Bogati ali srečni
Oh, kateri indijski guru pa je to v stanju zamaknjene zavesti napisal to svetlo misel.
Gre za še neslišano modrost, nekaj povsem novega in originalnega, če verjameš… :)))
Bikini, o dolgoletni zvezi lahko govorimo, ko smo 30 let poročeni, ti še pa 30 nisi in imaš “ogromno izkušenj” , ki jih je treba (po)deliti z drugimi, seveda pod značilnim pokroviteljstvom v stilu naših babic in dedkov “jaz sem pa okušala življenje, kaj vi znate”. :)[/quote]
Ne gre za nove “modrosti”. Gre za oživljanje starih vrednost. 🙂
Nikjer nisem napisala koliko sem stara. Sem izkušena piarovka, nič bat. Imam več kot 10 let delovnih izkušenj. 🙂
Za to zadevo tisti s 30-letnimi izkušnjami ne pridejo v poštev, ker so nekoliko preveč zastareli in za ciljno populacijo premalo prepričljivi.[/quote]
Gre za oživljanje starih vrednot? Prav, vsak ima svojo filozofijo, v kolikor ni naša filozofija superiorna in imenitnejša od drugih, ker je naša, pa da imamo neko posebno nujo, da jo razglašamo, delimo z drugimi na vsak način.. 🙂 Namreč vrednote se zelo razlikujejo od posameznika do posameznika – če so stare, še ne pomeni ,da so boljše. 😉 Drugače pa, če sem prav zasledil, si nekje napisala, da si pod 30, tako da ne vem, vzamme pa nazaj to, če si v spoštovanja vrednih letih, kar naj bi bilo neko zrelo življenjsko obdobje, ki prinesejo določene izkušnje, npr. 50, ne pa da si npr. poročena 1 leto 2 meseca, 3 dni in 4 ure in smo že zakonski ekspert 😀
Ne gre za nove “modrosti”. Gre za oživljanje starih vrednost. 🙂
Nikjer nisem napisala koliko sem stara. Sem izkušena piarovka, nič bat. Imam več kot 10 let delovnih izkušenj. 🙂
Za to zadevo tisti s 30-letnimi izkušnjami ne pridejo v poštev, ker so nekoliko preveč zastareli in za ciljno populacijo premalo prepričljivi.[/quote]
Gre za oživljanje starih vrednot? Prav, vsak ima svojo filozofijo, v kolikor ni naša filozofija superiorna in imenitnejša od drugih, ker je naša, pa da imamo neko posebno nujo, da jo razglašamo, delimo z drugimi na vsak način.. 🙂 Namreč vrednote se zelo razlikujejo od posameznika do posameznika – če so stare, še ne pomeni ,da so boljše. 😉 Drugače pa, če sem prav zasledil, si nekje napisala, da si pod 30, tako da ne vem, vzamme pa nazaj to, če si v spoštovanja vrednih letih, kar naj bi bilo neko zrelo življenjsko obdobje, ki prinesejo določene izkušnje, npr. 50, ne pa da si npr. poročena 1 leto 2 meseca, 3 dni in 4 ure in smo že zakonski ekspert :D[/quote]
Nikoli in nikjer nisem napisala, da sem pod 30.
Ni pomembno kako dolgo je nekdo poročen. Ne poročijo se vsi po 1 letu poznanstva. Meni osebno poroka ni kaj dosti spremenila prejšnji način življenja.
Zakonski ekspert? Sem kdaj rekla, da sem? To pa res nisem. In ne verjamem, da kdo sploh je, tudi tisti, ki to profesionalno tržijo, ne.
Če panekdo dela piar, niti ni tako zelo pomembno, da sam verjame v to, kar promovira. Bolj je pomembno, da drugi “nasedejo”.
????[/quote]
Ti se kar čudi, ja. 🙂
Gre za to, da če mi bo kdo sral po glavi, da je meni lahko srat s polno ritjo, imam jaz vso pravico tega sveta sedet na straniščni školjki magari 100x na dan. Dokler sem za to polno rit čisto sama zaslužna.
Če ti pa še kaj ni jasno, preberi še kaj za nazaj, kako je bil nekdo nesrečen, ker ni šel na izlet in žure in v diskač in na drinke.
Tako je, da je vsak pač sam svoje sreče kovač. Moj kolega bi pa rekel – svoje Tinkare kovač, kar je namenjeno bolj tistim, ki tarnajo kako ne najdejo prave “Tinkarce”.
Sem lahko sočutna in pomagam človeku v stisku. Ne bom pa dovolila, da mi bo kdo obešal na glavo neko splošno družbeno krivdo za to, da nekomu v življenju ni tako dobro kot je meni ali pa bilo komu drugemu.
