Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Brat v mansardi me noče izplačat

Brat v mansardi me noče izplačat

Kaj pa starši predlagajo? V sedite se vsi skupaj in se zmenite. Črno na belem in je.

Zaenkrat ni brat še nič dolžan, ker sta oba starša živa. Ne razumem take logike. Če ti starša želita pomagati do svojega stanovanja kot sedaj pomagata bratu s stanovanjem, naj data hišo na hipoteko, da boš lažje dobila kredit. Kot je razbrati, tudi brat nima namena ostati tam. Torej se bo prej kot slej itak prodajalo. Kar bi še lahko pomagalo, čisto moderna oblika izsiljevanja, bratu lahko rečeš, da ok, ampak da boš po smrti staršev uveljavlja nujni delež in tega prepisala na Strojane.
[/quote]

Hišo naj dasta za hipoteko?
Koliko let imaš, dete?

Dejstvo je tako, da je hiša od staršev. Kdor ostane doma in pomaga na kmetiji, ima lahko tam stanovanje. Kaj vam ni razumljivo?

Prodajte bajto! Svakinjo pridobiš na svojo stran, saj si že ves čas želi stran od tam. Ne vem sicer s katerega konca ste, v kakšnem stanju je bajta in koliko velika, ampak dajmo reči (predvidevam, da ni ravno novejša in na prestižnem kraju) ,da npr. dobite 200.000€, skupaj z manjšo kmetijo, kot praviš.
Ti vzameš kredit, svakinja in brat vzameta kredit, napraskate skupaj kakšnih 350.000 €. Za ta denar bi lahko sezidali kakšno tristanovanjsko bajto, ti kakšnih 60m2, stara dva 60m2, bratova družina 100m2 – tudi glede na njegov vložek v mansardi.
Stara dva se nočeta odpovedati kmetiji? Ob novi bajtici je lahko tudi nekaj zemlje. Ali pa pač ne, če se bratu ne ljubi, naj bo samo vrtiček za vaše potrebe. Naredite stanovanja tako, da ima vsaka svojo elektriko in ostale števce, da lahko kdo kasneje tudi proda svoje stanovanje. Ali pa ob smrti starih, dedujeta z bratom njuno stanovanje in če bo brat rabil za svojega otroka, tebe pač izplača. Ali pa ga prodate.
Poznam družino, ki so točno tako naredili in se imajo odlično.

Dejstvo je tako, da je hiša od staršev. Kdor ostane doma in pomaga na kmetiji, ima lahko tam stanovanje. Kaj vam ni razumljivo?
[/quote]

dejstvo je samo to, da je hiša od staršev. Ni pa nobeno dejstvo, da kdor pomaga na kmetiji, tudi dobi tam stanovanje. Kdo to pravi? Ti, ki si tako prišla do stanovanja? Saj nismo leta 1860, ko je najstarejši sin ostal hočeš nočeš na kmetiji, ostali so se pa raztepli. Sedaj je vse stvar dogovora med starši in otroci.

Ob tem predlogu sem se samo nasmehnila. Svakinja ze mojo mamo tezko gleda, da ji predlagam, da bi se z mano kupila hiso pa se ji po moje obrne od hudega. Brat in starsi pa trpijo.

Tvoja svakinja in brat sta oba zaposlena in bi si komot privoscila svojo hiso z ali brez pomoci katerihkoli od starsev.
Bratu ste vcepili moralno dolznost, da mora it kmdtija naprej in kaj bo s hiso in stsrsi, ce bodo ostali sami in bla bla bla bla. V glavnem svakinja hoce na svoje, brata mamica in ocka ne spustita izpod kikle in zenska ima ze pun kufer in nedoraslega moza in njegove familije.
Stavim, da si dela crni fond in da bo sla ob prvi priliki.
Pripravi se na doplacevanje doma in skrb za starse.

Predvidevam seveda, da starši želijo pomagati tudi hčeri pri rešitvi sanov. problema.
Če jim dol visi za hčerko in se niso pripravljeni pogovoriti o tem, potem itak vse pade. Seveda imajo starši pravico ne prodajati ničesar in pravico imajo tudi biti neenakopravni do svojih otrok.

