Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Borelioza od klopa

Borelioza od klopa

Jaz tudi zdaj prvič, da sem sploh pomislila, da bi se lahko kaj ponovilo. Oba otroka, en pri štirih letih, pa tri tedne antibiotika, ta večji pa na morju, kolobar po piku komarja, tud antibiotik. Drugih posledic, od vsega tega je cca 8 do deset let, ni bilo.
[/quote]

Ja, tudi jaz.

Zadevo sem imel več kot 25 let nazaj, tistega klopa sem srečal na travniku v Bohinju, na večerni prireditvi… Dobil kolobar, osebna zdravnica mi je predpisala antibiotike za 14 dni – in to je bilo to.
Nikoli več nič – oz. nobenih posledic. Očitno sem imel srečo.

Branje tudi ne gre, ja kaka strokovnjakinja si pa to potem?😅 Govorim o tem, da zavajaš in posiljuješ in vidno kažeš s pisanjem, da ne pozanš osnovne biologije človeka, ki se jo uči v osnovni šoli, kaj šele česa več, ne? Pa bi ti čisto vse bolezni zdravila z eno in isto smolo?
[/quote]

Pa ti res ne razumeš nič. Ali ne veš, da so endokanabinoidni sistem odkrili pred kratkim? Prej za to sploh niso vedeli in ne ti, ne jaz se pri biologiji o tem nisva nič učila. No tudi o konoplji ne, ker je bila vsa prepovedana, zakaj že? So pa o njenih učinikih in koristnosti vedeli že davno pred našim štetjem. Toliko o tem kaj veš in kaj si prebral.

Jaz tudi zdaj prvič, da sem sploh pomislila, da bi se lahko kaj ponovilo. Oba otroka, en pri štirih letih, pa tri tedne antibiotika, ta večji pa na morju, kolobar po piku komarja, tud antibiotik. Drugih posledic, od vsega tega je cca 8 do deset let, ni bilo.
[/quote]

No pa saj… tok tok tok (trkam po lesu);) dokler ni težav…pustmo stat:):)

Bakterije borelije so zelo zvite in imajo strašno sposobnost preobrazbe in prikrivanja.
Skrijejo se recimo možgane, srce, tezko dostopna mesta in udarijo ne veš kdaj, lahko pa nikoli. Z AB se samo odpravi njihova prisotnost, oziroma pojavnost v krvi..Niso pa odstranjene za vedno.
Ogromno je te literature, strokovne, v anglescini, nemscini..
In veliko recimo je drugih nevroloskih obolenj, kot recimo multipla skleroza, ki je v bistvu lahko prikrita okuzba z borelijo in njene posledice.
[/quote]

Hvala za razlago, vidim da je to uf…jaz sem ga staknila na domačem dvorišču pri delu na vrtu.
Malo za šalo (čeprav gre za resno zadevo): se bom zdaj izogibala dela na vrtu;) Z razlogom!:)

Pred leti se mi je enkrat naredil kolobar, najprej samo srbecica, cez nekaj dni pa kolobar. Jedel Sumamed nekaj dni in to je to, zaenkrat nobenih posledic.

Klopa sem pa tudi jaz staknil doma na vrtu. :S

Zdravljenje je smiselno tudi po dolgem času.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Zdravljenje je smiselno tudi po dolgem času.
[/quote]
Ne le smotrno, ampk nujno v marsikaterem primeru, ker imajo nekateri resnično hude nevrološke in gibalne težave. Če nekomu recimo, bodiso omrtvi del galve, noge odpovedo zaradi bolerioze, itn., …, menda ne bo čakal brez zdravnika in zdravil, da samo mine.

Vsem nasvet – ne podcenjevat klopov! Nisem imela nobenga kolobarja, ampak mi je začela noga spreminjat barvo. Po parih preizkavah je bila diagnoza – noga stran. Rešil mi jo je dermatolog, ki je zahteval od mojega zdravnika, naj me da na preizkavo krvi. Bilo je tko hudo, da sem bila v bolnišnici na zdravljenju 3 tedne (stara 12 let) Po treh ali štirih dneh je bilo že bolje.
Pri 15 letih boleči sklepi – zopet isto sranje, zopet bolnišnica.
Če “fašete” klopa in opazite kakršnokoli spremembo na telesu, zahtevajte laboratorijski pregled! Ne delajo radi teh pregledov, ker so menda zelo dragi. Opazujte samo počutje in spremembe na telesu!
Še to – pomagala mi je infuzija LENDACINA.