Jebi ga, niso se niti vsi tako zelo trudili za to “srečo” v življenju kot sem se jaz. A zdaj naj se pa za to počutim še krivo??? Ja res WTF?![/quote]
Si se trudila žalit kar brez osnove, to je res, jebi ga.
kakšno izkrivljeno logiko komunistov iz 1944 dalje pa se greste??
aja … natepavajo in osemenjujejo lahko samo “pravi” – ker bodo sposobni priležnicam zagotoviti službico, stanovanje … pamžem pa revolucionarno izobrazbo in vodilno delovno mesto ☺
zbuditw se!! smo v EU
Ti se kar čudi, ja. 🙂
Gre za to, da če mi bo kdo sral po glavi, da je meni lahko srat s polno ritjo, imam jaz vso pravico tega sveta sedet na straniščni školjki magari 100x na dan. Dokler sem za to polno rit čisto sama zaslužna.
Če ti pa še kaj ni jasno, preberi še kaj za nazaj, kako je bil nekdo nesrečen, ker ni šel na izlet in žure in v diskač in na drinke.
Tako je, da je vsak pač sam svoje sreče kovač. Moj kolega bi pa rekel – svoje Tinkare kovač, kar je namenjeno bolj tistim, ki tarnajo kako ne najdejo prave “Tinkarce”.
Sem lahko sočutna in pomagam človeku v stisku. Ne bom pa dovolila, da mi bo kdo obešal na glavo neko splošno družbeno krivdo za to, da nekomu v življenju ni tako dobro kot je meni ali pa bilo komu drugemu.
Jebi ga, niso se niti vsi tako zelo trudili za to “srečo” v življenju kot sem se jaz. A zdaj naj se pa za to počutim še krivo??? Ja res WTF?![/quote]
Si se trudila žalit kar brez osnove, to je res, jebi ga.[/quote]
Si se prepoznala v moji “hipotetični življenjski situaciji”? 🙂
Ne vem zakaj bi bila to drugače žalitev.
Ti se kar čudi, ja. 🙂
Pa atko, mimogrede, lahko uporabljaš tudi skozi isti nick. Ne bo kakšne bistvene spremembe. 🙂
Ne vem zakaj bi bila to drugače žalitev.[/quote]
emmm … takšnim wtf se priporoči somoodrešitev in odrešitev družbe. Običajno priporočim po turško … nasaditev na lep, očiščen, gladek močan kol ☺
ker sultanove zanke si ne zaslužijo … morajo biti opomin družbi ☺
emmm … takšnim wtf se priporoči somoodrešitev in odrešitev družbe. Običajno priporočim po turško … nasaditev na lep, očiščen, gladek močan kol ☺
ker sultanove zanke si ne zaslužijo … morajo biti opomin družbi ☺[/quote]
Eh, ni to moj način. Tudi če me imajo za žaljivo in ne vem kaj še vse.
Takšne življenje že samo tepe. Pa tudi če zadenejo na lotu.
Spravi si teorijo popolne sreče, da si boš še kdaj prebrala, česa si sposobna.[/quote]
Nobena sreča ni popolna. Problem nesrečnih ljudi pa je ravno v tem, da iščejo popolno srečo. To je vsa teorija.
There is no such thing as absolute happiness….unless you take ecstasy :)[/quote]
Vse je v glavi:). Če se boš prepričevala, ne bo nikoli prostora za absolutno srečo:).[/quote]
Eh ne razumeš ti mene. Jaz sem srečen človek. Mene osrečijo že malenkosti. Je to absolutno? Verjetno ni. Nimam pa težav s tem, da bi bila nesrečna. Ne rabim jaz vsega bogastva tega sveta, da sem pomirjena sama s sabo, srečna in zadovoljna s svojim življenjem. Mogoče ravno zato delujem kot da delam reklamo za “perfect life” 🙂
Bi bilo pa to vseeno preveč prevzetno trdit, da je sreča popolna. Ne vem, meni je to butast izraz. Ne paše nekako k moji življenjski filozofiji.
Vse je v glavi:). Če se boš prepričevala, ne bo nikoli prostora za absolutno srečo:).[/quote]
Eh ne razumeš ti mene. Jaz sem srečen človek. Mene osrečijo že malenkosti. Je to absolutno? Verjetno ni. Nimam pa težav s tem, da bi bila nesrečna. Ne rabim jaz vsega bogastva tega sveta, da sem pomirjena sama s sabo, srečna in zadovoljna s svojim življenjem. Mogoče ravno zato delujem kot da delam reklamo za “perfect life” 🙂
Bi bilo pa to vseeno preveč prevzetno trdit, da je sreča popolna. Ne vem, meni je to butast izraz. Ne paše nekako k moji življenjski filozofiji.[/quote]
čist tko … ker ti ne morem poslati ZS .. dej mal se skuliraj … počasi postajaš nerelevantna v svoji “sreči” odlični “kombinaciji” … ne gre skupaj z visenjem na netu ☺
Bi bilo pa to vseeno preveč prevzetno trdit, da je sreča popolna. Ne vem, meni je to butast izraz. Ne paše nekako k moji življenjski filozofiji.[/quote]
čist tko … ker ti ne morem poslati ZS .. dej mal se skuliraj … počasi postajaš nerelevantna v svoji “sreči” odlični “kombinaciji” … ne gre skupaj z visenjem na netu ☺[/quote]
Jaz sem srečna, da imam internet. 🙂
V moji rani mladosti tega ni bilo. Pisanje po forumu pa me za razliko od nekaterih, ki tukaj doživljanjo živčne zlome, kar precej sprošča. 🙂
Saj ne da bi morala kaj razlagat, ampak tako je… če 2 dni med delovnim tednom zabušavam na plaži, kar si glede na moj status lahko privoščim, moram to potem enkrat nadoknadit.In če hočem zabušavat cel teden, moram oddelat vsaj en vikend. Ni tukaj nobene avtomatične pravice do plačanega dopusta. 🙂 V mojem svetu ni nič nenvadnega, če se dela tudi od 7 zjutraj do 22 zvečer. Kaj si pa kdo ob tem misli, če napišem tekom dneva še par zapisov na forumu, mi je pa čisto vseeno.
