistvo in sicer kadar bodo sami to zeleli. Magari po smrti dobis dediscino. Brat bo ocitno sel drugam. Ti pa do takrat v podnajem ali pa si pri starsih se naprej. Brat te ni dolzen izplacati, saj ni lastnik.

Pri 35. letih bi lahko že kaj imela, ne pa da čakaš, da starši umrejo ali pa da te brat izplača. Še dobro, da ima vsaj svakinja možgane, ki jih uporablja. Zanima me, zakaj bi te brat izplačeval. Starša sta živa in predvidevam, da je hiša njuna last. Dokler ne umreta, nimaš pravice do dedovanja oz. nekega izplačevanja, je res? Ko umreta, gre hiša na pol: ti dobiš pol in brat dobi pol. Brat lahko to polovico odkupi od tebe (=te izplača), lahko ti odkupiš njegovo polovico, lahko pa vse skupaj prodata.

Kaj pa ima snaha za govoriti o dediscini .. starsa ,ti in brat lahko gresta na sodisce ali pa k odvetniku ter se zmenite za nekaksno obdobje placevanja(lahko v roku 1,2,3let) da te mora izplacat .. ce pa starsom ni pa bratu potem pa pocakaj da starsi umrejo

Sedaj se že pogovarjaš z bratom o izplačilu premoženja staršev, ki so še živi, to pri 35 letih je malo otročje. 35 let? kje je pa mož, partner, 10 let bi že morala kaj delat na trgu, če imaš slabo plačo pa že 15 let to bi si že morala kaj ustvarit, polovico za garsonjero, če nisi samo luftala, na polovico dobiš še enkrta tolk kredita. pojdi domov če nisi sposobna sebe preživet ali stisni zobe in si najdi še eno polovično službo če nimaš otrok pa kakšnega partnerja. dobrodošla v real lajfu

Nikdar ne komentiram takih objav al ajd, da se jaz dodam.. Jaz, pri svojih 26, sem kreditno sposobna, s stalno sluzbo, pri 18 sla od starsev.. brez njihove pomoci sva si s partnerjem naredila stanovanje (prehodno) in si delava novo hiso cisto za sebe. Nihce mi ne pomaga, on in jaz imava vsak svojo sluzbo in si ustvarjamo iz svojih prihodkov. Ti se pri svojih 35 z druzino sekiras, kako te bo brat izplacal, da bos sla iz najema.. potegni si glavo iz riti in zacni kaj delati na tem, da bos ze enkrat samostojna. Ce nisi sposobna, upam da je vsaj partner.. lencine… to nemores verjet, kaki debili obstajajo na tem svetu.. vse preko tudje grbace, rit premaknit pa nekaj naredit v zivljenju, to pa ne..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close