Pamet v roke, ne bodi neumen, bioenergetik ti ne more diagnosticirati virusne oz. bakteriološke okužbe! Za to je potreben pregled krvi.

Že več takšnih primerov slišal glede teh bioenergetikov. In ne boš verjel, vsem so “diagnosticirali” boreliozo, da so si zagotovili psihološko manipulativno prednost z zastraševanjem, kar pomeni odvisnost strank (labilnih oseb) od bioenergetika in s tem stalne prilive na njihov račun. Strah se odlično trži!

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

??? Od kod si pa ti priletela. To je pregled, ki ga opravijo ob vsaki omembi klopa. Ni treba nič “zahtevat”.

Če je zdravljenje takoj po odkritem kolobarju, bolezen ne more biti prisotna, ker niti ne izbruhne. Tako da ne strašite po nepotrebnem. Problem je nezdravljena okužba. O nevarnosti klopov se še ne govori tako dolgo, zato se ljudje včasih niti zdravili niso. Ah, kolobar, bo že izginil. Spomnim se, da sem ga tudi jaz imela v srednji šoli. Nikoli se zdravila, vse okej. Z nekaterimi je pa hudo, ja. Borelioza je huda bolezen.
[/quote]

pri 19 meje pičil klop, imela kolobar, takoj šla na infekcijsko kliniko, dobila močne antibiotike in vse je bilo ok. do l 37 leta, to je 17 let od pika, ko je vse skupaj izbruhnilo ven in sem morala spet nv bolnico na infuzije antibiotikov,. potem so mi pregledali kri in je zdravnik rekel, da NIKOLI ne bo šla borelioza iz mene, ker ko je enkrat v telesu je tam. pika, amen. se mi občasno kaže v sklepih, ko me bolijo komolci, ramena, hujšega menda (še) ni.

To je tako, jaz vsega ne bi verjel. Res je, da so primeri, ki imajo ponavljajoče težave in to hude. Po drugi strani se mi pa zdi, da so tudi zdravniki malo komot in kar vse pripišejo boreliji, ko je malo težje ugotovit pravo diagnozo in to je zelo priročno, saj je ogromno ljudi bilo okuženih z borelijo.
pri 19 meje pičil klop, imela kolobar, takoj šla na infekcijsko kliniko, dobila močne antibiotike in vse je bilo ok. do l 37 leta, to je 17 let od pika, ko je vse skupaj izbruhnilo ven in sem morala spet nv bolnico na infuzije antibiotikov,. potem so mi pregledali kri in je zdravnik rekel, da NIKOLI ne bo šla borelioza iz mene, ker ko je enkrat v telesu je tam. pika, amen. se mi občasno kaže v sklepih, ko me bolijo komolci, ramena, hujšega menda (še) ni.
[/quote]

[/quote]
To je tako, jaz vsega ne bi verjel. Res je, da so primeri, ki imajo ponavljajoče težave in to hude. Po drugi strani se mi pa zdi, da so tudi zdravniki malo komot in kar vse pripišejo boreliji, ko je malo težje ugotovit pravo diagnozo in to je zelo priročno, saj je ogromno ljudi bilo okuženih z borelijo.

Drugače pa sploh več ni problem, ne rabimo nič več, ne zdravil, ne zdravnikov, kot pravita shizofrenik s tisočerimi niki na forumu in pitra, vzameš konopljino smolo ali jodovo tinkturo in je ni bolezni, da je ne bi ena ali druga zadevšna v hipu pozdravila.

Pamet v roke, ne bodi neumen, bioenergetik ti ne more diagnosticirati virusne oz. bakteriološke okužbe! Za to je potreben pregled krvi.

