Bojler prevec greje
Ne znam drugace napisati, ampak – bojler prevec greje. Tam kjer je za nastavit je bilo ves cas *je nastavil elektricar) na, hmm, ni stevilk, ampak bilo je nastavljeno med 3 in zadnjo crtico. Gretje pa je vedno ustavil malo cez polovico. Zdaj pa je grel do konca, kazalka je na koncu (100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ?). Zmanjsala sem gretje, spustla malo vroce vode, nic drugace. Voda pa je vrela ze, ce jo dam na mlacno.
Kdo mogoce ve kaj bi to bilo?
Jaz sem kupila leta 2018 Gorenjev boljer, 80 l. Voda je bila po 3 mesecih uporabe bolj segreta, kot pa kažejo črtice. Potem se je začel samodejno ugašat. Prišel je serviser, odprl bojler in notri so bile žičke čisto črne – zažgane. Zamenjal, zdaj dela bolje ni pa čisto ok.
Mi je pa ene trgovka zaupala, da je imela podobne težave z Gorenjevim bojlerjem, tudi kupljenim 2018 in da je ji je serviser rekel, da ima ta serija napaka v termostatu – se pregreva.
No naš vsekakor ni 2018, ker je bil kupljen 2005, vmes 2x popravljen (oziroma sploh ni bil pokvarjen, nam ga je zafrknil en električar, drug pa ga je potem zrihtal). Delal do danes čisto ok. Danes pa ugotovim, da je zjutraj lučka kar gorela in gorela (ponavadi je ugasnila po parih minutah). No kasneje pa ugotovim, ko je bila voda vrela, ko sem odprla samo mlačno, da je kazalka na zadnji črtici oziroma “100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}”.
Nikjer nič ne kaplja pri boljerju. In kaj naj naredim? Trenutno ne morem poklicat serviserja, ker ne dela. Imamo sicer svojega električarja in vodovodarja, ki nam tudi porihta pa plačamo kasneje. Trenutno pa si ne moremo privoščit čisto nič.
[/quote]
Potem ugasni bojler in ga ne uporabljaj. Če poznaš koga, da vsaj malo dela z elektriko, in če je samo termostat crknil, je to strošek par evrov, zamenjati ga pa zna “vsak”, ne rabi biti ravno serviser. Termostat stane od 15 do 20 evrov.
Se eno vprasanje: pravis, da bi MORALO zaradi prevelikega segrevanja pri ventilu non stop kapljati? V primeru, ker ne kaplja, mogoce ni termostat? Ali je mozno, da je bil samo nastavljen na previsoko? Ker recimo danes zjutraj je lucka gorela dolgo, dokler se ni segrelo do max. Prej pa se je lucka vedno vklopila za minuto, dve, tri, pa potem za 20 minut ugasnila, pa se spet prizgala, pa tako vecino casa od zacetka. Nikoli pa se ni segrelo do max, vedno do malo cez polovico. Sicer pa nikoli v kopalnici ne uporabljamo vroce vode, malo bolj kot mlacno. Se je pa mama en dan pred tem tusirala s precej vroco vodo sem opazila po rocki na pipi. Je mogoce to krivo, da se je prevec segrelo?
jaz imam občutek, da se vroča voda sploh ne porablja, kljub temu, da lučka ne gori, ker sem dala na manj. Se pravi voda se ne greje ampak je še vseeno vroča. Res pa, da nisem veliko porabljala vroče, tako rekoč sploh ne. Kazalka se pa ne premakne iz max. Koliko časa traja, da se voda v bojlerju shladi, če ni prižgan oziroma lučka ne gori in vode ne porabljaš? Ali se sploh shladi?
Zdaj imam naštimano med 2 in 3. Prej pa je bilo med 3 in 4. Tako je naštimal pred leti električar. 4 je najvišja.
Kot sem prej napisala sem dala “stopinje” na crtici med 2 in 3. Me pa zanimajo te crtice, koliko je to v stopinjah?
Zdaj se je tudi kazalka pomaknila nazaj, torej se ohlaja. A to pomeni, da termostat zaznava, da se ohlaja? Se pa seveda lucka se ni nic prizgala, ker sem dala na manj in bo verjetno se trajalo predno se toliko ohladi voda, da se bo spet prizgala?
Ce bi bil termostat kriv a bi se kazalka sploh premaknila na manj stopinj? Jaz bolj razumem, ce bi bil termostat sploh ne bi grelo in sploh ne bi reagiralo?
Avtor se mal zeza. Termostat prestavi na 0 nato obrni pocasi in ko se lucka prizge pocakaj da ugasne in ce ne je termostat. Drugace pa lahko kar pustis kot je in ko bo sosed potrkal v sobi potem ti je najverjetneje razneslo bojler in odprlo steno. Ne pozabi ga pozdraviti. Dober dan sosed, kaj bo dobrga. TAKOJ UGASNI BOJLER je moj nasvet.
Ja cakaj malo. Ce pustim tako kot je ga bo razneslo, ce se bom pa igrala ga pa ne bo?
Kaj naj zdaj naredim? Ugasnem, ali dam na 0 in pocasi prizgem…?