So pa vsi pametni potem, ko si recimo privoščim nekaj daljšega oddiha. In komentarji se začnejo “Ja ti si pa lahko špogaš…” Ja si, ja. Kaj koga briga kaj počnem. Če si ne bi mogla špogat, mi ziher ne bi noben od pametnjakovičev podaril teden gratis počitnic na Maldivih. Tako da… vsak po svoje in vsakemu svoje. 🙂
čist tko … ker ti ne morem poslati ZS .. dej mal se skuliraj … počasi postajaš nerelevantna v svoji “sreči” odlični “kombinaciji” … ne gre skupaj z visenjem na netu ☺[/quote]
V moji rani mladosti tega ni bilo. Pisanje po forumu pa me za razliko od nekaterih, ki tukaj doživljanjo živčne zlome, kar precej sprošča. 🙂
Saj ne da bi morala kaj razlagat, ampak tako je… če 2 dni med delovnim tednom zabušavam na plaži, kar si glede na moj status lahko privoščim, moram to potem enkrat nadoknadit.In če hočem zabušavat cel teden, moram oddelat vsaj en vikend. Ni tukaj nobene avtomatične pravice do plačanega dopusta. 🙂 V mojem svetu ni nič nenvadnega, če se dela tudi od 7 zjutraj do 22 zvečer. Kaj si pa kdo ob tem misli, če napišem tekom dneva še par zapisov na forumu, mi je pa čisto vseeno.
So pa vsi pametni potem, ko si recimo privoščim nekaj daljšega oddiha. In komentarji se začnejo “Ja ti si pa lahko špogaš…” Ja si, ja. Kaj koga briga kaj počnem. Če si ne bi mogla špogat, mi ziher ne bi noben od pametnjakovičev podaril teden gratis počitnic na Maldivih. Tako da… vsak po svoje in vsakemu svoje. :)[/quote]
sorry … nič od tega, kar si natipkala me ne zanima ☺
je pa res, da nisem natipkal, da re za retorična vprašanja. Kaj in kako živiš … ali hočeš s tem narediti kakšen “statemen” ??? vzorec? mrežni marketing?? — spet sama retorična vprašanja ☺
btw: postajaš podobna DoSadnemu, Spajderju, Markiču ☺☺☺ — odrasti ali crkni kot nick
So pa vsi pametni potem, ko si recimo privoščim nekaj daljšega oddiha. In komentarji se začnejo “Ja ti si pa lahko špogaš…” Ja si, ja. Kaj koga briga kaj počnem. Če si ne bi mogla špogat, mi ziher ne bi noben od pametnjakovičev podaril teden gratis počitnic na Maldivih. Tako da… vsak po svoje in vsakemu svoje. :)[/quote]
sorry … nič od tega, kar si natipkala me ne zanima ☺
je pa res, da nisem natipkal, da re za retorična vprašanja. Kaj in kako živiš … ali hočeš s tem narediti kakšen “statemen” ??? vzorec? mrežni marketing?? — spet sama retorična vprašanja ☺
btw: postajaš podobna DoSadnemu, Spajderju, Markiču ☺☺☺ — odrasti ali crkni kot nick[/quote]
Mislim, da se bom hitro naveličala tega foruma. Do prvega dopusta, potem pa me verjetno ne bo več nazaj. 🙂
:)))
Ne poznaš me. Jaz cel svoj lajf adrenalin kurim drugje. Zato sem lahko na forumu, razen ob kakšnih ekstremnih situacijah, zelo mirna.
Gre tudi za sposobnost kontroliranja adrenalina in sposobnost koncentracije in samoobvladovanja.
Drugače pa moj dopust ni nikoli samo ležanje na plaži. To si privoščim v vmesnih obdobjih za filanje baterij. Dopust pa je vedno zelo aktiven.
Goldfiševa je vzgojila lepo cvetko ameriškega importiranega win-win ekonomizma, povezanega z new-ageom. In kot vsak “dober ekonomist”, to prodaja praznodušnim potrošniškom, ki mislijo, da lahko kupijo filozofijo sreče, v katero je sama tudi trdno prepričana :)))
Forum je zaprt za komentiranje.