Da vidim, če prav razumem
Brat je v mansardo vložil 20 do 30 tisočakov. Se pravi ni dobil čisto zastonj. Verjetno tudi staršem pomaga s stroški, torej vložek še višji. Tudi svoje stroške verjetno plačuje. Dela na kmetiji, brezplačno. Z ženo prenašata ostarele starše, kar sploh ni enostavno. Skrbim za svoje, mi je čist jasno, kako zgleda na dober, kako na slab dan. Poleg vsega tega pa tvoji starši niti tistega, kar je uredil s svojim (in ženinim) denarjem, niso prepisali na njega.
Poglejva akterje slovenjske zgodbe o ponosnih gruntarjih.
Tvoj brat je zavezan na kmetiji, starši se vanj (zagotovo) vtikajo, dela zunaj, notri, hodi v službo, razpet med ženo in starši. Dobil ni še nič.
Svakinja je tukaj najbolj nasrkala. Vlaga v mansardo, ki ni ne njena, ne od njenega moža. Skrbi za hišo, ki ni njena. Pomaga na kmetiji. Če se bratu ali njunemu zakonu karkoli zgodi, gre s culo v roki.
Tvoji starši so se stisnili za staro hišo in grunt. Oni so preskrbljeni, za ostalo jih ne briga.
Ti, ki se počutiš izigrana. Zakaj točno? A ti kdo brani vseliti se spodaj in vložiti 30 k v obnovo? A to kdo brani delati na kmetiji? A to kdo brani skrbeti za starše?
V tej godlji dam prav svakinji. Ti jima izplačaj, kar sta vložila v mansardo in se vseli nazaj. Bo tvoj dec s traktorjem letal po kmetiji na komando in boš ti prenašala starše, ko bodo tečni. Pa vozila okoli zdravnikov. Onadva pa bosta šla na svoje, v mirno življenje.
Na koncu ju boš pa še lepo izplačala in boste kvit.
A ti ne ponuja svakinja tega? Da prideš v že izdelano mansardo, brez da si enkrat dvignila lopato? Sprejmi.

Mimogrede, glede na to, da še nimaš družine, bi komot lahko ostala v svoji sobi in brez stroškov privarčevala kupček zase. A vse ima svojo ceno. Tvoj brat jo je plačal.

Ne vem, kakšne vrste je ta kmetija. Toda ali je možno, da se brat od kmetije tudi preživlja? Ker če gre za to, potem je situacija popolnoma drugačna.

Vsi grabežljivci, ki bi starše pahnili v jamo in še žive zagrebli zaradi dediščine: avtorice ni nihče metal iz hiše. Dobrodošla je, da še naprej živi tam, če želi. Ampak ne želi. Nihče ji zaenkrat ni ničesar dolžan. Starši bratu dovolijo, da biva v njihovi hiši, pika. Kot kaže, v medsebojno korist in tehtnica bo vedno bolj na strani staršev in vse manj v korist brata.
Avtorica dela račun brez krčmarja. Koga pa bi davila za denar, če tudi brat ne bi živel pri starših? Dejansko niste normalni, če se vam zdi normalno, da bi vam moral brat/sestra pomagati pri posojilu in najemnini, ker je ostal-a v domači hiši (iz katere vas popolnoma nihče ni spodil, ampak ste odšli prostovoljno).
A potem bi morali meni sorojenci plačevati najemnino, ko sem najprej šla študirat v LJ in potem ostala tam? Slovenceljni smo res en nedorasel narod, do 60. leta smo na joški in popkovini, potem pa še kot klopi na bratih in sestrah.

Podpis. Zelo dobro napisano.

Meni ste pa takšni ljudje, ki samo študirate, kje vas bo kdo izplačal in kaj vam pripada, kdo je dobil več in kdo manj, prav odurni. Hiša je od staršev, če hočeta, jo lahko za 1 € prodata mimoidočemu, ne tebi, ne bratu ne pripada NIČ.

Imaš službo in plačo? Lahko greš v najem ali vzameš kredit in si kupiš nekaj svojega.