Že več takšnih primerov slišal glede teh bioenergetikov. In ne boš verjel, vsem so “diagnosticirali” boreliozo, da so si zagotovili psihološko manipulativno prednost z zastraševanjem, kar pomeni odvisnost strank (labilnih oseb) od bioenergetika in s tem stalne prilive na njihov račun. Strah se odlično trži!
[/quote]

Vidiš, jaz mam pa kontra izkušnje. Poznam nekaj ljudi, ki do obiska bioenergetika niso nikakor mogli ozdravet. Pri nekaterih stanje res ni bilo dobro, sosed recimo je še komaj hodil, se tresel, zelo slabo ravnotežje, na pol invalid v bistvu. Resnično je bil ubogi, dokler ni obiskal bioenergetika. Sam sem ga obiskal na željo mame, ki je ravno tako imela boreliozo (konstantna utrujenost, glavoboli…) pa ni pomislila, da bi šlo lahko za klopno okužbo. In tudi njej je obisk pri tem “šarlatanu” zelo pomagal. Meni so sicer testirali kri, urin in možganski likvor (KME) na infekcijski, kjer sem bil dober teden tudi hospitaliziran, borelija je bila v zgornjih povsem mejnih vrednostih (zato sem prejemal antibiotike, preventivno), v konstantnem a počasnem vpadanju, in ravno zato me je kake pol leta po uspešno prebolenem meningitisu spravila V Kamnik h bioenergetiku, da bi bili vsi skupaj sigurni v dobro okrevanje. Sam od sebe nebi šel, saj sem se počutil dobro, vseeno pa se mi ni zdelo nič narobe, če obiščem strokovnjaka, ki je konec koncev tudi sam imel precej težav zaradi klopne okužbe in se v večini popravil sam mimo uradne medicine. Da se strah dobro trži, je pa itak logično… vsak posameznik se vsaj malo boji za svoje zdravje vključno s tabo in mano, če ne prej pa takrat, ko nekaj ne štima. Samo odvisno je, na kakšen si se pripravljen s tem soočit in spopasti, saj vsak menda stremi k izboljšanju, a ne?

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Vidiš, jaz mam pa kontra izkušnje. Poznam nekaj ljudi, ki do obiska bioenergetika niso nikakor mogli ozdravet. Pri nekaterih stanje res ni bilo dobro, sosed recimo je še komaj hodil, se tresel, zelo slabo ravnotežje, na pol invalid v bistvu. Resnično je bil ubogi, dokler ni obiskal bioenergetika. Sam sem ga obiskal na željo mame, ki je ravno tako imela boreliozo (konstantna utrujenost, glavoboli…) pa ni pomislila, da bi šlo lahko za klopno okužbo. In tudi njej je obisk pri tem “šarlatanu” zelo pomagal. Meni so sicer testirali kri, urin in možganski likvor (KME) na infekcijski, kjer sem bil dober teden tudi hospitaliziran, borelija je bila v zgornjih povsem mejnih vrednostih (zato sem prejemal antibiotike, preventivno), v konstantnem a počasnem vpadanju, in ravno zato me je kake pol leta po uspešno prebolenem meningitisu spravila V Kamnik h bioenergetiku, da bi bili vsi skupaj sigurni v dobro okrevanje. Sam od sebe nebi šel, saj sem se počutil dobro, vseeno pa se mi ni zdelo nič narobe, če obiščem strokovnjaka, ki je konec koncev tudi sam imel precej težav zaradi klopne okužbe in se v večini popravil sam mimo uradne medicine. Da se strah dobro trži, je pa itak logično… vsak posameznik se vsaj malo boji za svoje zdravje vključno s tabo in mano, če ne prej pa takrat, ko nekaj ne štima. Samo odvisno je, na kakšen si se pripravljen s tem soočit in spopasti, saj vsak menda stremi k izboljšanju, a ne?
[/quote]

Bioenergetik je kot “novodobni vrač”. In kaj počne vrač? Člani plemena mu pripisujejo magično moč in zmožnost komuniciranja z bogovi, zato verjamejo v njegovo pomembnost in se mu prepuščajo. V plemenu dobi s tem poseben položaj, čast in moč, enako ti novodobni mazači, le da še zraven finančno skubijo naivne vraževerne žrtve, ki jih imenujejo “pacienti”. In kako dobiš “paciente” oz. sledilce? Tako da jim diagnosticiraš” bolezen, ergo, ki jo lahko samo ti ozdraviš. Podobno je pri verah, 1. moraš biti grešen, da si potem lahko “rešen” od hudiča, pred katerim te lahko zaščiti le religija, duhovniki – prav tako “vrači”, ki so prišli v navzkriž z močno konkurenco – bioenergetiki….

