Borelioza od klopa
Ja, saj, na monu vse prihaja z velioko zamudo, so me lani napadle v temi o klopnem meningitisu, ko sem povedal, da običajno ta ni tako nevaren in da ga očitno zamenjujejo z menigokoknim encefalitisem in da je borelioza mnogo bolj nevarna, prooti tej pa za ljudi še ni cepiva, za pse recimo pa že je kar nekaj časa.
[/quote]
Sem imela pred leti to okužbo, takoj po ugrizu klopa je nastal kolobar, takoj ugotovljena okužba in zdravljenje z AB (cca 1 mesec) in po nekajkratnih kontrolah (v dobi 1leta) rezultat brez prisotnosti okužbe. Po besedah zdravnikov: okužba pravočasno ugotovljena in zdravljena, okužba odstranjena, zdravljenje uspešno, case closed. In se s tem nisem več ukvarjala.
Pa zdaj vidim, da temu ni vedno čisto tako, žal.
Borelija se ponavadi potuhne, naseli se v sklepe, kosti, zato imajo ponavadi tisti, ki so s tem bili okuženi, lahko tudi čez desetletje ali več, težave v prvi vrsti s sklepi, ponavadi so prisotni tudi glavoboli-migrene. Sem jo prebolel, bil pred skoraj tremi leti, ko sem zbolel tudi za klopnim meningitisom in ga zelo uspešno prebolel (skoraj brez posledic), pri bioenergetiku, ki je ugotovil zastarano borelijo, ki je pri meni neaktivna. Za borelijo sem sicer zbolel nekje okoli četrtega razreda osnovke, kar je že več kot 20 let nazaj, a ni nobene garancije, da se bolezenski znaki nebi kdaj spet pojavili…no, upam, da se me bodo. Pregledujte se redno, ko pridete domov, klopa lahko konec koncev dobite že pred hišo, če imate vsaj malo zelenice, ali celo v mestnem parku. Največ težav lahko preprečite sami s hitro odstranitvijo klopov, znaki obeh bolezni se namreč pojavijo po tem, ko je v bistvu že prepozno, poleg tega lahko ob slabem opisu stanja in možnostih vzrokov tudi dohtarji mislijo, da problem izvira od kje drugje. Lp
Ja, saj, na monu vse prihaja z velioko zamudo, so me lani napadle v temi o klopnem meningitisu, ko sem povedal, da običajno ta ni tako nevaren in da ga očitno zamenjujejo z menigokoknim encefalitisem in da je borelioza mnogo bolj nevarna, prooti tej pa za ljudi še ni cepiva, za pse recimo pa že je kar nekaj časa.
[/quote]
Pa o čem ti spet bluziš?
Klopni meningitis je virusno vnetje možganskih ovojnic in možganovine, včasih pa je poleg možganov prizadeta še hrbtenjača. Povzroči ga virus klopnega meningoencefalitisa, ki ga prenašajo klopi. Pri nas se letno z virusom klopnega meningoencefalitisa okuži v povprečju 300 ljudi, najpogosteje v osrednji Sloveniji, na Gorenjskem, Štajerskem in Koroškem.
Tvoj problem je, da nič ne prebereš, morda bi ti pa kaj vendarle koristilo.
[/quote]
Dobro je, vemo, imaš že eno temo tam odprto, kjer lahko utemeljuješ, kako ena in ista uboga smola pozdravi čisto vse, kar se lahko v tako kompleksnem organizmu kot je človek, dogaja. Ne rabiš še tu srat z obsedenostjo, usekanostjo in mentalno zaostalostjo.
Pa o čem ti spet bluziš?
Klopni meningitis je virusno vnetje možganskih ovojnic in možganovine, včasih pa je poleg možganov prizadeta še hrbtenjača. Povzroči ga virus klopnega meningoencefalitisa, ki ga prenašajo klopi. Pri nas se letno z virusom klopnega meningoencefalitisa okuži v povprečju 300 ljudi, najpogosteje v osrednji Sloveniji, na Gorenjskem, Štajerskem in Koroškem.
[/quote]Povem, da so v reali le malokdaj zapleti, večina ljudi okuženih s klopnim meningitisom nikoli ne zboli. Propaganda za cepljenje je pa seveda velika in mnogi ko slišijo meningitis, ga dejansko zamenjujejo z menigokokom, ki se pri nas izredno redko pojavi in kadar se, je upravičena panika, saj ta pa res lahko privede od izbruha bolezni, do smrti v zgolj nekaj urah. Dejansko je večja nevarnost pri ljudeh gripa in več ljudi umre ( letos recimo jih je bveliko ogroženih umrlo zaradi gripe pri nas, gripa, pljučnica, smrt, predvsem starejši in kronični bolniki), kot jih pa ima posledice po okužbi s klopnim meningitisom.