Moji starši so dali tudi bratu stanovanje, ker ga je prej rabil, meni pa nič, ker pač nimata, in se prav malo sekiram. Imam SVOJO nepremičnino, nobenemu nič dolžna. Do konca študija sta me preživljala, kar je več kot dovolj, potem je pa čas, da se postavimo na svoje noge.

meni se zdi grabežljivec tale brat. Zagotovo ima od tiste kmetije koristi- ali finančne ali drugačne oz. pristaja na to, ker ima zastonj stanovanje. Druga možnost je, da je mamin sinko.

Tipični primeri slo družin. In na koncu ko pride do dedovanje, se skregajo vsi med sabo. Pri tem so pa v večini krivi starši, ker pisno ne določijo kaj bo keremu pripadalo. Če pa ne želijo prepisati, pa naj ne zavajajo otrok. Marsikdo je pustil zulave roke doma na koncu pa je dobil najmanj. Ko si mlad si res butast…delo pa ni vredno nic

Jaz sem svojim trem že povedala, da nobeden ne dobi nič od bajte, dokler sva z možem živa. Vsakemu dava po 20.000€ prišparanega, ostalo naj si sami prišparajo, vzamejo kredit in si kupijo nepremičnine. Bajta ostane meni in možu, ko bo prevelika, jo prodava, vzameva nekaj manjšega, preostanek pobaševa, da bo za stare dni. Kar bo ostalo, si bodo mulci delili po najini smrti. Nobenega krega, joka in stoka.

Sploh ni treba čakat na dedovanje, saj se krekajo že prej

Kaj te bo brat izplačeval za nekaj, kar ni njegovo? On ima to samo v uporabi in pač prispeva za stroške, ker tudi staršema na kmetiji pomaga, praviš. Lahko pa zamenjate, kot ti predlaga njegova žena, pa ti na kmetiji rintaj. Hiša je od tvojih staršev, z njima se zmeni. Lahko brata postavita ven in tebe not, ne moreta tvoja starša razpolagat z bratovim denarjem, to si pa izbij iz glave.

To lahko dobi samo ob delu na kmetiji in skrbi za dva ostarela človeka, drugače pa ne.

Starši so še živi vi pa debatirate kaj komu….. Misli , da sem prebrala tri ali štiri razumne odgovore.
Vse je od staršev nobenemu niso nič dolžni, lahko dajo vse občini in greje v dom, kjer imam občutek, bodo deležni več spoštovanja kot doma.
Ne morem vrjeti kakšni mrhovinarji živijo med nami.

Do 35. Leta ti je verjetno uspelo kaj privarčevati? Veš, v čem vidim razliko med najemnino in kreditom? Ko odplačaš kredit, nekaj imaš, od najemnine nimaš nič.
Če prav razumem, bi lahko prevzela kmetijo tudi ti. Izbira je torej bila. Izbrala si, nosi posledice. Si predstavljaš, v kakšen položaj postavljaš starše. Nič ti niso dolžni, verjetno so te izšolali, imaš podlago, nadaljuj. Še manj ti je kaj dolžan brat.

A gre za Kranj, brat je močnejše postave, kolesari in je znan kot debeli ‘gatto’?

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

A gre za Kranj, brat je močnejše postave, kolesari in je znan kot debeli ‘gatto’?
[/quote]

Gatto iz Kranja je vsepovsod, tako kot Milan iz Murgel, globoka država in George Soros.

Gatto iz Kranja je vsepovsod, tako kot Milan iz Murgel, globoka država in George Soros.
[/quote]

Ne vem, če je vsepovsod, zagotovo pa je v mansardi v hiši staršev in zagotovo zaradi debelosti s kolesom omaga na Gaštejskem klancu.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Prav razočaran sem, ko berem take teme iz življenja podeželskih ljudi na čistem zraku, v miru med ptički in v naravi. Sem mislil, da so kaj bolj delavni, sposobni, pridni in šparavni kot mi, blokarji, pa vidim, da so še slabši. Tudi podeželani niso več tisto, kar so bili: nič svojega ne znajo ustvarit, samo gledajo, kako bi dedovali in nekoga zajedali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close