Sodobni človek trpi za kroničnim pomanjkanjem smisla, stresom in drugimi tegobami psihične narave, ki se izražajo skozi psiho-somatiko – torej “bolezen” doživljajo predvsem skozi telesno simptomatiko. Omenjene ljudi je “ozdravil” (prepričan sem, da samo “zazdravil”, da ne izgublja strank in denarja, ko se “bolezen” čez čas spet pojavi!) s placebom hipohondrije, ker so že prej morali biti navidezni bolniki s čustveno-psihičnimi težavami, kjer jim vera in zaupanje (sugestibilnost) v “vrača” prinesla kvazi ozdravitev “od ničesar” telesnega, ampak tistega, kar je “v glavi”.

Bioenergetik je kot “novodobni vrač”. In kaj počne vrač? Člani plemena mu pripisujejo magično moč in zmožnost komuniciranja z bogovi, zato verjamejo v njegovo pomembnost in se mu prepuščajo. V plemenu dobi s tem poseben položaj, čast in moč, enako ti novodobni mazači, le da še zraven finančno skubijo naivne vraževerne žrtve, ki jih imenujejo “pacienti”. In kako dobiš “paciente” oz. sledilce? Tako da jim diagnosticiraš” bolezen, ergo, ki jo lahko samo ti ozdraviš. Podobno je pri verah, 1. moraš biti grešen, da si potem lahko “rešen” od hudiča, pred katerim te lahko zaščiti le religija, duhovniki – prav tako “vrači”, ki so prišli v navzkriž z močno konkurenco – bioenergetiki….

Sodobni človek trpi za kroničnim pomanjkanjem smisla, stresom in drugimi tegobami psihične narave, ki se izražajo skozi psiho-somatiko – torej “bolezen” doživljajo predvsem skozi telesno simptomatiko. Omenjene ljudi je “ozdravil” (prepričan sem, da samo “zazdravil”, da ne izgublja strank in denarja, ko se “bolezen” čez čas spet pojavi!) s placebom hipohondrije, ker so že prej morali biti navidezni bolniki s čustveno-psihičnimi težavami, kjer jim vera in zaupanje (sugestibilnost) v “vrača” prinesla kvazi ozdravitev “od ničesar” telesnega, ampak tistega, kar je “v glavi”.
[/quote]
Viš, saj določene stvari ti že kar gredo in jih razumeš, le ko je govora o babah, si še popolnoma nepoučen in majhen.😅

Viš, saj določene stvari ti že kar gredo in jih razumeš, le ko je govora o babah, si še popolnoma nepoučen in majhen.😅
[/quote]
Matjažko je prelep, da bi imel težave z ženskami.
Viharni trot, pri tebi je suša ze 10 let. 😁😁

Matjažko je prelep, da bi imel težave z ženskami.
Viharni trot, pri tebi je suša ze 10 let. 😁😁
[/quote]
Zelo kotisten prispevek si znova dalo na temo, viš, ko znaš, nikoli se ne izneveriš multinično obsedeno majhno.😅

[/quote]

Me veseli, da si popolnoma zdrav. Prepričevanje prepričanega pa ni moja naloga, zgolj delim mnenja ali izkušnje, ki sem jih izkusil sam ali pa kdo od bližnjih oziroma poznanih.

Me veseli, da si popolnoma zdrav. Prepričevanje prepričanega pa ni moja naloga, zgolj delim mnenja ali izkušnje, ki sem jih izkusil sam ali pa kdo od bližnjih oziroma poznanih.
[/quote]

Človeško je oprijeti se vsake ponujene bilke in poskusiti vse, če si sam (zelo) bolan ali kdo izmed tvojih najbližjih. Ampak če te “ozdravi” bioenergetik, si lahko prepričan, da imaš težave na psihičnem področju, ne telesnem.