Povem, da so v reali le malokdaj zapleti, večina ljudi okuženih s klopnim meningitisom nikoli ne zboli. Propaganda za cepljenje je pa seveda velika in mnogi ko slišijo meningitis, ga dejansko zamenjujejo z menigokokom, ki se pri nas izredno redko pojavi in kadar se, je upravičena panika, saj ta pa res lahko privede od izbruha bolezni, do smrti v zgolj nekaj urah. Dejansko je večja nevarnost pri ljudeh gripa in več ljudi umre ( letos recimo jih je bveliko ogroženih umrlo zaradi gripe pri nas, gripa, pljučnica, smrt, predvsem starejši in kronični bolniki), kot jih pa ima posledice po okužbi s klopnim meningitisom.
[/quote]
Šupak, kaj svetuješ svoje blodnje, ko nimaš pojma o ničemer. Vsako temo poserješ s svojim trolanjem. Na koncu bodo še ženske na MONu o tebi imela prav😀
Recimo, za lažjo predstavo:
“Do 25. marca smo v UKC Ljubljana obravnavali 1114 bolnikov z dokazano gripo, 559 bolnikov je bilo zdravljenih v bolnišnici in zaradi gripe je letos v UKC Ljubljana umrlo 62 ljudi,” so sporočili iz naše največje bolnišnice. Med umrlimi je bilo pet bolnikov brez znanih pridruženih kroničnih bolezni, najmlajši je bil star 41 let. Ostali so imeli pridružene bolezni.
Ma tudi trolanje o tej CBD smoli ne bomo izgubljali besed, ker to je vsemogočno zdravilo.
[/quote]
In, kaj si svojo uželjenost prinesla v to temo. Lahko se kot trol pridružiš retardirancu. Bosta skupaj trolala😁
Resnica o boreliji je ta, da zdravniki, farmacevti in znanstveniki v resnici še vedno pojma nimajo kaj borelija je. Kar nekaj na pamet filajo s temi antibiotiki vsepovprek, ko je bilo že 100x dokazano, da ne pomagajo proti boreliji.
Ljudje, kaj preberite kakšne članke na internetu o tej bolezni z ljudmi, ki se že celo življenje bojujejo s tem. Ne pa o nekih rockefellerjih, smolah in bioenergetikih hahah.
Zanimivo je, kako zdravniki filajo ljudi z antibiotiki in antidepresivi, ko sta obe ti zdravili v resnici zelo škodljivi za naš organizem in bi bilo potrebno posegat po njih le v skrajnih primerih.
Ampak kot pravi rek, “ima se, može se”, glavno da tečejo antibiotiki v hektolitrih in da je velik zaslužek.
Saj povsod. Ampak, sam sem še danes prepričan, da okužbo lahko dobiš tudi drugače, kot z okuženim klopom, domnevam da resnično s pikom komarja. Moj sin z gotovosto trdim, da ni dobil klopa, okužbo z boreliozo pa je pri treh letih starosti imel. Zbolel ni, po nekaj letih protiteles več ni bilo v krvi.
In, kaj si svojo uželjenost prinesla v to temo. Lahko se kot trol pridružiš retardirancu. Bosta skupaj trolala😁
[/quote]
Upam, da nisi toliko omejen in bi uspel videt, da, če bi bilo to toliko super uspešno zdravilo bi ga v ostalih državah po svetu predpisovali, kjer imajo omogočeno alternativno zdravljenje.
Upam, da nisi toliko omejen in bi uspel videt, da, če bi bilo to toliko super uspešno zdravilo bi ga v ostalih državah po svetu predpisovali, kjer imajo omogočeno alternativno zdravljenje.
[/quote]
Čim omeniš “omejen” si se s tem postavila med intelektualne pezdetke. Upam, da veš, zakaj je temu tako.
Sem imela pred leti to okužbo, takoj po ugrizu klopa je nastal kolobar, takoj ugotovljena okužba in zdravljenje z AB (cca 1 mesec) in po nekajkratnih kontrolah (v dobi 1leta) rezultat brez prisotnosti okužbe. Po besedah zdravnikov: okužba pravočasno ugotovljena in zdravljena, okužba odstranjena, zdravljenje uspešno, case closed. In se s tem nisem več ukvarjala.
[/quote]
Jaz tudi zdaj prvič, da sem sploh pomislila, da bi se lahko kaj ponovilo. Oba otroka, en pri štirih letih, pa tri tedne antibiotika, ta večji pa na morju, kolobar po piku komarja, tud antibiotik. Drugih posledic, od vsega tega je cca 8 do deset let, ni bilo.
Če je zdravljenje takoj po odkritem kolobarju, bolezen ne more biti prisotna, ker niti ne izbruhne. Tako da ne strašite po nepotrebnem. Problem je nezdravljena okužba. O nevarnosti klopov se še ne govori tako dolgo, zato se ljudje včasih niti zdravili niso. Ah, kolobar, bo že izginil. Spomnim se, da sem ga tudi jaz imela v srednji šoli. Nikoli se zdravila, vse okej. Z nekaterimi je pa hudo, ja. Borelioza je huda bolezen.
