Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Brat v mansardi me noče izplačat

Brat v mansardi me noče izplačat

he he he fouslljiv loozer v najemu ti pa ” eat your hart out”
I ti bi sine😉 a !?! ce bi ti tvoji tastari pustil pa makar eno fajhtno garsonjero. Pa ti ocitno da tud tega niso….😄

Moj brat je doma na kmetiji. Uredil si je mansardo in svoj vhod. Pred službo gre v hlev, po službi na njivo, kosit…. Starša oddelata kolikor lahko.
Jaz sem odšla. Dvanajst let sem bila v najemu, vmes sva prišparala za 1/4 nepremičnine in sedaj imava eno leto svoje stanovanje. Pred dvanajstimi leti sem bila na minimalcu, danes imam skoraj x3, mož je pa tudi podvojil dohodke. Trudiva se, da uredničujeva svoje cilje, da doprineseva k razvoju firme in za to sva finančno nagrajena, zato si lahko privoščiva. Cca 2x mesečno gremo k našim. Nastanimo se pri starših v moji in bratovi otroški sobi. Ko se dela, delamo tudi mi. Bivamo pa brezplačno. Pa domov odnesemo meso, vrtnine, pa poleti so otroci mesec dni tam na počitnicah. Starša sta v letih, še vedno vitalna in zdrava a potrebujeta občasne usluge. Skrb za starše si deliva, čeprav je večji del skrbi na bratu, ker je pač zraven… Koliko sem odnesla od tiste hiše? Nič. Brat vlaga vanjo, jo vzdržuje. Ko staršev ne bo več, mogoče kaj dobim. Ne bom pa zahtevala hiše. Starša sta jo zgradila, ampak tisti trenutek ko po gradnji odložiš orodje, stvar začne propadat. čist naravna stvar. In če želiš imet urejeno, potem je treba vlagat. Jaz ne vlagam, zato od hiše niti nič ne pričakujem. Brat živi tam 15 let, hiša je urejena, negovana. To je njegovo delo. Zakaj bi od njega nekaj zahtevala samo zato, ker imava skupne starše, ki imata neko lastnino? Premoženje si ustvarjam sama, z bratom p negujeva odnose. Ti so mi bistveno bolj pomembni kot streha nad glavo.

Halo, sama si nekaj ustvari. Nihce te ni dolžen izplačevati, kaj ti pa je. In kaj oni počnejo z denarjem je njihova stvar. Se pa zmeni s starši, da ti dajo košček zemlje in si postavi hiško.
Na ku** mi gre to mišljenje, da je družina dolžna poskrbet zate. Sama faušija te je. Pri 35- ih je čas da odasteš in poskrbiš za svoje življenje.

Eno vprasanje. Brat je samski?

Ti imaš pač mentaliteto, ki ni povsem značilna. Avtorica pa vidi samo to, da je brat nekaj dobil ona pa ne. Pustimo to, da ima vso možnost priti domov in zastonj bivati. Sam kdo se bo pa potem 50km daleč v službico vozil?

Najbolj neumni so pa starci, ki otrokom karkoli izplačajo. Ja deduje se po smrti, ne pa 20 let prej.

Torej.. nobeden ni nikomur še nič dolžan. Kaj bo je teško reč. A bo starše treba v dom, a se bo skrbelo za njih. Lahko še prehitro umrejo. Infakt pri 50. ni nič nenavadnega.

to mi res ne gre skupaj, starša nista že dolgo nič sposobna vlagat v hišo, zalagata pa tebe in tvoje otroke. a penzije nimata?

samostojnost:

Take imamo najrajši. Se kao odseli. Od doma ji starši na skrivaj stisnejo denar za začetek “pa ne povej bratu, ker bo potem ženska mu spet težila”. Že vnaprej si rezervira taboljše gradbene parcele “To bo pa od našega Mihca, to pa od Nejke”.
“Mojo sobico kar pri miru pustite, da bomo imeli kje spat ko pridemo”
V tem primeru kar dve sobi.
S froci se nasanka vsak (pardon vsak drugi – vsak drugi so najbrž pri drugih starih starših) petek popoldan in bivakira do nedelje.
Plenijo hladilnik/špajzo mame (med tednom itak jedo v šoli v službi).
Mati jih streže spredaj zadaj.
Tu pa tam pokosijo kako travico pa pograblajo kaki puklček pa mački dajo za jest.
V nedeljo zvečer gredo domov obloženi s hrano za dva dni.
Babica pospravlja kaos za njimi še do torka/srede.
Pa med počitnicami pošljejo 2-4 froce kar za celi mesec, če ne več na počitnice (ker mama takoooooo uuuužiiiivaaaaa z vnučki a ne).
Če živijo kje v bližini, so vnuki abonirani vsak dan po šoli tam od 13:00-17:00 “mama itak kuha, se ne pozna, če še bo 2-4 vnuke poleg nafojtrala a ne”.

Pri nas za zemljo in živali skrbita 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} oče in mati. Brat jima malo pomaga. Žena pa čisto nič. Še na vrt ne gre. Rajši si kupi zelenjavo.
Od kmetije pa ne moreš živet. Kar je njiv ipd je vse dano v najem, za sebe imamo samo ohišnico in pa redijo kokoši in pa pujsa.

vse to drži, vendar moraš biti pravična. Starši običajno plačujejo tudi stroške za obe družini, ker števci itak niso ločeni. Kuha za bratovo družino tudi babica, saj je doma, pa na vrtu veliko pridela. Otroci so več spodaj kot zgoraj, saj sta starša utrujena od dela, pa morata imeti tudi čas zase. Povsem razumljivo je tudi, da so otroci od brata pri njih čisto vse počitnice, razen takrat ko gredo na dopust.

dejstvo je samo to, da je hiša od staršev. Ni pa nobeno dejstvo, da kdor pomaga na kmetiji, tudi dobi tam stanovanje. Kdo to pravi? Ti, ki si tako prišla do stanovanja? Saj nismo leta 1860, ko je najstarejši sin ostal hočeš nočeš na kmetiji, ostali so se pa raztepli. Sedaj je vse stvar dogovora med starši in otroci.
[/quote]

Če me kaj spravi na obrate, me take teme.
1.Dejstvo je, da je hiša od še živečih staršev. Oni dovolijo sinu, da lahko živi v hiši. Pa kaj ti ni jasno? A morajo vprašati hčer, če to ona dovoli?

2.Če sem sama na tak način prišla do stanovanja? Nisem. Vidim pa pri sosedi, kaj se ji obeta.

Praviš, da je vse stvar dogovora. Saj ti dam prav. Dokler je složnost, vse lepo teče, ne glede, kje kdo živi. Potem želi sin, ki živi v Ljubljani, kupit stanovanje. Zahteva od staršev in sestre, da mu izplačajo pol hiše, ker bi on to nekoč podedoval. Zanimivo, kajne?

Kje pr hudiču piše, da mu morajo dati denar? Pa kaj ste pali z lune?

Če me kaj spravi na obrate, me take teme.
1.Dejstvo je, da je hiša od še živečih staršev. Oni dovolijo sinu, da lahko živi v hiši. Pa kaj ti ni jasno? A morajo vprašati hčer, če to ona dovoli?

2.Če sem sama na tak način prišla do stanovanja? Nisem. Vidim pa pri sosedi, kaj se ji obeta.

Praviš, da je vse stvar dogovora. Saj ti dam prav. Dokler je složnost, vse lepo teče, ne glede, kje kdo živi. Potem želi sin, ki živi v Ljubljani, kupit stanovanje. Zahteva od staršev in sestre, da mu izplačajo pol hiše, ker bi on to nekoč podedoval. Zanimivo, kajne?

Kje pr hudiču piše, da mu morajo dati denar? Pa kaj ste pali z lune?
[/quote]

Kaj pa če bi sin iz Lj z veseljem ostal doma, če ne bi tam že bivakiral tadrug sin?
En pač mora it od bajte.