Enako je bilo enkrat za pralni stroj. Odgovori tukaj – Nujnooo takoj popravilo, zamenjat ne vem kaj. Nic ni bilo potrebno, bil je enkratni dogodek, voda je ostala v stroju in se iz varnostnih razlogov (moznost poplave) ni odprl.
In resno sprasujem. Prvic in enkrat se je zdaj to z bojlerjem zgodilo in zdaj bo kar eksplodiral? To je edina moznost? In edina moznost – termostat? Drugega nic? Manj nevarnega? Mislim samo strasenje.
jaz imam občutek, da se vroča voda sploh ne porablja, kljub temu, da lučka ne gori, ker sem dala na manj. Se pravi voda se ne greje ampak je še vseeno vroča. Res pa, da nisem veliko porabljala vroče, tako rekoč sploh ne. Kazalka se pa ne premakne iz max. Koliko časa traja, da se voda v bojlerju shladi, če ni prižgan oziroma lučka ne gori in vode ne porabljaš? Ali se sploh shladi?
Zdaj imam naštimano med 2 in 3. Prej pa je bilo med 3 in 4. Tako je naštimal pred leti električar. 4 je najvišja.
[/quote]
Pejd zajebavat koga drugega. Matr si prtegnena. Če je to life sem jaz miss vatikana.
Se eno vprasanje: pravis, da bi MORALO zaradi prevelikega segrevanja pri ventilu non stop kapljati? V primeru, ker ne kaplja, mogoce ni termostat? Ali je mozno, da je bil samo nastavljen na previsoko? Ker recimo danes zjutraj je lucka gorela dolgo, dokler se ni segrelo do max. Prej pa se je lucka vedno vklopila za minuto, dve, tri, pa potem za 20 minut ugasnila, pa se spet prizgala, pa tako vecino casa od zacetka. Nikoli pa se ni segrelo do max, vedno do malo cez polovico. Sicer pa nikoli v kopalnici ne uporabljamo vroce vode, malo bolj kot mlacno. Se je pa mama en dan pred tem tusirala s precej vroco vodo sem opazila po rocki na pipi. Je mogoce to krivo, da se je prevec segrelo?
[/quote]
Če je govora o kopalnici, potem zaradi prevelikega segrevanja nič ne kaplja, lahko samo raznese.
Kaplja pa pri bojlerju v kuhinji, ker je drugačen tip bojlerja. Tam ne more eksplodirat.
Imaš pokvarjen termostat, ki ga je potrebno zamenjati. Do takrat pa imej bojler ugasnjen.
Mislim, da ne.
Ampak kot je en prej napisal, je tukaj se varnostni ventil, ki bi moral puscati?
Pa berem na drugih portalih, da bi moralo priti do kar nekaj napak/poskodb na bojlerju preden eksplodira. Verjetno ni to kar “nekaj vsakdanjega”. Termostat, zdaj pa kar eksplozija? A se ne bi to potem veckrat dogajalo?
Če je govora o kopalnici, potem zaradi prevelikega segrevanja nič ne kaplja, lahko samo raznese.
Kaplja pa pri bojlerju v kuhinji, ker je drugačen tip bojlerja. Tam ne more eksplodirat.
Imaš pokvarjen termostat, ki ga je potrebno zamenjati. Do takrat pa imej bojler ugasnjen.
[/quote]
Saj zdaj ne greje, lucka ne gori, voda pa se ocitno hladi, ker ni vec na max. kazalka.
Potem je sigurno termostat? Potem bo spet nekaj cisto tretjega. En elektricar nam je ze zafrknil enkrat nekaj. Tako, da zaupam samo nasemu stalnemu, tega pa trenutno ni. Potem naj bomo kar brez bojlerja, tople vode?!
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9220508
Prvi odgovor.
Pa še malo pobrskajte pametnjakoviči.
Bojlerji, tudi 80 litrski in ne samo kuhinjski, imajo ventil, kjer se sprosti pritisk.
Mora verjetno prej tudi kaj pokati, piskati, brbotati, preden raznese.
Kar nekaj vas piše o eksploziji. Se vam je to že zgodilo? Večkrat? Se to dogaja pogosto? Kar naprej se električne stvari pokvarjajo ampak o eksplozijah se sliši redko, jaz sem slišala samo za eno eksplozijo bojlerja ali česarkoli. Kaj pa varovalka? Ali ni to ravno za take primere, da prepreči eksplozije? Konec koncev se je zadeva ustavila, očitno, preden je dosegla vrelišče. Kaj pa, če je toliko vodnega kamna, da ni zaznalo in je še naprej grelo? Mislim, dajte me rasvetlit, ker meni pa tole tudi ni jasno. Koliko bi bilo eksplozij, če bi bilo to res.
Avtorica, na tem forumu ne boš dobila koristnega nasveta. Samo pametujejo in žalijo takorekoč vsakega avtorja. V resnici pa niti sami pojma nimajo. Tudi jaz ga nimam ampak ne žalim. Tisti, ki zares dajo koristen nasvet za karkoli, taki so redki in redko zahajajo sem.
No, ta zadnji komentar – varovalka ima čisto drugo funkcijo. Kakšno? To pa pojma nimaš? Vprašam. Vse povedo samo toliko, da še bolj zmedejo (verjetno zanalašč, ker drugega dela nimajo) zraven se pa verjetno posmehujejo.
Forum je zaprt za komentiranje.