[/quote]
Odreagiral pri prvi rdečici, še pred kolobarjem. Namesto preventivne doze antibiotika dobil kremo proti alergiji po piku insekta. Mazal teden dni, takoj, ko je rdečina razvila kolobar, ponovno k zdravniku. Trikrat na enomesečni antibiotični terapiji, v zadnjem primeru koktejl treh antibiotikov. Po sedmih mesecih komaj testi negativni. Ostale so hude bolečine v nogah v mečih, v sklepih, migrenski glavoboli. Posledice so trajne narave, kot pri mnoooogo drugih tudi!
Po okuženosti smo visoko na prvem mestu v svetu!, še zmeraj se ne izvaja nobenih preventivnih ukrepov, niti zdravstvenih, niti za uničevanje klopa v naravi!!!
[/quote]
Bakterije borelije so zelo zvite in imajo strašno sposobnost preobrazbe in prikrivanja.
Skrijejo se recimo možgane, srce, tezko dostopna mesta in udarijo ne veš kdaj, lahko pa nikoli. Z AB se samo odpravi njihova prisotnost, oziroma pojavnost v krvi..Niso pa odstranjene za vedno.
Ogromno je te literature, strokovne, v anglescini, nemscini..
In veliko recimo je drugih nevroloskih obolenj, kot recimo multipla skleroza, ki je v bistvu lahko prikrita okuzba z borelijo in njene posledice.
Dobro je, vemo, imaš že eno temo tam odprto, kjer lahko utemeljuješ, kako ena in ista uboga smola pozdravi čisto vse, kar se lahko v tako kompleksnem organizmu kot je človek, dogaja. Ne rabiš še tu srat z obsedenostjo, usekanostjo in mentalno zaostalostjo.
[/quote]
Ja, odgovarjam tudi v drugi temi, saj ti tudi in v čem je problem?
Sem kar veliko literature preštudirala na to temo in jo še, vsak dan so nova dognanja in raziskave. In še enkrat bom napisala, da smola z visoko vsebnostjo CBD lahko zelo ugodno vpliva na simptome, ki spremljajo bolezen, žal je pa res, da antibiotiki že slabo pomagajo.
Ja, odgovarjam tudi v drugi temi, saj ti tudi in v čem je problem?
Sem kar veliko literature preštudirala na to temo in jo še, vsak dan so nova dognanja in raziskave. In še enkrat bom napisala, da smola z visoko vsebnostjo CBD lahko zelo ugodno vpliva na simptome, ki spremljajo bolezen, žal je pa res, da antibiotiki že slabo pomagajo.
[/quote]
Problem je v tem, da si izpustila v celoti minimalno osnovno izobrazbo in akrkoli bi brala naprej, brez tega ne more it in posiljuješ v vseh temah z eno smolo, ko se ti ne sanja ne o smoli, sploh pa ne o osnovi človeka.
[/quote]
No tole kar si napisal/a pa vsekakor ni res. CBD smola in izdelki iz konoplje vedno bolj prodirajo in vedno več je ljudi, ki jih jemljejo kot alternativa farmacevtskih preparataom. Ni težko na netu najti podatke o tem, zato jih ne bom lepila tu gor. Trenutno je to ena najbolj rastočih panog v svetu.
Samo še ena stvar je, ki jo nočete razumet, da kanabinoidi vplivajo na naš endokanabinoidni sistem in s tem povzročijo, da se telo samo brani. Kanabinoidi ne “zdravijo” ampak zdravi naše telo, ko to, s pomočjo kanabinoidov zmore. Zato lahko rečemo, da pomagajo proti zelo veliko zdravstvenih težavah. Pa saj res ni to tako težko razumeti.
Problem je v tem, da si izpustila v celoti minimalno osnovno izobrazbo in akrkoli bi brala naprej, brez tega ne more it in posiljuješ v vseh temah z eno smolo, ko se ti ne sanja ne o smoli, sploh pa ne o osnovi človeka.
[/quote]
Šupak aka Milan, smešen si, a tudi retardiran. Edino, kar je pri tebi “dobro” je to, da se tega ne zavedaš! Uživaj v svoji omejenosti, v igranju dežurnega Pavliha na MONu.
[/quote]
Pa spet si nesramen. Sploh me ne poznaš, ne veš kaj delam, s čim se ukvarjam, kakšno imam izobrazbo,… in mi kar naprej nekaj “tupiš” kar ne drži.
Pa spet si nesramen. Sploh me ne poznaš, ne veš kaj delam, s čim se ukvarjam, kakšno imam izobrazbo,… in mi kar naprej nekaj “tupiš” kar ne drži.
[/quote]
Branje tudi ne gre, ja kaka strokovnjakinja si pa to potem?😅 Govorim o tem, da zavajaš in posiljuješ in vidno kažeš s pisanjem, da ne pozanš osnovne biologije človeka, ki se jo uči v osnovni šoli, kaj šele česa več, ne? Pa bi ti čisto vse bolezni zdravila z eno in isto smolo?
Forum je zaprt za komentiranje.