Človeško je oprijeti se vsake ponujene bilke in poskusiti vse, če si sam (zelo) bolan ali kdo izmed tvojih najbližjih. Ampak če te “ozdravi” bioenergetik, si lahko prepričan, da imaš težave na psihičnem področju, ne telesnem.
[/quote]

Uf, šele zdaj sem opazil, da sem se narobe izrazil…šlo je za bioresonanco, ne bioenergijo. Se opravičujem za površnost.

Uf, šele zdaj sem opazil, da sem se narobe izrazil…šlo je za bioresonanco, ne bioenergijo. Se opravičujem za površnost.
[/quote]

Točno tako , to sem slišal za bioresonanco. Potem ima obiske večkrat mesečno, seveda za ustrezno plačilo, ki ni majhno. Ne boš verjel , večini “diagnosticirajo” boreliozo kar tako iz lufta …

Imaš ljudi, ki so totalna golazen, ne vem, zakaj verjameš, da je toliko usmiljenih Samaritancev, ki komaj čakajo, da bi radi pomagali drugim. Ljudje v večini počnejo vse iz nekih notranjih sebičnih vzgibov, ki jih vodi korist, računica, ekonomija, da nekaj dobijo ….

Točno tako , to sem slišal za bioresonanco. Potem ima obiske večkrat mesečno, seveda za ustrezno plačilo, ki ni majhno. Ne boš verjel , večini “diagnosticirajo” boreliozo kar tako iz lufta …

Imaš ljudi, ki so totalna golazen, ne vem, zakaj verjameš, da je toliko usmiljenih Samaritancev, ki komaj čakajo, da bi radi pomagali drugim. Ljudje v večini počnejo vse iz nekih notranjih sebičnih vzgibov, ki jih vodi korist, računica, ekonomija, da nekaj dobijo ….
[/quote]
Poplava tega je danes, ampak očitno tudi ni volje, da bi se to omejilo in zavajanje bolnih ljudi kazensko opredelilo.

Poplava tega je danes, ampak očitno tudi ni volje, da bi se to omejilo in zavajanje bolnih ljudi kazensko opredelilo.
[/quote]

Če plačujejo davke države, ne bo volje, saj je tudi država posredni odjemalec. 🙂
Tudi Pitra in Srečko verjetno ne bi imela nič proti, če bi bilo uzakonjeno prodaja “zeliščarskih” smol trave, ki še malo “pokne” skozi “sinergijo CBD-ja inTHC-ja”, saj ne bi zmanjkalo strank. Sploh če zdravi od A do Ž, pa baje celo raka, če seveda verjameš….

Ogromno sem hodil nekoč po gozdu, saj sem tudi ob gozdu bil doma. Recimo, da sem šel skoraj vsak drug ali pa vsak tretji dan na sprehod po gozdu. Se spomnim, da ko sem začel hoditi na sprehod pogozdu, še ni bilo tam nobene poti, čez par let je bila že lepa pot. 😛 V glavnem, nikoli nisem fasal nobenega klopa, med tem, ko so sosedo trikrat “napadli” neokuženi klopi (na srečo), ko je šla kdaj z mano na sprehod. Zgleda, da se me bojijo. 😛

Moja bivša je imela boreliozo, odkrili so ji pri 10-ih letih starosti. Našli pa so ji klopa slučajno, ko je bila pri frizerju, saj ga je imela na lasišču, lase pa je imela tako goste in tako kravžlaste, da se spomnim, da ko sem ji včasih iskal lasišče, sploh kože videl nisem, ker je imela res ogromno “sračje gnezdo”, kot sva se rada šalila takrat.
No, ona je pa imela težave. da je spala z eno oko odprto, pa usta ji je vleklo na eno stran itd … ampak se ji je to popravilo, tako da ni nič imela več problemov s tem nikoli.

Drugače pa v našem sorodstvu nikogar ne poznam, da bi ga kdaj klopi napadli

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close