Kaj pa če bi sin iz Lj z veseljem ostal doma, če ne bi tam že bivakiral tadrug sin?
En pač mora it od bajte.
[/quote]

Ta sin iz Lj se je sam odločil, da ne bo živel v tistem zabitem podeželju. Intelektualec se ne bo družil s kmeti in temi delavci na minimalcu. Mazanje rok z zemljo je primitivno.
Resnično drži, da več kot otroku nudiš, bolj te zabije v zemljo. Ne moreš razumeti, kako okolje in družba spremenijo otroka, da ga ne poznaš več. In zakaj morajo biti starejši pametnejši, se umikati in držati hrbet, da nekateri tolčejo po njem. In ta pohlepnost po denarju oz dedovanju je smrt za družinske odnose.

Je pa res, da je takih primerov malo.

Ja ja, sam pohlep in materializem na kmetih. Tamlade podeželske generacije ne znajo več nič same ustvarit, samo gledajo, kako bi od starih dedovale in ožjo žlahto okrog prinašale. Še med blokarji v mestih ni takega spletkarjenja in foušije.

Tebi res zadeve niso jasne.

Po kaki logiki ti je tvoj brat kaj dolzan? Pac zivi pri svojih starsih kar konec koncev lahko tudi ti. Sej ni nic dobil, hisa ni njegova. Zakaj bi njegova zena vzela kredit za bajto ki ni ne njena ne od njenega moza? Noben ni tak nor da bo kredit za nic.

Izplacilo bi prislo v postev ce bi se ze dedovalo, v hisi pa bi lahko ostal samo eden. Potem se izplaca ali hisa proda in razdeli na pol. V tem primeru bos morala ti izplacati brata kar je vlozil v hiso, ne pa on tebe. Lahko se tudi dogovorite o predcasnem izplacilo in se odpoves dedovanju, ampak to bi bila njegova dobra volja, dolzan ti ni nic.

Katastrofa kakšen folk. Hiša se bo delila po smrti staršev. Nič prej nimata te onadva kaj izplačati. Pa kaj ste tu sami luzerji, da samo računate na dediščino? Noro.

To slovensko mansardništvo je pogost vzrok razdora v družinah. Običajno nihče ni zadovoljen in tudi nihče bistveno ne profitira, slabe volje in sovraštva pa veliko. Razumem svakinjo in ji dam po svoje prav. Na dolgi rok zna biti, da bo podarjeno mansardo z delo in skrbjo krepko plačal. Enako razumem tudi tebe, da pričakuješ, da bi imela oba z bratom enake pogoje. Če so pomagali njemu, je prav, da bi tudi tebi. Ampak pravi naslov so starši in to bi moralo biti urejeno že prej. Ker pa starši verjetno niso bankomat, ki nekomu omogoči bivanje doma, drugemu pa skešira enako vrednost, bi bilo prav, da bi brat plačeval minimalno najemnino, ki bi šla v fond zate. Ampak dogovor bi moral biti že prej.

Malo pretiravaš… Jaz te tudi nebi. Dokler si starši živi in je njihovo oziroma od vseh… Če pa se prepiše njemu in je vse njegovo je drugo ko podeduje po smrti ti pripada nujni delež pa ne računaj da si boš z te stanovanje kupila ker to je res malo proti vsoti stanovanja. Neumen bi bil če bi ti dal

TVOJ PROBLEM ČE SI SLA OD DOMA!!!
kaj ima tvoj brat z tvojimi problemi z stanovanjem???
sicer pa…starša sta še ziva.torej?????

Zdaj je vprašanje ali je vaš brat kompletno izdelal mansardo (izolacija, tlaki, estetiki, elektrika, voda…) ali je bilo vse to narejeno in je kupil samo opremo. Koliko je bilo dejansko njegovega vložka,drugo vprašanje je ali je to uradno prepisano nanj. Zadeva je tudi takšna, da bo verjetno na stara leta skrbel za starse, kar pomeni, da ne boste plačevali doma. Če je to tako, potem niste upravičeni do deleža. V kolikor pa sta se vselila na pretežno urejeno in bosta šla starša enkrat v dom pa ti morata izplačati delež.
Mi imamo primer, da sem šla sama v lj, družinsko stanovanje nekaj 10km iz lj pa so uradno prepisali na sestro. Vse lepo in prav dokler se nisem zaposlila po študiju in bi lahko vzela kredit za lastno stanovanje če bi imela 15000 pologa. Mati je bila proti, da bi mi sestra izplačala ta denar (seveda bi se zapisalo pri notarju), ker kao sestra ni dolžna reševat mojega problema, jaz pa lahko plačujem 600 eur najemnine. Oba z možem imata super plače in sta tam že 8 let zastonj. Da poudarim, da smo imeli s starši dobre odnose, vendar je mati sestro vedno postavljala v ospredje, ker je bila odlična učenka… Tako je to…

Ja in na kakšen način je mama sestri lahko izplačilo preprečila? Vidve bi šli k notarju, zrihtali, mami še vedet ne bi bilo treba. Lahko bi bili pa še malo nesramni (jaz bi najbrž bila) in bi ji povedali, da jo na njeni zapuščinski tudi je bo zraven 🙂

Ampak resno, to je večni problem mansardnikov, v glavi nikoli čisto ne odrastejo, vedno jim ostane ta hendikep, da starši nečesa ne dovolijo, da bodo jezni,… Tako da ne bluzit, kako bi si vsi tega želeli, pa ne morete vsi doma ostat, ker ni prostora. Srečen vsak, ki se je temu izognil.

Jaz pa sem res pol čudna. Po očetu sem se odpovedala dedovanju in prav tako se bom po materi. Zakaj? Ker ko sta zidala hišo, je brat pomagal fizično in finančno kolk je lahko, torej so jo gradili vsi 3 skupaj. Jaz nisem vložla tja nič, ne finančno, niti fizično nisem pomagala pri gradnji. In zato tudi ne želim nič. In se bom odpovedala dedovanju po materi, naj ima brat. Ona dva zdaj hišo vzdržujeta in skrbita za njo, jaz spet nič. Zato jo naj ima brat. Pa tud ne mislim od brata zahtevat denarja, deleža, nič nočem. Pa tud nimam svojega stanovanja, živim s partnerjem, imama družino
O FAQ res sem čudna al kaj

Teoreticno:
– v bajti sta dve stanovanji.
– zgornjo ima brat in tam.zivi zastojn.
– spodnjo imata ata in mama.
-sestra bi eventuelno lahko poherbala to stanovanje in brat z izplacilom ne bi imel nic AMPAK recimo da sele cez 30 let.
– teh 30 let mora nekje zivet – ali najem ali kredit. Recimo najem 400 eur = 144k preden bosta z bratom prisla do iste izhodiscne tocke.
-torej brat na racun mansarde profitira 144k VSAJ.

kaj pa če bi starše kar žive pokopali, in potem si lahko takoj delite premoženje, seveda če starša ne bosta toliko pametna in bi prej vse zapravila. o bog ne daj, tako zlobna pa ne smeta biti, mar ne?????

Kaj pa ce bi rekli sineku da ce ni za oba otroka prostora da ne bi bilo fer da data mansardo samo enemu in da naj sine izvoli odrast razvit kaksno jajce ali dve in skupaj z zeno priskrbet denar in finance za njuno nepremicnino. Tako ga bo tudi zena bolj spostovala ker sedaj si misli da je en navaden cecatjek pri 45ih.

Same bi studirale s kakim ste zanosile ve smrklje brez dneva delovne dobe sredi faksa, ki ste dajale noge narazen in ‘ups se je ponesrecilo”.
Bi se sparale do 40 in spravile najprej za stanovanje skup. Ko bi bila stalca pa se telicek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close